Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkorda
    • CommentTimeNov 13th 2011
     permalink
    ;) dobra
    a co tam z mieszkaniem Smerfeta u Was?
    --
  1.  permalink
    Wiesz mamy z miasta w kamienicy na niskim parterze w nie najlepszej dzielnicy a wracamy do dzielnicy z której pochodzimy w tym samym mieście, małe 3 pokojowe z co i balkonem, czekamy na decyzje bankowe, bo na razie jest wstępna pozytywna...czekamy na dalsze info i jeszcze jutro "po znajomości" do jednego banku jedziemy..
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    a to trzymam kciuki, zeby poszło wszystko po Waszej myśli i żebyście się już mogli pakować;)
    --
  2.  permalink
    Nio problem jest taki, ze mamy ograniczone możliwości wyboru banków, bo ja mam umowę o pracę na zastępstwo...ale czekamy, wstępna pozytywna więc mamy nadzieję, że 3.12 a najpóźniej 10.12 będziemy się przeprowadzać..
    A Wy "jak" mieszkacie?
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    a to mieszkanie kupujecie od kogoś obcego? bo może w banku warto wziąc promesę?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    heheh przydala by sie ta 9mc przerwa zobaczymy czy 22 dostane @
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    my też w mieszkaniu 3 pokojowym z balkonem, kredyt już 5 lat spłacamy ;/
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    iwoas - oby nie;) a sio @!
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 13th 2011 zmieniony
     permalink
    my od tego trzymania kciukaskow to sobie stawy popsujemy ;-)) hihihi

smerfa doskonale Cie rozumiem.. mnie yez to boli ale nie zmusze go ;-( chociaz moze trzeba przywiazac i pokazac gdzie raki zimuja ;-) hihi

iwoas zadbego okresu..a siooo!! ;-)

dziewuszki ide spac bo cos mnie kuja delikatnie piersi i jajnik i mam nadIeje ze we snie przejdzie.. a rano zastrzyk hyhs... buziaki
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kandyzowana - dobranoc;) śpij dobrze;)
    --
  3.  permalink
    Kandyzowana buźka;)
    Korda, a też na 30lat? Wzielibyśmy na 20, ale przez ok.2-3lata cos jeszcze mamy do pospłacania i nie damy rade, ale będziemy brali "Rodzina na swoim"..
    Iwoas, może wpadnie w sen zimowy:P
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    smerfeta - tak na 30, czytaj umowę dobrze, jeżeli jest opcja wcześniejszej spłaty bez prowizji, lub np 1 zmiana umowy bez prowizji - wówczas przy napływie większej gotówki możesz spłacić jakąś część
    --
  4.  permalink
    Korzystamy z usług kobitki z Notusa, ale jeśli "poz najomości" w innym banku taniej wyjdzie to tam biorac wsio nam babka powie, wiele zależy od akcptaacji mojej umowy w pracy..
    Zmykam, bo mamy gości od kilku h a teraz nie chciało mi się z Nimi filmu oglądać, a w sumie z mężem, bo się z Nim o sex pokłóciłam...wrrrrr
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    trzymaj się ciepło;)
    nie psuj sobie wieczoru, potem we dwójkę sobie wszystko wyjaśnicie
    buziaki
    --
  5.  permalink
    Nie chce mi się kolejny raz tego tematu wałkować, chciałabym żeby był w tym temacie "typowym samcem"...ale to zabrzmiało:P
    Do juterka.
  6.  permalink
    Jejku, ale zaspamowałyście ;)) nawet nie przeczytalam wszystkiego :P 3 dzien z Clo, czuje się b. dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    smerfeta - papa
    kuleczka - witaj, super, że czujesz się dobrze;)
    --
  7.  permalink
    Poprzedni cykl z Clo byl troszke bolesny i mokry, teraz ani bólu, ani mokrych dni.....mam nadzieje, ze zadziala i wyprodukuje jakies jajeczka :)
    --
  8.  permalink
    dzien dobry :-) (pierwsza ;P)

ja sie dzis zle czuje bo mnie jakos brzuch boli ;-( a zupelnie nie wiem po czym mam od wczoraj wzdecie ;-(

trzeba sie myc.. na zastrzyk i do pracy :-(

jak mi sie nie chce...
    --
  9.  permalink
    Cześć z rana. Kurde dziś mam 9dc i cały czas tempka 36,8. Się zaciął termometr czy co? Dziś ostatnia tabletka clo. Jajka chyba śpią :/ Nic nie czuję :(
  10.  permalink
    malutka. ja mam 11 dc i wczoraj pozytywny test owu rano a wieczorem huz neg no i tempka dzis spadla do 36,6 ...

mize tobie tez spadndnie po wszystkich CLO ?
    --
  11.  permalink
    dobry ...Wy znowu nieżle produkujecie tych postów :shocked::bigsmile:
    Dziś ostatnie clo a za 3 dni dupek ale...tak jak pisałyście zacznę go brać później ...monitoring mam w poniedziałek tak więc się dowiem co tam sie dzieje i wtedy zacznę go brać .:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeNov 14th 2011 zmieniony
     permalink
    malutka2105: Kurde dziś mam 9dc
    lol to idziemy równo ;) tez mam 9 dc :tongue:
    malutka2105
    ja też miałam do wczoraj temp prawie tą samą ,do wczoraj bo dzis jej nie mierzylam bo bylam po alko i byla by zaklucona ...
    --
  12.  permalink
    No zobaczymy jutro jaka będzie. Dziś zadzwonię do gina zapytam o monitoring. Bo on mi nic o nim nie mówił.
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 14th 2011
     permalink
    witam was dziewczyny w ten mrozny dzien wfffffffff
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja też się witam! :smile::smile::smile:
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    i ja też:)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Witajcie Dziewczyny!
    A ja od rana z pytaniem: łykacie witaminę E? jaką dawkę? :bigsmile:
    --
  13.  permalink
    Flowka, ja łykam witaminy dla planujących ciążę i ciężarnych : Pharmaton Maturelle

Stosowanie:
    Pharmaton Matruelle jest przeznaczony dla kobiet planujących ciążę, kobiet w ciąży oraz okresie karmienia piersią.
    Zaleca się, aby stosować Pharmaton Matruelle w czasie posiłku. Należy przyjmować 1 kapsułkę dziennie najlepiej w czasie śniadania popijając płynem. W przypadku występowania porannych mdłości, w czasie obiadu lub kolacji.
    Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

oto skład:

Zawartość w 1 kapsułce: Kwas Omega-3 300,0 mg
    50% DHA (kwas dokozaheksaenowy) 150,0mg

•Witaminy:
    Witamina C 85,0 mg
    Witamina B3 (niacyna) 18,0 mg
    Witamina E 15,0 mg
    Witamina B6 1,9 mg
    Witamina B1 1,4 mg
    Witamina B2 1,4 mg
    Kwas foliowy 600,0 mcg
    Witamina A 333,0 mcg
    Biotyna 30,0 mcg
    Witamina D 5,0 mcg
    Witamina B12 2,6 mcg

•Składniki mineralne:
    Żelazo 27 mg
    Cynk 11 mg
    Magnez 10 mg
    Miedź 1 mg
    Jod 200 mcg
    Selen 60 mcg
    Molibden 50 mcg
    Chrom 30 mcg
    --
  14.  permalink
    Ps. dzisiaj miałam pierwszy zastrzyk z pregnylu tak jak mi lekarz zkazał.. (11 dc) i zobaczymy co to da...

Sam zastrzyk nic nie boli ale mnie się zrobiło po nim słabo i zakręciło mi się w głowie więc musiałam polezeć w zabiegowym troche..

zobaczymy jak bede sie czuc potem - a jutro ok 9:00 kolejna dawka w kolejny pośladek.. aghh.. i o 16.40 USG więc zobaczymy :-)

a teraz w pracy siedze:-(
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja łykam tylko kwas foliowy :smile:
    I jestem też strasznie ciekawa czy ten olejek z wiesiołka mi pomoże w tym cyklu... :smile:
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kandyzowana ja też miałam zastrzyk w poprzednim cyklu tyle, że ovitrelle i sama musiałam go sobie zrobić...
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Znalazłam ciekawy artykuł o wit. e; szukajcie podpunktu "Potencja seksualna, niepłodność, problemy hormonalne, menopauza."
    http://www.euromentor.org.pl/autoryzacja/subskrypcja_nr8.html

Zaczynam łykać witaminę e! szczególnie przy moich przeciwciałach kardiolipiniowych!

Kandyzowana, ile kosztują te witaminy?
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Monika - ja musialam na zabiegowy bo to jakas zawiesina itp - nie wiem :P al;e ciesze się, bo sobie w życiu bym nie zrobiła... brak mi 'jaj':P (odwagi)

a co do witamin to ja w ogole musze brać witaminy wiec skoro musze brac dodatkowo witaminki to juz zainwestowałam w takie jakie lekarz i farmacetki mi polecali... i cuzje sie na nich swietnie a kwasu foliowego maja 300% zapotrzebowania (folik np ma 200% )

koszt - no cóż zalezy gdzie ale na miesiąc w granicach 45 zł... nie są tanie ale polecam gorąco ! na pewno pokryją zapootrzebowania witaminowe każdej kobietki;-)

a olej z wiesolka bralam od kilku miesiecy ale nie umiem teraz sobie przywolac cyz mi pomogl cyz nie bo ja go bralam ten oeparol wlasnie na skore , włosy itp... ;-)

teraz licze że ten zastrzyk i clo i tp coś zaowocują - mam głeboką wiare w to.. a jak nie cóż- powtórka z rozrywki z CLO itp..
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dziewczyny, a tyjecie po clo?
    Bo ja jeszcze nie, ale zauważyłam, że mam duuuużo większy apetyt na słodycze.... :/
  15.  permalink
    ja miałam ogromny apetyt na słodycze od kilku tygodni. (niezależnie od CLO)

ale od kiedy biore te witaminy co napisalam wyzej to jakos ochota na słodycze mi minela..
    a biore je od kilku dni... a czy utyłam ? Chyba nie... ;)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witajcie Kochane bo długim weeku:bigsmile:
    --
  16.  permalink
    Umówiłam gina, ale na 17dc bo wyjeżdża. Ale chyba powie mi czy była owu co?
  17.  permalink
    ja już 3 miesiąc biorę Witaminę E ...zalecenie lekarza ;) mojemu K. też kazał podawać ;) i bierze już kilka miesięcy salfazin
    --
  18.  permalink
    malutka2105
    to ja dzien wczesniej bede wiedziala co w jajnikach piszczy :tongue:
    --
  19.  permalink
    mgiełka a Ty masz dupka od 13 dc? Czemu tak szybko?
  20.  permalink
    malutka2105
    od 12 dc ...czemu tak szybko ?? nie mam pojęcia dlaczego tak ... :confused:
    --
  21.  permalink
    Ja mam od 16 dc, a jak długie masz cykle?
  22.  permalink
    poprzedni byl 34 dniowy ...tak jakos mialam w tych granicach
    --
  23.  permalink
    Kandyzowana w pupcie Ci dali zastrzyk? ja w brzuch Ovitrelle mialam, niestety nie udalo sie wtedy, dzisiaj jade do endokrynologa na kontrole, przy okazji umowie sie na monitoring na 18 bo akurat wypada mi 12 dc..po Clo dalej susza...... cos mi sie zdaje, ze to bedzie kolejny stracony cykl
    --
  24.  permalink
    Kuleczka - no w pupcie, w pupcie - bałam się go starsznie, ale na szczeście bezbolesny - aczkolwiek jak sie zaczał rozchodzić ( choć bezbolesnie) to mi sie słabo zrobiło... i musiałam poleżeć..

ja miałam raczej mokro po CLO... ale co i jak to nie wiem.. jutro jest 12 dc i mam monitoring - jak dobrze pojdzie to owulka bedzie szybciej w tym cyklu ( cykle mam zazwyczaj 30-32 dniowe)

W brzuch? o mamo - bolalo??

Kuleczka - kup sobie może lubrykant na bazie wody o neutralnym PH ( nei kwaśnym i bez plemnikobójczego) - teraz takie wychodzą. NP Unimil ma taki..
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    no to kandyzowana trzymam kciukasy by sie udało
    --
  25.  permalink
    mgiełka to Ty masz dupka na uregulowanie pewnie. Ja chyba też, ale ja mam za to krótkie cykle :/
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    WITAM WAS DZIEWCZĘTA :)
    Znów musiałam nadrobić sporo naskrobałyście:) Ja cały weekend nie siedziałam przed kompem bo mąż miał imieniny więc w sobotę mieliśmy gości i wczoraj też...dobrze że mamy to już za sobą, ale dziś nie mam siły.
    Madziauk - laparoskopie mam mieć na sprawdzenie drożności...jeśli są niedrożne wówczas nakłuwają jajniki coś a tym stylu moja gin mi mówiła
    Kandyzowana - co do lekarza z Warszawy - to podobno jest jakiś lekarz który ma pojęcie i z mojego miasta znam 2 przypadki ( jedni starali się 5 lat a druga para 12) podobno on im pomógł. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno wie co robić. Także jak nic mi to clo nie pomoże to chyba się zdecyduję dam sobie jeszcze trochę czasu.Tylko najbardziej przeraża mnie że ten lekarz to facet...a ja nigdy nie byłam u faceta i dziwnie bym sie czuła. no ale zobaczymy:)Obym nie musiała do niego jechać...
  26.  permalink
    iwoas nie dziekuje :P

teraz jakos po 5 h od zastrzyku pregnylu dziwnie duzo ciągnącego ale białego (nie przeźroczystego) śluzu się zrobiło i 'mokro' na wkładce się zrobiło... dziwne... i tak z ciekawosci sprawdziłam szyjke macicy i jest wysoko ale czy otwarta to nie wiem..

nie mam pojecia ale dziwnie sie czuje i dziwne objawy, które mi nic nie mówią tylko robią mętlik w głowie.....

jajniki nie bolą..ani podbrzusze.. ( a czytalam ze takie sa reakcje) no tylko teraz troche miejsce uklucia boli...

nic nie wiem już... :-( zaczynam tracić pozytywne nastawienie..
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.