to ja juz zglupialam... hyhs.... moj sluz jest dziwny.. w ciagu dnia konsystencja lepka i biala a wieczorem jest inny... jak tu sie nauczyc tego?? hyyhs..
isc do innego gina i sprawdzic pecherzyki. najlepiej w pt jak mozesz?
jaka wielkość pęcherzyka jest odpowiednia , w tamtym cyklu zanim zaczęłam brać clo mój pęcherzyk miał w 13 dc 10mm gin kazał przyjść w 15 dc pęcherzyk nadal miał 10 mm i stwierdził że nie było owulacji monitorowałam tak 2 cykle zanim zaczęłam brać clo
saba trzymam kciuki aby Ci się cykl udał, ja po Clo nie miała rewelacji - choc też źle nie było. W każdym razie gin przepisują duphaston albo na podtrzymanie albo na wywołanie, ale która wersja pasuje do Ciebie to już musisz zbadac niestety ginekologicznie:) Trzymam kciuki!
saba, pęcherzyk musi mieć ponad 20mm. Jeżeli bierzesz zastrzyk na pęknięcie to optymalnie go wziąć gdy m a 18-20mm, bo zanim pęknie i tak jeszcze podrośnie
Saba nie każdy musi miec podawany zastrzyk dobrze, że lekarz czeka i chce zobaczyć cykl naturalny tzn bez pregnylu czy ovitrelle :) a dopiero jak okaże się, że pęcherzyki nie pękają to podaje się zastrzyk :)
Flówka owszem wielu lekarzy jeszcze stosuje takie traktowanie pęcherzyków :) ale znam wiele dzieci właśnie z takich pęcherzyków po prostu wywoływanie owulacji to nie jest naturalny stan dla organizmu a co za tym idzie pęcherzyki rosną w swoim tempie i u niektórych pękają powyżej 26 mm :) Nawet w klinikach leczenia niepłodności mówią, że pęcherzyk 28-30 mm to dopuszczalny wymiar zdarza się rzadko to prawda ale się zdarza :)
Hej dziewczynki, kurcze ale musiało upłynąć aż Was poczytałam:) Madziauk jak w pracy? Mimik jak beta? Malutka działaj, a 10mm to chyba nie tak źle. Iwoas, ja ostatni @ po drugim cyklu z clo miałam bardzo, ale to bardzo obfity w 2dc i przez pół3 potem stopniowo mniej. Kandy nio niefajnie, że taka atmosfera, oby się poukładało!! Ja dziś 19dc, zaczęłam lutke dopochwową, wieczorem druga. Dziś przez trochę czasu czułam się jak na @. Najgorsze, ze mimo wczorajszej wizyty u pryatnej gin nie mam większej pewności czy pęcherzyk na pewno pękł, a nie np.sie wchłonął. Czy któraś z Was ma tak jak ja, że skok temki nast.2-3dni po pęknięciu??
różnie z pęcherzykami bywa. Ja kiedyś miałam w 10dc. - pęcherzyk 22mm - ale mimo podania ovitrelle w tym samym dniu, pęcherzyk nie pękł.:( możliwe że przez to że lh w 4 dc. miałam bardzo wysokie bo 28.
To prawda, że różnie bywa. Moja przyjaciółka w 20dc miała 14 mm, w 21dc kolejne usg i już go nie było! Lekarz, potwierdził, że pękł, ale, że nic z tego nie będzie, że pęcherzyk za mały, endo za cienkie i żeby próbować dalej... Próbują, ale po 2 latach, żeby zrodzona z tego przedziwnego pęcherzyka Kalinka miała rodzeństwo:) W naturze reguł nie ma!
ale mnie zoladek boli... ojaaa... umieram... a mnie dzis jakos dzis w ogole jajnik nie bolal.. hyhs.. czasem podbrzusze a takto tylko klocie w piersiach co jakis czas no i teraz ten brzuchol... czemu on mnie boli buuu... musze krople zoladkowe wziac..
dIewczyny.. natura zmoenna jest.. bywaja takie niespodzianki, ze az czasem niemozliwe hihi..
flowka powiem Ci, że mnie już nic nie zdziwi:(. jestem przygotowana na wszystko:)
apropos bóli: od jakiegoś miesiąca boli mnie w okolicy prawego jajnika, tzn. pobolewa!, zwłaszcza gdy podnoszę nogę o góry, wiecie co nieco na temat takich bóli?
saba mnie w 1 cyklu z clo nie bolaly jajniki no i nie bylo owulki, a teraz jak biore clox 2 to od wczoraj tzn 5dc zaczely bolec, nie wiem czy to dobrze
mimik to witaj w kubie. ja mialam owu w 13 dc i bol jajnika az do 18dc a dzis jest 19 dc i troche lepiej ale mam mega zaparcia co mi siw nie zdarza i boo brzusio ale musialam sprobowac szarlotki mojego A. i powiem Wam... rewelacja!!!! zjadla niewiele bo umieram z bolu brzucha ale jest bomba!!
nie owulacja w poniedzialek byłam na USG i gin powiedziała że prawdopodobnie widzi ciałko żółte krwotoczne ale nie była na 100 % pewna ale na pewno nie był to już typowy pęcherzyk owulacyjny. Kandy ale u Ciebie była owu potwierdzona na 100 % u mnie nie
Jaheira mam wrażenie, że Sowie chodzi o to, że pregnyl jest ciężko dostępny niejednokrotnie na zamówienie i to kilka dni trzeba czekać , a czasem są sprawdzone apteki gdzie wiemy, że dany lek mają na stanie i chyba o to chodziło
mimik.. nie wiem czy na 100% .. koles co robil usg niechetnie o tym gadal i kiwal glowa jak pytalam.. napisal ze widzi cialko zolte i mi pokazal ktore to i w sumie wygladalo jak cialko zolte ( w necie poszukalam przykladow) ale jakos mnie ten koles nie przekonal.. miemniej wyraznie jajnik sie roznik i ten pecherzyk..