Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeNov 22nd 2011
     permalink
    mi sie wydaje ze w przyszly poniedzialek to moze byc juz za pozno. lepiej idz do innego to bedziesz wiedziala na czym stoisz.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    clo biore od 19 lis do 23 lis w 13 dniu cyklu mam zrobić usg. Jak będzie owulacja to od 16 dc mam brać duphastun , a jak nie będzie to też mam brać?
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    ja mam biały lepki i zdecydowanie więcej go jest niż płodnego
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    rumba ja bym chyba nie wytrzymała poszła bym do innego gin.
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Rumba, w 11 dc miałam pęcherzyk 16,7, w sobotę miał już 24mm. Obawiam się, że w pon może już być po wszystkim
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    saba jak będzie owulacja to duphaston bierzesz aby podtrzymać ewentualną ciążę, jak owulacji nie będzie - duphaston bierzesz aby wywołać ewentualną @
    --
  1.  permalink
    to ja juz zglupialam... hyhs.... moj sluz jest dziwny.. w ciagu dnia konsystencja lepka i biala a wieczorem jest inny... jak tu sie nauczyc tego?? hyyhs..

isc do innego gina i sprawdzic pecherzyki. najlepiej w pt jak mozesz?
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeNov 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    flowka a w którym dniu cyklu miał już 24mm?

własnie szukam gin który miałby wolny termin np. czwartek, piątek
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    malutka 10 mm to bardzo ładne endometrium kobiety zachodza w ciążę i przy 4-6 mm
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    rumba, w 15dc
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    rumba to dopiero mój pierwszy cykl z tymi lekami dlatego pytam ale mam nadzieję że się uda jak my wszystkie
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    flowka i miałaś na pękanie przepisany jakiś specyfik typu: zastrzyk? w 15 dc.? czy na żywioł/naturalnie próbowałaś?
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    miałam zastrzyk, bo miałam iui. Nie chciałam ryzykować
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    jaka wielkość pęcherzyka jest odpowiednia , w tamtym cyklu zanim zaczęłam brać clo mój pęcherzyk miał w 13 dc 10mm gin kazał przyjść w 15 dc pęcherzyk nadal miał 10 mm i stwierdził że nie było owulacji monitorowałam tak 2 cykle zanim zaczęłam brać clo
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    saba trzymam kciuki aby Ci się cykl udał, ja po Clo nie miała rewelacji - choc też źle nie było. W każdym razie gin przepisują duphaston albo na podtrzymanie albo na wywołanie, ale która wersja pasuje do Ciebie to już musisz zbadac niestety ginekologicznie:) Trzymam kciuki!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    saba, pęcherzyk musi mieć ponad 20mm. Jeżeli bierzesz zastrzyk na pęknięcie to optymalnie go wziąć gdy m a 18-20mm, bo zanim pęknie i tak jeszcze podrośnie
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Flówka w cyklach stymulowanych przyjmuje się że pęcherzyk w momencie pęknięcia może dorosnąć nawet do 30 mm
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    tylko że on nic nie mówił o zastrzyku , ja dopiero od was słyszę i czytam
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Saba nie każdy musi miec podawany zastrzyk dobrze, że lekarz czeka i chce zobaczyć cykl naturalny tzn bez pregnylu czy ovitrelle :) a dopiero jak okaże się, że pęcherzyki nie pękają to podaje się zastrzyk :)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Moja lekarka twierdzi, że to już za duży pęcherzyk "przerośnięty" (czy jakoś tak) i podchodzi juz pod torbiel. Powtarzam co mówi mądrzejszy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    aborta, pisałaś u dziewczyn pod wykresem o warstwach endo. Możesz dokładnie napisać o co chodzi?
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    tylko że mój gin będzie dopiero za 2 tygodnie a na usg mam iść do innego żeby zobaczyć czy była owulacja za 6 dni
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Flówka owszem wielu lekarzy jeszcze stosuje takie traktowanie pęcherzyków :) ale znam wiele dzieci właśnie z takich pęcherzyków po prostu wywoływanie owulacji to nie jest naturalny stan dla organizmu a co za tym idzie pęcherzyki rosną w swoim tempie i u niektórych pękają powyżej 26 mm :) Nawet w klinikach leczenia niepłodności mówią, że pęcherzyk 28-30 mm to dopuszczalny wymiar zdarza się rzadko to prawda ale się zdarza :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Saba a ile usg miałaś w tym cyklu ?
  2.  permalink
    Hej dziewczynki, kurcze ale musiało upłynąć aż Was poczytałam:)
    Madziauk jak w pracy? Mimik jak beta? Malutka działaj, a 10mm to chyba nie tak źle. Iwoas, ja ostatni @ po drugim cyklu z clo miałam bardzo, ale to bardzo obfity w 2dc i przez pół3 potem stopniowo mniej. Kandy nio niefajnie, że taka atmosfera, oby się poukładało!!
    Ja dziś 19dc, zaczęłam lutke dopochwową, wieczorem druga. Dziś przez trochę czasu czułam się jak na @. Najgorsze, ze mimo wczorajszej wizyty u pryatnej gin nie mam większej pewności czy pęcherzyk na pewno pękł, a nie np.sie wchłonął.
    Czy któraś z Was ma tak jak ja, że skok temki nast.2-3dni po pęknięciu??
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    różnie z pęcherzykami bywa. Ja kiedyś miałam w 10dc. - pęcherzyk 22mm - ale mimo podania ovitrelle w tym samym dniu, pęcherzyk nie pękł.:( możliwe że przez to że lh w 4 dc. miałam bardzo wysokie bo 28.

:devil:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    w tym cyklu niemiałam żadnego usg bo jestem w 7 dc a za 6 dni będzie 13 dc i wtedy mam zrobić usg
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    To prawda, że różnie bywa. Moja przyjaciółka w 20dc miała 14 mm, w 21dc kolejne usg i już go nie było! Lekarz, potwierdził, że pękł, ale, że nic z tego nie będzie, że pęcherzyk za mały, endo za cienkie i żeby próbować dalej... Próbują, ale po 2 latach, żeby zrodzona z tego przedziwnego pęcherzyka Kalinka miała rodzeństwo:) W naturze reguł nie ma!
    --
  3.  permalink
    ale mnie zoladek boli... ojaaa... umieram... a mnie dzis jakos dzis w ogole jajnik nie bolal.. hyhs.. czasem podbrzusze a takto tylko klocie w piersiach co jakis czas no i teraz ten brzuchol... czemu on mnie boli buuu... musze krople zoladkowe wziac..

dIewczyny.. natura zmoenna jest.. bywaja takie niespodzianki, ze az czasem niemozliwe hihi..
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    flowka powiem Ci, że mnie już nic nie zdziwi:(:bigsmile:. jestem przygotowana na wszystko:) :bigsmile:

apropos bóli: od jakiegoś miesiąca boli mnie w okolicy prawego jajnika, tzn. pobolewa!, zwłaszcza gdy podnoszę nogę o góry, wiecie co nieco na temat takich bóli?:tongue:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    a po clo bolą was jajniki
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    saba mnie w 1 cyklu z clo nie bolaly jajniki no i nie bylo owulki, a teraz jak biore clox 2 to od wczoraj tzn 5dc zaczely bolec, nie wiem czy to dobrze
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    MNIE NAPIERDZIELA JAJNIK JAK CHODZĘ SIEDZĘ CAŁY CZAS, MASAKRA
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    coś mam złe przeczucia że zrobiła mi sie torbiel:neutral:
    --
  4.  permalink
    mimik a Ty ktory dzien cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    mimik, idź do gina i to sprawdź. Teraz już będzie widać.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    dlaczego tak uważasz mimik?
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    18dc bo cały czas mnie boli ten jajnik co miałam pęcherzyk nawet jak siedze to mnie ćmi
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    mimik to witaj w kubie. ja mialam owu w 13 dc i bol jajnika az do 18dc a dzis jest 19 dc i troche lepiej ale mam mega zaparcia co mi siw nie zdarza i boo brzusio ale musialam sprobowac szarlotki mojego A. i powiem Wam... rewelacja!!!! zjadla niewiele bo umieram z bolu brzucha ale jest bomba!!
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    może to owulacja?, mnie jajnik pobolewa już dłuższy czas, ok. miesiąc, ale nie będę Ci mówić co mi gin zasugerowała:(
    :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    nie owulacja w poniedzialek byłam na USG i gin powiedziała że prawdopodobnie widzi ciałko żółte krwotoczne ale nie była na 100 % pewna ale na pewno nie był to już typowy pęcherzyk owulacyjny. Kandy ale u Ciebie była owu potwierdzona na 100 % u mnie nie:sad:
    --
    • CommentAuthorsowa28
     permalink
    Witam szanowne koleżanki. Potrzebuję pilnie zakupić Pregnyl. Czy wiecie może gdzie mogę go dostać? Najlepiej w Warszawie...
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    sowa28: Witam szanowne koleżanki. Potrzebuję pilnie zakupić Pregnyl. Czy wiecie może gdzie mogę go dostać? Najlepiej w Warszawie...

No ja myślę,że chyba w aptece... Chyba,że mieszkasz w innej Warszawie niż ja i u Ciebie aptek brak...
    --
  5.  permalink
    sowa.. jest w aptece przy bazantarii na ursynowie. na zeromskiego na bielanach.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Jaheira mam wrażenie, że Sowie chodzi o to, że pregnyl jest ciężko dostępny niejednokrotnie na zamówienie i to kilka dni trzeba czekać , a czasem są sprawdzone apteki gdzie wiemy, że dany lek mają na stanie i chyba o to chodziło
  6.  permalink
    mimik.. nie wiem czy na 100% .. koles co robil usg niechetnie o tym gadal i kiwal glowa jak pytalam.. napisal ze widzi cialko zolte i mi pokazal ktore to i w sumie wygladalo jak cialko zolte ( w necie poszukalam przykladow) ale jakos mnie ten koles nie przekonal.. miemniej wyraznie jajnik sie roznik i ten pecherzyk..
    --
  7.  permalink
    aaa i zadzwon do apteki przy noVum tej klinice nieplodnosci. oni wiem ze maja pregnyl..
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    no właśnie a moje wyglądało na torbiel krwotoczna z tego co widziałam na necie
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    mimik poszukaj w google w grafice ;-)

moze to nie jest torbirl.. kochana a nie mozesz jeszcze na usg raz gdzies leciec.. wiesz.. kwestia zdrowia :-(
    --
  8.  permalink
    Chyba mnie nie lubicie:(
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.