Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    korda :-P haha.. nie... siedzimy na kanapie a wlasciwie ja siedze a onn lezy i mi nogi na kolanach trzyma... on w swoim telefonie na necie a ja w swoin telefonie na forum hihi... boli mnie jajnior tak rwaco... to chyba dobrze ?? :-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 14th 2011
     permalink
    Kandyzowana - juz po? :P ;) hehe, a co bolu to mi sie wydaje, ze dobrze, moj lekarz mowil, ze jak bola jajniki tzn. ze pracuja :))
    --
  2.  permalink
    madzia no juz po :-) to taki szybki numerek byl hihi :-P no to niech owocnie chociaz pracuja :-P
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana :) niech pracuja ! nie ma obijania ;) hehe :))

U mnie dzis jeszcze przed serduszkowaniem, narazie odpoczywamy po kolacji, ale zaraz trzeba bedzie spalic te kalorie zbedne ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ;) Dziewczyny czy po tym sporcie to nie powinnyście stać na głowie ?? :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    madziu a Ty kiedy widzisz sie z ginkiem ?? serduszkujcie ! i chce najpozniej w przyszlym cyklu II piekne u Ciebie krechy zobaczyc ;-D
    --
  4.  permalink
    korda hihi.. ja po prostu siedze polezaco. nie mam sily nog w gore hihihi :-D
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Korda - stanie na glowie? no ja chyba nie potrafie ;)

Kandyzowana - ja najpierw musze dostac @, pozniej brac clo, no i 12 dnia cyklu mam isc na USG. Wiec jeszcze sporo czasu :) my tak dla przyjemnosci tylko serduszkujemy :D :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    heheh ale czy benda siły jeszcze zeby na tej głowie stac chyba ze połowica podtrzyma to jakos dało by rade ........
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    madziauk - ja tak jak Ty;) tylko hobbistycznie trenuję;) i czekam na tego małpiszona;)

kanadyzowana - planuj grafik robót ;) na te kolejne kilka dni;)
    --
  5.  permalink
    to dobrze :-D to zdrowe :-D Ja dwno nie robilam dla czystej prYjemnosci :-( tylko z mysla o celi.. ale powoli sie znow przestawiam na prYjemnosc..
    --
  6.  permalink
    mam korda nadzieje ze najpozniej pojutrze bedzie jajo uwolnione hihi ;-) jutro chyba bedzie przerwa ;-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - moze juz jutro gin zobaczy u Ciebie, ze pecherzyk pekl :) kto wie..
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    no jak,a przestawienie się na przyjemności? kandyzowana?
    --
  7.  permalink
    no nie wiem .. mi sie psychika zablokowala jakos z.przyjemnosci na staranka.. ale czas odpuscic.. i cieszyc sie znow tym a nie traktowac jak cos z zegarkiem w reku :)

madzia fajnie by bylo jakby pekl w nocy teraz np.. hihi

ja to sie nie moge doczekac Waszych relacji w kolejnym cyklu jesli ten nie bedzie owocny.. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    papa uciekam już do łóżka.
    kolorowych snów ;)
    --
  8.  permalink
    ja tez ide spac , do jutra , kolorowych snow :-))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dobranoc :) ja tez znikam :))
    --
  9.  permalink
    Kandyzowana nie bolalo nic w brzuszek :) igielka jest tak cienka, ze nie czujesz jak wchodzi :P co do Clo..pierwszy cykl tez byl mokry, i to nawet bardzo, teraz suchosc nad suchosciami panuje.
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeNov 15th 2011 zmieniony
     permalink
    <strong>malutka
    mgiełka to Ty masz dupka na uregulowanie pewnie. Ja chyba też, ale ja mam za to krótkie cykle :/

malutka zapewne wlasnie na uregulowanie...poza tym ja mialam chyba tez po nizej normy progesteron i więc to moze tez dlatego :sad: No i teraz juz jestem w wielkiej (:)bo juz nie wiem czy mam tego dupka brac tak jak gin zalecil od 12 dc czyli za 2 dni czy po 16 dc bo mam wtedy usg .Poradzcie cos dziewczyny plissss !!!
    :cry:
    --
  10.  permalink
    dzien dooobryyyy :-P

kochana... nie wiem :( ale ja bym od 16 dc brala... i befe tak brac :)
    --
  11.  permalink
    Dzień doberek. A u mnie 10 dc i tempka cały czas 36,8 zacięła się chyba.
  12.  permalink
    Kandyzowana
    13 dni powinnam go brac ,to teraz jakbym od 16 dc zaczela to moge krocej brac ...hmmm.Wlasnie a ile sie go dni powinno brac ??
    --
  13.  permalink
    mgielka ja mam brać od 16dc - 25dc.
  14.  permalink
    ok to tez tak zaczne ;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 15th 2011
     permalink
    kurcze ale mnie wzioł stan zapalny krocza masakra jak to swedzi i piecze zapisalam sie juz na jutro do lekarza niech mi da jakies globulki dopochwowe
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witajcie dziewczyny:smile:. Mam dzisiaj podły!!! nastrój bo robiłam test ciążowy w 26 dc i wyszła jedna przeklęta krecha. Nie mam żadnych bóli nic kompletnie nic! Temperatura 36,9. Myślicie, że jest jeszcze szansa na plusik? No i najważniejsze pytanie, czy duphaston może powodować to, że brzuch mnie już nie boli. Czuję tylko taką ciężkość w krzyżu, która troszkę promieniuje do brzucha.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    magic1984 chyba za szybko na test ciązowy
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Dziewczyny wpadnę później bo mam gościa.:tooth:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mgiełka a jakiej długości masz cykle? Ja miałam zlecony duphaston od 16dc przez 10dni. jak zaczelam sie obserwowac i brac clo to okazalo sie ze owu... mam ok16dc wiec 2 odt. cykle bez konsultacji z lekarzem wzielam od 19dc równiez przez 10dni.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    magic1984 chyba za szybko na test ciązowy
    --

Równiez tak uważam:wink:
    --
  15.  permalink
    Kurcze dziewczyny co myślicie o mojej tempce. Możliwe że się zacięła od clo? Wczoraj zjadłam ostatnią tabletkę ;)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Kurcze dziewczyny co myślicie o mojej tempce. Możliwe że się zacięła od clo? Wczoraj zjadłam ostatnią tabletkę ;)

Malutka właśnie zerknełam na wykres na moje oko narazie ok nie masz sie czym stresowac to dopiero10dc. Zaciąc od clo mysle że nie jedynie może ci sie cykl po clo wydłużyć. Bąź dobrej mysli:wink:
    --
  16.  permalink
    No mam nadzieję, że jeszcze spadnie ta tempka i będzie owu :)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Zreszta patrząc na poprzedni Twój cykl to najwiekszy spadek miałaś 14dc wiec mysle że w tym może być podobnie albo i później. Poza tym wydaje mi się że w poprzednim cyklu w pierwszej połowie tempka ci strasznie skakała a w tym jest jak narazie dużo lepiej i łatwiej ci bedzie zauważyć jakiekolwiek zmiany.
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Kandyzowana wspólczuje Twojemu meżowi. nikt nie chciałby być traktowany jako maszynka do robienia dzieci. on bedzie zestresowany i nawet mimo pieknej owulacji plemniki moga byc przez to za slabe.
    moj M kiedy sie wkurzyl i zrobil swoje ale wytlumaczyl mi: nie mow mi ze to dzisiaj tylko powiedz ze sie zbliza. to inaczej dziala na nich. poza tym troche wiecej luzu. jak nie wiedzialam jak rosna pecherzyki to sie smialismy ze musimy codziennie sie kochac bo nie wiadomo kiedy urosnal, a okazalo sie ze nie urosly wcale ale cieszylismy sie soba. proponuje wiecej luzu co 2dzien wystarczy jak sie kochacie chyba ze masz powteirdzona owulacje to najlepiej codziennie, ale nic na sile bo szkoda Was oboje. sex to przyjemnosc, cudna przyjemnosc. to ze kochasz sie z mezem i zaraz idziesz do kompa on do swojego swiadczy tylko o prokreacji, szkoda, ale zycze Wam abyscie przetrwali to wszystko i sie z tego i tym cieszyli.
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Malutka, nie przejmuj sie tą tempką. jest bardzo wczesnie tj dopiero clo skonczylas, za kilka dni bedzie skok :)
    a tak naprawde 6 nizszych temperatur stalych (nie wahajacych sie znacznie) poprzedzajacych skok swiadcza o owulacji :) tzn mozna ja podejrzewac bo na podstawie tempki gwarancji sie nie ma :)
  17.  permalink
    Heheh mój M też się wczoraj coś obruszył, że go zmuszam i faszeruję czymś hehe. Z tym, że go zmuszam to żartował, bo ja już na boczek do spanka przygotowana, a jego na harce wzięło :) A witaminy i tak bierze raz na trzy dni, a miał brać codziennie. No ale nic. Rzuca teraz palenie i nieźle mu idzie :)
  18.  permalink
    No tak ale te 36,8 to tak dosyć wysoko jak na pierwszą fazę co? Chociaż ja już chyba tak mam. Gorąca ze mnie dziewczyna hehe
  19.  permalink
    justa2586: Mgiełka a jakiej długości masz cykle?

34 dni plus ,minus ...owulacje w tamtym cyklu mialam miedzy 18 a 19 dniem cyklu (usg)
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 15th 2011 zmieniony
     permalink
    Adiolka :-)) a co do tego wszytskiego to fakt.. wczoraj było to tylko i włącznie z rozsądku ale romantycznie przygotowane :tooth: .. ale on nie ma mi za złe i nawet jak wrócił z pracy to sam się 'zabrał do dzieła' :P

niemniej wczoraj z nim rozmawiałam i będzie teraz inaczej :tooth: i tylko po potwierdzeniu owu ( a wczoraj zostala testami potwierdzona - dziś usg) będziemy się starac... jeśli chodzi o przyjemnosc to moj A powtarza , że jest stary i zmeczony i nie ma juz takiej potrzeby jak mial nie wiem 19-25 lat... teraz najbardziej ceni to , ze ma mnei obok i możemy leżeć i się przytulić przed TV ( straszne co?? :P ) teraz obecna praca powoduje że albo jest senny i padnięty albo mu beznadziejnei zmiany wypadaja, wiec jesli mielibysmy porzucić czasem sex dla efektu dzidziusia ( co zawsze przeradza sie w przyjemnosc) - to byśmy chyba wieki musieli polować.. ;-)

Ale wiem co chcesz mi przekazać i masz racje! :-)

Ps. Mój A też ładnie i codziennie łyka witaminki od ok 3 miesięcy :-) i chętnie to robi :)

Dziewcyzny,

bylam rano na drugim zastrzyku - zrobiono w ten sam pośladek.
    Jak wczoraj nic nie czułam tak dzisiaj mnie bolał :( i boli nadal... a w pracy trzeba siedzieć przez 6,5 h jeszcze....

a potem USG :cheer: i się okaze co i jak :-)

A jak Wam nocka mineła?

co do duphastonu : bierz Mgielka najwcześniej od 16 przez 10 dni... takie moje zdanie ale upewnij się, że jest ok ;-P
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    34 dni plus ,minus ...owulacje w tamtym cyklu mialam miedzy 18 a 19 dniem cyklu (usg)

To Ty chyb duphaston masz na skrócenie cykli przepisany od 12dc. Tylko logicznie myśląc nie ma sensu branie od 12dc skoro bierzesz też clo i sie staracie... bo duphaston-progesteron jest potrzebny w fazie lutealnej po owu..takie jest moje zdanie ale wiesz ja sie nie znam do konca. Tylko ze ja tez miałam kiedys od 12dc dupka na skrócenie i wyregulowanie cyklu po 2 cyklach faktycznie skrócił sie i juz później brałam od 16dc. ale skoro Ty bierzesz clo... to brałabym napewno później 16-17dc a nawet 19dc.
    --
  20.  permalink
    Czeeesc :) Dzisiaj w nocy mi jajniki dały ostro popalic, jak nic nie bylo, tak nagle zaczelo bolec, dzisiaj ostatnia tabletka Clo i 18.11 na monitoring.
    --
  21.  permalink
    Hej dziewczynki. Wzięłam dziś urlop na żądanie z pewnego powodu, ale na usg pojade wcześniej, bo nie po pracy...ciekawe...obym też nie zapomniała zapytać o progesteron..
    Magic zgadzam się z dziewczynami, za wcześnie na teścik, no chyba, ze jest na pewno 10-12dni po owu...
    Justa jak się czujesz, wsio ok?
    kandyzowana a ile ma lat Twój?:) ja nie lubie jak mój w sumie od razu po musi iść się myć, tak ma;) Lubię się po chwilę dłużej poprzytulowywać:)
    My wczoraj pauza.
    Kurcze czuje się wilgotniejsza, ale śluzu płodnego typowo nie mam jeszcze, a dziś 12dc i od 3dni wróćiłam do picia siemia, zobaczymy. Po trzech cyklach a raczej po 2,5 cyklach z clo zauważyłam, że jajniki nie bolą mnie w trakcie brania ani po czasem mam wrażenie, ze coś delikatnie poczuje natomiast boli mnie jajnik zdecydowanie mocniej przez dzień-dwa w tym czasie owu, i oba cykle z clo prawyyyy, nie ma wymiotów itp.tylko kilka dni po odstawieniu straszny nastrój od złości po płacz, zobaczymy teraz, bo jakoś od wczoraj mam dośc ok nastrój..
    Wiecie, ze mam obawy jakos przed dzisiejszym usg? Heh
  22.  permalink
    Smerfeta1985: kandyzowana a ile ma lat Twój?:) ja nie lubie jak mój w sumie od razu po musi iść się myć, tak ma;) Lubię się po chwilę dłużej poprzytulowywać:)

Kochana - niebawem 30 latek. wiec jeszcze powinien być pełen wigoru..no ale w dzisiejszych czasach pęd, praca, zmęczenie , stersy powodują, że niektórzy widocznie szybciej się fizycznie 'starzeją' ;-P

Mnie po pregnylu ostro pobolewaja jajniki z nakierownaiem na prawy ( bo z tego powinna byc owu) ..
    Teraz też go dość mocno czuję... aghhh.... oby te 'męczarnie' zaowocowały ;P

Ja też dziś 12 dc :)

Smerfeta, a jakie obawy przed USG masz? :(

kuleczka - w takim razie muszą zaoowocowac te bóle II kreskami :P
    --
  23.  permalink
    A nio takie, że np.nie będzie pęcherzyka albo cosik, coś w tym stylu, he I zawsze się tym lekarzem stresuje, bo taki często "dziwny" sposób bycia, ale przyjmuje z NFZ i nawet jak Mu dziś zapłace za usg to np.dam 30zł. a nie 60-80zł.
  24.  permalink
    Smerfeta... Ja tez się tym stresuje, że się okaże , że pomimo clo i pregnylu i pozytywnego testu owulacyjnego , z którego się cieszyłam - okaże się, że tam nie ma powod do zadowolenia bo nie jest tak jak powinno... też się tego dziś obawiam po usg...

ale liczę, że będzie dobrze u każdej z nas dziś na usg i u wsyztskich które mają innego dnia niż dzisiaj :-)

Same chce uśmiechnięte buźki widzieć na forum:-)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta ja nawet ok. Juz nudności i zgaga mineły czasem tylko jakich mataliczny posmak. Jedno co mnie martwi to to ze miałam drobne skurcze po czym skróciła mi sie szyjka do 1,5cm wiec musze sie oczszedzac. bylam na ug genetycznym wiec narazie z Kruszynka jest dobrze nic złego sie nie dzieje, oby tylko szyjka nie skróciła sie jeszce :confused: kazdy ból podbrzusza i u mnie panika.....
    --
  25.  permalink
    Tez mam taka nadzieje, ze te bole II krechami zaowocuja, ale u mnie jest tak, ze najlepsze na wywolanie @ jest wlasnie zrobienie testu ciazowego, ostatnio zrobilam go w 40 dc i za 2 dni przyszedl @ wstretny :P
    --
  26.  permalink
    Nio Justa ja się nie dziwie, ale bądź dobrej myśli, ważne że z dzidzią wsio OK
    Kandyzowana ja gdzies na 13, po 13 jade do dr...
    Kuleczka on zawsze jest wstrętny hehe a kiedyś tak się czekało żeby go dostać, żeby to ciąża nie była, ech...
    Ale się właśnie wystraszyłam, od kilku dni swędzi mnie zewnętrzna strona ucha (to do "patrzy" na głowę" i małżowina uszna, ubrałam dwa razy czapke zimową i pomyślałam, że może coś mnie uczuliło, spociło czy coś, wczoraj mąż mi mówił, że mam krostki jakby potówki i widzę dziś w lustrze, że mam też u góry ucha od wewnętrznej strony i dziś mnie ktoś nastraszył, że to może być półpasiec...!!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.