mgielka - trzymam kciuki za naturalne pęknięcie xD
ruda hih , dziekuję z apocieszenie..
kolezanka obok mnie w pracy, która jest w ciazy (14 tydzien) mowila ze ona czula od 21dc ze jest w ciazy bo nagle poczula jakby jej ktos uciskal podbrzusze itp.. ma cykle 28 dniowe a 32 dnia test byl negatywny - poszla na bete - piekny wyniek.. sikaniec dopiero po tygodniu wyszedł... także niektóre czują już w 21 dc;-) hihihih
Flowka nie wiem....wiem że powiedziała ze jest też duży ale nie taki jak tamten ;)w ogole w szoku jestem bo....w tamtym cyklu miałam od 2-3 dominujących w lewym jajniku a w prawym jeden mały....który nie pekl ....teraz to w prawym mam ten 25 mm a w lewym mniejszy ;) podwójna dawka jednak zwiekszyła pecherzyk ale nie pomnożyła :/ no nic juz zaczynam czuc prawy jajnik ;) dzis musimy serduszkowac i jutro ;)
audiolkaa, ja tez czytalam duzo, ze stres, krzyk, nerwy i przestraszenie się w ostatnim stadium pęcherzyka wlasnie pomagaja na peknięcie xD ile w tym prawdy - nie wiem, ale tak piszą modrzy specjalisci ;)
kandy...no każdy organizm jest inny-ja tam za bardzo nie wierzę że tydzień przed okresem można czuć że się jest w ciąży-no chyba że ktoś w to tak bardzo wierzy a akurat cykl jest udany to potem tak gada...
Audiolaa w sumie racja ;) jutro pojde po niego ;) tak bede mierzyla chce zobaczyc owulke ;) dziewczyny więc ...ten miesiac musi byc nasz :D kandy wiem,wiem juz go poinformowałam ;) ze bedzie brany pod uwage ;) tylko tak mysle my juz kolejny dzien serduszkujemy :o czy nie za czesto ??
mgielka, ta moja znajoma bzykala sie 7 dni pod rzad ( zaczela 5 dni przed i skonczyla 2 dni po ;-) i jest dzidzia ;-) a dlugo sie starali tez i dwa razy poroniła wczesniej :(
mimik, ja jestem 5 dpo i caly czas cuzje jajnik poowulacyjny a wczoraj to w ogole byl jakis koszmar.. także wiesz;-))
hahahah kandy nieźle ;) ale ja już mam 4 serduszka pod rzad :P dzis będzie 5 a jutro 6 wiec mi jednego bedzie brakowało do Twojej kumpeli Moj na szczęscie nie protestuje ;)
ja od wczoraj biore olej z wiesiołka OEPAROL na sluz ciekawe czy sie pojawi , a co do mojej mamuski kurcze w spiaczce jest ja zwariuje normalnie z nerwow..
och mgielka...nawet nie wiesz jakie masz szczęście-że mąż chętny,przynajmniej masz pewność że nie przegapicie odpowiedniego momentu-a my z kandy mamy rosyjską ruletkę-czekanie na cud-czy te "wariaty" dotarły na czas czy nie
laseczki po długich debatach z mężem wracam pełna sił i nadziei.:) Przetłumaczyłam mężowi do rozumu, i będziemy strać się o dzidzie.:) a mówią, że to kobiety zmienne są! faceci!!
Byłam dziś u gin ale rewelacji nie było. Mam 12dc. - pęcherzyk 16mm, - po 5 dniowej kuracji z CLO, wydaje mi się ze pęcherzyk powinien być większy?
MadziaUK też brałam duphaston (dwa razy) dokładnie tak jak ty miałam dziwne plamienia, @ krótka i skąpa, taka słaba i wymuszona.
hey dziewczyny potrzebuję opakowanie duphastonu, ponieważ skończyło mi sie a nie mam jak na razie wybrać sie do lekarza, bardzo chętnie odkupie jeśli którejś z was zostało i nie potrzebuje już, to proszę napisać do mnie na maila malwa100@o2.pl, będę bardzo wdzięczna i odkupię.
magic ja nie stosuje...szkoda mi kasy na nie :/ rumba...nie jest taki mały ;) mój był jeszcze mniejszy w tym dniu cyklu....później zaczął szybko rosnąć tak że 17 dc miałam już 24 mm ...więc radziłabym poczekać jeszcze a napewno podrośnie ;)
rumba...bardzo się cieszę że w końcu mąż zmądrzał,nie wydaje mi się żeby pęcherzyk był za mały-a jak długie masz cykle?czyli kolo 15dc będzie już miał ok22mm-to chyba ok? jeżeli oczywiście będzie rosnąć -życzę powodzenia
rumba ...jednak mąż zmądrzał ...super...teraz tylko działać ;) magic kochana nie mam pojęcia...musisz poczekać :) albo zrobić betę ?? Wiesz że będąc w ciąży w dniu @ dziewczyny mają plamienia a nie okres...może to too ??
W ostatnim cyklu mój pęcherzyk zatrzymał się na etapie 17mm, stąd moje obawy, no nic zobaczę na dniach co tak się wydarzy:) 3 cykle wcześniej w 10dc. pęcherzyk miał 22mm cykle moje są bardzo nieregularne bez leczenia nawet 90dni, teraz z wywoływaniem ok. 21-25dni
magic - ja ci nie pomogę jeśli chodzi o bete, nie znam się, ale jeśli chodzi o testy owulacyjne to wolałabym sobie kupic za te pieniądze szminkę:) wydaje mi się że mają słabą skuteczność - takie chybił trafił
Iwoas trzymaj się ciepło!! Rumba mój pęcherzyk w 12dc (we wtorek ) miał 14-15mm także hm...a clo brane 3-7dc po 1tabl Tak mnie bolały wczoraj okolice lewego jajnika, tak mocno przy siadzie, przy siku, że wzięłam szalikiem się obwiązałam i dziś po bólu więc już nie wiem co to było, ale to gin poszlam, bo mąż też chciał wiedzieć czy pęcherzyk pękł itp..i niestety poszłam prywatnie, mówiłam, ze 12dc miał tyle i tyle, ta ginka jakos dziś mnie "szybko załatwiła", wiem tyle, że pęcherzyka na prawym nie ma i w pierwszej chwili nie widziała śladów po po czym pokazała mi coś na monitorze co możliwe, że było śladem po pęcherzyku, endo pogrubione, od jutra zaczynam lutke. Dziwne, bo zawsze na clo a nawet bez jak była owu z prawego to zawsze ból teraz pęcherzy był na prawymi nie było takiego bólu. Pytałam dr czy to normalne, ze pęcherzyk na prawym, a boli lewy a Ona, że tak.. Magic ja pewnie na Twoim miejscu poszłabym do apteki po test i zrobiła
smerfeta mnie też pobolewa jajnik-prawy, zwłaszcza jak podnoszę nogę do góry:) ale mnie boli od momentu kiedy gin powiedziała że mam torbiel. Wyleczyłam ją, tzn. się wchłonęła, niestety ból pozostał, może szalik mi pomoże:)
Rumba spróbuj, tyle, ż emiałam dziś usg i torbieli u mnie nie ma..co mogło oprocz jajnika tak bolec po lewej stronie w okolicach jajnika przy zmianie pozycji i siku to ja nie wiem.. Kandy pisała, że idzie pooglądac wystawy świąteczne itp...:)
jestem kochane.. czytalam i sie zamartwialam to co czytalam... kochane.. los czesto jest niesprawiedliwy. wierze ze to plamienie nie bylo plamieniem przekreslajacym ciaze :*
moj A mnie opieprzyl bo kupilam swietna ksiazke o poczeciu i ciazy.. tak dla siebie i na przyszlosc sie przyda. pisza ze.plamienia sie zdarzaja i nie sa grozne o ile nie sa obfite i bolesne..
mgielka :-))) jak milo mi sie zrobili ze ktos o nbie pomyslal hihi :-) (przytula):*
mnie bardzo boli okolica jajnika i podbrzusze czasem pobolewa.. martwie sie i..cierpie bo ten bol jest nieznosny az sie w glowie kreci ;-( juz nie wiem co mam robic... szyjka macicy nisko i twarda.. duzo sluzu kremiwego mlecznego.. nie bakrecam sie na nic ale utrudnia ten bol zycie ;-(((
Kandy za co Cię opiepszył?;> Teraz dołączam do Was do grona czekających co będzie za ok.12dni... Mam jeszcze taką sprawę, pisałyście, że progesteron na 3ci dzień wyższej, a jak komus na 3dni po owu skacze tempka to wtedy zaczyna progesteron z 6dni po owu..
Hej dziewczyny jestem nowa ale mam nadzieje że mnie przyjmiecie. Od 2 lat starałam się z mężem o dzidzie i nic chodziłam do ginekologów ale co jeden to lepszy , mam nadzieje że teraz trafiłam na dobrego bo jak czytałam tu na forum to dopiero ten lekarz sprawdziła czy mam owulacje przepisał mi clo i duphaston . Clo biore od 4 dc i wzięłam już 3 dni biore 2razy dziennie po 1 tab. a duphastun mam brać od 16 dnia cyklu. Mam nadzieje że się uda