jestem w 27dc, cykl był bezowulacyjny, od 16 dc biorę dupka, w 22 dc miałam plamienie, ale krótko, kilka godzin, więc dupka brałam dalej, wczoraj znów lekkie plamienie ale tylko z rana no i dziś z rana już większe krwawienie, a od południa znów cisza. dziś wziełam ostatniego dupka i od 5 dc mam brać clo ale kiedy jest ten 1 dzień cyklu???? czy to już? czy to tylko takie o dziwne plamienia i to jeszcze nie @????? miałyście coś takiego??
jestem w kropce;/ muszę iść 3-5dc - przed clo - do ginka, upewnić się, że nie ma torbieli po ostatnim clo. dziś spanikowałam i umówiłam się go ginka już na poniedziałek, bo myślałam, że to już @, a to chyba nie ona;/ dziś dopiero 27 dc, a ja cykle mam ponad 34
Mam takie cykle od kiedy zaczęłam się stymulować. Nawet na tydzień przed @ zaczynam mieć plamienia. Kiedy potraktowałam je jako @ i zaczęłam brać zastrzyki puregonu to okazało się, że nie przyniosły efektu. Dlatego teraz czekam do momentu normalnego krwawienia lub do objawów towarzyszących @ (boli mnie brzuch, piersi i mam biegunkę ;))
Korda sorki, zmywała jeszcze hehe wiesz co jeśli to plamienie w 22dc nie było tym czego bym Ci życzyła to z tego co wiem a nie wiem za wiele to takie plamienia moga śweiadczyć o zaburzeniach progesteronu np.
ja teraz zaczynam dopiero w cyklu 3cimz clo brac luteine dopochwowo od 17dc, chyba że do soboty będe pewna, że owu nie było (brak bólu i nadal śluz o płodnym charakterze) to wtedy sama przesune data zaczęcia luteiny. Mam nadzieje, ze ta luteina nie pomiesza, bo przy samym clo ma cykle 30-29dniowe.
tylko jest taki 'zakres" ile powinien mieć na 7-8dni po owu żeby stwierdzić po tym badaniu czy była, nie wiem jak to w nmol ale w ng było, że coś ponad 10 czy 15...(mimo, że w zakresie norm fazy lutealnej sie mieści)
Flowka do tego iui co trzeba mieć zrobione ....jakie badania ?? Dobry ...dziewczyny pomocy ...spojrzcie na moj wykres...dziś tempka 36,8 (13 dc ) wiec to nie była owulka ?? U mnie kandy Ok ...padłam po tym serduszkowaniu przebudziłam się tylko po 5 na mierzenie i spałam do 7 ...jakoś jak mój ma albo na 14 albo wolne to jakoś dłużej spię Na szczęście nic mnie nie boli...to raczej dobrze...
Kandyzowana nie,nie ,nie nie chce żeby to była owulka Wypluj te słowa Poza tym za słaby był ten ból ...jak na 2 tabl clo...to w tamtym miałam mega a brałam 1 tabl clo ...Ja wątpie żeby to była owulacja...no i szukam potwierdzenia
Dziewczyny, ja co prawda mierzyłam temp. od 9 dc ale codziennie do dziś i jest tak :
8 dc - nie mierzyłam [serduszkowanie w ciagu dnia] (ostatnia tab clo - brałam 4-8dc) 9 dc - 36,9 10 dc - 36,9 ( zakłócona) [ serduszkowanie wieczorem ] 11 dc - 36,6 [ serduszkowanie wieczorem ] (pregnyl) 12 dc - 36,5 ( o godz. 17.00 pęcherzyk gotowy do pęknięcia w prawym jajniku o wymiarach 23,5 x 19 mm w prawym jajniku , endo. 8 mm) (pregnyl) 13 dc - 36, 55 [ owulacjaa? ] (pregnyl) 14 dc - 36,8 (o 12 usg potwierdziło, że zamiast pęcherzyka, w prawym jajniku, jest już ewidentne ciałko żółte ale płynu w zatoce d. już nie ma.. co oznacza że owulacja musiała nastąpić , endo. 13 mm ) 15 dc - 36,9 (dziś) [ od wczoraj zaczely mnie lekko pobolewać sutki i co jakis czas kłuc w piersi.. co jest dla mnei dużym zaskoczeniem oraz co jakiś czas czuje jajniki - raczej na zmianę ale z przewagą tego od owu.. ]
16 dc - planowane rozpoczęcie brania dupka..
pl o interpretacje i co sądzicie o tym wszystkim ? :")) (nie moge na wykresie bo nei mam jeszcze abonamentu, ale wykupie w końcu ;-P )
ja sie nie znam wiec nie pomogę :/ ale mam pytanie która to chodzi do zięby ??hmm wlaśnie chciałam sie umowic na usg na przyszły miesiąc tam gdzie chodziłam i dupa....termin na 28 grudnia No i widzę ze u Zięby 50 zł kosztuje obserwacja cyklu :o więc z musu muszę się tam umówić bo znowu będe w kropce :/Hmm wizyta i usg razem 170 zl ja nie mogę :/
Mgielka, nie miałam robionych żadnych dodatkowych badań. Tylko codziennie od 11 dnia cyklu mam monitoring i dawkę gonadotropin dostosowaną do wielkości i tempa wzrostu pęcherzyka. Na 36h przed iui trzeba zrobić zastrzyk z pregnylu.
Właśnie zerknełam troche mnie dziwią twoje wysokie tempki na początku....ale kazdy może miec inaczej. na dzien dzisiejszy spadek jest i delikatny skok ale myśle żw w najbliższych 2 dniach bedzie widac czy tempka dalej rośnie. mozliwe że masz owu...albo jest blisko a robisz monitoring? bo ja podczytuje Was ale myli mi sie bardzo która robi monitorin a która nie.
justa2586 w poniedziałek mam usg ...hmm no jestem bardzo ciekawa czy to fałszywy znak czy nie...w tamtym cyklu z 1 tabl clo mialam silne objawy owulacji ,19 dc była owulka ...a teraz biorę 2 tabl clo i gdyby to była owulka ( chce wierzyc ze jeszcze to nie ona ) to chyba moje odczucia bólu by się zwiększyły ??
Jak już kiedys pisałam w pierwszym cyklu czułam ból jajnika w drugim za to nic nie czułam....takze to nie jest reguła. Mysle że kazdy cykl może byc inny. Ale u ciebie mysle że w ciągu 2dni sie wyjasni jak z tą tempką.
Podczas mierzenia tempki jednodniowe wieksze wahania moga sie zdarzyć wtedy pomijamy jakby ten dzien skoro w kolejnym tempka wraca do dawnej wysokości ale u ciebie jest to juz drugi dzien spadku wiec mysle że sie cos szykuje:)
Witam kobietki -jak zwykle prosze byscie napisały co myslicie ...wstalam jak zawsze po 3 rano i mierzyłam tempke 36.8 po pracy wszytko pozamykane nie mogłam kupic testu dopiero teraz zrobiłam wyszedł negatywny moze jutro z ranca powtórze ,,??
rumba nie brałam zadnego leku na wywolanie @ spóznia sie 2 dzien -wtedy kiedy miałam dostac 2dni temu w nocy obudzilam sie ze strasznym bólem ,,,i po tej akcjii koniec bólu i bjawow na @ jutro rano powtórze -jak wyjdzie ponownie negatywny wówczas bede sie martwiła