Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    dzieki justa za.info ;-) uspokoily mnie troche.. a co ze sluzem? ja ciagle nie wiem jaki jest sluz.ten mnoej plodny a jaki bardzo plodny..
    --
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeNov 10th 2011
     permalink
    Ja ze śluzem to miałam problem przy clo...bo go praktycznie nie było. jedynie co to po owu.. miałam biały śluz. Płodny to jest przeźroczysty.
    --
  2.  permalink
    no ja mam duzo .. jeat mokro ale jest mleczny...

a szyjka srednio wysoko i raczej otwarta.. :/

no nic.. o 12 usg to sie podpytam :+)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Witajcie dziewczyny :smile:
    Kandyzowana zaciskam kciuki za wizytę ! :smile:
  3.  permalink
    monika - nie dziekuhe ;-) przeYlam mase usg ale dzis sie wyjatkowo stresuje.. :-(
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 10th 2011 zmieniony
     permalink
    hejka wam z rana ja juz dzis niespie od 3 wnocy jakos spac nie umialam
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja się za każdym razem bardzo denerwuje...
    Witaj, iwoas
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Kandyzowana, sprawdzilam sobie na wykresie i nie wpisalam jaki byl wczesniej. ja po prostu caly czas mialam mokro. mowia ze clo czasami zatrzymuje sluz ze go nie ma, ale zdania sa podzielone bo kazda reaguje inaczej u mnie gdy byla owulaka sie "lalo" po prostu bylo mokro a w kolejnym m-cu bylo zero i owulacji brak.
    kilka dni przed owu zaczal robic sie rozciagliwy to pamietam a dzien po owu juz byl bialy i lepki zauwazalne w 100% :)
  4.  permalink
    czesc iwoas ;-)

no ja dzis wyjatkowo..za 2 h usg w Limie.. 120zl.. jaj oblucze ile teraz na to wszystko pieniazkow idzie to mozna pasc... sam pregnyl mnie wyniosl 3x1 prawie150 zl.. ale czego sie nie robi dla malenstwa przyszlego;-)

a ile za clo placilyscie tak z ciekawosci?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    a ja ze by odejsc od problemow od 3 dni zrywam tapety kupilam panele i remontuje Danielowi pokuj bo ostatni remoncik mial 4 lata temu a na @ czekam do 22 i nowy cykl z CLO
    --
  5.  permalink
    audiolka.. ja musze poczekac na usg... mi wylecial rano czop bialawy i teraz mam uczucie mokra i naoliwienia ale ciezko opisac barwe... moze sie zaczyna powoli plodna faza... tempka rano 36.6..

usg powie prawde :-/
    --
  6.  permalink
    iwoas. dobry sposob na niemyslenie :-)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana bedzie dobrze , ale przydała by nam sie troszke lepsza wiedza i domowe usg wiec sami bysmy sie kontrolowali heheheheh
    --
  7.  permalink
    hehehe.. na ktoryms firum czytalam..chyba na kafeteria?? zw jedna dziewczyna myslala by kupic sobie maszyne do usg do domu.. haha.. musi miec duzy dom i duzo pieniazkow.. hihi tak czy owak nie wien jak to sie skonczylo bo czytalam to pare miesiecy temu a posty byly stare jakies... hi
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No to naprawdę byla zdeterminowana :smile:
  8.  permalink
    ja bym w zyciu na taki pomysl nie wpadla.. ludzie maja naprawde czasem zaskakujace pomysly ;-) tylko co po usg skoro aie nie umie fachowo stwierdzic co i jak :-P

niemniej wesolo bylo czytac te posty tam :-)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Jejku, nich już przyjdzie ta @ ! Tak bym już chciała zaczęć 3 cykl z clo...
  9.  permalink
    matko jaka jestem senna.. ciemno..zimno..i cicho w mieszkanku bo narzeczony o 7 wrocil z nocnej zmiany przy administrowaniu serwerow bankowych i zasnal w duzym pokoju na wygodnej kanapie.. a ze przed nim kolejna, czwarta zmiana nocna to siedze cichutko w drugim pokoju gdzie mamy na razie tylko materac.. hih.. zasne i nie dojade na usg .. hyhs...

a.jakie Wy macie na dzis plany kobietki?
    --
  10.  permalink
    monia... a na pewno ciazy brak? moze nie musi byc trzeciego cyklu ;-P
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Gin Południewski w starej książce o anty widział rozwój metod naturalnych w przyszłości w postaci domowego USG. Odkładające będą po prostu podglądać rozwój pęcherzyka, aby wiedzieć, kiedy skończyć współżycie i kiedy je ponownie zacząć, aby do poczęcia nie doszło. To naprawdę optymistyczna wizja, tym bardziej że w następnych książkach tego gina NPR w rozdziale pt. Przyszłość w ogóle nie było.
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Zero objawów i tempka spada, zobacz na mój wykres...
    Hm, jakie plany sama nie wiem, może jak maz wróci z pracy to coś wymyślimy :smile:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kandyzowana, super komentarz pod moim wykresem, dzięki :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    amazionka.. jakby wymyslili domowe..poreczne usg to super..ale nie wyobrazam sobie takiego kolosa w donu ;-P
    Monia.. ja mam popsuty laptop wiec z androida pisze i nie widze wykresikow :-(

a nie chce chlopa budzic wiec stacjonarnego nie odpalam bo szumi :-P

no ja.ostatni dzis wieczor sama a poten 3 Dni razem i zaczynamy staranka :-) niezaleznie od wyniku usg ;-P

a skad jestes?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ja bym w zyciu nie kupila do domu usg to juz musi byc ktos naprawde w desperacyjnej sytuacji zeby wpas na pomysł by kupic to do domu ale rozni sa ludzie
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    A więc moja temperaturka sobie powoli spada zwczoraj z 37,35 na 37,2, a dziś już 37 i jutro stawiam na 36,8 :smile:
    Jestem z Wielkopolski, a Ty? :smile:
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    ja z LodI ale id 6 lat w Warszawie .. zostalam za chlopem..rodowity Warszawiak.. hyhs..

ale nadal jest okolica 37 wiec jeszcze nic nie jest przesadOne..

iwoas.. popieram :-)

ps. przepraszam za literowki.. pisze z telefonu a tu czasem ciezko szybko piszac trafic w klawiaturke na touch padzie..
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    :smile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Są ludzie, którzy kupują termometry-testery płodności za 2000 zł, nawet na 28dni, więc czemu nie?
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    To ich sprawa...
    Dziewczyny się wypowiadają w swoim imieniu co by zrobiły, a czego nie :smile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Dlatego mnie wystarcza owulacyjny za 6 zł od wielu lat. ;-)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    O! :smile:
  11.  permalink
    amazonka- zazdoszcze... ja kupuje za 17 w super pharm i nigdy nie wychodzil... licze ze teraz wyjdzie :-P
    --
  12.  permalink
    lece na usg... zajrze jak dojade do Limu a potem po usg :-* papatki i niebawem sie odezwe;)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Od razu daj znać! Powodzenia!
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dziewczyny czy przy braniu clo pierwszy dzień miesiączki zaczynały się plamieniami?
    Mi się chyba właśnie rozkręca...
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    monika...mi się zawsze pierwszy dzień okresu zaczyna od plamienia -bez względu na to czy biorę clo czy nie-a dopiero na drugi dzień mnie "zalewa".ja mam dzisiaj 8dc-4 dzień z clo-dopiero we wtorek jadę na monitoring-a za tydzień ostre starania:shamed::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja się nawet cieszę, że dostałam te @, bo już myślałam, że clo mi wydłuży cykl, a tu nie jest tak żle, jeden dzień spóźnienia :smile:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    A wiecie co jest najlepsze, ze prawie przez 2 tygodnie pobolewało mnie podbrzusze jak na @, a dziś dostałam i zero, nic mnie nie boli tylko troszkę czuje jajniki...
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    a mnie wkurza że prawie przez cały cykl bolą mnie piersi(tylko ok tygodnia mnie nie bolą-jak mam już trzeci dzień okresu to na tydzień dawają mi spokój),wiecznie te cycory mam nabrzmiałe i bolące-koszmar.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kandyzowana, ale co Ci nie wychodzi? Czego mi zazdrościsz?
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    jestem. ja mam zawsze neg testy owu..

bylam na usg. mam endo 6 mm.. pecherzyki w prawym dominujacy 12 mm ale to dopiero 8 dc wiec jest szansa ;) uskyszalam ze za 4/5 dni peknie mozw we wt usg :-)
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Kandyzowana no to sie rozkreci jeszcze :) gdzie chodzisz na usg? ja tez z Wawy :)
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    audiolka.. mowila mi lekarka ze to 2.5 mm na dobe rosnie wiec jest ok. wiec mam nadzieje ze za.5 dni najpozniej peknie :p oczywiscie z pregnylem..w lewym mam wiotki pecherzyk 21mm.. pozostalosc po wchlonietej torbieli najprawdopodobniej co miala 7 cm.. i to sie powinno wchlonac niedlugo calkowicie...

tak czy siak owulka jesli bedzie powinna byc z prawej strony...

we wtorek usg a i tak od tej soboty staranka ;-p

ja sie lecze u dr w Medicover ale usg robie prywatnie albo w Limie albo Signal Induna .. bo w medicoverze nie ma blisko terminow...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - super wiesci :))

Ja bylam ostatnio na USG u lekarza w domu - prywatnie, i on mial takie male przenosne USG, myslicie, ze moze ono nie byc takie dokladne jak normalne?
    Lekarz dokladnie sprawdzal (chyba z 5 min) czy nie ma dominujacych pecherzykow..

Ja mam jutro USG i dowiem sie czy na 100% cykl stracony, ciagle pobolewaja mnie jajniki. Pryszczy na twarzy dawno tylu nie mialam (macie tak po clo?). Zazwyczaj jeden mialam przed okresem..

Dzis tempka u mnie lekko w gore.. ale niewiele..

Poza tym ja mam dzis w planie blogie lenistwo :) poza tym musze wyslac maila do mojej przyszlej pracy + zadzwonic do gina i umowic sie na jutro ;)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kandyzowana no to super wieści! To teraz czekamy na rozwinięcie sprawy :smile:
  13.  permalink
    dziewczyny.. ja sie jeszcze nie ciesze.. bo to moze stanac w miejscu i wcale sie nie ruszyc ;-( wiecie jak to jest ;-( ale wazne ze widze roznice w endometrium ;-)

madzia.. trzymam kciukasy za Twoje usg!! :-) i dobrze! leniuchuj:-) ja zaraz brukselki podsmazane na oliwie ze.slonecznikowymi ziarnami i suszona zurawinka robie... mniaaam ;-)

monia a Tobie jak mija dzien? ;-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - ja mysle, ze jak rosnie to sie nie zatrzyma :) trzymam kciuki..

ja tez musze cos wymyslec na lunch :)) aa! mam pierogi z kapusta i grzybami :) zaraz sobie ugotuje :)

pozatym wlasnie wyslalam maila do babki z HR odnosnie moich danych na umowie o prace, zeby zmienila :) dzwonilam tez do niej, ale jej nie bylo..wiec zostawilam wiadomosc glosowa :) mam nadzieje, ze odslucha ;)

ps. niestety jestem perfekcjonistka z natury i nie wyobrazam sobie, zebym miala umowe o prace z niepoprawionymi detalami, niech sie postaraja lepiej ;) chca bym u nich pracowala to nie ma lekko ;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    a juz prawie 14 jak dzis dzien mi szybko leci aj my kobitki wiecznie sie czym zamartwiamy i co dzien nowe wyzwania....
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kandyzowana- jakoś leci :smile: Właśnie rozpoczęłam nowy cykl i muszę zadzwonić do mojej gin..
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.