witam mam problem i potrzeboje rady. Ostatnia miesiączka zaczeła sie 18sierpnia i trwała 7dni cykl mam nieregularny 23-37 co miesiac inny, chodzi o to ze dzis zaczełam odczowac silne bole podbrzusza i skurcze, obfite upławy.zawsze podczas stosunku sie zabezpieczamy z mezem uzywamy prezerwatyw, co to moze byc?słyszałam o bolach owulacyjnych ale nigdy ich niemiałam czy to moze byc to.(Mam dwoje dzieci)
Nikt Ci nie odpowie na to pytanie nie widząc Twojego wykresu z naniesionymi danymi dotyczącymi temperatury i śluzu. Oprócz wróżek, wierzysz we wróżby z jamnika?
Cześć wszystkim! kurde nie wiem co mam robić a ginekologa boje się jak ognia choć nigdy u niego nie byłam a nie mam okresu i nie jestem w ciąży mam straszne upławy i straszne i nadmierne owłosienie całego ciała co mam robić
paulinka_mila: Cześć wszystkim! kurde nie wiem co mam robić a ginekologa boje się jak ognia choć nigdy u niego nie byłam a nie mam okresu i nie jestem w ciąży mam straszne upławy i straszne i nadmierne owłosienie całego ciała co mam robić
Paulina, nie ma co się bać ginekologa, bo on po to jest, żeby Ci pomóc, a lepiej wiedzieć, co się dzieje, niż trwać w niewiedzy. Zapisz się jak najszybciej, bo z tym nie ma żartów!
Ja miałam Na początku bardzo się przestraszyłam bo nie wiedziałam co to jest, ale okazało się, ze jest to wynik infekcji bakteryjnej. Polecialam z tym spanikowana do ginekologa bo bylam w ciazy. Dostałam leki doustne ( nie jestem w stanie CI jednak napisać jakie bo juz nie pamiętam) oraz dodatkowo tantum rosa. Zniknęło w ciagu kilku dni. Powodów może być wiele: wspomniana infekcja bakteryjna rzęsistkowica zanikowe zapalenie pochwy (aczkolwiek u kobiet w okolicach menoupauzy)
Jeśli będzie się u Ciebie utrzymywało to najlepiej będzie zrobić tak jak ja. Czyli po prostu udac się z tym do lekarza.
Najprawdopodobniej jest to włąsnie infekcja bakteryjna. Nie wiem czy jest sens pisania tutaj jakichś czarnych scenariuszy skoro w większości przypadków taką infekcję da się wyleczyc samodzielnie: są w aptekach maści i globulki warto jest równiez przyjmować specjalne preparaty na odbudowanie flory bakteryjnej miejsc intymnych <a href="https://www.cefarm24.pl/higiena-intymna-a.html">https://www.cefarm24.pl/higiena-intymna-a.html</a> polecam zrezygnowanie z żeli do higieny intymnej bo czasami maja w sobie bardzo drażniące substancje, na rzecz delikatniejszych srodków albo samej wody pranie bielizny w wysokiej temperaturze oraz prasowanie
Dobrze jest równiez zrezygnować z miejsc publicznej kąpieli....