Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormimik
    • CommentTimeNov 21st 2011
     permalink
    kurcze mam załamkę:sad:żebym chociaż wiedziała na 100 % pękł albo nie pękł a tu może pękł może nie masakra jakaś:/
    --
  1.  permalink
    mgielka - trzymam kciuki za naturalne pęknięcie xD

ruda :grouphug: hih , dziekuję z apocieszenie..

kolezanka obok mnie w pracy, która jest w ciazy (14 tydzien) mowila ze ona czula od 21dc ze jest w ciazy bo nagle poczula jakby jej ktos uciskal podbrzusze itp.. ma cykle 28 dniowe a 32 dnia test byl negatywny - poszla na bete - piekny wyniek.. sikaniec dopiero po tygodniu wyszedł... także niektóre czują już w 21 dc;-) hihihih
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    mgielka...a lekarz ci kazał zażyć dzisiaj pregnyl? czy ty po prostu chciałaś?
    --
  2.  permalink
    Flowka
    nie wiem....wiem że powiedziała ze jest też duży ale nie taki jak tamten ;)w ogole w szoku jestem bo....w tamtym cyklu miałam od 2-3 dominujących w lewym jajniku a w prawym jeden mały....który nie pekl ....teraz to w prawym mam ten 25 mm a w lewym mniejszy ;) podwójna dawka jednak zwiekszyła pecherzyk ale nie pomnożyła :/ no nic juz zaczynam czuc prawy jajnik ;) dzis musimy serduszkowac i jutro ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 21st 2011 zmieniony
     permalink
    mimik - wierze, ze pękł :-))

audiolkaa, ja tez czytalam duzo, ze stres, krzyk, nerwy i przestraszenie się w ostatnim stadium pęcherzyka wlasnie pomagaja na peknięcie xD ile w tym prawdy - nie wiem, ale tak piszą modrzy specjalisci ;)

mgielka, dziś musisz męża :crush: :tooth:
    --
  3.  permalink
    ruda lekarka sama mi przepisała...
    --
  4.  permalink
    mimik też nie bede wiedziała czy pękł...bo w tym miesiącu nie dam rady isc do tej nowej ginekolog na usg :/ to jest prywatnie :/
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    kandy...no każdy organizm jest inny-ja tam za bardzo nie wierzę że tydzień przed okresem można czuć że się jest w ciąży-no chyba że ktoś w to tak bardzo wierzy a akurat cykl jest udany to potem tak gada...:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Kandy a mi się właśnie wydaje że nie:sad:bo boli mnie ten jajnik
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    Audiolaa w sumie racja ;) jutro pojde po niego ;) tak bede mierzyla chce zobaczyc owulke ;)
    dziewczyny więc ...ten miesiac musi byc nasz :D
    kandy wiem,wiem juz go poinformowałam ;) ze bedzie brany pod uwage ;) tylko tak mysle my juz kolejny dzien serduszkujemy :o czy nie za czesto ??
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Niech sie stanie wola WASZA!!! Amen.
  5.  permalink
    mgielka, ta moja znajoma bzykala sie 7 dni pod rzad ( zaczela 5 dni przed i skonczyla 2 dni po ;-) i jest dzidzia ;-) a dlugo sie starali tez i dwa razy poroniła wczesniej :(

mimik, ja jestem 5 dpo i caly czas cuzje jajnik poowulacyjny a wczoraj to w ogole byl jakis koszmar.. także wiesz;-))

Audiola :tooth: HOŁK :tooth:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    7 dni pod rząd?brrr,na samą myśl boli mnie pewna część ciała:crazy:, nie z moim chłopem taki maraton:tooth:
    --
  6.  permalink
    bno mój po 3 dniach wysiadł i podziękował za dalsza jazdę.. powiedział , że kolejny cykl będzie inny - ok, co dwa dni i tylko w okolicy owulki :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    hahahah kandy nieźle ;) ale ja już mam 4 serduszka pod rzad :P :shamed: dzis będzie 5 a jutro 6 wiec mi jednego bedzie brakowało do Twojej kumpeli :cool::smile:
    Moj na szczęscie nie protestuje ;)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    a ja dzisiaj miałam odebrać wyniki badań...ale stchórzyłam i nie pojechałam po nie...jutro muszę....:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ja od wczoraj biore olej z wiesiołka OEPAROL na sluz ciekawe czy sie pojawi , a co do mojej mamuski kurcze w spiaczce jest ja zwariuje normalnie z nerwow..:cry:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    och mgielka...nawet nie wiesz jakie masz szczęście-że mąż chętny:swingin:,przynajmniej masz pewność że nie przegapicie odpowiedniego momentu-a my z kandy mamy rosyjską ruletkę-czekanie na cud-czy te "wariaty" dotarły na czas czy nie:tooth:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    iwoas...bardzo mi przykro-nawet nie wyobrażam sobie twojej sytuacji-trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze:hugging:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    dobra,spadam na chwilę bo mąż sobie zażyczył zdrową żywność-smalec:surprised:,idę go zrobić-tylko jeszcze nie wiem czy umiem:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    ruda :tooth: dokładnie - rosyjska ruletka :P HAHAHAAHAH Ciekawe czy nasze chłopy mają tam jakiś " RAMBO" :D które zaatakowaly nasze komóry ;)

iwoas, bardzo mi przykro, ale wyjdzie z tego, obudzi się i bedzie tylko lepiej ;-*

Jade pochodzić i pooglądac już powoli świątecznie wystawy i co kupić - nie naprodukujcie za duzo postów bym nadążyła z czytaniem :tooth:

Hołk! :whorship:
    --
  7.  permalink
    iwoas przytulam :*
    ruda wiem,wiem....;) kochany jest :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    iwoas - będzie dobrze, nie martw się na zapas, zobaczysz jak już odetchniesz z ulgą, że te nerwy były zbędne;)
    buziaki trzymaj się;)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    iwoas, strasznie mi przykro...
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    iwoas:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    magic, robiłaś betę?
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Nie robiłam bety bo z samego rana pojawiło się plamienie. Czyli nici z tego wszystkiego...
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    laseczki po długich debatach z mężem wracam pełna sił i nadziei.:) Przetłumaczyłam mężowi do rozumu, i będziemy strać się o dzidzie.:) a mówią, że to kobiety zmienne są! faceci!!

Byłam dziś u gin ale rewelacji nie było.
    Mam 12dc. - pęcherzyk 16mm, - po 5 dniowej kuracji z CLO, wydaje mi się ze pęcherzyk powinien być większy?

MadziaUK też brałam duphaston (dwa razy) dokładnie tak jak ty miałam dziwne plamienia, @ krótka i skąpa, taka słaba i wymuszona.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    troszke ochlonełam jest juz po operacji narazie w spiaczce jutro benda ja wybudzac najgorsza noc ale w piatek ktos z nas tam jedzie zeby byc przyniej
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    a ja wróciłam do domu jestem jakaś rozlazła śpiąca i w ogóle do dupy....:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    iwoas wiem co czujesz, strasznie mi przykro, ale na pewno wszystko będzie w porządku, trzymaj się:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Dziewczyny jak myślicie czy jest sens inwestować znowu w testy owulacyjne? Stosujecie je?
    --
    • CommentAuthormalewka
     permalink
    hey dziewczyny potrzebuję opakowanie duphastonu, ponieważ skończyło mi sie a nie mam jak na razie wybrać sie do lekarza, bardzo chętnie odkupie jeśli którejś z was zostało i nie potrzebuje już, to proszę napisać do mnie na maila malwa100@o2.pl, będę bardzo wdzięczna i odkupię.
  8.  permalink
    magic ja nie stosuje...szkoda mi kasy na nie :/
    rumba...nie jest taki mały ;) mój był jeszcze mniejszy w tym dniu cyklu....później zaczął szybko rosnąć tak że 17 dc miałam już 24 mm ...więc radziłabym poczekać jeszcze a napewno podrośnie ;)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    rumba...bardzo się cieszę że w końcu mąż zmądrzał:tongue:,nie wydaje mi się żeby pęcherzyk był za mały-a jak długie masz cykle?czyli kolo 15dc będzie już miał ok22mm-to chyba ok? jeżeli oczywiście będzie rosnąć -życzę powodzenia:wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Dziewczyny a co myślicie o moim przypadku - dla przypomnienia w piątek beta 10 a dzisiaj zaczęło się plamienie.
    --
  9.  permalink
    rumba ...jednak mąż zmądrzał ...super...teraz tylko działać ;)
    magic kochana nie mam pojęcia...musisz poczekać :) albo zrobić betę ?? Wiesz że będąc w ciąży w dniu @ dziewczyny mają plamienia a nie okres...może to too ??
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hm...magic-chyba ci się okres rozkręca:sad:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    mgiełka dzięki za pocieszenie, ale obstawiam jednak @:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    W ostatnim cyklu mój pęcherzyk zatrzymał się na etapie 17mm, stąd moje obawy, no nic zobaczę na dniach co tak się wydarzy:)
    3 cykle wcześniej w 10dc. pęcherzyk miał 22mm
    cykle moje są bardzo nieregularne bez leczenia nawet 90dni, teraz z wywoływaniem ok. 21-25dni

magic - ja ci nie pomogę jeśli chodzi o bete, nie znam się, ale jeśli chodzi o testy owulacyjne to wolałabym sobie kupic za te pieniądze szminkę:) wydaje mi się że mają słabą skuteczność - takie chybił trafił
    --
    • CommentAuthorSmerfeta1985
     permalink
    Iwoas trzymaj się ciepło!!
    Rumba mój pęcherzyk w 12dc (we wtorek ) miał 14-15mm także hm...a clo brane 3-7dc po 1tabl
    Tak mnie bolały wczoraj okolice lewego jajnika, tak mocno przy siadzie, przy siku, że wzięłam szalikiem się obwiązałam i dziś po bólu więc już nie wiem co to było, ale to gin poszlam, bo mąż też chciał wiedzieć czy pęcherzyk pękł itp..i niestety poszłam prywatnie, mówiłam, ze 12dc miał tyle i tyle, ta ginka jakos dziś mnie "szybko załatwiła", wiem tyle, że pęcherzyka na prawym nie ma i w pierwszej chwili nie widziała śladów po po czym pokazała mi coś na monitorze co możliwe, że było śladem po pęcherzyku, endo pogrubione, od jutra zaczynam lutke. Dziwne, bo zawsze na clo a nawet bez jak była owu z prawego to zawsze ból teraz pęcherzy był na prawymi nie było takiego bólu. Pytałam dr czy to normalne, ze pęcherzyk na prawym, a boli lewy a Ona, że tak..
    Magic ja pewnie na Twoim miejscu poszłabym do apteki po test i zrobiła
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    smerfeta mnie też pobolewa jajnik-prawy, zwłaszcza jak podnoszę nogę do góry:) ale mnie boli od momentu kiedy gin powiedziała że mam torbiel. Wyleczyłam ją, tzn. się wchłonęła, niestety ból pozostał, może szalik mi pomoże:):wink:
    --
  10.  permalink
    magic :(
    kandy co robisz ze tak milczysz ??
    --
  11.  permalink
    Rumba spróbuj, tyle, ż emiałam dziś usg i torbieli u mnie nie ma..co mogło oprocz jajnika tak bolec po lewej stronie w okolicach jajnika przy zmianie pozycji i siku to ja nie wiem..
    Kandy pisała, że idzie pooglądac wystawy świąteczne itp...:)
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    jestem kochane.. czytalam i sie zamartwialam to co czytalam... kochane.. los czesto jest niesprawiedliwy. wierze ze to plamienie nie bylo plamieniem przekreslajacym ciaze :*

moj A mnie opieprzyl bo kupilam swietna ksiazke o poczeciu i ciazy.. tak dla siebie i na przyszlosc sie przyda. pisza ze.plamienia sie zdarzaja i nie sa grozne o ile nie sa obfite i bolesne..

mgielka :-))) jak milo mi sie zrobili ze ktos o nbie pomyslal hihi :-) (przytula):*

mnie bardzo boli okolica jajnika i podbrzusze czasem pobolewa.. martwie sie i..cierpie bo ten bol jest nieznosny az sie w glowie kreci ;-( juz nie wiem co mam robic... szyjka macicy nisko i twarda.. duzo sluzu kremiwego mlecznego.. nie bakrecam sie na nic ale utrudnia ten bol zycie ;-(((
    --
  12.  permalink
    Kandy za co Cię opiepszył?;>
    Teraz dołączam do Was do grona czekających co będzie za ok.12dni...
    Mam jeszcze taką sprawę, pisałyście, że progesteron na 3ci dzień wyższej, a jak komus na 3dni po owu skacze tempka to wtedy zaczyna progesteron z 6dni po owu..
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    mnie tez napierdziela lewy jajnik ten co był pęcherzyk na nim mam tylko nadzieję że nie będzie torbiel :confused: pozyjemy zobaczymy :wink:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    Hej dziewczyny jestem nowa ale mam nadzieje że mnie przyjmiecie. Od 2 lat starałam się z mężem o dzidzie i nic chodziłam do ginekologów ale co jeden to lepszy , mam nadzieje że teraz trafiłam na dobrego bo jak czytałam tu na forum to dopiero ten lekarz sprawdziła czy mam owulacje przepisał mi clo i duphaston . Clo biore od 4 dc i wzięłam już 3 dni biore 2razy dziennie po 1 tab. a duphastun mam brać od 16 dnia cyklu. Mam nadzieje że się uda
    --
  13.  permalink
    dziewczyny, napisze jutro bo mnie moj opieprza ze ciagle na forum siedze... jutro opowowiem. buziaki i ide z nim ogladac film.. buziaki :-*
    --
  14.  permalink
    Ale cisza...ok...ide na tv ze swoimi dylematami, mąż będzie przed 22...
    p.s. też robie żeberka;)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.