smerfetka.. hmm.. dziwna sprawa... moe postarj sie gdzieś na usg umówić prywtanie i zobacz jytro co sie tam dzieje??
mgielka.. no zielon aherbata jest rewelacyjna podobno.... po anty organizm troche do siebie dochodzi ale slyszalam, ze z odstaiweni alatwiej bo jest jakby : z odskoku.... bedzie dobrze:] musi byc!
Aborta, za 7 dni bedzie 12 dni po odstawieniu pregnylu :-) a lekar zmowil ze od 10ciu dni od pregnylu mozna testować, wiec ja 12 dni od pregnylu zrobie tesr..
Smerfeta to zalezy jaki masz przyrost pecherzyka ale standardowo tak 17-19 dc jest jak najbardziej możliwy mimo iz poprzedni byl wczesniej ( pecherzyk rosnie ok 2 mm na dobe liczac).
Ja na przykład mialam w 7 dc 12 mm pęcherzyk a w 12 dc mialam już 23,4 x 19 mm pęcherzyk i mi pękł ok 13 dc ( do południa..) bo 14 dc miałam już ciałko żółte pięknie widoczne bez płynu w zatoce douglasa.
także oblicz sobie 2 mm na dobe i pomysl czy jeszcze możesz mieć owu czy już raczej nie...
jedna z dziewczyn pisala, ze jej pęcherzyk pękł ok 26 mm jak miał...
ale ponieważ to moj pierwszy cykl z clo to nie wiem jak bedzie wyglądął nastepny i kiedy bede miała owu ale umowie sie na usg na 10 dc i 13 dc. i zobacze...
Korda nio ja już nie wiem, 17-18dc miałam ból jak brałam 5-9dc, a w ubiegłym m-cu miałam ból 16dc biorąc 3-7dc teraz biore tak samo a jajnik jeszcze nic, za to drugi boli przy siku "ciśnięciu", zmianie pozycji na siedzącą i troche przy tym dół brzucha...a ten prawy...spokojnie, już nie wiem kiedy lutke zacząć...We wtorek na usg nic nie było widać żeby na tym lewym bolącym coś sie działo, jak to dr powiedział "śpi".. Kandy mój miał 12dc 14-15mm licząc 2mm na dobę to dziś hdzieś 24mm
smerfeta, nie pokoje sie tym Twoim jajnikiem lewym...skoro to nie jest ten gdzie byl pecherzyk dominujacy to od wtorku do dzis mogło sie dużo zmienic... nie masz mozliwosci isc gdzies na usg jutro? bylabys spokojniejsza może jakbyś wiedziała co tam dokładnie sie dzieje..?
aborta a skad masz takie informacje? nie wiem, ale lekarz mowil ze do 10 max 12 dni ale nie dłużej. jakoś nie chce mi się wierzyć , że aż 14 dni... :( mi kazal zatestowac najpozniej 12 dpo ( a wystapila ona w momencie ostatniego zastrzyku) i sie upewniłam, że mam zrobić w 12 dniu po pregnylu i jesli pozytywny brac duphaston a jak negatywny to odstawic... o.O
Zgłupiałam już...
no to nie wiem... jeszcze sie lekarza upewnie.. bo nie chce się wprowadzać w bład...
ale oczywiście Wasze sugestie są dla mnie bardzo ważne i to wezme pod uwagę.
Gosia8510 - a Ty ktory cykl masz z clo? jaka dawke :) a ze zero objawow to moze byc dobry znak, mnie tak osattnio jajniki bolaly, co chwile jakbym owu miala, a cykl byl bezowulacujny... 3mam kciuki :)
Korda - ja dupka skonczylam w srode wieczorem, plamienie mialam wczoraj kolo 19, a dzis kolo 12 w poludnie juz okres dostalam.. wiec nie liczac wczorajszego plamienia to 4 dni po odstawieniu dupka..
Kandy - nie sluchaj kolezanki, bzdury gada i niepotrzebnie Cie stresuje..
BTW, Dzieki dziewczyny na kciuki :)
My dzis bylismy na spacerze, malych zakupach, jedzonku :) a teraz bedziemy film ogladac :)) Takze weekend jak najbardziej pozytywnie. Jutro zaczynam nowa prace, ciekawe jak tam bedzie.. jaki mam team, i gdzie moje biurko bedzie ;)
dzis ostatnie chwile wolnego, wiec znikam do Meza bede jutro wieczorem nadrabiac zaleglosci - nie piszcie za duzo ;)
Smerfeta1985 ja miałam w poprzednim cyklu w lewym jajniku drobnice do 12 dc...lekarka powiedziała że nie mam co liczyć na ciąże ...po 3 dniach moje pecherzyki zaczely rosnac w szybkim tempie ...17 dc 2 dominujace w lewym jajniku mialy 24 i 22 mm endo 9 .Natomiast 19 dc już nie było śladu po nich endo 9,6...takze Twoje też mogą tak szybko rosnąć ... ja ok 18 miałam owulacje ...czułam ból przez 2 dni ...teraz 2 cykl z clo od 5-9 dc i dziś 15 dc nic nie czuję :/ myśle że owulka też tak będzie...no chyba że już była tfuuu,tfuuu...nie dając o sobie znać tak jak w poprzednim cyklu
Wczoraj byłam na usg, ale nie u mojej ginki tylko u innej bo miałam takie kłucie i bóle, że pojechałam. . Oczywiście powiedziała, że nic nie widzi (no bo niby jak mogłaby zauważyć tygodniową ciążę???) wg. niej ciąży nie ma i na pewno nie będzie bo endo jest grubości 10 mm. Zgłupiałam
Laski moje kochane. Zrobiłam dziś około 12 test owu i mega pozytywny. Serducho nam trochę nie wyszło :/ Tzn było zajebiście miło, ale niestety bez finału. Spróbujemy przed snem zalać formę :) Ale jakby nie wyszło to jutro jest sens jeszcze działac? A i od jutra mam brać dupka. Jak myślicie łykać czy przełożyć na wtorek. We wtorek podglądanie :)
magic.. idz jutro na bete i tyle. Czasem lekarze mowia, ze to nie moze byc ciaza bo to , tamto i siato a okazuje sie ze sa piekne wyniki i dziecko po 9 miesiacach zdrowe na swiecie.. takze jutro beta ;-)
ok, ok zrobie test w takim razie za 9 dni.. aghrrr... jak to długo..
magic1984 powtorz bete ...kandy ma racje ...niektorzy zlą diagnoze postawia ;) Moja kolezanka byla w ciazy mimo tego ginka twierdzila ze nie jest :/ teraz ma syna 10 letniego ;) malutka2105 działaj , działaj ;) nie zaszkodzi a może pomóc ;) może owu dopiero będzie ?? :> kandy dobrze że zdecydowałaś zatestować za 9 dni...będziesz miała wszystko wyjaśnione ;)
magic powtórz betę i zobaczysz jak spadnie to oznacza, że była to biochemiczna ciąża, ale trzymam kciuki by beta wzrosła po ilu godzinach od poprzedniej zrobisz powtórne badanie ?
aborta..hihi jakos w tym cyklu jestem wyjatkowo niecierpliwa i chcilabym juz wiedziec, chociaz ja niestety z kazdym nowym dniem coraz bardziej nastawiam się na nowy cykl i nie sadze by sie udalo - nie mam tego przeczucia wiec mozwe bedzi emi latwiej teraz zajac sie czyms innym i pro forma zatestowac za 9 dni.. poza tym mam dziwny przezroczysty sluz z domieszka bialego tylko wiec to mowi samo przez sie...
Magic - bedzie dobrze - cala noc bede spala z zacisnietmi kciukami ;D hihihi :)))
hmm chyba pomalutku zaczynają jajniki dawać znać o sobie ... kandy ...my juz 2 raz ogladamy...fajna komedia :D ale sie najadłam naleśników smaka mi któraś narobiła :> :D
mgielka.. my to chyba z 4 raz ogladalismy hehehe - ale zawsze to lubie obejrzec. Polecam 'Couples retreat' (raj dla par) czy jakies tam polskie tlumaczenie. super komedia dla małżonków :P hihi
Ja spać nie mykam, poszliśmy spać ok.4.40 to do 14 spaliśmy w sumie:P Byliśmy na przyszłym mieszkaniu pomierzyć wsio, bo nie wiemy gdzie wrzuciliśmy notes z wcześniejszymi pomiarami. Kandy na razie obwiązałam sobie szalem brzuch, zagrzewam to miejsce. Kurcze teraz kasa nam się bardzo przyda na wsio związane z mieszkaniem, ale chyba jutro zapłące i pójde na usg, bo kurcze martwi mnie, że we wtorek pęcherzyk miał 14-15mm a co dziś jeszcze płodny śluz i tempka nisko
Kurcze jak długo można mieć śluz płodny? Nad ranem i wczoraj i dziś musieliśmy dwa razy podchodzić do sexu mimo, ze miło było, bo byłam tak śliska, mokra, że no...
smerfeta. ja tez tak mialam.. stad moj 'udany' do 'konca' sex byl 2 dni przed owu .. potem po prostu bylo milo i fajnie ale..bez finalu.. no ale coz.. zdarza sie.. ;-)
Kandy, ale mój był podniecony, seks oralny ok, ale we mnie jak byłam tak mokra no to....ale i dziś i wczoraj za drugim podejściem doszliśmy do finału;) Amazonka dzięki, martwi mnie to, ze w ubiegłym cyklu miałam clo 3-7dc i bóle i ost.dzień śluzu płodnego 16dc, a dziś 17dc i jeszcze jest, a mam zacząć lutkę dopochwową i kurcze nie wiem kiedy na razie.
Smerfeta - bedzie dobrze- idz na usg prywatnie, powiedz co chcesz sprawdzic i niech wszystko Ci ładnie zanotuje. 3mam kciuki i wyłączam juz komputer - zajrze jeszcze z telefonu potem.. buziaki!
<strong>Hejka Kobitki !!!!!!!!!!!!!!!!</strong> Ja dziś wróciłam. Moje dziecię wyższe jest - dosłownie!!! mówi takie rzeczy, że szok, i w ogóle ją pochłonę jak tylko dołączę do niej spać... moje SŁOŃCE !!!!! cudo ukochane. Moja miłość do niej nie zna granic!!!!
I co Wam tu powiedzieć po tym moim wylocie do PL... no to że dziś jest 6dpo a u mnie na teście cień... hi hi.. w ogóle nie nastawiający cień, ale fajnie że jest. 28 listopada mamy wizytę w poradni leczenia bezpłodności. Miło by było iść tam będąc w ciąży, ale byłoby za pięknie, więc pokładam nadzieję w wizycie w klinice
Aborta. My nie jesteśmy bezpłodni, bo wztępne najważniejsze badania już mieliśmy. zresztą, już jedno małe mamy. My tam idziemy po jakieś rady, czy może dodatkowe badania, np na wrogość śluzu albo przeciwciała itp... zobaczymy. Na pewno nie będą musieli się zajmować problemem bezpłodności, bo tego problemu na szczęście nie mamy :)