Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    No dokładnie, lepiej mieć pewność, a smaże piersi z kurczaka, zrobię z warzywkami i ryżem taka potrawkę bo jakoś weny na dzisiejszy obiadek nie miałam :P mniamm, kurak w miodku pycha :D
    --
  2.  permalink
    teez marzylam o oliwii ale kolezanki mi pokradly i byloby ich za duzo w towarzystwie :-P
    Natan piekne imie. :)

Amazonka. nie wiem wiecej i lepiej. mowie co znam z faktow zycia. juz mnie meczy ta dyskusja dzis..
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeNov 22nd 2011
     permalink
    Oliwia to ostatnio bardzo popularne imie, tez wiekszosc kolezanek dala swoim corkom. no wlasnie, tak sobie teraz mysle ze chyba juz wszystkie z mojego rocznika sa mamami, tylko ja jeszcze nie... przynajmniej te ze szkoly i osiedla...

Ja dzis filety z kurczaka zawijane w serze plus frytki :) moj maz uwielbia, jak nie ma frytek na obiad to wedlug niego nie ma co jesc hhehe
    --
  3.  permalink
    Hehe mój mąż to samo, frytkami non stop by się zajadał, a dupsko mu od tego później rośnie hihi (oj jakby to widział....:P) co do imion, Amelka, Oliwia, a chłopczyk..nie mam pojęcia, marzy mi sie taki Filipek z Konopii :P
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
    • CommentTimeNov 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    piersi zawijane w serze?? jak to sie robi?
    a swoja drogą ja chce frytoleee!!!!!!
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    a ja planuje szpageti :-P hehe

ps. moj jrszcze chcialby imie Julia..
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    raczej z serem w srodku.:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A ja mam dziś zupkę z białej kapusty :) a na drugie piersi z kurczaka ze szpinakiem i makaronem :)
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hej hej
    melduje się;)
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    :) no bo juz myslalam ze jakis masz fajny przepis na inny. a piers rozbijasz i potem wykalaczkami lapiesz czy w ogole?? rozcinasz moze piers i wkladasz do srodka?
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    julia bardzo mi sie podoba, sliczne imie. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    a robie tak : rozbijam piersi dosc cienko, pieprz , sol, pozniej smaruje cienka warstwa smietany, nakladam na to plasterek lub dwa sera i na ser plaster szynki i skladam na pol. Obtaczam w mace, pozniej w jajku i na koniec albo w panierce albo w bulce tartej; Dokladnie jak schabowy; Nie rozwala sie. Mozna zrobic do tego sos smietankowy. Jak ktos lubi sos bolognaise, to mozna srodek posmarowac tymze sosem. :)
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    Audiolaa: [/quote][quote=Audiolaa]mgiełka bedzie!! :) temperature mierzysz?
    tak...mam na wykresie wsio ;)
    moya212: mgielka, a testy owu robilas?
    nie nie robie testów...nie są wiarygodne...usg miałam wczoraj

No to widzę że nie tylko ja chce Oliwie i Filipka...jeszcze podoba mi się Kubuś :)

Kandy....też bede robila spagheti carbonare :devil:
    Ja już pije winko...zdrówko dziewczyny :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Witajcie Dziewczynki :)
    Mnie się zawsze podobała Hania... ale teraz same Hanki, a dla chłopca Adaś :)

mgielka, zobaczymy jaka jutro tepmeratura będzie:smile:

Witaj moya:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    ja bilognese ale wszystko sama robie od a do zet. nawet mieso zdobywam i krece hehehe ;-)

Adas tez supeeeer...

zdrowko mgielka :-))) hihi

hejooo kordaa :-))
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ale tu się zrobił kącik kulinarny;)
    to chyba w zamian, za klub AA - czerwone wino;)
    --
  4.  permalink
    korda :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ;) tak wychodzi;) przed owulką to tu toasty wnosimy, a po - jedzonko;)
    fajniutko;)
    --
  5.  permalink
    ale pyszne mi wyszlo szpagettiii... zajadamy sie mniam mniaaam :-)))
    --
  6.  permalink
    kandy smacznego ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    wiecie co dziewczyny, az wstyd przyznac, ale ja caly dzien przechodzilam w pizamie....mam lenia strasznego....

:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    moj A robi ciasto ;-D jest lobuz ale ciasta to on potrafi robic :-))

kochane jak wieczorek?
    wszystkie pichca albo jedza? ;)

mgielka jakie plany na wieczor?? :-)

moya- czasem tak trzeba sobie wyluzowac ;-))

ciekawe jak usg Malutkiej... jak beta Magic i jak kolejny dzien w nowej pracy Madziauk :-)

no i jak inne Staraczki Clostowiczki ;-))
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ojjjjjjjj tez bym jakies ciacho wciagnela....smaka mi narobilas :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ja się idę kąpać :) Zapalę świeczki i będę się relaksować!
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ja rybki dziś usmażyłam, a teraz delektuje się winkiem, bo coś zmarzłam dziś:) mgiełka zdrówko!, jak tylko zima się zaczyna choroby lgną do mnie jak cmy do światła, marzy mi się jakiś wyskok w ciepłe kraje:) ulalla byłoby szaleństwo :wink:

mam dziś 13dc. ciekawe czy mój pęcherzyk rośnie:tongue: - zwariuje z tej niepewności

moya - też często w piżamie cały dzień paraduje - akurat tak się składa że pracuje w domu/tel/komp
    --
  7.  permalink
    flowka tylko sie tam nie utop.. wez kamizelke ratunkowa :-)) hihi a powaznie to udanego relaksikuu :-))
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ja był w takie wannie ze świeczkami zioło zapaliła dla relaxu- ale chyba już nie wypada:shocked::shocked::shocked::cool::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Kandy też robiłam spaghetti bolognese:):bigsmile:
    --
  8.  permalink
    No i jestem :) Jest ok. Tzn owu była i były dwa pęcherzyki – pękły – widziałam je, takie sflaczałe. Gin powiedział, że endo nie całe 10mm i raczej ciąży teraz nie będzie bo trochę za cienkie jak na ten dzień cyklu, a i był płyn w zatoce – też widziałam :) Już łyknęłam dupka i mam brać do 25dc i czekać na @, jak nie będzie i test wykaże + to znowu brać dupka. Teraz pytanie? Czy jak pęcherzyki pękły ( to stało się chyba dziś bo strasznie ciągnie podbrzusze ) to działać jeszcze dziś? No i śluzik mam dziś lekko zabarwiony krwią.
    PS: Moja bratanica to Oliwka :) a mi się bardzo podoba Adaśko :)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Biorę kompa:) Nie mogę się z wami rozstać:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    malutka tak jak napisałaś gin powiedziała ,,raczej,, więc ja na twoim miejscu za ,,frak,, brałabym męża/partnera i do sypialni:) jak już pęcherzyk pękł to połowa sukcesu:) a endo nie takie złe:) Powodzenia:hugging:
    --
  9.  permalink
    mimik hihi :-)) na pewno pychotka bylo! :) :devil:

malutka. endo jest wporzadku. mi nieraz powtarzal ze endo od 8 w gore jest mozliwym do zagniezdzenia wiec wierze ze jest duza szansa :-* ja mialam 8 mm w momencie tuz przed.owulka a po juz 13 mm takze podrosnie Ci :-* wierze w to!! Flowka, my nie chcemy bys sie rozstawala z nami :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormalutka2105
     permalink
    Nie dzięki. No właśnie chyba staruszkowi mojemu ściemnię, że dziś gin kazał działać :) Bo mój M coś zaczyna zwiewać przede mną ostatnio hehe :) Mówi: "tylko sex Ci w głowie"hehe. Kurde zmartwiłam się tym endo. 17dc i nie całe 10mm? Nie znam się muszę się douczyć :) Nie wiem czy dobre czy złe. Fakt jest taki że wpieprzam migdały i idę sobie polać wińska całą lampkę :) A teraz moja siostra na wizycie u mojego gina hehe i czekam na telefon od niej.
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    malutka, to całkiem dobre endo! Mogłabyś się martwić jakby miało 6mm! Ja kiedy usłyszałam, że mam 10mm to byłam szcześliwa na maksa:) bo zawsze mam 6:sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    moje endo w 11 dniu mialo tez 6. Mi ginka mowila ze jak jest 8 to jest dobrze. takze nie martw sie i zycze udanego wieczoru z mezusiem :twosome:
    --
    •  
      CommentAuthormalutka2105
     permalink
    Ochłonęłam na maxa. Chyba się dziś upiję :) A tak w ogóle to się zestresowałam, bo gin mnie bada i mówi że doszło do lekkiej hiperstymulacji. Ja gały na wierzch, a on że były dwa duże pęcherzyki :) Się spociłam w sekundę, bo od razu pomyślałam o torbielach. A moje endo to może już takie zostać przez te moje cholerne dwa zabiegi w tamtym roku. Jak to wtedy powiedział profesor " nie mialem litości" - ale być może wtedy uratował mi życie :)
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Malutka to dobre endo. ja o takim endo to mogę pomarzyć tylko w drugim cyklu moje endo było 4mm jak w trzecin cyklu gin powiedział że moje endo ma 7mm to cieszyłam się tylko pęcherzyków brak.
  10.  permalink
    My chyba musimy sobie przerwe zrobić...jak dla mojego to już jest za dużo tych serduszek :/ bylo chyba z 5 podejść :/ No i teraz nie wiem...

malutka...w tamtym cyklu moje endo miało 9 mm a po owulce 9,6 ...więc masz lepsze...tak jak dziewczyny wspomniały....nie jest źle ;)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    malutka - do dzieła! wszystko w waszych rękach!:):smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    dziewczyny.. zastanawiam sie nad sluzem.. czemu na zewnatrz mam tak suchawo czasem mokrawo a wewnatrz mam w ciagu dnia bialy kremowy sluz a na wieczor zazwyczaj rozciagliwy przezroczysto bialy podobny do plodnego i jest blisko szyjki ktora jest nisko i zamknieta... ? sluz mnie zastanawia.. ucze sie go rozpoznawac :P
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    Hej dziewczyny czy po clo bardzo często robią się torbiele?
    --
  11.  permalink
    saba.. zdarzaja sie ale na clo po prostu trzeba kontrolowac i jak sa za duze to trzeba zastrzyk na pekniecie.. roznie bywa dlatego trzeba pilnowac :-)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ja nie zapytałam gin jakie mam endo przy usg tzn. ile mm?, powiedziała tylko że ok. na przyszłość będę pytać. Kandy chciałabym Ci pomóc ale to tak trudny temat, że nic konstruktywnego nie wniosę, może tylko to że mimo, że raz miałam potwierdzoną owulację - jednak śluzu na zewnątrz nie było ,,wcale,,
    --
  12.  permalink
    Mnie po obiadku naszło na ciasto drożdżowe i je upiekłam:P wyrosło jak cholera i blacha okazała się za mała:P
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    saba - po Clo wypadałoby, miec monitoring aby sprawdzic co się dzieje, clo to sile leki.
    --
  13.  permalink
    A i gin kazał mi się umówić w następnym cyklu na 14dc.
  14.  permalink
    dziewczyny jaki macie sluz od owulki do okresu?? :(
    --
  15.  permalink
    Ja to właściwie każdego dnia mam inny śluz. Mało tego często w ciągu dnia mam różny
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ja mam go bardzo malo, a jak juz mam to bialy i lepki raczej
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    malutka i bardzo dobrze, że w tym dniu masz usg.

Ja mam mały dylemat:( pomóżcie dziewczyny!

wczoraj w pon. 12 dc. - pecherzyk 16mm

gin najwcześniej może mnie przyjąć w 19dc. (czyli przyszły poniedziałek) - ponieważ jest na urlopie,

nie wiem czy mam czekać na nią, czy iśc do innego gin - aby sprawdził co z pęcherzykiem się dzieje?

jak radzicie?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.