Przypomniało mi się coś co warto zrobic przed staraniami. Jeśli ktoś ma tendencję do nawracającej opryszczki, warto ją przeleczyc kuracją heviranem.Wystarczy powiedziec ginekologowi o problemie i zaleci odpowiednie dawki.
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
Kaonashi ja często mam opryszczkę i boje się że w ciąży też ją złapię a wiadomo,że jest bardzo niebezpieczna dla dziecka. Biorę heviran jak mam pierwsze objawy. Byłam u kilku lekarzy i żaden mi nie powiedział o kuracji, zazwyczaj to ja sama mówiłam im jaką chce dawkę i ile opakowań, bo nic na ten temat nie wiedzieli. A chciałabym taką kurację przeprowadzić
CO DO OPRYSZCZKI - Ja skutecznie na jakiś rok pozbyłam się opryszczki poprzez krótką terapię ISOPRINOSINE - 5 dni brałam i mnie nie złapało przez rok mniej wiecej, a wcześniej co 3-4 miesiące wywalała. Więc w ramach przygotowań do ciąży, może warto spróbować...
Karinazosia, mnie lekarka przepisała heviran jak mnie pierwszy raz zobaczyła z wysypanymi ustami. Wtedy dostałam opakowanie, ponieważ za dłuższą chwilę znów mi opryszczka wylazła zaleciła mi dłuższą kurację (nie pamiętam stężeń i dawek, ale wiem, ze jedno opakowanie było "silniejsze"). Niestety tak bardzo źle się po nim czułam, że przerwałam ją. Może idź do dermatologa i zapytaj jak to jest. _____________ Isoprinosine jest na receptę?
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”