kandyzowana ,zapomniałam dodac co 2 dzionek hehe wiecie co a ja mam na mysli calyczas te badanie na wrogosc sluzu w grudniu bede dopiero w PL ,,tu znalazłam ciekawy link http://www.jestemplodna.pl/23,plodny_sluz_szyjkowy.html
kandyzowana ja mam nadzieję, że się nie pogniewałaś, mnie jest tylko przykro, że my kobietki nieraz sie wysilamy, rozbieramy i rozkraczamy u lekarza, bierzemy leki, pokazujemy chłopakom jak nam zależy żeby dac Im dziecko, a Oni czasem właśnie robią problemy z sexem, nio kurcze... Kalabmurka gdzie dostałaś salfazin? Bo ja właśnie go szukałam, ale u nas na Śląsku nie ma coś ostatnio w hurtownii i dlatego kupiłam androvit. Madziauk a to który Ty cykl z clo? Szkoda, ze ani jeden nie chce urosnąć, lekarz sam Ci od danego m-ca z clo zwiększył dawkę? Korda co tam, czy krwawienie się powtórzyło czy nie i nadal czekasz?:) A co uważacie, że mam 12dc a pęcherzyk ok.14-15mm?? Bo tak czytam teraz Wasze wlk.i chyba mój jest mniejszy... Czy któraś z Was brała luteine dopochwową, bo teraz od 17dc mam zacząć, dr mówił, że normalnie można się kochać, że infekcji pochwowych nie powoduje, nie jest się wyłączonym z życia, ale powiedzcie czy wylewa się bardzo itd?
Smerfeta - to dopiero moj pierwszy cykl z clo, bralam 1x1 od 2 dnia cyklu przez 5 dni. Teraz dawka bedzie 1x2 na noc od 2dc przez 5 dni. Lakarz sam powiedzial, zeby zwiekszyc skoro jedna tabletke nie podzialala. Pozniej wspominal wlasnie o femarze, ze jak bede chciala to 3ci cykl mozemy sprobowac z femara. Narazie czekam na @. Jezeli chodzi o pecherzyk to wszystko zalezy od tego jaki bedzie dlugi cykl, a 14-15mm mysle, ze to fajny jest :) ja mialam w 25dniu pecherzyki od 4 do 8 mm :( Mysle, ze Twoj moze podrosnac w kilka dni do tych 21mm (jak by przyjac, ze rosnie 2mm na dzien to w 3 dni). 3mam kciuki :)
smerfeta1985 popieram ! niestety tak to juz jest z facetami !! Nam kobietom tez nie jest łatwo ,od tak sie bzyknac ,ale skoro juz zaczełam brac clo -nie ma opcjii zeby nie było przytulania -nie po to biore tabletki które powoduja tyle skutków ubocznych ,aby sobie powiedziec jak nie ten miesiac to nastepny !to sie tak wydaje -ale 6 cykli przeleci szybciutko i dlatego lepiej nie zawalc zadnego ,taka jest moja opinia (póki co mój partner jest wytrzymały -zapewne dlatego bo to pierwszy cykl z clo ) jeszcze 3 dni i bede wiedziala co i jak ze mna .
nie wszyscy faceci rozumieja o tym co to za leki i ze to nie jest takie fajne sie tak truc lekami... oni nie mysla w tych kategoriach.. wlasciwie to wydaje mi sie ze malo mysla o tym... tacy juz sa i juz ;-(
ale i tak ich kochamy ;-)
ja bym chciala by mi jeden cykl z clo starczyl.. oj oj jak boli mnie ten jajnik :-(
kandyzowana ,nie wiem czemu ale jak ja mysle o tym wszytkim to własnie zaczyna bolec mnie jajnik ,,,nie wazne od dnia cyklu (chyba moja podswiadomosc nie spi ) Ja mam na tyle dobrze ze siorka mojego kochanego starała sie około 8lat ,i moj wie co ona przechodziła -ale jak słysze co chwile jak koledzy dzwonia no bede miał 3,4 beby to on tylko a my nawet jednego nie mozemy -oj tooo wówczas boli
regi - no to jedziemy na tym samym wozku ;) a czemu bralam od 2 dnia? moj lekarz mi tlumaczyl, ze kiedys twierdzono, ze lepiej brac od 4, ale ostatnie badania (nie pamietam juz jakie ) udowodnily, ze lepiej podawac juz od 2 dnia i on twierdzi, ze tak najlepiej robic. Ja mam cykle dlugasne, okolo 48 dniowe ostatnio, wiec dlatego skoro juz stiwrdzil w 25dc , ze nic nie rosnie (USG mialam 3 razy), to nie ma co czekac. I wywolujemy @. Nastpny cykl z podwojna dawka, zdziwilam sie, ze mowil, zeby brac wieczorem na raz 2 tabletki clo - ponoc tak lepiej, choc nigdy sie z tym nie spotkalam. Moze u mnie zadziala? A jak nie to bedzie femara.. moze po niej cos urosnie..
ciesze sie że tak urósł nawet jak sie nie uda to przynajmniej wiem że CLO na mnie działa nawet ginka mi powiedziała na wstępię cyt."kurcze, mogłabyś juz w końcu zajść w tą ciąże":D
moj wrocil. od razu powiedIal ze pada z nog i poszedl na balka zapalic.. mysle ze dzis nici z sexu ale trudno.. plemniki zyja kilka dni wiec moze jak by mialo peknac w nocy albo jutro rano to tam cos bedzie z wczoraj..
Kandyzowana ktoś tu fajną rzecz polecał typu olejki, masaże:) Ja nie wiem na jakim Wy etapie itp.i mam nadzieję, że nie zgorsze hihi, ale jak 2 dni temu miałam ochotę (a dzień wcześniej też było) to poprosiłam męża żeby mnie miłością francuską ten tego...nio i jak już zaczął i chwilę dłuższą to trwało to mnie wzięło jeszcze bardziej, Jego też wzięło i sexik był hihi Madziauk to Ty jeszcze inaczej w sensie, że od 2dc, to z jakichś powodów czy tak zalecili i już? Regi w moim pierwszym cykluz clo, gdzie brałam 2x1 5-9dc to kurcze cierpiałam na suchość pochwy jak nigdy tylko na 3dni przed owu śluz się zrobił bardzo płodny i mąż w 1cykluz clo to też aż mnie zaskoczył, działała prawie dziennie, a ja sie wkurzałam, bo prawie sucha byłam wrr; też tak uważam, ze jak na lekach to trzeba ten czas wykorzystać, jak się nie uda przez 6m-cy czego żadnej z nas nie życzę to aby się wie, że się na prawdę starało:) Mimik ładny pęcherzyk, ja mam mniejszy o 5-6mm a dzień dalej, ech a bez clo którego około dnia miałas owu?
oooo,kandyzowana-mimik dołącza do Nas-albo my do niej,czyli czeka nas pracowita noc-no,przesadziłam-może jakieś 15 minut,ja właśnie pije drineczka z mężem-trzeba się troszkę wyluzować...a czy któraś z was robiła to badanie na przeciwciała plemnikowe?
madziauk ,ja wziełam od 4dc ,,,mój cykl trwa 24dni ,owulka wypada w 11dc -czyli jak teraz nic nie wyjdzie tez bede brala od 2dc kiedy u Ciebie ma nastapic(a raczej nie )@??
ruda03 jesli do swiat nie zaoowocuje to napewno bede chciała zrobic koszt około 30zł ,czas trwania kilka sekund no i wynik od zaraz (i to jest piekne w Polsce )
Witam Was;) Dziewczyny czy któraś z was robiła sobie zastrzyki z GONAL F? Ja już z trzeci cykl z clo od 5-9, jutro monitoring:) jak pęcherzyk będzie za mały to będę miała ten zastrzyk. Pół roku temu zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po Clo i GONALU f tylko, że na krótko:(
Smerfeta - od 2dc, powiedzial, ze udowodniono, ze tak lepiej dziala.. wiec biore jak zaleca ;)
regi - no wlasnie nie wiem jak po tym duphastonie, lekarz powiedzial, ze w kilka dni po odstawieniu mam dostac @ , jutro biore ostatni dzien..
Dziewczyny - czy mialyscie mdlosci po Duphastonie? bo ja sie cos zle czuje.. masakra :( jak bralam clo bylo ok, a ten dupek chyba nie dla mnie.. Czy mozliwe, ze dlatego, ze wypilam diet coke w puszce? ale kilka dni temu tez pilam i nic nie bylo..
U mnie 11 dc i pęcherzyk 16,7 mm :))) niestety endometrium 7 mm, mam nadzieję, że jeszcze trochę podrośnie jak na mnie to i tak szał, bo zazwyczaj miałam po 5mm. W piątek mam usg, w czwartek serduszkowanie a w weekend inseminacja :) Madziauk, pytałam lekarkę o FSH/LH, powiedziała, że stosunek hormonów nie jest jedynym kryterium do diagnozy policystycznych jajników, bierze się pod uwagę wiele czynników, powiedziała, że mam nie wymyślać sobie problemów
Flowka - ciesze sie, ze pecherzyk ladny masz :)) gdzie robis iui? Czyli to, ze tamten gin z kliniki powiedzial mi, ze jest ok..moze znaczyc, ze jest.. no sama nie wiem..
Regi - wlasnie wyczytalam na necie, ze skutkiem ubocznym brania dupka moga byc mdlosci.. wiec u mnie na 100% to nie ciaza, przeciez pecherzyka nie mialam.
Ruda w 15minut? Pięknie!:) Jaka oszczędność czasu:D Kandyzowana może niech odpocznie, a w nocy czy nad ranem obudź Go w jakiś przyjemny sposób:) Korda "a będziesz chociaż umyta" mnie rozbawiło hihihih i oby ten Twój przypadek miał ręce i nóżki:) Mimik ja bez clo jeśli miałam owu to też dość późno 18-23dc np.
madziauk -ja niestety nie mam mozliwosci robienia usg jak byłam u lekarza po recepte na clo (byłam 2 dni przed@ i uslyszałam tylko ze faktycznie mam mało pecherzyków) a jakie one powiiny byc tuz przed @ dzieki za wiadomosc