Korda to delikatnie podobnie do mnie, hm Ja w ogole kilka lat temu miałam po usg, ze macica w tyłozgięciu i tyłopochyleniu (nie zdziwiło mnie bo moja mama ma tyłozgięcie) a paru lat ok.3 na usg jest w przodozgięciu, a myslałam, że tylko poród może ten stan zmienić... Mimik a to teraz nie za niska ta pro?;) Ja miałam dobowy profil prlaktyny, są 3 wyniki, jeden mnie niepokoił, ale dwóch lekarzy uznało, z ejest ok..hm
dzisiaj endokrynolog powiedzial mi że jest dobra i o to chodziło żeby ją obniżyć 10 razy. Powiedział e jak jest niska to nic sie nie dzieje tylko jak za wysoka
Madziauk a ja nie wiedziałam, ze Ty w UK hehe Korda, Mimik, bo mi nie gadali nic zlego własnie o Nich na usg nigdy żaden lekarz itp.tylko wtedy ten endo-gin o elektrokalgulacji czy jakoś tak;/
Moje jajniki nie wiem jakiej wielkosci, ale 4 ginekologow powiedzialo, ze nie mam PCO. Niestety owulki prawdopodobnie brak, dlugie cykle i teraz przygoda z Clo..
A u mnie, że lekko, lekko potem w kwietniu w szpitalu, ze jest tych pęcherzyków ponad 12 na jednym gdzieś tam pod korą czy coś wiec sa poli mimo, że lh/fsh 0,49-nie umiem tego zrozumieć..
Mimik - jajnikow i wynikow badan hormonalnych :)w klinice nieplodnosci we Wrocku tez lekarz potwierdzil, tylko nie wiem czemu mam takie dlugie cykle..moze przez prolaktyne , bo jest w gornej granicy..
Kandyzowana karaluchy pod poduchy:) Właśnie na jakiej podstawie, ze brak pco i miałaś jakieś badania skąd brak owu, długie cykle? Bo tak w ogole pco a pcos to też różnica.
ps. mi w czerwcu na podstawie usg postawili diagnoze PCOS . przestrasYlam sie i polecialam porobic badania i 4 kolejnych zaprzeczylo ze to nie jeat pcos ale nie mam owulacji albo nie pekaja.. stad clo i pregnyl..mialam jajnik po prostu z cechami pco.. tak w skrocie i juz lece.. kolorowych i do jutra ;)
PCO to obraz policystycznych jajników w usg a pcos to zespół policystycznych jajników czyli np.te pęcherzyki na jajnikach w usg ale plus np.coś z glukozą, hormonami męśkimi itp.."zespół" po prostu...wiec wiecej rzeczy sie kałda na to... Nio ale podobno przy pcos to powyżej 1 a ja mam poniżej..
Kurcze, że ja taka mało wytrwała jestem do "diety" i ćwiczeń, rowerek w drugim pokoju sobie stoi, ach.. Ale chyba bym wolała miec tj.Ty niż takie nogi i ten brzuch...2cm pod pękiem mam w 102cm
Dziewczyny po rowerze sa male efekty - wiem, bo mam w domu taki stacjonarny. Polecam steper skretny, maly i ladnie schodzi tluszcz z brzucha, ud i lydek ;)