Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 11th 2011
     permalink
    Kandyzowana no ale to z przymusu bo Daniel chodzi po mieszkaniu heheheh
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 11th 2011 zmieniony
     permalink
    hehe ;-) no pieknie.. ja kolejne serduszkowanie pewnie w ndz dopiero..
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - widze, ze lubisz brukselki :) wczoraj tez bodajze jadlas ;) ja mam do nich wstret z dziecinstwa.. moja mama kiedys do zupy dodala..

Ja znikam wlasnie do gina, na 15 :) zdam relacje pozniej. Albo bedzie wywolywany okres albo byla owulka. Raczej to pierwsze ;)

Pozdrawiam
    --
  1.  permalink
    madziu. wczoraj w koncu nie robilam ;P

trzymam kciuki za to ze byla owulka!! :-)
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    cześć dziEwczyny witam w kolejnym dc z CLO:)
    --
  2.  permalink
    witamy.. witamy.. :-)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    a ja witam w ostatnim dniu z clo-w tym cyklu oczywiście:wink:-we wtorek monitoring(z tego co czytałam to więcej dziewczyn we wtorek ma wizytę:tongue:)-od środy wieeeelkie starania:shamed:
    ps.ja też chcę z Wami w sylwestra pić picolo:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ja we wtorek też idę na wizytę:) Trochę się stresuję, bo nic kompletnie nie czujęn:confused:
    --
  3.  permalink
    dziewczyny, we wtorek dla wielu z nas Sadny dzien.. czy doszlo do owulki.. czy dojdzie.. czy moze sa juz w ciazy? aghhh... ja od dzisiaj zaczelam staranka ;-) ale mysle ze co dwa.dni starczy ;-) codziennie nie ma szans..
    --
  4.  permalink
    kochane. nie moge przekleic linku bo z telefonu pisze ale wlaczcie sobie teledysk z LMFAO - Im sexy and I know it... ale mi poprawil nastroj :D hihi

lece do znajomych. potem napisze. buziaki
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Witam,
    chyba 3 dni mnie tu nie było a Wy naskrobałyście chyba z 15 stron przez ten czas i musiałam wszytsko przeczytać:)
    Ja dziś 21dc więc czekam na @ i zacznę 4 cykl z clo. Wcześniej brałam 1 clo od 5 do 9 później 2 clo od 5 do 9 dc i nic dominującego nie urosło więc teraz będę brała 2 clo od 2 do 6 albo od 3 do 7 nie wiem jak myślicie????
    Pytałam mojej gin a ona mówi że jak chce to mogę brać wcześniej ale ona powiedziała czy bierze się clo wcześniej czy później to nie znaczenia.
  5.  permalink
    Halo dziewczynki:) U nas też sexik około 4 rano jak mąż wrócił z imprezki....haha
    Iwoas Twój jest niewyżyty hihihi w pozytywnym sensie oczywiście;)
    Otworzyłam oczy dziś po obudzeniu, patrze a tu prawie 14ta...ale spanie kurcze....
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    ale ciszaaa...
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    a co tak dzis spokojnie hehe
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    no właśnie nie wiem zmęczone po wczoraj czy serduszkują?:)
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Iwona wesoło masz ze swoim mężem:)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Juz po wizycie u ginekologa.
    Tak jak myslalam cykl bezowulacyjny.
    Endo 9 mm, pecherzyki male sa – ale kilka i wielnosci od 4 do 8 mm, czyli nie rosna.
    Od jutra biore Duphaston 2 razy dziennie jedna tabletka. I czekam na @.
    Nastpeny cykl z clo – dawka 2 tabletki na noc (raz dziennie) od 2 dnia cyklu przez 5 dni. W 12 dniu cyklu mam isc na monitoring.
    Lekarz powiedzial, ze testy owulacyjne z moczu moga wychodzic nieprawidlowo, wiec zakupilam u niego tester plodnosci Afrodyta. No zobaczymy czy to dziala ;) Slina dzis przetestowana i zadnych „paprotek nie widac”. Takze dzien nieplodny (ponoc). Rozmawialam z ginem sporo, i mowil mi o femarze, ze nie zarejestrowana jako lek na brak owulki, lek na raka, ale ladnie ponoc pomaga niektorym kobietom i pecherzyki rosna, ponoc nie ma tak zlego wplywu na endometrium. No nic, zobaczymy. Nastepny cykl bedzie z clo – 2 tabletki na noc, a jak nic nie bedzie roslo to moze zdecyduje sie na ta femare

Kacha66 - mooj gin mowil, ze lepiej Clo brac od 2 dnia, ponoc stymulacja jest lepsza. Ja bym brala od 2 do 6 na Twoim miejscu. Tez tak bede brala w nastepnym cyklu ;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ja nic nie pisalam, bo bylam u gina (mam ponad godzine w jedna strone do niego), pozniej wracajac zrobilam zakupy.
    No i robie kolacje, to tez zajelo :) Musialam przyprawic filety z lososia, ziemniaczki przygotowac do zapiekania, salatke, no i sos ze swiezej bazyli i czosnku :)
    Dzis dla odmiany kupilam biale winko australijskie, akurat byla promocja w tesco i mam za pol ceny winko z wyzszej polki :) mily wieczor sie szykuje - trzeba sobie odbic ten bezowulacyjny cykl ;) a co !
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Hej, Madziu czyli będziesz brała clo tak jak ja :smile: Ja właśnie dziś zaczęłam trzeci cykl z clo, oby był w końcu szczęśliwy...
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Monika - 3mam mocno kciuki :)) ja juz chce byc po @ :) i znowu zaczynac ;))
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Zawsze są na samym początku cyklu nowe nadzieję, a potem przychodzi rozczarowanie... Już tyle razy tak miałam, że teraz się bardzo boję...
    Chociaż wiem, że nie możemy się poddać!!!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Możesz wpisywać wynik z Afrodyty na wykres - okno "Tester płodności".
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Amazonka - wiem, wpisalam od razu :) dzieki

Monika - ja Ci powiem, ze rozczarowania nie mam, bo realnie podchodze do leczenia clo i wiem, ze nie na wszystkich dziala .. niestety.
    No ale moze wieksza dawka u mnie podziala, zobaczymy.
    --
  6.  permalink
    dobry wieczor i dobranoc ;-)

ja dzis wupilam dwie lampki wina.. chyba nie zaszkodzi ;-)

teraz klade sie do lozka jakas mega zmeczona i mam nadzieje, ze sie w koncu wyspie ;P

zycze Wam dobrej i owocnej nocki :-))
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Madziauk dziękuje za info także 4 cykl rozpocznę tak sammo jak TY z podwójną dawko clo od 2 do 6. Na mnie clo też nie działa bo pęcherzyka dominującego nie było także mijemy nadzieję że ten cykl będzie lepszy:) Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny:)
    Dziś są imieniny męża jutro przychodzą goście, także gotowania mam troszkę:) Cieszę się bardzo ale najbardziej nie nawidzę tych pytań: a Wy kiedy? życzymy Wam dzidziusia? no już ponad rok po ślubie a Wy jeszcze nic? dziś jeszcze babcia przyszła i mnie męczyła, zresztą mieszkamy w jednym domu więc non stop mi marudzi. U mnie w rodzinie nikt nie wie że mamy problem więc te pytania często padają. Na szczęście mój mąż szybko zawsze kończy temat:) Oby tak było jutro...życze Wam dobrej nocy:)
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 11th 2011 zmieniony
     permalink
    kacha66 - czasem warto powiedziec, jezeli juz staracie sie jakis czas, przynajmiej sie nie beda pytac i zrobi im sie "glupio", ze Was tak mecza..my w rodzinie powiedzielismy po pewnym czasie, najpierw rodzenstwu pozniej rodzicom i calej reszcie i teraz juz nie pytaja tylko wspieraja :) zrobicie jak chcecie, ale mysle, ze warto to przemyslec :) 3mam kciuki za Twoj cykl :))niech bedzie udany.
    A ja od jutra zaczynam dupshaston i czekam na okres, a pozniej podwojna dawka clo..jak nie zadziala, to pewnie zdecyduje sie na femare. :)))
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Bardzo bym chciała żeby los wreszcie się do mnie uśmiechnął i do wszytskich Was również:) tylko z moim szczęściem to marne szanse...bo u nas non stop coś...no ale może kiedyś...czas pokaże. Ty Madziu myślisz o femare...a ja postanowiłam że jak w tym cyklu znów się nie uda to pójdę na tą laparoskopię, choć nie nawidzę szpitali no ale...a jak to nie przyniesie rezultatu to udam się do tego lekarza do warszawy który jest podobno taki wyśmienity.No zobaczymy co to będzie:) Trzeba być dobrej myśli:)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    kacha66 - a na laparoskopie z jakiego powodu jezeli moge zapytac? ja mialam miec laparoskopowo badanie droznoci, ale sie popsul aparat laparoskopowy w szpitalu i mialam HSG pod rentgenem, i w sumie sie ciesze :) jajowody mam drozne, nie mam PCO, ale owulacja raz jest raz nie (ponoc) , w tym cyklu nie ma.. wiec zobacze co to bedzie w nastepnym.
    Jak nie wyjdzie z dawka 2 tabletki clo wieczorem przez 5 dni to mozliwe, ze sprobuje z femara. Ponoc lepiej dziala, a to sie okaze.

Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeNov 12th 2011 zmieniony
     permalink
    dobry ;) dziewczyny czy to mozliwe zebym miala 2 dzien z rzedu tempke na tej samej wysokosci ?? 37,0 biore clo i estrofem ...mogla sie tempka podniesc po tym ??:shocked: Wpoprzednim cyklu tempka była nieco niżej
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 12th 2011
     permalink
    witam sie jako pierwsza z rana ja oczywiscie nie spie od 4 rana bo muj M mnie obudził zeby sie poserduszkowac wiec ja juz po spaniu a on na drugi poczek hehehehe
    --
  7.  permalink
    iwoas30 jako 2 :) ja byłam jako 1 :tongue: ja praktycznie od 3:30 nie śpię ...wstałam siku i poszlam dalej lezec :) a po 5 mierzenie :)
    iwoas30 no to nieźle działacie ;) tak dziennie...też tak miewaliśmy ale...teraz wole dzień,dwa przerwy...żeby plemniory nabrały siły :)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    muj M moze tak mnie dziennie meczyc ale od kiedy staramy sie o maluszka to przed tymi dniami robimy sobie tez przerwe heheheheh
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    myslalam ze Wy dziennie dzialacie ;)Ale tu cisza :shocked: wszyscy śpią ?? Czy u Was też tak zimno ?? :shocked: normalnie dach na szkole jest biały
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    dzien doooobry :-)

kacha .. o jakim lekarzu w Wawie piszesz?

ladnie ladnie ladnie serduszkujecie dziewczyny.. ja tak dobrze czesto nie mam ale w okresie staran pilnuje by yo bylo co 2 max 3 dni ..

ja tez mam wyzsza tempke w cyklu z clo.. co prawda nie mierze codziennie ale jak zmierze to jest miedzy 36.7 a 37.0.. tez sie zastanawialam czemu i nie wiem :/

dzis np mam 36,9 az zastanawialam sie czy w ciazy nie jestem jednak po poprzednim cyklu ale to byloby niemozliwe raczej wiec chyba trosKe to clo tak dziala... bo ja w pierwszej fazie jak.mierzylam regularnie to mialam max 36,6...

a jakie plany na sobote??? :D
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Witam i ja w ostatnim dniu z CLO mi dzisiaj temp.skoczyła z 36,48 do 36,71 nie wiem czemu taka wysoka nigdy tak nie miałam praktycznie na początku cyklu
    --
    •  
      CommentAuthorkkkkkk100
     permalink
    Hej Dziewuszki mam pytanko,choc wiem,ze to sprawa u Kazdej z Nas indywidualna. Otóż chodzi o temperature, od 3-ch cykli jej nie mierze bo sie zbytnio nakrecalam i zamartwialam,chociaz teraz tez niepotrzebnie mierzylam 2 razy tylko...ale chodzi o to.ze teraz jestem w 18dc i zawsze w tych juz dniach mialam tempke ok 37 .. w tym cyklu jest inaczej...14dc w dniu OWULACJI(potwierdzonej przez gin) zmierzylam sobie i mialam 36.5 wiec ok na drugi dzien chcialam zobaczyc czy byl skok i byl bo tempka 36.83 i tak dzisiaj sobie zobaczylam z ciekawosci i mam 36.78, wiec jeszcze mniej niz jak byl skok a nigdy tak nie mialam. Wiem,ze to nie koniec swiata,kazdy cykl moze byc inny ,ale nie mialam tak,ze tempka byla nizej i w tych granicach...dziwnie....:confused:
  8.  permalink
    mimik.. dokladnie.. ja tak samo... zastanawiajace... o_O
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    a no zobaczymy co z tego wyniknie?:)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    kkkkkk100 temperatura utrzymuje się na wyższym poziomie, więc wszystko gra:) Nigdy nie będzie taka sama;) Każdy cykl ma swoje prawa i swoje temperatury;) Nie przejmuj się jest ok:)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hej Dziewczyny;)
    wczoraj mnie nie było i tu tyyyle czytania;)

madziauk - mam nic się nie martw, większa dawka clo na pewno zadziała;) u mnie 1x1 też nie zadziałało, teraz jem dupka,a potem 2x1 5-9 dc. teraz już będą musiały rosnąć;)

kacha66 - ja na pytania dot dzieci, odpowiadam "jak Bóg da" ;) tak radzono w Claudii kiedyś heheh

Staraczki - no pięknie z serduszkowaniem Wam idzie;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej dziewczyny :)))

Korda - dzieki, wiem, ze bedzie dobrze , musi - jak nie clo to moze femara mi pomorze :) oby ten kolejny cykl z dawka 2 tabletek dziennie byl dla nas szczesliwy :)

Z tymi tempkami to roznie bywa, ja mam bezowulacyjny teraz i tempki na poczatku byly wysokie a teraz sa nizsze.. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    madziuk - też mam taką nadzieję, wcinam dupka i czekam niecierpliwie na następny cykl;)
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    madziauk no to mnie pocieszyłaś:wink:
    --
  9.  permalink
    kochane! wyszedl mi chyba pozytywnie test owulacyjny poraz pierwszy!! sa dwie kreski tego samego kolorku !! wlepilabym zdjecie ale z komorki to nie moge.. sprobuje pozniej z kompa :-)

czy moze byc wynik zafalszowany przez CLO czy moge sie wstepnie cieszyc i miec nadzieje na owulke??? ;-D
    --
  10.  permalink
    albo poznym wieczorem albo jutro dopiero bede serduszkowac niestety i to tez mam nadzieje ze sie uda.. serduszkowalam wczoraj :-) ale dzis mam 9 dc dopiero hyhs... czy to mozliwe ze tak szybko ? pozno wieczorem powtorze test lh i zobaczymy :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kandyzowana - trzymam kciuki;)
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    kandyzowana a czemu nie masz nowego cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Mimik - nie chcialam zeby to zle zabrzmialo, wiem, ze jak mialam owulacje w cyklu przed HSG i tez tempka wysoka ;) o to mi chodzilo, ze nic nie wiadomo.

Kandyzowana - najlepiej potwierdzic na USG czy jest owulka, ja mialam teraz w tym cyklu test pozytywny elektroniczny (ponoc sa najlepsze z owulacyjnych te clearblue) w 19 dniu cyklu, wczoraj na USG lekarz powiedzial, ze owulki na pewno nie bylo. Bo widac male pecherzyki 4-8mm i endo 9mm, tak jak jeszcze przed owulka. Powiedzial, ze testy sie czasem myla i tak bylo w moim przypadku. Polecil test plodnosci afrodyta, robi sie ze sliny (badz wydzieliny z pochwy) i oglada zaschnieta pod takim miktoskopem, przed owulka i po maja sie pojawiac takie jakby liscie paproci.
    No zobaczymy czy u mnie sie sprawdzi, bo ja majatek wydawalam na te testy owulacyjne ( 20 testow kosztowalo mnie 40 funtow).
    --
  11.  permalink
    mimik.. jakiego nowego cyklu ?
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    no masz tylko wrześniowy czemu nie masz założonego listopadowego?:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.