Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorAudiolaa
    • CommentTimeNov 23rd 2011
     permalink
    patrząc na to rozumowanie czy metode to fazy lutealnej po potwierdzonej owulacji nie ma tak? to jak ten okres po owulacji nazwac bo nie bylo 6 nizszych??
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Audiolaa nie chodziło mi o to że nie ma. Ale patrząc na wykres Kandy (wybacz że tak sie czepiłam!) owszem owu była POTWIERDZONA i to jest medyczne potwierdzenie, ALe dla dziewczyn które nie mają monitoringu nie ma tego medycznego potwierdzenia ale jest potwierdzenie w temperaturze, która ma pewne zachowania w zależności od etapu cyklu. Owu może być tego 12-13 dnia ale skok temp może być 3 dni później i tak wg mnie wygląda to u Kandy
    Potwierdzone owu 12-13 a skok ten prawdziwy właściwy poowulacyjny 16dc
    ___
    Ja rozumiem ze sie staracie i dla Was ważne jest wyłapanie tego momentu w tym celu To jest jasne, ale jeśli któraś bedzie chciała w przyszłości odkładać za pomocą NPRu (a teraz przy staraniach macie możliwość opanować metodę!) to z takich informacji które sa błędne może wyjść kiszka
    Przykład... ODKŁADAM ale interpretuje cykl jak Kandy czy poprzedni cykl Malutkiej (to co pisałam wyżej) złe oznaczenie FL gdzie zamiast 2dnia wyższej (FL) wychodzi mi dzień 4rty może zaowocować ciążą
    Dzień 4rty jest dniem niepłodnym w przeciwieństwie do 2giego dnia
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam, jesli chodzi o imiona dla dzieci to u nas chłopczyk: Filip albo Szymon (mąż bardziej za Filipkiem), a z dziewczynka problem mało nam sie podoba ale chyba Julia będzie ewentualanie Oliwia.

Wiecie czy magic robiła bete jeszcze raz?
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Agunia, ok :) rozumiem, tak w sytuacjach braku monitoringu ok. ja np w pierwszych cyklach mierzonych mialam skok temperatury piekny ale owulacji nie bylo wcale.. :/
  1.  permalink
    No właśnie Magic się nie odezwała do nas jakoś dawno :-( Martwie sie otym..

Agunia- na pewno sie tego zaczne uczyć;-))

justa - mi jak bedzie dane być mamą to myslimy nad Wiktoria albo Julia ( bo Oliwek za dużo się w nasyzm środowisku zrobiło).
    Mnie sie jeszcze podobała Hanna, Maja i Marysia ( ale Maja i marysia sa juz użyte przez brata mojego A a Hanna to mama mojego A i ogólnie zamieszanie ;)

chłopiec: Adrian albo Adaś i raczej to się nei zmieni;-)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Adaś też bardzo mi sie podoba i dobrze kojarzy:) natiiast Adrian to imię mojego byłego i już sobie wyobrażam mine mojego M gdybym takie imie zaproponowała
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeNov 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    ale sie ciulato czuje :/ owulka daje znać ale...nie tak samo jak w poprzednim cyklu ...normalnie jakbym @ miała dostać

justa to widze ze imie meski jest oklepane ;)Filipek :bigsmile: Szymon nie chociaż podoba mi sie ale moj były tak miał na imie a mo K go znał :rolling:
    Oliwia moje zamowione imie od 11 lat a nawet wiecej ;)
    --
  2.  permalink
    Haha Justa ja bym też nie proponowała imienia mojego byłego dla moich dzieciaczków bo jest bardzo znienawidzone przeze mnie :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormalutka2105
     permalink
    hehe mi też się podoba imię mojego byłego - Michał, ale ja mam same dobre wspomnienia
  3.  permalink
    a ja mam dobre wspomnienia z byłymi.. w sumie to mogłabym nazwać Michał swojego syna bo to ładne imie, ale mój A się nie zgadza... wiec wybraliśmy imie, które nam sie kojarzy tylko ze wspólnym dobrym kumplem i to wszystko:)

a mnei dziś tylko ściska podbrzusze, żaden jajnik nie boli tylko smyra, kuje i ćmi podbrzusze.. śmieszne uczucie.. ale nie jak na okres.. o wiele lżej.. niemniej skurcze czasem lekkie czuje.. może znow szykuej mi się jakieś wzdęcie? yghr...
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Kandyzowana oby wzdęcie 9cio miesieczne :):) !!!!!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Kandyzowana: Agunia- na pewno sie tego zaczne uczyć;-))
    więc moja nieśmiała propozycja zacznij juz dziś by nie utarły Ci się błędne informacje
    (piszę z doswiadczenia bo nikt nie mówił ja nie pytałam i moje nadinterpretowanie wykresu ma dziś 3 latka :P)
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Audiolka ;-) Nie nastawiam się ale byłaby to miła niespodzianka Andrzejkowo-Imieninowa :tooth: i bym się upiła picollo bo już mi ślinka na nie cieknie ale otworze dopiero w wiadomej chwili :tooth:

niemniej wychodze z założenia od kilku dni, że nie teraz to za miesiąc/dwa musi sie udać;-)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    hej dziewczyny,

widze ze pozytywne fluidy :) dobrze, trzeba miec nadzieje :) jak nie teraz to pozniej.
    u mnie dzis slonko, ale zimnoooooooooooooo, brrrrrrrrr
    wlasnie skonczylam moje "ulubione" zajecie - prasowanie :swingin: teraz pije kawke i was podgladam.

kandyzowana - zerknelam na Twoj wykres, bardzo dobrze sie zapowiada. jeszcze 6 dni i testujesz , tak ? A ktora z nas testuje pierwsza ???

justa - juz 16 tydzien , a pamietam jak oznajmilas ze udalo sie ( podgladalam wtedy forum regularnie ), ale ten czas leci hehe

Ja raczej szans nie mam w tym cyklu , bo tempka spada juz od dwoch dni, no coz tak bywa. Tylko piersi bola , ale wydaje mi sie ze to od tych wszystkich lekow.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa - juz 16 tydzien , a pamietam jak oznajmilas ze udalo sie ( podgladalam wtedy forum regularnie ), ale ten czas leci hehe

No a jak wtedy panikowałam.....:wink:
    Właśnie szybko nawet juz 16 tydz. skończony a ja nadal chyba nie do konca w ten cud wierze.....:rolling:
    a jak sobie pomysle że za 4tyg mam połówkowe usg i może dowiem sie czy córcia czy syn to już całkiem wydaje mi sie że leci strasznie...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ale chyba najbardziej sie nie moge doczekac kiedy poczuje pierwsze ruchy naszej Kruszynki..Bo teraz mnie czasem mysli nachodzą różne co tam sie dzieje, czy wszystko dobrze, czy serduszko bije szczególnie jak czekam na usg a wtedy czas strasznie sie dłuży. a jak już bede czuc ruchy to wydaje mi sie ze juz lepiej bo chociaz bede wiedziec że serduszko bije.
    --
    • CommentAuthorAudiolaa
     permalink
    Justynka, bedzie dobrze wszystko, a nerwy sa chyba nieodzowne. tak mysle bo ja tego cudu jeszcze nie doswiadczaylam. jeszcze nie :)
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    mnie też dzisiaj boli jak na @
    --
  4.  permalink
    Pierwszy raz sie pozygalam bez przyczyny:/
    Po prostu zrobilo mi się niedobrze poszłam do WC i całą treść wymiotowałam :-(
    Zjadłam dziś tylko zupę i 6 moich koleżanek tez to jadło oraz kawalek ciasta jak cała firma..
    wszyscy się czują rewelacyjnie i nic im nie jest..

Nie mowcie, że za wczesne jak na objawy ew. ciązy- bo ja w to nie wątpię i nawet o tym nie myślę.
    Po prostu dziele się swoim złym samopoczuciem :(
    --
  5.  permalink
    kandy spoko luzik :tongue: noł sztres :bigsmile::wink: Już nie długo i się dowiesz co i jak...
    --
  6.  permalink
    mimik ja też się czuję jak na @ tylko że bóli nie mam ...czuję sie jakbym miała balon w brzuchu :/ taka pełna ehhh
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    za wczesnie ,nie za wczesnie, zalezy, kazdy reaguje inczej. U Ciebie raczej jest duzo tych "przypadkowych" objawow. Trzymam kciuki :bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Fatalnie.. nawet mnie żołądek nie boli - nic.
    Nigdy nie wymiotowałam od tak.. bardzo niefajne uczucie :((((

dobrze , że mój A po mnie zaraz będzie i mnie do domu odwiezie..
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    kandy może grypa jelitowa? jakis wirus?
    a może. . . może . . .kto wie!:wink:
    czekamy tydzień i się dowiemy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    moya - nie wiem, wole sie nie nastawiać i nie wmawiać. staram sie opisywać fakty a nie przypuszczenia bo nei chce sie nakręcac.. najgorsze , że czuje jakbym miala zaraz okres dostać. dobrze, że mam transport do domu zaraz.. kleik sobie zrobie..

moya.. to byłby dopiero ok 8 dzień po owulacji.. ewentualnie mogłoby się zacząć tam powoli mościć.. ale od tego na bank nie ma wymiotów... ;-)

może to usprawiedliwianie ale ja mialam nieraz stwierdzona grype jelitowa ale zawsze sżło dołem.. nigdy nie sżło góra.. ja w życiu wymiotowałam ze 3-4 razy i to po pomieszaniu alkoholi :tooth:

chociaz nie obraizłabym się jakbym miala 2 dni zwolnienia chorobowego teraz ze wzgledu na grype jelitowa :D
    --
  8.  permalink
    Jakoś dziś nie potrafie się wbić w rozmowę :/ ehhh
    No nic....zaraz zacznę winko pić...
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no to lec do domu i wypoczywaj, daj znac koniecznie jak sie czujesz!

one kiss , wlasnie przeczytalam Twoj opis i naprawde sie wzruszylam. zycze wszystkiego najlepszego !
    --
  9.  permalink
    Mgielka, potrafisz potrafisz :))) :*
    Jakoś strasznie się czuję i też dziś jakoś nie za dużo się wypowiadam bo jakoś nie najlepiej się czuję..
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    oj kandy,kandy:tongue:,a kiedy masz zamiar testować?będziesz czekać na dzień w którym ma przyjść@,czy wcześniej?...no początek grudnia zbliża się wielkimi krokami:wink:,ja teraz żyję imprezką w sobotę(Andrzejki),a w piątek urodzinki M....boję się tylko jakie mi wyjdą te przeciwciała plemnikowe,do wtorku muszę czekać na wynik:shocked:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    mgiełka...ja na razie popijam kawkę ale piwko mi się już chłodzi w lodówce:wink:,jeszcze mam urlop,dopiero w przyszły piątek idę do pracy,więc mam luz:swingin:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    a tak w ogóle to zerkam czasami na te wasze wykresy i jestem z nich zielona:crazy:,podziwiam was, dla mnie to czarna magia:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Witajcie dziewczynki:) u mnie chyba nie najlepiej... temp mi spada (chociaż mierzyłam wcześniej niż zwykle) i pojawił mi się brudny śluz :( pewnie znowu mi się zaczną plamienia przed @ :cry: biorę duphaston, ale nie wiem czy nie powinnam więcej.
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Dzwonię do lekarki, bo nie wytrzymam!
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    flowka...ale chyba za wcześnie na plamienia przed@:shocked:,przecież dopiero w sobotę miałaś owulację:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    flowka tule mocno...tak zadzwoń dopytaj się ;) Mnie sie wydaje że te plamienia to nie muszą świadczyć o zbliżającej się @ .Ja obstawiam ze doszło do zapłodnienia...zagnieżdzenia i może stąd te plamienia ;) Daj znać co Ci powiedziała ;)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    u mnie 5 dni po potrafiły się zacząć :( dzwoniłam już, położna ma się zapytać co robić i mam dzwonić za 30 min
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    flowka...trzymam kciuki,musi być dobrze:hugging:,daj znać co ci powie położna
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    flowka tempka wcale nie jest nisko. mierzyłaś godzinę wcześniej. kiedyś spotkałam się z czymś takim jak "korekta temperatury" w sytuacji, gdy była ona mierzona o innej godzinie. zasada jest taka, mierzona wcześniej - korekta polega na dodaniu do wyniku 0,1 stopnia za każdą godzinę. czyli jak zawsze mierzyłas o 6:30, a dzis zmierzyłaś o 5:25 to dodaj do wyniku 0,1 stopnia. wyjdzie tempka wcale nie niska. gdybys zmierzyła godzinę póżniej od stałej godziny dokonania pomiaru, to wtedy od wyniku musiałabyś odjąć 0,1 stopnia za każdą godzinę.
    daj znać co i jak.
    trzymaj się!
    --
  10.  permalink
    flowka...przecież dopiero masz 19 dc więc coś za szybko na @
    ruda03
    to co zaraz pijemy ?? :tooth:
    --
  11.  permalink
    OneKiss oooo właśnie też o tym pomyślałam ;) Miałam już pisać :tongue:
    Flowka głowka do góry :* jest dobrze ;;)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    mgielka...jeszcze mi zostały trzy łyki kawy:jumping:...i możemy zaczynać:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    mgiełka myslimy tak samo :wink:
    .
    flowka odpisałam Ci pod Twoim wykresem. Trzymaj się!
    --
  12.  permalink
    ja testuje za tydzien :-) chybaze mnie malpa wczesniej zaskoczy..

flowka. ptzeciez to moze byc implantacja wczesna.. kochana. trzymam kciuki :-***
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    a ja chyba poczekam z testem do dnia@-pewnie kolejny raz zaoszczędzę 6zł na teście:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    ja zatestuje 10 grudnia ;) bo wole poczekać....17 dni ;)
    --
  13.  permalink
    ja czekam właśnie do dnia @ ..
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Halo dziewczyny, podobno martwicie się tutaj o mnie:smile::hugging:
    --
  14.  permalink
    magic gdzies była ?? co u Ciebie gadaj :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    hhehehehehe:tongue: z dzięciątka oczywiscie nic nie wyszło, no ale trudno, widocznie tak musiało być. Założyłam nowy wykresik - serdecznie zapraszam. Ostatnio rozmawiałam z bardzo miłą, starszą panią doktor, która radziła, żeby wyjechać gdzieś i zapomnieć o całych staraniach, bo jeśli zablokowała mi się "klapka" na dziecko to nic z tego nie będzie.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.