Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ja wziełam dopiero trzeciego dnia wyższych temperatur po stwierdzonej owulacji i zgadzam się z tym artykułem, że czasem ryzykowne jest rutynowe przypisywanie hormonów a szczególnie własnie duphastonu i innych progesteronów..
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeNov 21st 2011
     permalink
    Mousefish ja rozumiem ja Ci tylko tłumaczę, że nie ma klinik leczenia bezpłodności bo jej nie da się leczyć, a są kliniki leczenia niepłodności.
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    leneczka8484: Na wykresie temperatury mamy skok temperatury a faza lutealna ma właściwą długość (10-16 dni), jednak pomiar stężenia progesteronu wykazywał w poprzednich cyklach niskie wartości w połowie fazy lutealnej; a temperatura narastała powoli. USG potwierdziło wystąpienie owulacji. Mamy więc do czynienia z niewydolnością ciałka żółtego.

U mnie właśnie tak jest :(
    --
  2.  permalink
    </strong>FLOWKA u mnie też tak jest mimo,że monitoringu jeszcze nie miałam,ale owulacja napewno jest bo temp wzrasta,ale tak jak piszą pomału
    -- ,
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    to czekanie mnie wykancza juz 5 razy w wc byłam chodze jak zakrecona
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    a ja juz straciłam wszelka nadzieje na ten cykl:( nastepna stymulacja dopiero w styczniu:cry:
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Mimik to ja bede z Tobą sie starac. tez czekam i powiem Ci ze fajnie jest od tegowszystkiego odpocząć. loozik taki :)
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    hehe spoko a Ty czemu dopiero w styczniu?
    --
  3.  permalink
    Ja teraz postaram się wrzucić na luz:)choć pewnie pod koniec cyklu będę szaleć-zresztą zobaczę nie będę gdybać:)Mam nadzieję,że dupek mi pomoże:bigsmile:
    -- ,
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    pierwszy m-c z clo i pecherzyk 1 pekl, potem kolejny m-c nic. lekarz powiedzial ze w kolejnym bede brac zastrzyki menopur i stwierdzilam ze wysle M na badania bo zastrzyki 150zl 1 ampulkaa bierze sie je na rosniecie pecherzykow wiec moge je brac i brac. skoro taki koszt to chcialam wiedziec czy oby na pewno to tylko moj "problem" okazalo sie ze moj Ma ma b. zle wyniki. lekarz gorszych nie widzial. wiec moje leczenie wisi i czeka az M sie poprawia wyniki.
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 21st 2011 zmieniony
     permalink
    Audiolaa to trzymam kciuki bardzo mocno za Twojego M i za Ciebie.
    Jak ja bede miala teraz negatywny wynik to mój obowiązkowo ma iść na badanie i koniec i to badanie ma zrobic w przyszłym tygodniu koniecznie !!

chociaz moj i tak profilaktycznie łyka salfazin, selen (od ponad 3 miesiecy) i ogolne witaminki + omega 3 ( od okolo 1,5 miesiaca.. więc powinno być nienajgorzej w sumie..

Mimik - mocnooo w Ciebie wierze :-)
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    oj dostal tylko cynk i leki na serce i uspokojenie. wszystko na obnizenie stresu poprzez jego prace.
    oczywiscie tez ma nie pic przez 3 tyg. i powtorzyc badanie. tez trzymam kciuk.

dziewczyny uwazam ze kazdy facet powinien zrobic badanie przed stymulacja cyklu bo szkoda naszego zdrowia.
  4.  permalink
    Audiooola, ja tez tak uważam, chociaz moj lekarz mi o tym nie powiedzial wczesniej po stwierdzeniu u mnie problemu... niemniej ja mam zamiar go wysłać ale stymulacja i tak mi bedzie potzrebna niezaleznie.. niemniej przed kolejnym cyklem z clo musze znać wyniki nasienia...

Dziś pobolewa mnie brzuszek jak na okres + ciagle ten cholerny jajnior.. :/
    --
  5.  permalink
    Audiola u mnie mąż też musi się w końcu zebrać i zrobić badania....tylko strasznie trudno Go wygonić ;/ lekarz sam mi powiedział, że nie dostane większej dawki i w ogóle już zadnych leków dopóki mój nie pójdzie na badania.
    --
    •  
      CommentAuthormalutka2105
     permalink
    iwoas30 przykro mi i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!!
    A u mnie dziś mega spadek 36,6n i test owu też pozytywny :)
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ja swojego zapiasalam i juz. powiedzialam ze nie mozemy czekac bo to bo tamto. pofukal i poszedl.
  6.  permalink
    Ja mojego chyba tez przed faktem dokonanym musze postawic.
    --
  7.  permalink
    Kochane, udało mi się wykupić abonament więc zapraszam do odwiedzania mojego wykresiku :-))))
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    kuleczka ale moj byl bardzo oburzony, ale powiedzialam mu ze na ten temat rozmawialismy a on sam nigdy nie ma czasu wiec go wcisnelam na rano do kliniki tak by sie wyrobil ze wszystkim i juz. burza w domu ale poszedl:P
  8.  permalink
    A moj wlasnie chce, ale ciezko go wygonic przed praca :P wiec tez zrobie tak jak Ty, umowie go i nie bedzie mial wyjscia:P
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    moj tez mowil ze pojdzie ale myslal ze nie ma sensu wczesniej skoro sie lecze... itd itd i jakos nie po drodze mu bylo. tylko przy PCO nie powinnosie stymulowac cyklu bez badan M. ja stracilam kilka cykli, m-cy i caly czas myslalam ze to tylko problem moj a tu sie okazuje ze nie i dobrze widziec. ja przez 2 dni nie bylam soba bo jakos ciezko mi bylo z ta wiadomoscia, ale teraz jest ok i licze sie bedzie ok:)
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Wierze w każdą z Was , że w tym roku jeszcze pędą piękne poczecia :-) no najpóźniej w styczniu ;-)
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    mój poszedł od razu jak mu powiedziałam:)
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Kandyzowana no nie ma narazie co komentowac... gratulowalysmy owulki a teraz trza czekac jeszcze kilka dni by mowic jak cudnie tempka w gorze:) cierpliwosci :):)

mysle czy wywolywac @ luteina. dziewczyny z PCO, lekarze wam mowili aby skracac sztucznie cykl? bo ja nie wiem czy zostawic samopas poki co czy wywolac.
  9.  permalink
    Ok, Ok, musicie mnei czasem w pupe kopnac bo ja niecierpliwoch straszny jestem w tym cyklu hehehehe....
    Wybaczycie moje marudzenie?? hihi ;-)

ja czuje jakbym miala okres zaraz dostać hyhś..

Audiola, a który masz dzien cyklu??
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Audiola mi dzisiaj ginka powiedziałam że mam brać Lutkę 2 tab. na noc i się pytałam czy odstawić po iluś dniach żeby @ przyszła a ona że nie że jak mam dostać to dostanę. Nie wiem co o tym myśleć?
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ja mam dzisiaj 29dc ale nie czuje sie @. szyjka skacze gora dol, na owulacje nie licze bo i tak jej miec nie bede i nie mialam, ja kilka mcy temu wywolywalam @ po1,5 mca. ja zaczne brac dupek to po 8 dniach przychodzi @ w trakcie jego brania, ale @ sam z siebie sie pewnie nie pojawi..
  10.  permalink
    mimik, mi tez lekarz powiedzial, ze jak dostane okres to odstawic duphaston bo jak mam dostac to dostane.. chociaz mnei to dziwilo bo myslalam ze to spadek progesteronu powoduje a skoro dostarczasz go do organizmu to nie wiem.. ale potem dowiedzialam sie ze progesteron syntetycnzy i naturalny odpowiada za rozne funkcje i ze powinnam na dupku dostac okres... igdy tego nei sprobowalam bo odstawialam po 10 dniach ;-) nie czekałam bo sie wtedy nie starałam.. ;-)
    --
  11.  permalink
    Właśnie pojawił mi sie lejący, przeźroczysty śluz...i mokro mi okropnie sie zrobilo, rano go jeszcze nie było
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    kuleczka, to chyba dobrze:-) hihi

mnie boli podbrzusze, jakby mnie ktos tam ściskał i kuł ( bliżej strony jajnika poowulacyjnego) i promieniuje znow na noge.. żesz kurcze.. najchetniej bym to przespała ale w pracy trzeba siedziec.. :(
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej...kandy mnie też brzuch boli jakbym miała okres dostać-w zeszłym miesiącu czułam sie dokładnie tak samo i niestety to nie był szczęśliwy cykl-więc tym razem mam złe przeczucia:sad:...no chyba że ten ból brzucha jest spowodowany ovitrelle-a u ciebie pregnylem:wink:...no cóż...musimy czekać-aha,i jak zwykle już mnie bolą cycory:sad:(typowo okresowo:confused:)
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    fajnie sie czyta to jak piszecie..nie to ze jestem w ciazy ale takie sa objawy ale i jak na @ :)
    ale spoko ja mialam tak samo :)
    trzymam kciuki zeby te cycory, i wszystko inne bolalo nie na pieprzoną @!
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    ale zescie naprodukowaly :o Dziewczyny wróciłam....w prawym jajniku pecherzyk ma 25 mm w lewym też jest duzy ...endo "nie za grube " nie wiem dokladnie ile ale....mam dzis wziasc pregnyl 5000 j.m 2 ....no i teraz nie wiem czy latac i szukac....bylam 2 aptekach na stanie nie maja trzeba zamowic...no i nie wiem czy mi dzis zastrzyk w przychodni zrobia :/
    Kandy ile kosztuje pregnyl i ile razy go brałaś ?? bo mi pisze 2 op :shocked: odpisz szybko :(
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    no niestety,człowiek się strasznie nakręca-jeszcze jak sie czyta te wszystkie wpisy to sie już całkiem świruje :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Ruda - nie pocieszyłaś mnie, chlip ;)

ale ja nie mysle o tym jak o ciaz ;) dziele się swoim samopoczuciem po prostu.. na ciążowe objawy to min 10 dni za wcześnie ;-) takze o tym nie mysle akurat jiji

mgielka - ja placilam za pregnyl prawie 50 zł i brałam 3 zastrzyki (1x1 przez 3 dni) ale po drugim pękł ale dowiedziałam się o tym po wzieciu trzeciego..
    a skąd jesteś bo ja mam skleroze? Może pomogę;)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    mgielka...jedna ampułka pregnylu ok.80zł,nie znam się,ale nie za późno dzisiaj na zastrzyk przy takim dużym pęcherzyku?
    --
  12.  permalink
    z katowic
    ruda noo właśnie też sie zastanawiam on może za chwile peknac....myslisz ze nie potrzebny ??
    --
  13.  permalink
    moze se daruje...faktycznie jest wielki ;)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    kandy....:hugging:teraz Cię pocieszam:winkkiss:
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    mi lekarz przy takim pecherzyku powiedzial ze jest za duzy na pregnyl. moj pekl sam.
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    mgielka, pregnyl na 100% dostaniesz w aptece w bytomiu ul. Chrzanowskiego 5 i to za mniej niż 50 zł. Tam nie trzeba czekać. Pregnyl powinien być podawany przy pęcherzyku 18-20mm
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    mgielka..na prawdę nie jestem ekspertem-ale jest tak duży że już dzisiaj sam może pęknąć-a zastrzyk tak dopiero działa po 24h-prawda?...może dzisiaj tylko luzik i namiętny sexik:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    mgielka, drugi pęcherzyk ile ma?
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ja sie na swojego darlam:) podobno stres pomaga w peknieciu, wiec gadalam do jajnika i sie wkurzalam :P:P
  14.  permalink
    ruda - nie jest za późno. można go podać bo może inaczej przerodzić sie w torbielke - nie jest poweidziane ze na pewno sam peknie.. ja dwa cykle temu mialam pierwszy raz pecherzyk ale zrobila sie z niego 67mm torbielka - bo nie pekl..
    --
  15.  permalink
    do bytomia bym musiala jechac z 40 min ;) dobra dziewczyny dzieki za porade ;) mój ma 25mm więc pęknie sam....nie kupuje tego pregnylu ;)
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    moj mial 26mm i pekl za 24 h od monitoringu. obstawiam pekniecie. mierz temperature teraz koniecznie to sie dowiesz czy pekl.
  16.  permalink
    To jak dobrze, ze ten sluz taki to ja dzisiaj meza nie wypuszcze z wyra :P
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Mgielka ale jak masz recepte to kup sobie te pregnyl. niech Ci sciagnal na kolejny cykl wrazie czego. oczywiscie nie zycze Ci nowego cyklu przez kolejne kiiiiilka miesiecy :)
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    audiolaa...hi,hi-chciałabym to widzieć-ja jeszcze z jajnikiem nie gadałam:clap:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.