Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormimik
    • CommentTimeNov 13th 2011
     permalink
    witam i ja:) ja już po CLO teraz czekam do wtorku na USG:)
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny,

o to co zdziałał CLO.
    Nigdy moj test LH tak nie wygladał jak dzisiaj :))
    Nie wiem czy zdjęcie to oddaje ale są takiej samej barwy paski ( światło inaczej pada i się wydaje, że jest odrobinke jasniejszy drugi pasek , ale uwierzcie - w realu jest taki sam kolor) :

Test LH 13/11/2011

to chyba dobry znak :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej dziewczyny :))

U mnie dzis tempka nie zmierzona, bo siedzielismy z Mezem do 5 rano, i dopiero co sie obudzilam ;) zaznaczylam z dnia poprzedniego temperature dzis jako zaklocona;)

Dzis drugi dzien dupka, zobaczymy kiedy przyjdzie @.

Dziewczyny z wysoka tempka na poczatku to niewstety Wam nie pomoge, pisalam juz wczesniej, ze tak mialam w tym cyklu - niestety bezowulacyjnym dla mnie.
    Ale u Was moze byc inaczej :) niedlugo zrobicie USG i wszystko bedzie wiadomo.

Kandyzowana - chetnie bym pomogla z testem owu, ale ja w nie znam sie na tych paskowych.. :(
    --
  1.  permalink
    Madzia,

testy paskowe jest tak, że jeśli są baski tego samego koloru albo ta bliżej białego końca jest ciemniejsza - pozytywny
    a jeśli pase jest jeden albo druga jest blado- różowa to negatywny :)

także licze, że pozytywny jest tym bardziej ze by się to zgadzalo po śluzie i po odczuciu mokrości i po bólach wczoraj i troche dzisiaj w jajniku prawym..

Ja mam nadzieje, że owulacja sie odbędzie ;-) muszę myśleć pozytywnie:-) a we wt usg to bede wiedzieć;-)

albo dzis po poludniu albo rano zastrzyk.. hyhs.

a ile Madizu bedziesz dupka brać?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - musi byc ta owulka :)) nie ma wyjscia ;)

Dupka bede brala przez 5 dni, 2x1 tabletke, mam nadzieje, ze szybko dostane @, bo za tydzien 21 ide pierwszy dzien do nowej pracy i nie chcialabym, zeby to akurat wtedy wypadlo :( no nic, zobaczymy. Ja dupka nigdy nie bralam wczesniej (ani luteiny), wiec to dla mnie nowosc ;)
    --
  2.  permalink
    to po dupku zazwyczaj 3 dni i miałam okres z wywołania:-) więc myślę, że może się niestety zdarzyć, że wypadnie za tydzień.. ale nie życzę Ci tego :-)

no i ja mam nadzieje, że kolejny Twój cykl będzie szczęśliwy i owocny - nie może być inaczej ;D jaka dawka CLO będzie teraz przez Ciebie brana? Czy inny lek? bo nie pamiętam? ;-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - ja az tak pozytywnie nie mysle jak Ty ;) boje sie, ze dalej pecherzyki nie beda rosly, mimo zwiekszonej dawki.
    Dawka bedzie 2 tabletki (naraz wziete) na noc, od 2 dnia cyklu przez 5 dni , pozniej w 12tym dniu cyklu USG :) zeby sprawdzic czy clo dziala.. jak nie dziala, to mozliwe, ze przerzuce sie na femare.

3mam kciuki za ten Twoj cykl :) zeby byla piekna owulka :)))i zakonczyl sie plusikowo :D
    --
  3.  permalink
    Madziu, a może zrób 10 dc ;-) tym bardziej ze bedzies z brała od 2 do 6 dc :-)

ps - to ja bede pozytywnie myślała za nas dwie :-) hihi
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - moze i tak zrobie, zobacze jak gin bedzie mial czas ;)
    a co do pozytywnego myslenia, to ja mysle, pozytywnie.. ale nie az tak by wierzyc, ze za 2gim razem z clo sie uda, tym bardziej, ze pecherzyki nie rosna..
    Dziewczynom rosna i mimo to nie zachodza, wiec pewnie to nie jest takie latwie ;)
    ale nie smuce sie :)) bedzie dobrze

w koncu musi nadejsc wlasciwa pora na nas wszystkie tu :))
    oby nadeszla jak najszybciej :)))
    --
  4.  permalink
    Ja życzę wszystkim niespodzianek Bożo Narodzeniowych i Noworocznych ;))))

inaczej byc nie moze ;-D
    --
  5.  permalink
    Kandyzowana: o po dupku zazwyczaj 3 dni i miałam okres z wywołania:-

dobrze wiedziec bo balam sie ze znowu bedzie cykl 34 dniowy ;)
    Z tymi wysokimi temp to dopiero mam w tym cyklu...w tamtym az takich nie bylo :/ moze podwojna dawka tak dziala :confused: bo chyba nie estrofem ?? dupka mam od 12-24 i teraz widze ze chyba ja mam go najwczesniej :shocked: boje sie go...zeby mi nic nie poblokowal :/
    --
  6.  permalink
    ja dupka mam brać niezaleznie od tego czy owulka bedzie 11 dc czy 15 dc - od 16 dc az do terminu miesiaczki - jesli test ciazowy bedzie neg - odstawić.. jeśli pozytywny to brać dalej..

ja myślę, że owulkę bedę miala pon-wt... ( tzn jeśli do niej dojdzie) skoro mam pozytywny test LH...

Mgielka.. może skontaktuj sie z lekarzem i spytaj czy nie byloby rozsądniej brać najwczesniej 16 dc..? Bo nie iwem jak u Ciebie może być z Owulką... ale chyba 12 dc to za wczesnie jak na dupka..
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana zdaje sie ze tes ci wyszedł dobry trzymam kciukiiiiiiii:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    iwoas - nie dziekuje za kciukasy by nie zapeszac. dzisiaj juz bylo serduszkowanie ;-) ale martwie sie bo zlapalam jakas blokade i juz drugi raz nie mialam orgazmu co mi sie nie zdarza :-( za bardzo o tym mysle.. musze sie rozluznic..

ja jak Tobie mija dzionek iwoas?? :-))
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hej Dziewczyny, u mnie znów zmiana ;/
    po clo w tym cyklu,gdzie nie było pęcherzyka dominującego, ani innego odpowiedniej wielkości - jem dupka od 16 dc i miałam jeść przez 12 dni czyli do 27dc, wczoraj 22 dc i już miałam wieczorem lekkie krwawienie.
    myślałam, że to @ chociaż czy to nie za szybko jak na @?? wcześniej cykle miałam 32-42 dni?
    no i miałam nadzieję, że przez noc i dziś coś się wyklaruje, że mnie zaleje@,a tu nic cisza, suchutko.
    i co teraz??
    miałyście jakieś momenty krwawienia podczas dupka, które nie były@??
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kandyzowana, też trzymam kciuki, i życzę Ci wyluzowania i myślenia tylko o niebieskich migdałach;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    iwoas a co tam u Ciebie? jakie roboty łóżkowe? no i te remontowe jak? ;)
    --
  8.  permalink
    korda.. ja nie mialam takiego czegos... a moze na prawde to dobry sygnal?? ;-))

kiedy lekarz? moze skonsultuj sie z nim? a jak to psikus natury i cos sie tam rozwija? :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    korda byłam na monitoringu w 12 dc a potem 16 dc i nic tam ciekawego nie było, także pomimo mojego poczucia humoru, aż takich psikusów się nie spodziewam;)

nie licze chyba tego jako 1 dc nowego i biore dupka dalej jak myślicie?
    miałam go jesc 12 dni a to dopiero 7
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    sorrki Kandyzowana to odp do Ciebie;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    mój lekarz dopiero w 12 dc na monitoringu, a miejscowy gin ma być w 3 dc celem wykluczenia torbieli przed clo.
    --
  9.  permalink
    korda no to bierz dalej i odstaw jak lekarz kazal ;-) cbaza chcesz wczeaniej odstawic i zaczac nowy cykl to odstaw po ok 10 dniach :-) ja zawsze na 10 dni dostaje..
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    dzięki, tak zrobię, bo już mam 100 tys dylematów;)
    że też zawsze są jakieś dziwne przypadki;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    umnie dzionek mija superrrr remoncik jeszcze nie skonczony , co do serduszkowaniaaa owocnego to troche zostało dni ale zobaczymy mam nadzieje ze na swieta juz bende w ciazy i wam tez zycze jak najbardziej i bedziemy opijac to SZAMPANEM PICOLO :dinner:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ;) iwoas trzymam za słowo;)
    --
  10.  permalink
    no nie ma innej opcji jak opijanie swiat i sylwestra Picolo :-)))) mnie smyra podbrzusze po stronie prawego jajnika.. hyhs.. ciekawe uczucie..az nu sie smiac che ;-P dziwne tooo...

korda.. mowie ci- odstawic mozesz standardowo po 10 dniach jesli to na wywolanie okresu.. wtedy bedziesz miec szybciej miesiaczke i kolejny cykl :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    dzięki kandyzowana, tak zrobię, dobrze, ze choć Ty jedna masz tu niedzielny dyżur;)
    --
  11.  permalink
    hihi :+) zawsze chetnie pomoge jesli cos wiem i sie tym podziele..takze do uslug ;-)

ja tel mam zawsze przy sobue to na forum w kazdej chwili zagladam hihi ;-)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziewczyny podczytuję wątek o clo już od jakiegoś czasu, z tego co rozumiem to przepisuje sie ten leki jeśli są problemy ze wzrostem pęcherzyków, ja jeszcze nie wiem jak jest dokładnie u mnie z tymi pęcherzykami, ale zaczynam właśnie tutaj upatrywać problemu.

Cykle mam około 42 dni, pik LH pojawia sie koło 16dc (co potwierdzam testami owu), ale pęcherzyk nie pęka , bo nie ma skoku.... następnie w okolicach 30dc znowu jest pik LH po czym mam skok temperatury i normalnie 13 dni FL, tylko pytanie czy 30dc jest w ogóle pęcherzyk dominujący skoro staramy sie juz trochę i nic z tego...
    Miała może któraś z Was podobny przypadek do mojego?
    Jeśli w tym cyklu nic nie wyjdzie to planuje od nastepnego zrobic monitoring.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Eveke - witaj :) mysle, ze monitoring wszystko wyjasni :) takze dobra decyzje podjelas. Ja mialam teraz pierwszy cykl z clo i pierwszy rowniez z monitoringiem, i nawet po malej dawce clo pecherzyki nie rosna, a pik LH mam - lekarz mi powiedzial, ze testy owulacyjne czasami wychodza pozytywne choc skoku nie ma i tak prawdopodobnie bylo u mnie ( mam testy elektroniczne clearble), takze potwierdzil, ze owulki nie bylo. Ja bym monitoring zrobila jak najszybciej :) zeby wiedziec na czym stoisz :)
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    kandyzowana -gratulacje i działaj !!:):smile:
  12.  permalink
    regi - nie dziekuje by nie zapeszac ale owszem owczem dzialaaam a we wtorek usg i zobaczymy co w jajniorkach piszczy ;-)

ale dzisiaj cisza na foruuum.. pewnie wszysxy serduszkuja by w sylwestra picolo sie napic ;-D
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - haha, tak na pewno serduszkuja ;) ja ciagle podczytuje, ale malo pisze ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hehe Dziewczyny ja też już jestem;) przerwa w serduszkowaniu
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    madziauk dzięki za wiadomość :)

u mnie jest duży problem z prolaktyną, jestem już miesiąc po braniu leków i na dniach powtarzam badania by zobaczyc jak sprawa się ma, byc może tylko tu był problem i cykle będą juz normalne... widzisz u mnei skok jest , ale dopiero po drugim piku LH i cały czas sie zastanawiam co jest , że nie dzieje sie to pierwszym razem koło 16dc. Coś nie tak z pęcherzykami , bo w zeszłym cyklu byłam u gina w 10dc to pęcherzyk miał 10mm więc mało... jeśli ten cykl znowu będzie z przymiarkami do owu, ze skokiem w 30dc itp wtedy kolejny cykl idę monitorować.

A za Was wszystkie trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    eveke - u Ciebie o wiele lepiej z pecherzykami niz u mnie, u mnie w 25 dniu cyklu byly od 4 do 8 mm, a emdometrium 9mm i to przy braniu clo - piec dni po 1 tabletce.. Mysle, ze monitoring wiele rzeczy Ci wyjasni :)) 3mam kciukasy :) i zagladaj tu do nas :)
    --
  13.  permalink
    hihi.. serduszkowanie usprawiedliwia nieobwcnosc ;-D

ja czuwam :P
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ;) ja też
    bo ja już po - ale tylko dla przyjemności;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    a ja juuz bym chciala nowy cykla to jeszcze troche potrwa tak ok 2 tyg ale zleci
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    iwoas a po co Ci nowy cykl Kochana, skoro teraz masz 9 miesiecy przerwę;)
    tego Ci życzę;)
    --
  14.  permalink
    ja tez tego iwoas zycze ;-))

ja od 3 dni mialam kreseczki podwojne na tescie LH i ostatni test wyrazne dwie krechy a teraz juz negatywny i boli jajniczek prawy. czuje ze moze owulka tuz tuz ? hihi.. oby... a jesli ten cykl sie jednak nie zakonczy owulka to nastepny cykl prEde mna :-)

korda - serduszkowanie to zdrowie hihi ;P
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    Kandyzowana - Ty też za szybko czekasz na nowy cykl;)
    poużywaj jeszcze tego zdrowia;)

polecam!
    --
  15.  permalink
    Korda, pamiętaj, że w święta dzieją się cuda i nadal życzę, aby to było to co wczoraj Tobie pisałam:)
    My też wczoraj serduszkowaliśmy...kurcze pierwszy raz tak to nazwałam hihi tylko się wkurzam np.dziś, bo od jakiegoś dłuższego czasu częściej ja chce sexu niż On...w ogole nie chce się "upominać"...jakość ok, ale chce częściej i być ...zaczepiana...:(
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    smerfeta dziękuję za życzenia, przydadzą się ;)
    Tobie też zyczę cudu - może podwójnego nawet;)

:bigsmile:
    --
  16.  permalink
    Korda nie galopuj tak:)..nie chcę żeby to zabrzmiało brzydko, ale nie bardzo chce bliźniaki...zawsze chciałam odchować 2-4 lata jedno i potem starać się o drugie...bo myślę sobie, że jak od razu dwójka to sprawy finansowe itp.nie pozwolą za bardzo na trzecie, a domyślam się, że parę lat po pierwszym chciałabym znów poczuć sprawę pieluch i maleństwa...heh..choć babcia ze strony mamy miała siostre bliźniaczke,a dziadek ze strony taty brata bliźniaka więc mnie to "grozi'...heh...
  17.  permalink
    smerfeta ja tez to ze swoim mam. niestety w dIsiejszych czasach faceci sa czesto zmeczeni i brak im polotu.. trzeba nad nimi pracowac ;-)

no ja juz tyle rozczarowan korda mialam ze sie nie nastawiam ze aie uda.. ale boli mnie jajnik wiec moze pracuje ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    Smerfeta w takim razie życzę Ci podwójnego cudu, jeden w 2011 kolejny za kilka lat;)
    ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    wiem wiem Kandyzowana, że nie ma co się cieszyć za szybko, ale po cichu mieć nadzieję - warto;)
    --
  18.  permalink
    wzdecie mnie zlapalo tak jakos dziwnie... nie ma po czym.. i boli orzez to podbrzusze i jajnik.. musze no spe zjesc ...
    --
  19.  permalink
    Korda:))) Czekam za 10dni na wieści od Ciebie hihi
    Kandyzowana mnie to czasem boli i mówie Mu o tym, bo ja mam wyobraźnie-fantazje, a On ze mnie jakiegoś zboczeńca robi:P
    Byliśmy dziś na mieszkanku, które mamy kupić, ech jak już bym chciała sie pakować chociaż..
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.