Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy, u dermatologa ok tzn.mam maśc i płyn, dr mówiła, ze to małe zmiany a nie półpasiec, że po kilku dniach powinno przejść i raczej już nie przyjdę do Niej z tym. JUTRO DROŻEJĄ LEKI, także jak macie coś do kupienia i chcecie taniej to dziś:) Dziś 12dc byłam na usg i lewy jajniczek śpi jak to przy clo, a na prawym jest pęcherzyk dominujący ok.14-15mm. Wiecie co dziwne? Że jak nie brałam clo to przeważnie czułam lewy a jak biorę to owu z prawego a lewy cisza. Powiedziałam dziś dr, że ostatnio częściej mnie to wsio stresuje, trochę mi łzy do oczu poszły,a On, ze mi bardzo życzy, bo wie, że bardzo chce itp. Wie też, że jestem nerwus, ale zapytał czy mąż bądź ktoś bliski mi dokuczają, że mam problem z zajściem, heh miło, że zapytał. Dostałam recepte na clo żeby mi starczyło i na 3m-ce dostałam dopochwową luteine, mam brać po dwie jedną rano i wieczorem od 17-26dc. Mówi też do mnie żebym na usg przyszła znów 12dc gdzieś za 2m-ce a ja mówie proszę doktora proszę powiedzieć żebym nie musiała z tym przyjść, a On nio, że życzy żebym przyszła w ciąży, heh taka se pogadanka. Zbadał mnie też, pytał o śluz, było ok. Kule zapomniałam o endo zapytać, a pokazywał mi macice, ech
Smerfeta - no to ladny pecherzyk, ktory masz dzien cyklu? i co dalej w tym cyklu masz jeszcze jakies USG, by potwierdzic pekniecie i owulacje? Fajnie, ze u dermatologa sie wyjasnilo :)
Ja Wam również tego życzę, wiem co to dla nas znaczy! Wiesz co to jest lekarz z NFztu i On nie ma usg takiego wiesz najnowszego, wypaśnego, zauważyłam, ze ma nowsze niż miał, ale chyba bez wydruków. Ale myśle, że jakby z endo było coś nietak to by mi coś wspomniał, bo "oglądaliśmy" macice.
madzia - miłego!! Ja lece na USG - bede ok 18.00 ;-)
endo jest ważne - jeśli poniżej 7 mm to znaczy, że może być problem z zagniezdzeniem się zarodka ale jak to mówi mój lekarz - NIE MUSI BO NATURA NIE ZNA OGRANICZEŃ ;-)
witam dziewczynki....ja dzisiaj już też po wizycie...i trochę się podłamałam...lekarka trochę zdziwiona że przy takich "wspomagaczach" nie zaszłam jeszcze w ciąże-daje mi jeszcze 2 m-ce z clo, a jak nie wyjdzie, to przede wszystkim zrobienie drożności jajowodów i możliwe że czeka mnie inseminacja albo in-vitro. aha,zrobiła mi usg tarczycy(jest endokrynologiem),i mam zapalenie dwóch płatów tarczycy,mam zrobić badania na toksoplazmoze,jakieś na tarczyce i przeciwciała plemnikowe. a dobra wiadomość to taka że endometrium jak najbardziej ok,wyhodowałam dwa pęcherzyki-jeden na 18mm,a drugi na 21mm(dzisiaj 13dc)-mam sobie zrobić dzisiaj zastrzyk z ovitrelle i kochać się dzisiaj,jutro-i pojutrze(a to już po to żeby zrobić te badania z krwi na te przeciwciała plemnikowe-nawet nie wiedziałam że to się robi po trzech dniach współżycia)...czekam na wiadomości od Was,pozdrawiam
teraz miałam 5cykl z clo-więc została tylko jedna próba...wiem, że ilość pęcherzyków nie jest aż taka ważna, ale dopiero pierwszy raz mam dwa takie duże w jednym cyklu...tak bardzo bym chciała żeby sie udało...bo jak sobie pomyślę co mnie czeka jak sie nie uda to mi się chce wyć.
Ruda wiem, że to marne pocieszenie, ale trzeba wierzyć! Ja dopiero zaczęłam przygodę z clo( dzisiaj mam 26 dzień pierwszego cyklu z clo). Powiedz mi, czy w kolejnych miesiącach też organizm tak fiksuje tzn. chodzi mi o wszystkie niepożądane objawy, czy raczej się przyzwyczaja?
endomeyrium 8 mm dominujacy pecherzyk w prawym jajniku 23x19mm wiec w kazdej chwili moze peknac. dzis jednak nici ze staranek bo moj A powiedzial ze dzis przerwa bo sie zle czuje. dopiero jutro.... ale ze bylo wczoraj to moze jakby co jakis weteran przetrwalby...
magic.. nie dziekuje ;-) obym trafila na dobry moment.. np albo moglby peknac juz dzis albo poczekac do jutra ok 19 :P bo od 20 staranka by byly jutro.. i by w ogole pekly bo moga tez w ogole nie peknac.. no ale rano trzecia dawka pregnylu i ostatnia wiec juz musi cos sie zadziac..
no nie.. dzis nie da rady.. jak sie zle czuje to go nie zmusze.. poza tym bylo wczoraj i przedwczoraj wiec moze jeden dzien nie zaszkodzi przerwy i jutro do ataku.. kom jajowa po uwolnieniu do 18 h jest zdolna do zaplodnienia tak??
Kandyzowana to na pewno będzie ten cykl!!! zobaczysz, że się uda, trzymam ciuki. Kurcze, jeśli bym wiedziała tyle co ty to nie dałabym żyć mojemu mężowi
magic...ja nie mam żadnych skutków ubocznych przy zażywaniu clo,nic mnie nie boli,nie mam żadnych uderzeń ciepła itp.jedynie jak mam owulkę to bardziej czuję jajniki-chociaż dzisiaj mnie nic nie boli-może dopiero się rozkręca i jutro coś poczuję.kandyzowana...to za 9m-cy razem pojedziemy na porodówkę?też trzymam kciuki żeby Ci się udało
kochana magic.. ja bym bardzo chciala ale znam swojego A.. jak sie zle czuje to za chiny sie nie zmusi.. alee myslicie ze jak zrobie heden dzien przerwy to moge stracic szanse?? ;-((
kandyzowana...jutro Twój pęcherzyk będzie miał 21mm-myślę że to odpowiednia wielkość żeby się starać dopiero jutro-mój ma dzisiaj taką wielkość i mamy "szaleć"dzisiaj-pytałam,czy dzisiaj nie jest za późno-powiedziała że absolutnie nie-więc myslę że możesz dzisiaj odpuścić mężowi
jakieś te chłopy są teraz leniwe i wiecznie zmęczone,kiedyś chyba faceci bardziej lubili ten "sport",mój też miał przerażenie w oczach jak mu powiedziałam że 3 dni pod rząd musimy się "pykać"
ja mam dokaladnie tak napisane : jeden pecherzyk dominujacy w prawym 23,5x 19,0 mm ;-) to kiedy moze peknac ? no moj to codziennie sexu nie chce bo jest zmeczony.. teraz byly 3 dni pod rzad i powiedzial ze dzis na pewno nie.. dopiero jutro jak cos... ;-(
dziewczyny mam pytanie do tych co biora pregnyl ile zawsze jest dawek w danym cyklu bo sie własnie zastanawiam ja w nowym cyklu mam dostac pregnyl ale nie wiem czy to jest tylko 1 zastrzyk czy wiecej
ruda - super, ze masz pecherzyki piekne i dorodne :) mam nadzieje, ze z tarczyca nic powaznego nie masz i szybko zostaniesz mamusia :)
Kandyzowana - super wiesci !!! Kochana ja bym na twoim miejscu pogonila meza, hmm. Przeciez plemnik musi jeszcze dojsc do komorki jajowej prawda? Moj gin zawsze powtarza, ze potrzebuje czasu, wiec warto przed peknieciem sie kochac, nawet trzeba! Rozumiem, ze Twoj moze byc zmeczony, no ale przeciez Ty bierzesz leki, to nie jest tak, ze w nieskonczonosc je bedziesz brala. Mysle, ze jak peknie jutro to nie warto tracic szansy.. bo w sumie nie wiemy dokladnie co tam sie dzieje, ja bym na Twoim miejscu poprosila zmeczonego o masaz plecow :) masz jakas oliwke do masazu? od pleckow by zaczal.. pozniej pomasowal by z przodu troszke i nabral by ochoty ;) nie musisz mu mowic, kochajmy sie :) ale jakos zaczaruj go tak, zeby bylo serduszkowanie.. Ja bym tak zrobila bedac na Twoim miejscu. No ale ostateczna decyzja nalezy do Ciebie :)))
iwoas to roznie jest.. ja mam 3x 5000j.m czylu codIennie prEz 3 dni jeden...
kochana madziu.. ale moj nie nabiera sie na takie rzeczy. jak jest zmecOny to nic go nie zmusi.. a poza tym moze miec zmeczone plembiczki tak czwarty dzien pod rzad... chociaz ja bym chciala.. no ale jak powie nie to musze miec nadIeje ze po wczoraj sa jakies tam i doladuje jutro...
Planowanie beby powinno nam sprawiac radosc -ale niestyty chyba nie da sie czerpac maxymalnej rozkosz z sexu gdy sie planuje dzidziusia dośc długo u nas kiedys doszło do powaznej sprzeczki -szczególnie jak stosowałam testy na owulke ,,tera zdalismy na luz i co drugi dzien ,od zakonczenia @ przez najblizsze 10dni przyznam sie Wam ze czasami dopomagamy sobie ,,filmem dla dorosłych '' oby urozmaicic i nie zaprzestac ..
kandyzowana ale na co nabierać? ja się bardzo zdenerwowałam itp.jak m-c temu zesmy się kochali tylko na 4dni przed owu raz i to wsio, ale to dlatego, ze sie pokłociliśmy, atmosfera była do d... i ambicje nie pozwalały mi powiedzieć "choć jednak, boli mnie i wiem, ze to lada chwila", a byłam zła, bo kurde clo mam brać do 6ciu m-cy i jak się nie uda to co dalej? Przecież to ja się faszeruje lekami, na jajniki pomoga, na co innego zaszkodzą, dlatego trza te m-ce wykorzystywać. Mój teraz ładnie widze bierze i sam pamięta ohoho żeby wziąść witaminki - androstedion:) Teraz daliśmy sobie czas do 20tej na czas dla siebie hihi, mój już oczywiście play2 i kopie w piłke hehe a ja robie obiad i zmywam i tutaj (miałam wolne więc wypada zrobić obiad hehe), siemie już stygnie do wypicia.
madziauk Ja właśnie zaczęłam trzeci cykl. W poniedz. mam 13dc i umówię się na monitoring. Dodatkowo od wczoraj mój mężuś łyka Salfazin. Może trochę późno, ale lepiej teraz niż wcale.
Kandyzowana czyli jeśli patrzeć na statystyki to same jesteśmy sobie winne, że tak długo czekałyśmy Tak na poważnie wiele moich koleżanek (mamy po 29 lat, po studiach, ileś lat pracy) twierdzi teraz, że trzeba było wpaść za młodu i byłby spokój. Nasze mamy to już prowadziły nas w tym wieku do szkoły...a my dopiero zaczynamy prokreację i same problemy.
ale jaja dowiedzialm sie ze od kumpeli szwagierka zaledwie 18 lat nawet nie wiedziala ze jest wciazy tylko jej mama nie widzial podpasek od jakiegos czasu w ubikacji a ze ona mial @ roznie co 2-3 mc w tym plamienia myslala ze to okres mama ja wygonila do gin i okazalo sie ze to juz 22 tydz
Regi - masz racje.. tak to jest... my wczesniej kochalismy sie wlasnie do owulki i kilka dni po, pozniej mi sie juz nie chcialo od tego cyklu zmienilam podejscie ( moj maz zadowolony), i serduszkujemy jak mamy ochote, mimo, ze wiemy, ze sie nie udalo w tym cyklu.. kochamy sie dla przyjemnosci ;)
Kandyzowana - ja mysle, ze plemniki z wczoraj powinny przezyc :) jak piszesz ponoc zyja do 72godz :) duzo zalezy od warunkow wew. ;) niemniej jednak serduszkowanie dzis by nie zaszkodzilo ;) ja 3mam kciuki by wczorajsze serduszkowanie (albo te jutrzejsze) przynioslo efekty w postaci 9 miesiecy z brzuszkiem :)
Kandyzowana to ślicznie CI uróśł pęcherzyk.Szkoda że Twój mąz nie da się namówić bo może to ten dzień, ach CI faceci. Mój M jakby mógł to by z łóżka nie wychodził, jakby mu jeszcze powiedziała że jest szansa taka to już w ogóle szaleństwo by go ogarnęło, ale u mnie pęcherzyków brak:(
ehh zazdrosCze.. ja bym mogla codIennie ale moj A niestetu nalezy do tych co nie maja tych potrzeb codziennie.. hyhs wiec ja mu dalam do zroUmienia co i jak no ale.. zreszta moze w nocy ale moze dopiero jutro wieczorem peknac prawda ? albo moze nie peknac w ogole.. ;-( ja sie nie nastawiam ;-((
to Wam powinny urosnac i byscie mogly serduszkowac owocnie.. bardzo mocno Wam tego zycze... ktores z nas musza zakonczyc rok z picolo!!! :-)
Madzia ja już nie liczę że coś podrośnie odpuściłam ten cykl i trochę wyluzowałam, dziś mam 25 dc więc mam nadzieję że za chwilę przyjdzie @ i zacznę 4 cykl. Endometrium 8mm więc jak na mnie rewelka bi w poprzednich cyklach miałam 4 mm więc winko czerowne i migdały pomogły w kolejnym cyklu też zastosuję taką mieszankę. Obiecałam sobie ( nie wiem jak to będzie w rzeczywistości) że już nie będę się tak denerwować i wyluzuję trochę ale jak mi znów powie że pęcherzyka dominującego nie ma to znów będzie żal i rozczarowanie. Tak już jest niestety...ale nie można się poddawać i trzeba walczyć o swoje szczeście:) Mam nadzieję że ten cykl za dni się skończy ale ze mna to nigdy nic nie wiadomo ale odkąd biorę clo w poprzednie cykle miały równo 28 dni, ale zobaczymy. Madzia a TY w którym dc jesteś???
Kacha66 - ja mam dzis 29 dzien cyklu, od 26 biore duphaston na wywolanie @ (pierwszy raz w zyciu), 2x1 tabletke, jutro wezme ostatni 5ty dzien, i odstawie, bede czekac na @, ciekawe kiedy sie pojawi. Chialabym juz bardzo @, i od 2 dnia mam brac wieksza dawke clo - 2 tabletki na noc (dziennie), przez 5 dni.. takze narazie czekam na @, a to czekanie jest najgorsze..