Wiesz mamy z miasta w kamienicy na niskim parterze w nie najlepszej dzielnicy a wracamy do dzielnicy z której pochodzimy w tym samym mieście, małe 3 pokojowe z co i balkonem, czekamy na decyzje bankowe, bo na razie jest wstępna pozytywna...czekamy na dalsze info i jeszcze jutro "po znajomości" do jednego banku jedziemy..
Nio problem jest taki, ze mamy ograniczone możliwości wyboru banków, bo ja mam umowę o pracę na zastępstwo...ale czekamy, wstępna pozytywna więc mamy nadzieję, że 3.12 a najpóźniej 10.12 będziemy się przeprowadzać.. A Wy "jak" mieszkacie?
Kandyzowana buźka;) Korda, a też na 30lat? Wzielibyśmy na 20, ale przez ok.2-3lata cos jeszcze mamy do pospłacania i nie damy rade, ale będziemy brali "Rodzina na swoim".. Iwoas, może wpadnie w sen zimowy:P
smerfeta - tak na 30, czytaj umowę dobrze, jeżeli jest opcja wcześniejszej spłaty bez prowizji, lub np 1 zmiana umowy bez prowizji - wówczas przy napływie większej gotówki możesz spłacić jakąś część
Korzystamy z usług kobitki z Notusa, ale jeśli "poz najomości" w innym banku taniej wyjdzie to tam biorac wsio nam babka powie, wiele zależy od akcptaacji mojej umowy w pracy.. Zmykam, bo mamy gości od kilku h a teraz nie chciało mi się z Nimi filmu oglądać, a w sumie z mężem, bo się z Nim o sex pokłóciłam...wrrrrr
Cześć z rana. Kurde dziś mam 9dc i cały czas tempka 36,8. Się zaciął termometr czy co? Dziś ostatnia tabletka clo. Jajka chyba śpią :/ Nic nie czuję :(
dobry ...Wy znowu nieżle produkujecie tych postów Dziś ostatnie clo a za 3 dni dupek ale...tak jak pisałyście zacznę go brać później ...monitoring mam w poniedziałek tak więc się dowiem co tam sie dzieje i wtedy zacznę go brać .
lol to idziemy równo ;) tez mam 9 dc malutka2105 ja też miałam do wczoraj temp prawie tą samą ,do wczoraj bo dzis jej nie mierzylam bo bylam po alko i byla by zaklucona ...
Flowka, ja łykam witaminy dla planujących ciążę i ciężarnych : Pharmaton Maturelle
Stosowanie: Pharmaton Matruelle jest przeznaczony dla kobiet planujących ciążę, kobiet w ciąży oraz okresie karmienia piersią. Zaleca się, aby stosować Pharmaton Matruelle w czasie posiłku. Należy przyjmować 1 kapsułkę dziennie najlepiej w czasie śniadania popijając płynem. W przypadku występowania porannych mdłości, w czasie obiadu lub kolacji. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
oto skład:
Zawartość w 1 kapsułce: Kwas Omega-3 300,0 mg 50% DHA (kwas dokozaheksaenowy) 150,0mg
•Witaminy: Witamina C 85,0 mg Witamina B3 (niacyna) 18,0 mg Witamina E 15,0 mg Witamina B6 1,9 mg Witamina B1 1,4 mg Witamina B2 1,4 mg Kwas foliowy 600,0 mcg Witamina A 333,0 mcg Biotyna 30,0 mcg Witamina D 5,0 mcg Witamina B12 2,6 mcg
•Składniki mineralne: Żelazo 27 mg Cynk 11 mg Magnez 10 mg Miedź 1 mg Jod 200 mcg Selen 60 mcg Molibden 50 mcg Chrom 30 mcg
Monika - ja musialam na zabiegowy bo to jakas zawiesina itp - nie wiem :P al;e ciesze się, bo sobie w życiu bym nie zrobiła... brak mi 'jaj':P (odwagi)
a co do witamin to ja w ogole musze brać witaminy wiec skoro musze brac dodatkowo witaminki to juz zainwestowałam w takie jakie lekarz i farmacetki mi polecali... i cuzje sie na nich swietnie a kwasu foliowego maja 300% zapotrzebowania (folik np ma 200% )
koszt - no cóż zalezy gdzie ale na miesiąc w granicach 45 zł... nie są tanie ale polecam gorąco ! na pewno pokryją zapootrzebowania witaminowe każdej kobietki;-)
a olej z wiesolka bralam od kilku miesiecy ale nie umiem teraz sobie przywolac cyz mi pomogl cyz nie bo ja go bralam ten oeparol wlasnie na skore , włosy itp... ;-)
teraz licze że ten zastrzyk i clo i tp coś zaowocują - mam głeboką wiare w to.. a jak nie cóż- powtórka z rozrywki z CLO itp..
Kandyzowana w pupcie Ci dali zastrzyk? ja w brzuch Ovitrelle mialam, niestety nie udalo sie wtedy, dzisiaj jade do endokrynologa na kontrole, przy okazji umowie sie na monitoring na 18 bo akurat wypada mi 12 dc..po Clo dalej susza...... cos mi sie zdaje, ze to bedzie kolejny stracony cykl
Kuleczka - no w pupcie, w pupcie - bałam się go starsznie, ale na szczeście bezbolesny - aczkolwiek jak sie zaczał rozchodzić ( choć bezbolesnie) to mi sie słabo zrobiło... i musiałam poleżeć..
ja miałam raczej mokro po CLO... ale co i jak to nie wiem.. jutro jest 12 dc i mam monitoring - jak dobrze pojdzie to owulka bedzie szybciej w tym cyklu ( cykle mam zazwyczaj 30-32 dniowe)
W brzuch? o mamo - bolalo??
Kuleczka - kup sobie może lubrykant na bazie wody o neutralnym PH ( nei kwaśnym i bez plemnikobójczego) - teraz takie wychodzą. NP Unimil ma taki..
WITAM WAS DZIEWCZĘTA :) Znów musiałam nadrobić sporo naskrobałyście:) Ja cały weekend nie siedziałam przed kompem bo mąż miał imieniny więc w sobotę mieliśmy gości i wczoraj też...dobrze że mamy to już za sobą, ale dziś nie mam siły. Madziauk - laparoskopie mam mieć na sprawdzenie drożności...jeśli są niedrożne wówczas nakłuwają jajniki coś a tym stylu moja gin mi mówiła Kandyzowana - co do lekarza z Warszawy - to podobno jest jakiś lekarz który ma pojęcie i z mojego miasta znam 2 przypadki ( jedni starali się 5 lat a druga para 12) podobno on im pomógł. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno wie co robić. Także jak nic mi to clo nie pomoże to chyba się zdecyduję dam sobie jeszcze trochę czasu.Tylko najbardziej przeraża mnie że ten lekarz to facet...a ja nigdy nie byłam u faceta i dziwnie bym sie czuła. no ale zobaczymy:)Obym nie musiała do niego jechać...
teraz jakos po 5 h od zastrzyku pregnylu dziwnie duzo ciągnącego ale białego (nie przeźroczystego) śluzu się zrobiło i 'mokro' na wkładce się zrobiło... dziwne... i tak z ciekawosci sprawdziłam szyjke macicy i jest wysoko ale czy otwarta to nie wiem..
nie mam pojecia ale dziwnie sie czuje i dziwne objawy, które mi nic nie mówią tylko robią mętlik w głowie.....
jajniki nie bolą..ani podbrzusze.. ( a czytalam ze takie sa reakcje) no tylko teraz troche miejsce uklucia boli...
nic nie wiem już... :-( zaczynam tracić pozytywne nastawienie..