Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormimik
    • CommentTimeNov 22nd 2011
     permalink
    no muszę się umowić tylko muszę poszukać gdzieś wieczorem bo pracuje do 16.00 więc dojazd do centrum zajmuje mi godzinę. dobra spadam leżeć buziaki do jutra
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    abortaW: Jaheira mam wrażenie, że Sowie chodzi o to, że pregnyl jest ciężko dostępny niejednokrotnie na zamówienie i to kilka dni trzeba czekać , a czasem są sprawdzone apteki gdzie wiemy, że dany lek mają na stanie i chyba o to chodziło

Myślę,że jednak nie skoro zaszeptała do mnie,że szuka "na czarno" bo nie ma recepty...
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A no to sorki niestety szeptów nie widzą wszyscy tylko do kogo jest skierowane w takim razie rozumiem EEEEEE
  1.  permalink
    smerfetka - lubimy lubimy :-)))
    --
  2.  permalink
    Męczy to czekanie...heh...gdzie tam z 12dni...
  3.  permalink
    smerfetka ja juz nie czekam. jakos przeszla mi nadzieja.. raczej czekam na kolejna mozliwosc ;-)
    --
  4.  permalink
    A ja mam teraz wiele "czekania"...czy będzie @, na kredyt, pakowanie, itp.itd...
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    smerfeta jak tam kredycik??
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    dobranoc :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    papa
    --
  5.  permalink
    Musimy podjąć decyzje który z dwóch banków, za jednym wiele przemawia, ale muszę popytać jeszcze o szczegóły dodatkowej pożyczki na remont...
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    tak to bywa z bankami w tym okresie, że trudno o kredyt, kryzys daje się we znaki niestety, wiem bo jestem pośrednikiem nieruchomości, serfeta jak masz jakieś pytania to daj znać:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny :swingin:

Ufff, przeczytalam :tooth: znowu tyle stron nastkrobalyscie :)

Dzieki za pamiec dziewczyny :* U mnie w prayc jak narazie super, oby tak dalej..naprawde fajny team :) no i pracuje krocej niz w tej amerykanskiej korporacji, z ktorej sie zwolnilam ;) wiec jest git.
    Dostalam dzis zaproszenie w pracy na christmas party :) i odazuje sie, ze jest niedaleko przy Tower Bridge, czyli rzut beretem do mnie ;) takze taksa sobie wroce :) Poza tym wszyscy sa mili, jak wyszlam na lunch na krocej niz godzine, to sie pytali czy wypoczelam, czy nie chce jeszcze sobie lunchu zrobic (mam w kontrakcie godzine) :tooth:
    bylam w szoku, w korporacji tak wesolo nie bylo ;)

U mnie dzis 3dc, lekko bola jajniki, prawy teraz.. poza tym dalej mam silne krwawienie.. :( pozatym pojechalam po pracy na Oxford Street (mam 1 stacje metrem z biura), kupilam sobie dwie takie delikatne bluzeczki do pracy :)

Narazie za bardzo nie mysle, o cyklu.. czekam az gin wroci z Polski i pod koniec tygodnia do niego zadzwonie ;))

Poza tym ciezko mi, nadrabiac.. i pisac , wiec jak komus nie odpisalam to z gory przepraszam, ale czasu mi brakuje :(

pozdrowionka Laski :swingin:
    --
  6.  permalink
    madziauk to super:)
    Rumba hihi no było u nas cięzej, bo ja pracuję na umowę na zastępstwo w banku, ale dwa banki ostateczną decyzję dały na tak, pko tańszy niż getin, ale getin daje remontówkę na tyle na ile kredyt hipo (ale * jak pożyczke), a pko sa tylko na 6 lat (% jak hipo), ale wiaodmo na 6 lat to dodatkowa wyższa rata, tyle, że my skorzystamy z RNS-a. Jutro dopytam o szczegóły tej remontowki, ile po hipo można ją wziąść, jakich dokumentów czy coś wymagają i podejmiemy decyzje, bo przed świętami chcemy się przeprowadzać.
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeNov 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    Smerfeta życzę powodzeienia, ale skoro dwa banki masz na TAK:) super!, działasz w branży wiec wiesz jaka jest naj opcja:) czyli Sylwester u Was?-parapetówka się szykuje?:P:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    :) pustki, niestety akurat wtedy kiedy mam free:D:wink:, dobranoc laseczki, mąż wrócił właśnie z pracy będzie serce i emocje:wink:
    --
  7.  permalink
    Dobry :cool: nooo i suprise...tempka spadła w dół ....więc z dupkiem musze czekać :confused: Z reszta <strong>zajrzyjcie i napiszcie komentarz :wink:
    --
  8.  permalink
    dobryyyy dzieeeen.... zieeeew... juz od 6 nie spie drugi dzien z rzedu a powinnam dopiero o 7 wstawac.. no ale bol brzucha mnie obudzil (jelitka.. wzdecia i bol itp. ) ;-((( a zaraz do pracy.. chlip chlip..

kochana zajrze na Twoj wykres standardowo z pracy o ile bedzie net bo wczoraj nam przed 15sta siadl i nie wrocil.. oby dzis byl ;-)
    --
  9.  permalink
    kandy miłego dnia ;) Ok zapraszam ;)
    --
  10.  permalink
    a jak Ty sie czujesz poranny ptaczku?? (mgielko)
    --
  11.  permalink
    dziekuje ....dobrze ...wlasnie jem 1 sniadanie...wczorajsze spaghetii :bigsmile:
    --
  12.  permalink
    Mniami dawno nie jadłam. Zjadłabym sobie mniami :) A mi niestety nie udało się namówić M na serducho. Miał zły dzień.
  13.  permalink
    hehe ja na sniadanie dzis zjadlam szarlotke zrobiona przez mojego A. ;-) i rumianek wypilam.. i tak mi sie spac chce ze do pracy nie mam sily.. budze sie za wczsnie.. mi dzis tempka skoczyla o 0,05..

a tobie o ile spadla? bo ciekawa jestem a na wykres wejsc nie moge..
    --
  14.  permalink
    kandy no to te sniadanie bardzo kaloryczne ;) spada pomalutku :/ z 36,8 na 36,7
    --
  15.  permalink
    malutka...mój też ma dziś przymusową przerwę ;) przynajmniej więcej będzie nasienia ;)

Ja spaghetii mogę dziennie wcinać....kocham makarony
    :heartsabove:
    --
  16.  permalink
    mgielka trzymam kciuki.

malutka.. faceci takmaja :/
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
    • CommentTimeNov 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    Kandyzowana zaznacz sobie w edycji wykresu faze lutealna od 14dc bedzie go latwiej interpretowac potem.

Analiza cyklu -> faza lutealna 14 dc
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeNov 23rd 2011
     permalink
    Audiolaa aż popatrzyłam do Kandy i ... i powiedz mi dlaczego lutealna od 14dc?? na jakiej podstawie?
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    na podstawie wzrostu temperatury i zmiany sluzu. widac ze rozpoczela sie 2 faza cyklu.
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Przepraszam, że się wtrące :shamed:
    audiola nooo nie do końca.
    spojrzałam na wykres kandyzowanej i jesli mówić o skoku tempki to można powiedzieć, ze miało to miejsce 16 dc. pamiętajmy, że aby uznać skok tempki i rozpocząć fazę lutealną, skok musi poprzedzać 6 temperatur niższych. wiec aby wyznaczyć początek fazy lutealnej należy oznaczyć temperatury niższe. u kandyzowanej są one w dniach: 15,14,13,12,11,10. Linia podstawowa powinna być wyznaczona na poziomie 36,9 stopnia. Co do interpretacji śluzu jest cięzko powiedzieć cokolowiek, ponieważ brakuje obserwacji śluzu w dniach cyklu nr. 13,14,15. Sugerując się tym co, jest, możnaby przyjąć, że szczyt śluzu był 13 dc, wtedy kiedy Natalia miała potwierdzoną właśnie owulację. pięknie by się zgadzało wszystko.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    no tak widać ale nie widać tego na podstawie temp od 14dc
    Jeśli patrzeć na sama temperaturę to wyższe od 6 niższych są od 16dc
    Jeśli do tego patrzeć na śluz (mało danych niestety i tak naprawdę to jest tylko gdybanie i przypuszczenia) to 16 i 17 dc był jeszcze płodny wiec te dwa dni wg rotzera to przedwczesny skok i wyższe by sie liczyło od 18dc ... No ale tak czy siak jakkolwiek nie patrzeć to 2 faza się nie zaczęła a skończyła a zaczęła 3cia czyli niepłodność poowulacyjna
    --
  17.  permalink
    No a u mnie od kiedy fl?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Onekiss pisałyśmy razem :)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    agunia rzeczywiście :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Aniu u Ciebie faza lutealna jeszcze się nie rozpoczęła.
    ale patrząc na Twój wykres i to, że miałaś owulację potwierdzoną w 17 dc, skok tempki może nastąpić w przeciągu 3-4 dni od owulacji.
    Najważniejsze ze miałaś piękny płodny sluz. ja o sluzie Bj mogę tylko pomarzyć :wink: Myslę, że właśnie te 3-4 dni już wyjaśnią wszystko i będzie można dokonać interpretacji wykresu :smile: miałaś piękne pęcherzyki, pękły, endometrium śliczne, CIESZ SIĘ!!! bo to jest najważniejsze, co pokazuje monitoring cyklu!
    będzie slicznie.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Bj nie jest konieczny do poczęcia.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    A u Ciebie Malutka poddaje się :P wg mnie zdecydowanie nie ma FL bo śluz jeszcze płodny i brak skoku - może być jutro pojutrze
    ___
    Dziewczyny do wyznaczenia wyższych potrzeba 6ciu niższych ale niższych niższych - gdy mazniesz kreskę na najwyższej z niższych wyższe mają być ponad nią
    Malutka to mi się nasunęło po rzuceniu okiem na twój poprzedni wykres Wyzśze zaczęły sie 17dc
    ___
    Kolejna rzecz - metoda. Jeśli jest metoda interpretacji własna to nie jest to metoda i nie raz było to mówione i podkreślane. Zapoznajcie sie z minimum wiedzy i nie bedzie takiego mieszania innym dziewczynom. Przepraszam ale dla osoby starającej sie to bez znaczenia ale przy odkładaniu może być niespodzianka niekoniecznie wesoła
    Poczytajcie na Blogu (ostatnie miesiace były mini kursem wszystkich metod) wybierzcie coś dla siebie konkretnego a najlepiej zakupcie podręcznik ale to juz dla tych co chcą a tak to chociiaż podstawowa wiedza z Bloga
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    ok moze i tak. Kandyzowana zobacz ile masz pomocnych w analizie wykresu :)
  18.  permalink
    u mnie tempka spadla....wiec owulka dzis ??
    --
  19.  permalink
    Oj coś dziś dziewczyny pracują ciężko :)
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    Kochane, zgupiałam o.O Ja początkowe 39 miałam temperatury zakłócone .. zawsze w pierszej fazie mam ok 36,6.. ale wracajac do obserwacji to.. :

ja miałam owulacje w 12/13 dc ( potwierdzona USG) i skok nastapił w 14 dc :-)

ogólnie to ja nic nie rozumiem co piszecie :tooth: uwielbiam Was za pomoc w wykresie ale nic nie rozumiem :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    kandyzowana ale się uśmialam z Twojego wpisuuu :smile:
    w sumie, im mniej się o tym wszystkim mysli, tym łatwiej w ciążę zajść!
    ale moze chociaż podstawy interpretacji warto znać? żeby wiedzieć co i jak? :wink:
    --
  20.  permalink
    OneKiss, masz absolutnie rację :tooth: ale ja dopiero zaczełam to robić i powoli się ucze.. z tym, że mój organizm nie chce współpracowac i czasem wysyła mi inne sygnały :tooth: niż powinny hahaha...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    On wysyła właśnie te sygnały, które powinien. Twoim zadaniem jest je wychwycić, zapisać i nauczyć się je interpretować.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    kandyzowana wszystko na spokojnie przyjdzie :wink: mnie też było bardzo cięzko się wdrożyć, załapać te wszystkie zasady. do tej pory często dopytuję się moich przyjaciółek o co chodzi z tymi cyklami :wink: pytam, radzę się, czytam, staram się zapamiętać :smile:
    najważniejsze, ze miałaś monitoring, potwierdzoną owulację, teraz poczekamy na efekty :cool:
    --
  21.  permalink
    Jak nie teraz, to lepiej pójdzie mi następnym razem ;-) hihihi :-) wkońcu kiedyś musi się udać, prawda? ;))
    --
  22.  permalink
    Czesc Dziewuszki :) ja dzisiaj mam mokry dzionek, i to nawet bardzo :P będę musiała męża dzisiaj przycisnąć do wyra bo poźniej musi się wstrzymac do 28.11 bo idzie na badanie wojowników :P nawet nie gęgał nic wczoraj tylko potulnie przyjął do wiadomości, że go zarejestrowałam :P
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    kandyzowana PRAWDA !!! PRAWDA !!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Kandyzowana: ja miałam owulacje w 12/13 dc ( potwierdzona USG) i skok nastapił w 14 dc :-)
    Kandy żeby móc powiedzieć JEST czy BYŁ skok MUSI być 6 niższych temperatur
    Koniec wykładu :wink:
    Ja też sie uczę też są sytuacje kiedy pytam bardziej doswiadczonych osób (Amazonki) lub eks ekspertów Jednak nigdy nie doradzałabym nie będąc pewna co i jak - tak jak pisałam przy staraniach można przymknąć oko ale przy odkładaniu już niestety to może "zaboleć"
    --
  23.  permalink
    No ale nasz wątek jest staraczek :) I oby nam się kochane udało :) Tak jak Kandy pisze " jak nie tym razem to następnym na pewno" :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.