Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 14th 2011
     permalink
    no chwile nas niema a pozniej trzeba nadrabiac kilka stron
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 14th 2011 zmieniony
     permalink
    kacha66: Tylko najbardziej przeraża mnie że ten lekarz to facet...a ja nigdy nie byłam u faceta i dziwnie bym sie czuła. no ale zobaczymy:)Obym nie musiała do niego jechać...

tęż tak kiedyś miałam - ale powiem Ci szczerze, że teraz bym nie zamieniła na zadnego innego - mój prowadzący lekarz jest mężczyzną i ufam mu bardzo. Jest delikatny i rzeczowy a przy tym ma pojęcie co i jak i wysłuchuje moich różnych prób odnosnie skierowań;) Teraz ide do niego w dniu swoich imienin cyzli 1 grudnia hihi

PS. chyba zaczynam jednak leciutenienko czuć jajniczki.. troche cuzłam lewy ale teraz czuje prawy - w którym było podejrzenie pęcherzyka dominującego 12 mm ( w 7 dc) a dziś 11 dc... agh.. może podrósł do odpowiednich wymiarów??
    a dzisiejszy i jutrzejszy pregnyl zdziałają cuda..? czemu usg dopiero jutro o 16.40 :-P już chce wiedzieć czy nastawiać się na kolejny cykl..
    --
  1.  permalink
    Laski myślicie, że jak biorę clo to mogę się przelecieć na solarium :) Bo daaawnooo nie byłam. Bym się trochę pogrzała :)
  2.  permalink
    malutka - jesli nei ma przeciwskazan w ulotce to nie widze problemu? byle nie na 20 minut hehehe:P
    --
  3.  permalink
    Ja biała jak śmietana także max 6 minut na turbo ;)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    hej Dziewczyny :))

kacha66 - wiem o co chodzi z tym nakluwaniem, mi tez gin o tym mowil (jak mialam miec laparo), no ale na szczescie tak wyszlo, ze mialam HSG i jajowody mam drozne.
    Teraz tylko zebym miala pecherzyki i owulke i bedzie super :)

A co do mezczyzn ginekologow, tez myslalam, ze nigdy nie pojde. Ale zanim zaczelismy sie starac, lata nie bylam u ginekolog, a moja Pani doktor do ktorej chodzilam jeszcze w liceum - zmarla. Szukajac nowego ginekologa, z polecania dostalam namiary na faceta ginekologa, bardzo chwalonego w moim rodzinnym miescie. No i poszlam. Bylam skrepowana i w ogole, ale staralam sie tego nie okazywac. Co dziwne, lekarz facet byl o wiele delikatniejszy niz kobieta ginekolog. Pozniej juz jak zaczelam chodzic do tego ginekologa, to nie mialam problemu, zeby pojsc do innych. Bylam jeszcze u innych 3 odkad sie staramy, kazdy z nich to facet. Wszyscy byli delikatni, bardzo dokladni i nie zaluje. Teraz tez chodze do faceta :) Kiedys to myslalam, ze "w zyciu" do faceta nie pojde z wlasnej woli ;) no a jednak, ludzie sie zmieniaja. Czego to sie nie zrobi by miec ukochane malenstwo - szczescie najwieksze :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malutka - tez bym sobie poszla na solarium :)) dla lepszego samopoczucia. My w tym roku prawie caly urlop wykorzystalismy na pobyt w Polsce (leczenie, lekarze, badania hormonow itd). Bylismy tylko na Wielkanoc na Majorce (odradzam, bo jak sie okazalo pogoda w tym czasie jest kiepska - padalo).. na solarium nie bylam w tym roku w ogole, slonca zero.. przydaloby mi sie, niestety nie mam nic w poblizu.. :(
    --
  4.  permalink
    Madzie, a gdzi edokladniej w UK mieszkasz??

Ja tez bym posżła na sol ale jakos nie wiem... skupiam sie na tym by doprowadzić do ewentualnego zaciążenia i zapominam ciągle ;P
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - w Londynie, bardzo blisko cemtrum :) 20min pieszo od Tower Bridge :) sklepy mam, ale solarium polikwidowali, spray tan jest teraz modny.. i ponoc zdrowszy.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Wracajac do tematu po clo, zaczelam brac duphaston, dzis 3ci dzien, po 2 tabletki dziennie. I mam strasznie mokro, musze wkladke nosic. Zastanawiam sie czy to po clo czy po dupku? :confused:
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny facet ginekolog wedlug mnie jest lepszy ,delikatniejszy ...ja od 16 r.ż chodzilam tylko i wylacznie do facetow ,stresu nie bylo w ogole . Ale w tamtym cyklu mialam babke ktora robila mi monitoring i musze przyznac ze byla bardzo delikatna...w ktoryms dniu jej nie bylo i przyszla inna mlodsza....no normalnie mialam lzy w oczach...myslalam ze ja kopne ,tak mnie wszystko bolalo ...myslalam ze glowica mi wyjdzie bokiem :confused:Wiec ja tylko wybieram facetow :tongue:
    --
  6.  permalink
    Madzia - a może spóżniona owulacja i w cale Ci nie zablokuje dupek????? Ja slyszalam ze on nie blokuje owu... są różne zdania i różne organizmy, może Tobie nie zablokował i będzie pluski??

mgielka - tez kiedys taka babka mi robiła i myślałam, że umrę - miałam jeszcze torbiel wiec to podwójnie boli bo jest stan zapalny a ona zero delikatnosci i jeszcze pretensja ze się jej wije na tej leżance o.O głupuia jakaś..

Only MEN! :D
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Madzia a mialas potwierdzona owulacje poi CLO na podstawie USG ze duphaston Ci zalecili??? dziwne jest to bardzo bo progesteronu nie powinno sie brac przed owulacja a po niej i coraz czesciej slysze ze 1-3 dni po. masz dlugie cykle.. przy 28 dniwych dupek bierze sie od 16 dc. 10 dni przed @. mnie sie wydaje ze lekarz konował.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - no wlasnie watpie, jakos dziwnie dziala ten dupek, ja juz chce @ i nastepny cykl z wieksza dawka, bo nawet jakby owu byla to nie wiadomo czy pecherzyki by pekly, bo przeciez nic tam takiego nie bylo :) Btw. fajna fotka :) podobnie sobie Ciebie wyobrazalam :) a! i swietnie wygladacie razem :) (widzialam fotke na fotosiku ) ;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Audiolaa - ja mialam kilka razy USG, i owulacji nie bylo na 100%, bo pecherzyki dalej sa male 4-8mm, i nic wiecej nie widac. Duphaston mam na wywolanie @, bo mam bardzo dlugie cykle - ostatnio okolo 48dniowe, a dzis 28dzien cyklu, od 26 biore dupka bo juz chce miec @. Jak pisalam lekarz stwierdzil, ze owulki nie bedzie i nie ma co czekac..juz sama nie wiem, mam nadzieje, ze lekarz jednak wie co robi..
    --
  7.  permalink
    madziu.. bardzo dziekuje za komplementy :-( hihi a czemu sobie mnie tak wyobrazalas ?? :-))

kUrcze.. a jesli natura ci psikusa zrobila i wlasnie bedziesz miec owu bo jakis pexherYk wariat postanowil.urosnac i zaraz peknie?? :)) cuda sie zdarzaja.. ;)

ja.dupka wezme najwczeaniej 16 dc w zaleznosci jak mi usg jutro wieczorem wyjdzie ( 12 dc to bezie)..
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - no nie wiem dlaczego, ale po Twoich wpisach jakos tak wywnioskowalam, ze taka z Ciebie bedzie pewnie naturalna, drobna kobietka :)

Wlasnie czytalam, ze jak juz biore duphaston to on moze, ale nie musi blokowac owulki, poza tym czytalam na necie, ze uniemozliwia zagniezdzenie sie zarodka. (nie wiem czy to prawda). Ja juz sobie ten cykl odpuscilam, naprawde. Chce miec @ i brac podwojna dawke clo, bo wiem, ze skoro pecherzyki przez caly cykl od 12 do 25 dnia byly takie male , to by juz nie urosly.
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hej Dziewczyny;)
    ja dopiero teraz po pracy, ale mam tu czytania;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    madziauk - nie sądzę, żeby duphaston uniemożliwiał zagnieżdżenie zarodka, poprzednim cyklu miałam go brać aż to bety, a po becie zwiększyć dawkę
    także dupek raczej wspomaga ciążę
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Korda - no niby tak, ale wyczytalam, ze powinno sie go brac po owulacji. Ja mam przez gina stwierdzone, ze owulki nie bedzie :( bo pecherzyki male i nic z tego nie wyrosnie. Endo mialam 9mm - wiec ladne (pewnie po tych witaminach co biore i czerwonym winie).

Juz sama nie wiem.

Audiolaa - jestes jesczcze? troszke mi namieszalas w glowie Twoim wpisem, i sama nie wiem co myslec. Moze powinnam byla czekac na owu, a nie od razu przekleslac cykl, bo gin tak stwierdzil.

Mam nadzieje, ze niedlugo dostane okres i bede od nowu brala clo ze zdwojona moca.:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    madziauk ja też ma długie cykle, byłam w 16dc i tez gin uznał, że cykl stracony i jem dupka, a pęcherzyki były 8-10
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Madzia ja słuchałam swojej gin i też brałam dupka na wywołanie miesiączki chociaż nie miałam owulacji, dopiero kiedy zaczęłam brać clo duphaston na razie odstawiłam...
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Korda - ile bedziesz brala tego dupka? (chyba juz pytalam :shamed: )
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    przez 12 dni czyli do 27 dc
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Monika - jak bralas tego dupka, jak nie mialas owulki, dlugo? Bo mi lekarz zalecil 7 dni po 2 tabletki, ja mu powiedzialam, ze mam 10 tabletek tylko, on mowil, ze powinno starczyc te 5 dni. W domu okazalo sie, ze jednak mam 20 tabletek i nie wiem jak je brac..
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Korda - a dawke jaka masz? 1 czy 2 tabletki dziennie?
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja brałam od 16 dc przez 10 dni po 1 tabletce i po dwóch dniach od odstawienia dostawałam @...
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    2x1
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czyli mozliwe, ze te 2 tabletki przez 5 dni wystarcza..

Zaczynam za tydzien nowa prace, i nie komfortowo bym sie czula jakby mnie w poniedzialek zalalo ;) poza tym ja mam bardzo bolesne pierwsze 2 dni miesiaczki, i wiem, ze mimo srodkow przeciwbolowych - zwijalabym sie z bolu..
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    u Ciebie 5 dni to już 32 dc, chyba nie?
    może dłużej już nie chciał gin przeciągać?
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No właśnie to wystarczająco długi cykl myśle, że jak weźmiesz przez 5 dni to nic się nie stanie...
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja raz chciałam sprawdzić czy jednak po tym 16 dniu będę miała owulkę i wzięłam dwa dni później dupka i tylko 8 tabletek łykłam, odstawiłam i i tak dostałam @ jak w zegarku :smile:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie :) tak zrobie, moze dostane @ jeszcze w tym tygodniu i w poniedzialek pojde spokojnie do nowej pracy :)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    madziauk ja w poprzednim cyklu dostałam @ jeszcze w trakcie brania dupka, także nigdy nic nie jest przesądzone
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ja duphaston też biorę po owu przez 10 dni, jeśli beta + to mam brać więcej - duphaston to progesteron, wspomaga ciałko żółte i wspomaga zagnieżdżenie i pomaga utrzymać ciąż. Moja koleżanka brała po 4 tabletki dziennie, bo jej ciąża była zagrożona.

Madziauk - mnie lekarka też wywoływała @ przez podanie clo - sytuacja była bardzo podobna do Twojej, miałam kilka drobnych pęcherzyków i lek. stwierdziła, że nic z tego nie będzie, bo żaden nie jest dominujący i aby przyspieszyć kolejny cykl brałam duphaston. Myślę, że nie masz co się stresować.
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Dziewczyny, o to test LH w 11 dc po CLO i dzisiaj pregnylu :

Dzisiejszy test LH )))

keska testowa ciemniejsza co oznacza że owu w ciagu 24-36 h powinna wystąpić :))) NIGDY nie miałam tak wyraźnej tej kreski testowej (to ta przy piałej końcówce)! :-)

Madziu dziękuję bardzo :-) Również muszę Ci powiedzieć, że piękna z Was para )

teraz muszę przeczytac ostatnie 18scie postów :P
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kandyzowana - bosko;)
    teraz działaj na maxa;)
    --
  8.  permalink
    ok, przeczytalam :P

ja tez mialam tak, ze na regulacje cyklu mialam 10 dni po 2 tabletki dupka a na wywołanie okresu 5 dni po 2 tabletki... takze dupka mozna odstawic po 5 dniach i i tak powinien wywolac okres moim zdaniem....

dziewczyny , tak mocno trzymam kciuki za Was, ze az boje sie o swoje stawy palcowe ;-P Strasznie bym chciala, żeby każdej sie udalo do końća roku..
    --
  9.  permalink
    korda :))

Dziewcyzny,m a wy robice testy LH? Może przesylajcie czasem zdjątko itp co i jak :))

ja jutro mam usg.. ciesze sie jak diabli z tego testu ale wiecie, jedna jaskolka wiosn nie cyzni.. moze sie okazac ze nie peknie albo zolniezyki mojego A nie zdarzą dopłynąć... bo ja tak na prawd enei wiem jakiej mocy są jego 'chłopaki' ;P
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kandyzowana - weźmiesz wszystko w swoje ręce - to armia żołnierzy będzie spora;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Flowka - dzieki :))

Kandyzowana - ja robilam testy, ale nie paskowe, tylko elektroniczne, wiec mialam albo buzke usmiechenieta , albo puste koleczko :)
    Twoj test wyglada super :) mysle, ze owulka tuz tuz :)) 3mam kciukasy :) jutro masz usg po 16, tak?
    --
  10.  permalink
    Jak ja lubię tu być ;) Ja już dziś do obiadku lampkę winka wypiłam. Wieczorem ostatnia clo, od 16dc dupek a 17dc podglądanko. Żeby te moje jajeczka pracowały jak należy.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - mi lekarz mowil, ze jak wiadomo, ze zbliza sie owulka to warto zaczac starac sie juz przed :) takze trzeba brac sie do roboty juz teraz :) ;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malutka - 3mam kciuki za jajeczka :) niech rosna pieknie :))
    --
  11.  permalink
    Korda hihih.. ja wiem.. ale moj A po 12 h pracy wróci ok 20.00 to ja nie wiem cyz bedzie miał siłe - a śluz mam dzisiaj idealnie śłiski, rozciągliwy i przezroczysty i dużo.. wiec jak w tym cyklu sie nie uda to przynajmniej jest szansa ze w nastepnym sie moze uda? :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    Kandyzowana - o nie, nie ma łatwo, nakarm A, daj 30 min na drzemke i do dzieła;)
    --
  12.  permalink
    madziu, usg mam jutro po 16 :-))

No juz mojemu napisalam, ale byl niezbyt chetny bo wczoraj i nastawil sie na jutro a dzis chcial costam zrobic i jak sie dowiedzial,ze dzis staranka to nie byl zadowolony :-(

dziewczyny, nie przeszkadza Wam to , że tak duzo pisze i te testy przyklejam? Bo nie chce byc nachalna...

ale tylko z Wami moge o tym gadać, bo Wy mnie zrozumiecie tak jak ja zrozumiem Was i chce być pomocna na ile moge..
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    knadyzowana - pisz tu ile wlezie i wklejaj II kreski nie tylko na testach owu, czekam na foto ciążowego
    a na wieczór wystrój się w pończochy stringi itp i zobaczysz, jak się chętni znajdą;)
    a szczególnie ten Jeden;)
    --
  13.  permalink
    korda, hiih, jeszcze z tysiąc postów napisze, zanim pojawi się pozytywny wynik ciążowy ;-P

w sumie mój A od 3 miesiecy bierze i Salfazin i Selen i Witaminki dla ogólnego zdrowia więc jego 'chlopaczki' powinny byc ok ;-P

jejciooo jejciooo... ale mam usmiech na twarzy... boje sie tylko że zbyt pochopnie i się rozczaruje za 2 tygodnie.. :-(
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - a moze sie milo zaskoczysz ? tak jak Korda napisala, odpowiednia bielizna potrafi zdzialac cuda :) serduszkowac sie mi tu prosze !!! i to dzis !!! ;) :devil::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.