Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    musisz wierzyć... nie takie cuda sie zdarzały ;) :*
    --
  2.  permalink
    mgielka.. wierze ;-) w Was :-*
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeNov 17th 2011
     permalink
    Gosia8510: zgadzam sie z Aborta, ja zaczynam brac clo od jutra czyli 2dc a estrofen od 5 do owulacji, wiec chyba cos w tym jest. aborta Ty to lekarzem powinnas zostac:-)no chyba ze nim juz jestes:-)

Nie nie jestem jeszcze :) ale planuję nim być :)

Gosia8510: PS. poczytalam o tym gonalu troszke, tak na przyszlosc, i mozna go zaczac brac przy pco w najmniejszych oczywiscie dawkach w ciagu 7dc, w przypadku podejscia do in vitro itp w 2,3dc a w przypadku braku okresu kiedykolwiek, ale to czas pokaze

Jasne, że można i czasem trzeba go stosować ale tak jak pisałam Ci to już najsilniejszy lek i ja bym się nie odważyła brać nie będąc przebadana dokładnie ( bo może coś innego przeszkadza) plus nie będąc pod opieką specjalistycznej kliniki tym bardziej że gonadotropiny to już drogie leki tym bardziej, że jedna ampułka właśnie 75 jednostek kosztuje 137,97 zł a takich zastrzyków trzeba zrobić kilka. No ale decyzja zawsze będzie należała do Ciebie my możemy tylko doradzać...

mgielka1983: Mam ale tylko jeden raz w poniedziałek :/ w 16 dc

Mgiełka czy ty chodzisz na NFZ ? To nie jest monitoring monitoring to jak masz kilka usg w cyklu a to po prostu jedno usg w cyklu, umów się może na usg do innego gina co ?
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeNov 17th 2011 zmieniony
     permalink
    abortaW: Mgiełka czy ty chodzisz na NFZ ? To nie jest monitoring monitoring to jak masz kilka usg w cyklu a to po prostu jedno usg w cyklu, umów się może na usg do innego gina co ?

w tamtym cyklu byłam na fundusz ...mój ginekolog dał mi skierowanie ( u niego w gabinecie nie ma usg ) tam miałam 6 razy usg ale...w tym cyklu już nie dał :/ stwierdził coś w tym stylu że przekroczył limit ...z resztą jak byłam u niego żeby zobaczył wyniki usg to zrobił takie oczy :shocked:że aż 6 razy było usg .Teraz zapisałam się do innej ginekolog do przychodni ale prywatnie ta wizyta będzie . Wiem że musi być więcej ale nie było miejsc :/ w przyszłym miesiącu chce iśc w to poprzednie miejsce...ale żeby tam iść muśze wiedzieć kiedy bede miała @ żeby obliczyc kiedy bedzie np 10 dc :confused: bo tam terminy już sa na grudzień ...tyle ludzi mają :/ a wiem że ta babka od usg robi je dokładnie itd
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    czuje nadal prawy jajnik ale ten ból narazie jest do zniesienia ...ciekawe czy bedzie taki sam jak w poprzednim cyklu :shocked: siedziec nie mogłam , wszystko bolało nawet jakbym szyjke czuła :shocked: no i boł trwał wtedy od srody wieczora do piątku :/ ehhh no nic...co ma być to będzie ...Ja już winko zaczynam pić ;)Normalnie szoku doznam jak owu w tym cyklu bedzie szybciej niz w tamtym (19 dc ) to by znaczyło że 2 tabletki clo przyspieszają wzrost pecherzyków ?? bo przy jednej tabletce one do 12 dc były małe ...dopiero za 2 dni podgoniły w szybkim tempie ;)
    --
  3.  permalink
    mgielka.. bedzie piekna owulka.. mowie Ci :-*

czytalam ze po owu powinien byc widoczny plyn w zatoce douglasa ale lekarz napisal ze zatoka wolna jest a ze owulacja byla bo to ewidentnie cialko zolte. we wt o 17 jeszcze byl pecherz.. dzis go nie ma.. kiedy kurka moglo dojsc i czy doszlo? moze sie wchlania bez uwolnienia jaja??

jak to jest z tym plynem w zatoce?? wiecie??

dzis mnie boli brzuch jak na okres ;-( bardzo dziwnie.. tak nie mialam nigdy w polowie cyklu..
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Płyn jest widoczny kilka godzin więc mogło go nie być widać
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Jak widać ciałko żółte to mogła być owu dobę temu
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    CommentAuthorabortaW
    Audiola jeśli bierze się go dłużej niż CLO to jasne ma działanie ale jeśli kończysz razem z cLO lub 2-3 dni po CLO to niewiele pomoże a on w zasadzie ma pomagać na endometrium bo CLO je upośledza

no tak tak, jasne ogolnie po clo endo jest do d... :)
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Kandyzowana plyn w zatoce widac tylko chwile do kilku dni po owu wiec nie musial go dzisj gin zobaczyc. cialko zolte bylo wiec owulka byla. a co do tego ze 2 dni wczesniej byl sexik jest ok:) jak chlopaki zdrowe to jest duza szansa do 72h to norma ze plemniki zyja. nie martw sie, a jak dzisiaj M sie na ciebie skusi to nie odmawiaj. poterm strzelaj focha :)
  4.  permalink
    dzieki za info.. moze rzeczywiscie w momencie jak wczoraj ustaly bole bylo wlasnie owu czyli ok 11.00

a jesli tak to nircale 2 doby wczesniej byl stosunek.. ehhh... zobaczymy za 12 dni...

Moj A nie chce narazie sexu.. takze coz... teraz juz tylko jak on bedzie chcial... ja juz nie namawiam..
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    jak to jest z tym plynem w zatoce?? wiecie??

Nie jestem pewna ale chyba jest widoczny na pare godzin po owu... ale to tez moze świadczyć że owu może miałaś wczoraj albo wcześniej..... a skok mógłbyć przecież dwa dni po owu...nie trac nadzei szczególnie że piszesz że bólu tez drugi dzien juz nie masz takze owu... mogła byz przed wczoraj. Poprzwcie mnie dziewczyny jak sie myle. Alu u mni skok tempki był na dzien dwa po owu..
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ee no mam kolezanke ktora kochala sie 5 dni wczesniej i ciaza..blizniacza!!!!!! :D naprawde taka odlegloscia stosunku bym sie nie przejmowala :) jak ma byc to bedzie :)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Tez mi sie tak wydaje, zreszta jak juz kiedys pisałam ponoć dni płodne sa pięć dni przed skokiem tempki i trzy dni po jej skoku.... także kandyzowana głowa do góry:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ważny jest CAŁY okres płodny, a nie tylko sam skok. Przez CAŁY okres płodny można zajść w ciążę, w tym na jego początku.
    Na konferencji o rozpoznawaniu płodności w tym roku przewodnicząca PSNNPR mówiła, że szczyt śluzu lepiej koreluje z owulacją niż skok.
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Kandyzowana jak M dzisiaj sie nie skusi to ja bym mu taki post zrobila az do kolejnych dni plodnych :P sexi bielizna czaeto ale do lozka tylko spac! o! :P
  5.  permalink
    uwielbiam Was dIewczyny :-* dziekuje :-*
    dajecie wiare i nadzieje :-* we wtorek o 17 pecherzyk byl 23,5 mm.. moze rzeczywiscie moglo dojsc do pekniecia wczoraj do poludnia... no zobaczymy...
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Kandyzowana...rozumiem Twoją wściekłość-ja dwa cykle temu miałam to samo-mężowi dwa dni pod rząd nie bryknął:shamed:-i wtedy co musieliśmy sie kochać to nie wyszło-też byłam zła bo tyle kasy którą wydałam na wizytę i tabletki poszły na marne:sad:,ale nie mówiłam mu że mam żal do niego-wręcz przeciwnie-pocieszałam go że jest wszystko ok i żeby się nie przejmował-bo tak się niestety zdarza. Ale teraz przy każdym następnym cyklu boję się czy czasem jego "organ" znowu nie zastrajkuje-na razie wszystko ok:wink:-dzisiaj będziemy trzeci dzień się starać-jutro idę na badanie z krwi na przeciwciała plemnikowe(robi się je po 3dniach współżycia)-moja lekarka kazała kupić chłopu androvit-witaminki,aby nie miał właśnie takich problemów-je-aż mu się uszy trzęsą :shocked:. mnie dzisiaj też brzuch boli jak na okres-a wczoraj troszkę jajniki szalały...mam nadzieje że te "wariaty" w środku robią swoje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ojej nie da sie nasrobic zaległosci w czytaniu a szalejecie dziweczyny
    --
  6.  permalink
    ruda.. to pocieszajace ze ktos mnie rozumie i mial podobny problem... hyhs...

za 12 dni bede wiedziec czy jakis ,rambo, sie znalazl i polaczyl z jajem.. :/
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    no ja też będę wiedziała koło 2 grudnia:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej, hej Dziewczyny :))

Kandyzowana - dziewczyny Ci dobre rady daja :) popieram. A co do owulki, to rzeczywiscie moglabyc wczoraj np. i bardzo mozliwe, ze plemniczki doczekaly sie komorki jajowej, czego Tobie zycze :))

U mnie wyniki prolaktyny kiepsko:
    PRL 0’ – 13,13 ng/ml (norma od 6 do 29.90) – to jest najnizszy wynik jaki mialam kiedykolwiek
    PRL 60’ – 320,70 ng/ml (norma < 10 x PRL 0’) – i tu jest ten zly wynik, bo mam podwyzszona 24,42 raza :((

Ciekawe co dalej z ta prolaktyna :((

ps. poza tym ja dzis lecze bol glowy - po spotkaniu z kolezanka ;) juz mi lepiej, musze dzis posprzatac w mieszkaniu, bo jutro coreczki kolezanki bede pilnowala..
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Madzia dostaniesz cos na obnizenie prolaktyny. bedzie dobrze. wazne do zdiagnozowac problem. prolaktyna utruwnia owulacje itd wiec dostaniesz bromergon lub noprolac i bedzie gitara!!!! :)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Audiolaa - ja bralam bromergon od czerwca do sierpnia, i nie wydaje mi sie zebym miala owulke w tym czasie.. nie mialam monitoringu.
    Nawet jeszcze bromergon w domu mam - jakies tabletki mi zostaly..
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    hmmm umnie serduszkowanie było tylko w 16 dniu cyklu ale czy cos z tego wyszło zobaczymy ale pechcerzyk chyba sam nie pekł a pregnylu nie bralam bo mojego M nie było wiec czekam z pregnylem do nowego cyklu 22 ma przyjsc @ :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    madziauk.. zobaczymy.. w kazdym razie od jutra biore duphaston juz skoro wiadomo co i jak i czekam na 1 grudnia ;-) hyhy.. troche zakul mnie teraz ten jajnik mocno ale glownie czuje podbrzusze jak na okres...

madzia a bralas cos na zbicie prolaktyny ?? (ps. juz przeczytalam ze tak)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandyzowana - bralam kiedys wlasnie Bromergon ( od czerwca do sierpnia), ale sama chcialam brac, lekarze nie twierdzili ,ze musze a prolaktyne bez obciazenia, ta normalna mialam w gornej granicy normy.. teraz mam 13.13 wiec ladna, tylko po obciazeniu do niczego :(( 24 razy wyzsza.. max z tego co lekarz mowil powinno byc 6 razy podwyzszona..

nie dosc, ze mam kaca po wczoraj.. to jeszcze dola zlapalam przez ta prolaktyne, przez nie moge nie miec owulki.. :(
    --
  7.  permalink
    ja sie na prolaktynie zupelnie nie znam ;-(( ale na pewno leki ci ja zbija i bwdzie piekna dzidzia :-*
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzownilam wlasnie do ginekologa mojego, mowil cos o badaniu przysadki, tomografi i badaniu dna oka. Czy jakos tak.. Powiedzialam mu, ze mam Bromergon jeszcze dawke 2,5mg i powiedzial, zebym zaczela brac pol tabletki od 1 dnia cyklu. Teraz leci do Polski na jakas konferencje ginekologiczna, mam dzwonic pod koniec nastepnego tygodnia do niego.

Jak ja juz chce miec @.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Madziu prolaktyna na czczo super ale po obciążeniu już gorzej pewnie dostaniesz leki na obniżenie
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Paulinka - no wlasnie od 1dc mam brac pol tabletki Bromergonu 2.5mg tabletka jedna mam, a w nastepnym tyg mam dzwonic do gina , czwartek -piatek..
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Madziauk ja biorę Bromergon od maja i mi spadła z 42,16 do 4,59:) więc jest nadzieja dla Ciebie też:)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Mimik - nadzieja jest, no ale ja podstawowa mam w normie, dopiero z obciazeniem wzrasta ponad 24 razy no nic..zobaczymy czy mi pomoze..
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Madziu w Twoim wypadku lepszy chyba byłby Cabergolinum ( poslki Dostinex) kosztuje 7,40 funta bierze się pół tabletki 2 razy w tygodniu ( tak go podają w UK)
  8.  permalink
    madziauk ja też mam prolaktynę w normie a po obciążeniu wzrasta za dużo :((( mam wyniki u mnie w cykle napisane ale robiłam je pół roku temu jutro idę do endokrynologa i pewnie będę musiała powtórzyć i zacznę leczenie ...
  9.  permalink
    w Polsce za Dostinex zapłaciłam 108 zł za 2 tabletki ;/ tragedia teraz poprosze o coś tańszego...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ja za Cabergolinum nie płacę bo ja mam mikrogruczolaka a przy nim jak u GP wypiszesz medical examinations to nie płacisz za leki ale 7,40 jest za 4 tabletki :) czyli na miesiąc :)
  10.  permalink
    mozliwe by po owulacji jeszczw co jakis czas kul tan jajnik? przepraszam ze znow z tym tematem ale sie obudzilam i czulam go troche i juz sama nie wiem...
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Myślę, że tak. Szczególnie, że trochę wzięłaś pregnylu. Brzuch może Cię też pobolewać. Ja mam tak zawsze. Widziałam jakie masz endometrium! nigdy takiego nie miałam! :) moje jak zaklęte tylko 7mm, pęcherzyk dzisiaj 19,4mm. W sobotę rano mam inseminację.
    --
  11.  permalink
    flowka.. ja mialam 2 dni temu jeszcze niecale.8 hyhs... nie wiem czemu sie tak rozszalalo do 13 mm ale 7 to tez.ladne.. tak mi wtey powiedzial lekarz :-)

jesoo ja juz po owu a malo sexiku bylo ja nie wiem.. nie moge sobie tego darowac hyhs.. a jeszcze mnie tata wypytywal o to jak tam sie sprawy maja z leczeniem itp.. kochany tatus;* ale czeka na wnuka/ wnuczke hihi.. wspiera mnie.. ;-)

no kurcze.. myslicie ze moge od jutra brac dupek jak juz cialko zolte na usg widac??

flowka - trzymam kciuki za insemibache!!! bedzie owocna!! :*
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Może tak rośnie po pregnylu? Orientujecie się?
    --
  12.  permalink
    nie mam pojecia kochana.. ja bralam zastrYk pon- sr i we wtorek wieczor bylo niecale 8 a dzis w poludnie bylo 13 :) moze tak rosnie po owu ? bo ja raczej owu mialam wczoraj..
    --
  13.  permalink
    Hej dziewczynki,miałam czytanko po pracy hehe
    Kandyzowana myślę, że jak najbardziej możesz wziąśc dupka. Co do płyny to u mnie np. w 1wszym cyklu z clo akurat był płyn (bóle mocne miałam dzień wcześniej wieczorem i lżejsze rano, dopołudnia), a ciałka przez kilkanaście minut lekraz nie potarfił znaleźć i nie znalzał mimo szukania śladu po nim, a owu była bo na 7dni po miałam progesteron 21,27ng/ml, także może u Ciebie było trochę więcej czasu na usg po owu niż u mnie wtedy:)
    A ja się martwię, bo widzę, że przy clo jestem wigotna, jest ten śluz, ale nie ma tego typowo rozciągliwego, czy to nie będzie dodatkowa przeszkda.
    Dziewczyny czy miała któraś z Was tak,ze na usg był pęcherzyk na danym jajniku a od 2dni pulsował ten drugi bez pęcherzyka (przed owu)?
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    "Dziewczyny czy miała któraś z Was tak,ze na usg był pęcherzyk na danym jajniku a od 2dni pulsował ten drugi bez pęcherzyka (przed owu)? "

Tak ja tak teraz mam nie wiem czemu hehe:)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ja też teraz tak mam:) pojechałam dzisiaj na usg, bo tak mnie bolał lewy jajnik, że obawiałam się, że może do sobotniej inseminacji nie wytrzymać... a tu się okazuje, że ja mam pęcherzyk na prawym, którego wcale nie czuję :smile:
    --
  14.  permalink
    hehe ciekawe dlaczego to tak. Martwie sie tym śluzem, a siemie od kilku dni pije hm
  15.  permalink
    amerfeta.. ja prY clo nie mialam sluzu typowo plodnego tylko bylam mokra.. chociaz nie wiem co bylo przy szyjce macicy bo tam mogl byc ;-) spokojnie ;-*

ja tez mialam czasem pulsowanie drugiego jajnika ale tam mi sie przy clo naprodukowalo 7 pecherzykow o wielkosci do 10 mm.. a w prawym mialam dwa male i cialko zolte bez plynu.. caly czas sie zastanawiam kiedy doszlo do owulki ale moglo nawet godzine po usg we wtorek bo wtedy byl juz do pekniecia..

takze nie martw sie kochana jest ok ;-*
    --
  16.  permalink
    Kandyzowana jak chcesz już na pewno potwierdzić owu to zrób sobie na 7-8dni po wou badanie progesteronu choć nie mam pojęcia czy dupek może zafałszować wynik.
    A przy szyjce też nie mam specjalnie rozciągliwego-sprawdzałam:P
    Coś mi daje do myślenia, jak nie brałam clo to często w tym czasie czułam takie pulsowanie lewego jajnika, a prawy długo był cicho, odzywa się teraz przy cyklach z clo, tempka szłą w górę przed braniem clo więc kurcze co tak na prawdę mogło sie dziać na tym lewym jajniku przed cyklami z clo to nie wiem...bo teraz też nie ma na nim pęcherzyka, a pulsuje..
  17.  permalink
    Smerfeta1985
    Ja tez tak mialam w tamtym cyklu ;) prawy czułam a w lewym były 2 pecherzyki dominujące ...oczywiscie przy clo ;) teraz też już czuję prawy jajnik
    --
  18.  permalink
    heheh:) nudzi mi się;/
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.