Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormimik
    • CommentTimeNov 17th 2011
     permalink
    ja mierzę odkąd kończy mi się okres
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 17th 2011 zmieniony
     permalink
    mimik.. sa samoloty hihi :-)

flowka .. wiem.. ja mialam 3 zastrzyki dzien po dniu.. pierwszy nie bolal .. drugi juz gorzej.. a trzeci to juz bardzo...
    --
  1.  permalink
    iwoas .. od 1 dc ale ja od 4 go miesze..mimik.. moj znajomy z Wrocka tez zachwala to miasto hihi i kiedys sie koniecznie musze wybrac... :D
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    no to zapraszam:)na jakiś soczek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    dobra kobitki uciekam bo mnie mąż goni żebym z nim film oglądnęła:)do jutra papa:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    ja tez spadam na kac vegas part2 :-)) buziaki!
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    puk puk jest tu ktoś?
    --
  3.  permalink
    Jo jest:p, robiem obiad, bo mąz będzie przed 22;)
    Pa laseczki, które poszły:P
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    uff fajnie, że jesteś
    miałam dziś urwanie głowy
    i nie zdążyłam wcześniej wpaść a mam pytanko
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    jestem w 27dc, cykl był bezowulacyjny, od 16 dc biorę dupka, w 22 dc miałam plamienie, ale krótko, kilka godzin, więc dupka brałam dalej, wczoraj znów lekkie plamienie ale tylko z rana
    no i dziś z rana już większe krwawienie, a od południa znów cisza.
    dziś wziełam ostatniego dupka i od 5 dc mam brać clo
    ale kiedy jest ten 1 dzień cyklu???? czy to już? czy to tylko takie o dziwne plamienia i to jeszcze nie @?????
    miałyście coś takiego??
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Korda, czekaj do normalnego krwawienia. Tych lekkich plamień nie traktuj jako @, bo jak weźmiesz teraz clo to możesz cały cykl zaburzyć.
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    jestem w kropce;/ muszę iść 3-5dc - przed clo - do ginka, upewnić się, że nie ma torbieli po ostatnim clo. dziś spanikowałam i umówiłam się go ginka już na poniedziałek, bo myślałam, że to już @, a to chyba nie ona;/
    dziś dopiero 27 dc, a ja cykle mam ponad 34
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Mam takie cykle od kiedy zaczęłam się stymulować. Nawet na tydzień przed @ zaczynam mieć plamienia. Kiedy potraktowałam je jako @ i zaczęłam brać zastrzyki puregonu to okazało się, że nie przyniosły efektu. Dlatego teraz czekam do momentu normalnego krwawienia lub do objawów towarzyszących @ (boli mnie brzuch, piersi i mam biegunkę ;))
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    mnie teraz kłują jajniki ale ja nigdy takiego czegoś nie miałam, nic może jutro coś się wyjaśni albo w sobotę;)

flowka a co Two ginek na takie plamieniaa??
    --
  4.  permalink
    Korda sorki, zmywała jeszcze hehe wiesz co jeśli to plamienie w 22dc nie było tym czego bym Ci życzyła to z tego co wiem a nie wiem za wiele to takie plamienia moga śweiadczyć o zaburzeniach progesteronu np.
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    smerfeta w 12 i 16 dc żadnych konkretnych pęcherzyków, więc ta milsza opcja odpada;)
    dziś ostatni dupek, zobaczymy kiedy będzie @

Wy po ilu dniach macie po dupku?
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ja jak Ty, zaczynam już plamić w trakcie, po odstawieniu rozkręca się na dobre po 4-5 dniach
    --
  5.  permalink
    ja teraz zaczynam dopiero w cyklu 3cimz clo brac luteine dopochwowo od 17dc, chyba że do soboty będe pewna, że owu nie było (brak bólu i nadal śluz o płodnym charakterze) to wtedy sama przesune data zaczęcia luteiny. Mam nadzieje, ze ta luteina nie pomiesza, bo przy samym clo ma cykle 30-29dniowe.
  6.  permalink
    Dziewczyny a badałyście sobie progesteron skoro plamicie przed normalnym @?
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ja nie
    --
  7.  permalink
    Nio to może warto:)
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeNov 17th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja tak, miałam 29,5 nmol/l w 26 dc (normy w fazie lutealnej 3,0-76,0)
    --
  8.  permalink
    tylko jest taki 'zakres" ile powinien mieć na 7-8dni po owu żeby stwierdzić po tym badaniu czy była, nie wiem jak to w nmol ale w ng było, że coś ponad 10 czy 15...(mimo, że w zakresie norm fazy lutealnej sie mieści)
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję;)
    dobranoc i do jutra;)
    odezwę się i dam Ci znak co dalej z tymi plamieniami

buziaki!!! dobranoc;)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    U mnie ten 26 dc był 7 dni po owulacji
    --
  9.  permalink
    Powodzenia dziewczynki.
    Ja idę siusiu, myju i do łóżeczka, zjadliśmy właśnie obiadokolacje, heh, piękne pory na jedzenie.
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 18th 2011 zmieniony
     permalink
    dzien dobryy.. jak mi sie nie chce do pracy isc ;-( ale trzeba..

dzis moja temp 36,9 (15 dc) wczoraj 36,8 .. to by potwierdzalo owu przed wczoraj.. ;-)

a jak Wam noc minela??

ps. strasznie bola mnie sutki .. czy to objaw po pregnylu czy poowulacyjny?? :/ nie mialam tak nigdy..
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    Flowka
    do tego iui co trzeba mieć zrobione ....jakie badania ??
    Dobry ...dziewczyny pomocy ...spojrzcie na moj wykres...dziś tempka 36,8 (13 dc ) wiec to nie była owulka ??
    U mnie kandy Ok ...padłam po tym serduszkowaniu :bigsmile:przebudziłam się tylko po 5 na mierzenie i spałam do 7 ...jakoś jak mój ma albo na 14 albo wolne to jakoś dłużej spię :confused:
    Na szczęście nic mnie nie boli...to raczej dobrze...
    --
  10.  permalink
    mgielka.. nie moge na androidzie zobaczyx wykresu ale jak tylko dojade do prqcy to ocenie.. mam nadzieje ze to byla owulka :-*
    --
  11.  permalink
    Kandyzowana
    nie,nie ,nie nie chce żeby to była owulka :cry:Wypluj te słowa :tongue: Poza tym za słaby był ten ból ...jak na 2 tabl clo...to w tamtym miałam mega a brałam 1 tabl clo ...Ja wątpie żeby to była owulacja...no i szukam potwierdzenia :tongue:
    --
  12.  permalink
    ahaas ok okk :+)) a siooo to na pewno nie byla owulka :-P hihi
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Dziewczyny, ja co prawda mierzyłam temp. od 9 dc ale codziennie do dziś i jest tak :

8 dc - nie mierzyłam [serduszkowanie w ciagu dnia] (ostatnia tab clo - brałam 4-8dc)
    9 dc - 36,9
    10 dc - 36,9 ( zakłócona) [ serduszkowanie wieczorem ]
    11 dc - 36,6 [ serduszkowanie wieczorem ] (pregnyl)
    12 dc - 36,5 ( o godz. 17.00 pęcherzyk gotowy do pęknięcia w prawym jajniku o wymiarach 23,5 x 19 mm w prawym jajniku , endo. 8 mm) (pregnyl)
    13 dc - 36, 55 [ owulacjaa? ] (pregnyl)
    14 dc - 36,8 (o 12 usg potwierdziło, że zamiast pęcherzyka, w prawym jajniku, jest już ewidentne ciałko żółte ale płynu w zatoce d. już nie ma.. co oznacza że owulacja musiała nastąpić , endo. 13 mm )
    15 dc - 36,9 (dziś) [ od wczoraj zaczely mnie lekko pobolewać sutki i co jakis czas kłuc w piersi.. co jest dla mnei dużym zaskoczeniem oraz co jakiś czas czuje jajniki - raczej na zmianę ale z przewagą tego od owu.. ]

16 dc - planowane rozpoczęcie brania dupka..

pl o interpretacje i co sądzicie o tym wszystkim ? :"))
    (nie moge na wykresie bo nei mam jeszcze abonamentu, ale wykupie w końcu ;-P )

zz góry dzięki za pomoc :))
    --
  13.  permalink
    ja sie nie znam wiec nie pomogę :/ ale mam pytanie która to chodzi do zięby ??hmm wlaśnie chciałam sie umowic na usg na przyszły miesiąc tam gdzie chodziłam i dupa....termin na 28 grudnia :devil: No i widzę ze u Zięby 50 zł kosztuje obserwacja cyklu :o więc z musu muszę się tam umówić bo znowu będe w kropce :/Hmm wizyta i usg razem 170 zl ja nie mogę :/:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeNov 18th 2011
     permalink
    Korda chodzi do Zięby i jest zadowolona
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Mgielka, nie miałam robionych żadnych dodatkowych badań. Tylko codziennie od 11 dnia cyklu mam monitoring i dawkę gonadotropin dostosowaną do wielkości i tempa wzrostu pęcherzyka. Na 36h przed iui trzeba zrobić zastrzyk z pregnylu.
    --
  14.  permalink
    Flowka dzięki za odp ;)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Smerfeta jesli Dziewczyny biorą duphaston to nie ma sensu zeby teraz robiły progesteron bo wynik bedzie zafałszowany tak mi lekarz powiedział.
    --
  15.  permalink
    justa2586 zerkniesz na mój wykres ?? :tongue:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Właśnie zerknełam troche mnie dziwią twoje wysokie tempki na początku....ale kazdy może miec inaczej. na dzien dzisiejszy spadek jest i delikatny skok ale myśle żw w najbliższych 2 dniach bedzie widac czy tempka dalej rośnie. mozliwe że masz owu...albo jest blisko a robisz monitoring? bo ja podczytuje Was ale myli mi sie bardzo która robi monitorin a która nie.
    --
  16.  permalink
    Czeesc Dziewczyny :) Jak samopoczucie w ten zimny dzionek? ja na 14:20 na monitoring, okaze sie co i jak:P i czy w ogole cos ruszylo
    --
  17.  permalink
    justa2586 w poniedziałek mam usg ...hmm no jestem bardzo ciekawa czy to fałszywy znak czy nie...w tamtym cyklu z 1 tabl clo mialam silne objawy owulacji ,19 dc była owulka ...a teraz biorę 2 tabl clo i gdyby to była owulka ( chce wierzyc ze jeszcze to nie ona ) to chyba moje odczucia bólu by się zwiększyły ?? :confused:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Jak już kiedys pisałam w pierwszym cyklu czułam ból jajnika w drugim za to nic nie czułam....takze to nie jest reguła. Mysle że kazdy cykl może byc inny. Ale u ciebie mysle że w ciągu 2dni sie wyjasni jak z tą tempką.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Podczas mierzenia tempki jednodniowe wieksze wahania moga sie zdarzyć wtedy pomijamy jakby ten dzien skoro w kolejnym tempka wraca do dawnej wysokości ale u ciebie jest to juz drugi dzien spadku wiec mysle że sie cos szykuje:)
    --
  18.  permalink
    dziewczyny a co sadzicie o moim wykresie ( ilustruje we wczeaniejszych postach) ...;")
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    Witam kobietki -jak zwykle prosze byscie napisały co myslicie ...wstalam jak zawsze po 3 rano i mierzyłam tempke 36.8 po pracy wszytko pozamykane nie mogłam kupic testu :sad: dopiero teraz zrobiłam wyszedł negatywny :cry: moze jutro z ranca powtórze ,,??
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    czy którejs z Was spózniał sie @ po clo ??
  19.  permalink
    hej dziewczyny mnie dzis ciagnie w pachwinie a tempka 36,8
  20.  permalink
    A ja uciekam na autobus i na USG.... juz mnie stresol lapie :P
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    regi a po clo miałaś jakiś zastrzyk robiony lub brałaś jakiś leki na wywołanie @? ile dni ci sie spóźnia okres?

najlepiej test powtórzyc, jeśli @ nie przyjdzie to beta lub cierpliwosc:)
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    rumba nie brałam zadnego leku na wywolanie @ :sad: spóznia sie 2 dzien -wtedy kiedy miałam dostac 2dni temu w nocy obudzilam sie ze strasznym bólem ,,,i po tej akcjii koniec bólu i bjawow na @
    jutro rano powtórze -jak wyjdzie ponownie negatywny wówczas bede sie martwiła :sad:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.