Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    madziauk - no ja we wtorek mam usg. ale i tak lekarz mi kazal zastrzyk w ndz wziac wiec jade i niech robia..
    --
  2.  permalink
    mimik bo nie mam abonamentu bo nie moge wykupic jakos... :-/
    --
    •  
      CommentAuthormimik
    • CommentTimeNov 12th 2011
     permalink
    acha a dlaczego nie mozesz wykupic?
    --
  3.  permalink
    mam problemy z przelewami z konta.. ide w pon w tej sprawie..
    --
  4.  permalink
    Hej kobietki. Nie nadążam za Wami. Dziś wieczorem wezmę trzecią tabletę clo. Czy Was też bolała głowa? Bo mnie napiernicza, że hej. Mogę łyknąć ibuprom? A jajcory spokojnie, wczoraj jak tylko wzięłam tabletkę to coś tam mnie posmyrały. Ale dziś to się kiepsko czuję przez ta głowę :/
  5.  permalink
    malutka- apap. ibuprom nie sprzyja plodnosci bo zawiera ibuprofen.. tak slyszalam.
    --
  6.  permalink
    Cześć dziewczynki.
    Mam dołeczka, zaobserowałam, że mam śluz żółty:( Nie wiem co grane:(
  7.  permalink
    Nie mam apapu, a nie chce mi się lecieć do apteki. Może jakoś przeżyję.
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Witam Was dziewczyny :smile:
    Ja dziś zakupiłam w aptece olejek z wiesiołka oeparol...
    Co tam tyle już biorę tych tabletek, że chyba nie zaszkodzi więcej :smile:
    Zobaczymy czy coś ten olejek z wiesiołka zdziała... :smile:
  8.  permalink
    Ja też łykam oeparol :)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    malutka, a jak długo go stosujesz i czy działa? :smile:
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    pamiętajcie, że on tylku do owulki
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Tak, tak ja pamiętam :smile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Próbowałaś napisać do Damazego w sprawie płatności?
    --
  9.  permalink
    ja mam problen ze swoim kontem bankowym. nie dostaje kodow do przelewow stad ich nie moge zrobic . jak juz to zalatwie to wykupie abobament ;-)
    --
  10.  permalink
    Dopiero pierwszy cykl łykam codziennie. Wcześniej to jak mi się przypomniało. Jak na razie nie widzę efektów. Ale to dopiero 7 dc. Na suchotę nie narzekam :)
  11.  permalink
    mnie dzis tak leciutko smyra prawy jajniorek.. czuje sie dobrze. wczoraj byla ostatnia CLO ok 17. test owulacyjny : dwie takie same kreseczki ( nigdy mi sie to nie zdarzalo.. zawsze negatywne byly..) takze pelna nadzieji i optymizmu zobaczymy we wtorek na usg ci i jak :-)

a co dobrego dzis u Was?? :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kandyzowana skoro miałaś II kreski to Ty tam działaj;) uciekaj od kompa;)
    --
  12.  permalink
    Dziewczyny czy clo czasem wywoływało u Was jakiś żółty śluzik czy coś? Martwie się tym..
  13.  permalink
    korda.. dzis nie ma szans ;-( moze poznym wieczorem ale raczej jutro dopiero ;-(

powtorze wieczorem test... ale zeby prY moich niestymulowanych 31.dniowych cyklach nagle przy stymulacji clo - owu wystapila w 10-12 dc ?? hmmmm...
    zastanawia mnie to.. ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 12th 2011 zmieniony
     permalink
    smerfeta.. ja tak mialam jednego dnia chyba 3go ale zaraz sobie poszesl i nie wrocil sluz o tej barwie :-) teraz mam wodnisty z domieszka mlecznego ale raczej przechodzi w przezroczysty.. natomiast nie jest jak bialko kurze... raczej bardziej plynny..

i w ogole to mnie cmi prawy jajnik i to tak dosc wyraznie.. tak falami pobolewa momentami nawet mocno.. szkoda ze nie mam mozliwosci usg wczesniej niz we wtorek.. ;-(

czyzby clo zadzialalo na mnie? jutro i tak mam niezalwznie od wszystkiego isc na zastrzyk..

a co u Was? taka cisza jakos:-)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    no ja dzis zaszalałam pojechalam na małe zakupy i nabyłam nową torebke M kupił sobie cos z ubran a D aniej jak Daniel naciągnoł na kolejna zabawke i jakos do poludnia zleciał teraz M poszedł na jakąs impreze zakładowa a ja mykam do bracika na kawusie... wiec do wieczorka jakos zleci
    --
  14.  permalink
    ja lece na 38 ur. brata mojego narzeczonego i 2 urodzinki bratanicy mojgo ukochnego ;-) wiec spedze z dziecmi ;-) i bedIe super a jutro serduszkownie bo owulka chyba tuz tuz :-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - to udanej imprezki :) no i serduszkuj tam ile wlezie ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kochane mam dylemat, pytanie dla dziewczyn stosujących CLO :)

W ten pon. (czyli 5dc.) biorę 1 tabletkę clo, i tak przez 5 dni czyli do (9dc. piątek)

I tu nasuwa mi się pytanie, kiedy najlepiej isc na monitoring aby sprawdzic czy clo działa?, tzn. ile dni po odstawieniu miałyście taki monitoring, i czy w trakcie stosowania tez?
    :confused::wink:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    hej ja mialam monitornig od 10 dnia cyklu
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    nie wiem co robić, bo clo kończę w piątek ( a moja gin przyjmuje w czwartki, pon i wtorki)
    jak myślicie iśc w 8dc czy czy 13dc???

czy brunatne skąpe plamienia traktowac jako 1 dzień cyklu??
    --
  15.  permalink
    Rumba ja w cyklu z clo jak brałam od 5-9dc to 1wsze usg miałam 12dc
    Mówią, że plamienia się nie traktuje jak @ choć ja o dziwo w tym cyklu miałam tak, ze bardzo malutko tej krwi było u mnie jak na 1wszy dzień, ale że w nocy się rozkręciło to potraktowałam go normalnie jak 1dc
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    rumba ja bym poszła 12 dc
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    hmmm w tym cyklu u mnie @ wywołana była duphastonem i była inna niż moja naturalna,

miałam takie geste i skąpe plamienie prawie że czarne ale zero krwi / na drugi dzień się już rozkręciło. I teraz nie wiem jak to traktować, czy jako 1dc.?

:confused::confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    iwoas30: rumba ja bym poszła 12 dc

też tak myślę, że tak będzie najlepiej:) to mój pierwszy cykl z clo:tongue:
    --
  16.  permalink
    haha a ny dzisiaj dostalismy lozeczko i przewijak po bratanicy mojego narzeczonego. nic tylk ostro serduszkowac i liczyc ze to zajmie sYbko jak sie uda ;-)) hihi...
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hej Dziewczyny
    po clo w tym cyklu - jem dupka od 16 dc i miałam jeść przez 12 dni czyli do 27dc, dziś 22 dc i już mam lekkie krwawienie.
    czy to nie za szybko jak na @?? wcześniej cykle miałam 32-42 dni?
    a i jeszcze jedno, jeżeli pojawiło się krwawienie - dupka odstawiam?
    --
  17.  permalink
    Korda życzę Ci, aby to krwawienie było plamieniem implatacyjnym.
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 12th 2011 zmieniony
     permalink
    wydaje mi sie ze spokojnie mozesz odstawic jesli jestes pewna ze nie zaciazylas i pozwolic mu sie rozkrecic.. wczesniej zaczniesz nowy cykl:-)

chociaz sama nie wiem... moze spytaj swojego lekarza? :-)

chybaze to jest to co pisE smerfeta :-) czego zycze mocno;-))

lece spac. do jutra ;-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Korda - a jaka dawke bierzesz dupka? Ja mam brac 2x1 tabletke :) dzis zaczelam, ciekawe kiedy u mnie sie pojawi @. Pierwszy raz biore cos na wywolanie...
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kochane dzięki za życzenia;) ale to niestety na bank nie;)
    idę do ginka jakoś we wt, żeby przed clo sprawdzić czy czasem torbieli nie ma.
    że cykl skrócony to się cieszę, ale że aż tak???
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ja też dupka 2 x 1 i po clo miałam podobnie jak Ty, pęcherzyki wzrosły ale największe 12 mm i brak dominującego
    --
  18.  permalink
    Korda ja miałam tak na usg w 1wszym cyklu z clo, że jeśli babeczka nie przedłużyłaby "ruszania" we mnie tą głowicą i zakończyła badanie to myślałabym, że i Ona również, że nie ma pęcherzyka dominującego, Ona go dłuższa chwilę nie widziała i mówiła, że niestety, a po dłuższej chwili okazało się, że jest 18mm pęcherzyk, gdzieś był z tyłu czy coś, ze się schował także może jestem co do Ciebie zbyt optymistyczna hehe, ale czasem lekarze mówią, że zonk a dziewczyna w ciąże zachodzi:)
    Mojej kuzynce jeden lekarz powiedział, że ma guza, Ona wystarszona itp...po czym u drugiego lekarza okazało sie, że ten guz ma ręce i nogi i jest nim moja prawie 7letnia chrześnica:)
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    smerfeta wiem wiem, znam też przypadki tych diagnoz lekarzym których potem natura oszukała;)
    ale co do siebie wolę się nie łudzić za szybko, bo wiesz jak to potem z tymi rozczarowaniami;)
    --
  19.  permalink
    Wiem, aż za dobrze heh. Ale zobaczysz czy się rozkręci czy jak. A Ty tempke mierzysz?
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    no właśnie tempki nie mierzę, dopiero od teraz nowego cyklu zacznę mierzyć
    --
  20.  permalink
    :) to zobaczymy, kto wie;)
    Ide sie położyc, bo nielekko mnie dziś boli prawa strona brzucha gdzies na wys.pepka a najbardziej przy wdechu i jelita jakieś nabrzmiałe czuję:(
    Dobranocka;)
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kolorowych snów;)
    dzięki
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeNov 13th 2011
     permalink
    Korda, czemu nie mierzysz i marnujesz cykl? Zacznij od jutra, a dziś wpisz obserwacje śluzu.
    --
  21.  permalink
    dzien dobry ;-)

jak tam staraczki ??
    --
  22.  permalink
    Cześć z rana. A u mnie w sumie 3 tabletki clo zjedzone i jedyne co czuję to ból głowy. Jajniki śpią czy co? Czy jeszcze za wcześnie na jakieś pikanie? Miłego słonecznego dnia życzę. Bo u mnie brzydko :/
  23.  permalink
    ni w Warszawie brzydko :(

no a u mnie dziwna sprawa. zaklocona bo godz po obudzeniu..ale temp 39,9 (strasznie wysokie tempki mam w tym cyklu z clo) ale mam pobolewanie jajnika i podbrzusza , sluz mokry lekko mleczny wraz ze aluzem pezezroczystym ciagnacym sie.. zaraz powtarzam test owu... kurcze.. zazwyczaj mialam w pierwszej fazie 36.5/6 a w drugiej taka jak teraz mam w pierwszej...

dzis zastrzyk z pregnylu powinnam jechac zrobic.. i tak chyba zrobie... bo tak mi lekarz kazal... ale co jesli pecherzyk nie osiagnal rozmiarow ? a nie moge usg zrobic dzis... dobra.. zaryzykuje :-) mij lekarz wie co mi kaze - wierze w niego ;+)
    --
  24.  permalink
    Dzień dobry laseczki ;) dziś 8 dc a tempka znowu wyższa :shocked: nie wiem dlaczego ...mierzylam godzinę później czy to miało wpływ ??
    --
  25.  permalink
    mgielka- mam identycznie tyleze to moj 10 dc. nie wiem co jest grane ale serduszkuje z nadzieja.. nie powtorzylam jeszcze testi owu ale to potem zrobie a po poludniu na zastrzyk z pregnylu albo ostatecznie jutro wg przykazan lekarza mojego... we wtorek usg.. ciekawa jestem co mi powie...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.