Dziewczyny pomóżcie mi co do badania szyjki. Jak wyglada szyjjka i jaka ma byc otwarta,zamkniete w zaleznosci cyklu, jaka przed @ jaka po miesiaczce,a jaka np jak ktos zachodzi w ciaze itp....kto sie orientuje???
Rumba - ja rowniez nie mialam skutkow ubocznych po clo :) tylko bardzo czulam jajniki, jakbym miala co chwile bole owulacyjne, jak powiedzialam mojemu ginowi, ze tak wlasnie sie czuje, to sie usmiechnal i powiedzial, ze tak jest bo jajniki pracuja.. niestety nie wypracowaly mi dorodnych pecherzykow i cykl jest bezowulacyjny.
Flowka - ten pierwszy filmik narazie obejzalam, i sie poplakalam prawie.. ludzie, chyba ten duphaston dziala i @ niedlugo bedzie..
Kandyzowana - spokojnie, jak sie kochaliscie wczoraj to plemniki maja szanse i czas by dojsc do jajeczka :) bedzie dobrze :) 3mam kciuki :)
Mi mdlosci przeszly po zjedzeniu kolacji. ;) jutro rano ide na badanie prolaktyny z obciazeniem.. ciekawe jakie beda wyniki, pewnie trzeba na nie troszke poczekac..
madziu.. dziekuje za dobre slowa.. bardzo chce w to wierzyc i licze ze to niebawem peknie.. bo tak dziwnie sie czuje... aghhrr... a Ty bedIesz miec piekne pecherzyki w kolejnym cyklu i piekne dwie krechy na tescie :-)
aaaaa tak heaaahhh,:) aby rosły i pękały mnie nic nie kłuje, nic nie boli, nic nie strzyka, jutro odbieram wyniki fsh, lh i prolaktyne, zobaczymy co wyszło tym razem, Upojnej i owocnej nocy kobietki, zmykam:) papa
Koniec kuracji z Clo, dzis 9dc i 5 tabletka polknieta :P zero objawow ubocznych, juz mnie jajnik nie boli, dalej mam sucho...w piatek USG i sie okaze czy cos sie tam ruszylo
u mnie jednak nie bylo przytulanek wczoraj ale dzis beda.. kurde bez usg kolejnego nie bede wiedziec czy pekl czy nue pekl bo tego podobno sie nie czuje :-( a byl juz bardzo duzy....
termunow na usg nigdzie nie ma :-(( dopiero pon a powinnam jutro max w pt zrobic :-( tak mi wczoraj lekarz powiedzial..
aghrr.. jakos sie martwie od rana.. poza tym dzis ostatni zastrzyk z pregnylu..
note:
zmierzylam temp. wyglada tak od 3 dni : 36,6 (10 dc) , 36,6 (11 dc), 36,5 (12 dc), 36,55 (13 dc) .. to dobra temp ?
Kandyzowana nie martw sie ...co ma byc to bedzie ja tez jak narazie mam tylko jeden dzien monitoringu w 16 dc :wink Co do serduszkowania to która mnie przebije ??
no inaczej zwariuje ;-) musze to brac jakos na spokojnie.. zastanawiam sie tylko czy "chlopaki" mojego A sa zdrowe.. on od zawsze bierze mega gitace kapiele... ale z drugiej strony nie moge zakladac ze cos jest nie tak.. musze wierzyc ze jest ok :-P a jesli sa ok to co dwa dni przytulanko powinno byc ok przeciez... oj oj zaczynam za duzo myslec i to negatywnie... ;-((
Witam Kandyzowana tego nie da się brać na spokojnie, tak się tylko mówi. Mnie dzisiaj choroba dopadła. Temp. wew. 36,8 natomiast mierzona pod pachą 35,5. Moim zdaniem bardzo duży spadek. Podle się czuje
jestem po 3 zaatrzyku z pregnylu.. dzisiaj mnie zajeb****e bolal..az mi slabo i niedobrze.. czekam az mnie szybko internista przyjmie bo padne... zobaczymy czy kaze mi w domu pobyc czy nie...
czemu musze tak cierpiec by miec dzidzie ;+( a nie : pyk pyk i juz... ;-(
nadal czekam na wizyte a bol nie mija az wypiekow dostalam.. czy ktos tak po pregnulu mial.. moze 5000 j.m to za duzo i to codziennie dawka ta prze 3 dni..?
Malutka tempka czasami sie podnosi by spasc na 1-2 dni i potem jest owu. spokojnie jeszcze jest czas. a swoja droga pozdrawiam Łomzyniankę :) ja mam tam 3/4 rodziny :*
audiolka.. ja wczoraj mialam 23,5 mm niepekniety wiec dzis ma ok 25 mm mysle wiec powinien peknac. wczoraj byla przerwa ale dzis beda staranka. jesli juz pekl w nocy albo peknie w dzien dzi to licze ze zdarze jeszcze dolozyc nowa partie zolnierzyw hyhs.. :-)
Audiolaa ja tez mam PCO brak jajnika i mam juz synusia teraz staramy sie o drugie a meza da sie wyleczyc napewno bo nie jeden facet ma problemy wiec ni ma co sie zalamywac
Kandyzowana co Ty tak duzo tego pregnylu bralas? duzo placilas za 1 dawke? ja dostalam az 1 z ovitrelle (przy pecherzyku 19mm)....moze dlatego sie nie udalo, nie wiem... teraz tylko gdybac mozna, ja pojutrze na USG.
Kandyzowana w 2 aptekach mi powiedziano ze nie ma na hurtowni nawet PREGNYLU w opakowaniach po 3 ze sa braki i sprzedaja po 1 sztuce i nie jest on refundowany tylko płatny 100%
a umnie w aptece na zapisy jest PREGNYL w poniedzialek mam wizyte u gin wiec spytam ile musze ich kupic bo na ok 3-5 grudnia mi bedzie potrzebny wiec se juz zamowie w aptece
iwoas, no ja zaczne z menupur pewnie po nowym roku. z clo nie ma co sie bawic. tak wiec sobie czekam :) 15tego M bedzie mial nowe wyniki badania nasienia po 1,5 m-ca od ostatnich tak wiec zobaczymy:)
no i wydaje mi sie ze moje testy pozytywne owu są wynikiem pregnylu, bo on zawiera hcg a znalazlam cos takiego:
"W związku z tym, że hormon LH ma bardzo podobną budowę do hormonu bHCG, testy owulacyjne wykrywają również podwyższony poziom tego ostatniego. Oznacza to, że w czasie dużego stężenia HcG test owulacyjny da wynik pozytywny. Niestety nie działa to w drugą stronę - test ciążowy nie wykryje owulacji."
o matko... kuleczka - to drogo... :/ dla mnie 150 zl to duzo a co dopiero za jeden 180 :(
ale mnie boli i rwie jajnikkkk o maaaatkooooo :(((
fajna stronka o różnych rzeczach, m.in temperaturze:
Kandyzowana to dobrze :):) bedzie owulka :) dzisiaj staraj się serduszkować :) no i jutro najlepiej, ale pamietaj ze nic na sile. z drugiejmstrony ja swojmu powiedzialam ze nie po to biore leki ktorych nie moge brac wiecznosc bysmy odpuszczali sobie, albo chce sie miec dziecko albo nie i pomoglo. potem sam sie pytal jak u lekarza itd. najlepiej tylko aby sie kochac regularnie a nie tylko wtedy gdy owulka sie zbliza. ja bym tak nie chciala.