Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormimik
    • CommentTimeNov 24th 2011
     permalink
    DOBRA SPADAM COŚ POOGLĄDAĆ DO JUTRA:)
    --
  1.  permalink
    yhy
    a ja spadam do wyrka czytać haha ciekawe co zapamiętam, przyjdzie mąż z pracy to zaaplikuje mi lutke:P
  2.  permalink
    ja dzis tez juz spadam ... senna jestem :-(

dobranoc Wariatki :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    dobranoc WAM!
    --
  3.  permalink
    dobranoc ;) idę sie ptakiem bawić :jumping::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    papa ornitologu - mgielko;)
    --
  4.  permalink
    hahahaha.. przepraszam.. nie moge - ornitologia sie szerzy... hahaha

ok.. na prawde ide juz.. u mnie znow post :/ co za chlop.... hyhs.. baaaaaj
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    U mnie posucha:( od poniedziałku byłam w pracy poza domem, wróciłam dzisiaj a mój M. wyjechał na szkolenie do Wwy i wraca w niedzielę. I nawet winka nie mogę się napić, bo będę miała wyrzuty sumienia, jeśli rzeczywiście się coś tam zafasolkuje
    --
  5.  permalink
    Hej kobiety, a ja sama. M pojechał spotkać się z kumplami. Ja wypiłam sobie lampkę wina, idę się zaraz szorować i do wyrka. Dziś mam mega potok w gaciach :) i boli mnie podbrzusze. 19dc :)
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 24th 2011 zmieniony
     permalink
    hejka jakie sa ceny w waszych aptekach PREGNYLU bo ja sie zszokowałam co sie pytam w aptece to oczywiscie nie ma i trzeba czekac kilka dni a ceny w granicach 40-50zł za 1 ampułke dzis na wizycie powiedzialam swojemu lekarzowi o wypisanie recepty to mi nie wypisał bo powiedzial ze na nastepnej wizycie da mi recepte i wysle do 1 apteki w ktorej on jest i koszt 1 ampułki to 8,40 i rzeczywiscie dowiedzialam sie ktora to apteka zadzwonilam i maja pregnyl w cenie 8,40 ..........
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ja płacę koło 40 zł! iwoas gdzie ta apteka? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    W takiej cenie jest jak jest refundowany, ale Tobie nie przysługuje refundacja i jest pełna odpłatność
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Jeśli lekarz wystawi Ci receptę z P to złamie prawo
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Akomu przysługuje refunducja?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    wiesz co j ja recepte dostane w przyszły piatek bo wtedy mam dostac pregnyl , ogolnie dzwonilam i pytalam telefonicznie czy jest pregny i w jakiej cenie tylko tyle i sie rozłaczyłam ... dziwi mnie tak niska cena
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Tu macie linka do wykazu Ministerstwa zdrowia i jest tam podana cena pregnylu http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=q491&ms=383&ml=pl&mi=383&mx=0&mt=&my=419&ma=18660
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ta niska cena była kilka lat temu teraz są zupełnie inne ceny co roku ceny są dyktowane przez ministerstwo zdrowia w kwestii leków które w jakimś stopniu są dofinansowywane
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ale ja dzwonilam dzis ok godz 17 i podala mi taka cenr, ale ja jutro zadzwonie do mojego lekarza i powiem zeby mi wypisał recepte ze wole teraz kupic niz na ostatnia chwile ...
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Paula a komu przysługuje refundacja?
    ja się przyznam, że sama się dopiero dowiedziałam, że w ogóle dla kogoś jest taka refundacja.
    ja płacę w aptece za 1 ampułkę Pregnylu coś ok 40-50 zł.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Jak ja się tym interesowałam ze 3 lata temu to wtedy było P i normalna recepta i wtedy refundacja przysługiwała małej grupce osób, ale doczytałam na stronie ministerstwa zdrowia, że teraz już nie jest na P czyli na chorobę przewlekłą tylko MZ zwraca ileś tam procent a my dopłacamy właśnie te 40-50 zł za jedną ampułkę
  6.  permalink
    Dzień dobry....mowa o pregnylu....ja cene widziałam od 50-80 zł....ginka mi 2 amp przepisała...ale dobrze że mam recepte...bo wykupię jedną amp za 2 tyg i pójdę zrobić ten zastrzyk...jeśli zaś będzie dupa blada :confused:
    Dziewczyny dziś już zdecydowanie u mnie widać wzrost temperatury....jest w komentarzach albo tu http://enpr.pl/2069 mam jeszcze sie wstrzymać z dupkiem ?? bo dziś już 20 dc :shocked:
    --
  7.  permalink
    dzien dooobryyu.. nie kochana. bierz juz dupka ;-) temperaturka ladna ;-)

ja mam od poczatku df 37 ale od 3 dni mam rowno 37,05 i ni huhu do gory ;-(
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeNov 25th 2011
     permalink
    Cześć dziewczynki:)
    Mgielka, super, że się ruszyło:bigsmile: Kandy, twoja temp jest przecież ok.
    A ja mam opryszczkę:cry:
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeNov 25th 2011 zmieniony
     permalink
    w końcu ;) Flowka tulę mocno ;) ale....do wesela się zagoi :tongue: :bigsmile:
    kandy...ładną masz tempkę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    mgiełka żeby mówic, że wystąpił skok, musi wystąpić przed nim 6 temperatur niższych. U ciebie dziś jest 37 stopni, na wykresie widac że nie skoczyła temperatura powyżej "tej najwyższej z niższych". wiem, troszkę to zagmatwane, ale moim zdaniem skoku jeszcze nie było. myslę ze jutro tempka odbije powyżej 37 stopni i utrzyma się 3 dni powyzej 37 stopni, bedzie można mówić ze skok wystąpił.
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    fkowka jak sie czujesz? :-)) kiedy obwiescisz te dobre poinseminacyjne nowiny :D opryszczka szybciootko minie ;-))

no tempka niby ok ale dziwne ze nic sie nie rusza w zadna strone..

ja jakos nie czuje zeby mi sie moglo udac.. nic nie czuje oprocz tego ze na pewno przyjdzie okres i kolejny cykl przede mna..

onekiss a zerknuj na moj wykresik pls ;-)
    --
  8.  permalink
    aha czyli faktycznie musi być po wyżej 37 st ...hmm Ok więc czekam na wyższe... no to dupka nie brać jeszcze ??
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Właśnie nie za dobrze:( nic nie wyjdzie w tym cyklu. Dzisiaj plamie jeszcze mocniej. Gdybym się nie monitorowała, to byłabym pewna, że to początek okresu. Nie wiem o co chodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    kandyzowana już patrzę :-)
    .
    mgiełka ja bym jeszcze nie brała, jesli nie masz monitoringu cyklu i nie wiesz, kiedy wystąpiła owulacja, odczekaj do 3 temperatury wyższej i wtedy weź duphaston :wink:
    --
  9.  permalink
    mgielka.. musi byc wyzsza niz najwyzsza z temperatur przed owulacja.. ja nie mam teraz mozliwosci podejrzenia Twojego wykresu ale nie wiem jaka mialas najwyzsza temp w pierwszej fazie.. ja bym brala dupla bo juz dosc pozno...
    --
  10.  permalink
    flowka a ile dni juz tak plamisz? Ty masz jakas konska dawke dupka prawda?
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    kandyzowana moim zdaniem - gdybym ja interpretować wykres - to wg mnie skok był 15 dc.
    14 dc, temperatura osiągnęła poziom 36,9 , czyli własnie zrównała się z "tą najwyższą z tych niskich", pózniej tj. własnie 15 dc ładnie odbiła w górę. dzień niepłodności poowulacyjnej, tą czerwoną poziomą linię postawiłabym w 17 dc. trzecia wyższa temperatura jest wyższa od linii podstawowej o 0,2 stopnia. Linia podstwowa ładnie wyznaczona, na 36,8 :smile:
    --
  11.  permalink
    ok zmienie w pracy :-) dziekuje onekiss :-)
    --
  12.  permalink
    Flowka ja też mam opryszczkę :) Już mi przyschnęła :) Haskovir mnie uratował :) I mam tonik z kwasem na wągry to nim sobie przypiekałam :) Miłego dnia kobiety :) A u mnie dziś tempka 37 :)
  13.  permalink
    czesc Malutka :-))))) no to slicznie slicznie :-))

ide do pracy :-( ale mi sie nie chceeee... no coz... odezwe sie jak dojade :-*
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    37,1 chyba miałam najwyższą ....OneKiss tylko w 16 dc miałam usg...już był spory pecherzyk 25 mm...ale kiedy pękł nie wiem :/ ehhh .Cykle ostatnio są ok 34 dni...więc jeśli zaczekam z dupkiem to może mi sie przedłużyć długość ;/ Lekarz przepisał mi dupka od 12-24 dc ale z obawy że mi coś namiesza z owulka wolałam poczekać i teraz tak...przez 13 dni go miałam brać...czy jeśli go później i krócej będę brała to to będzie miało jakiś wpływ ??
    malutka to idziemy równo ;)
    --
    •  
      CommentAuthormalutka2105
     permalink
    A powiedzcie mi od którego dnia u mnie fl? Bo ja zdurniałam. Bo przecież 17dc byłam na usg i już pęcherzyki pękły.
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Plamię od środy. Biorę 6 tabl. duphastonu. W środę i wczoraj plamienia były minimalne. O dzisiejszym porannym nie mogę tego powiedzieć.
    --
  14.  permalink
    Flowka może to od dupka?
  15.  permalink
    flowka.. moze poprzednio to buly plamienia z dupka wynikajace a dzisiaj implantacja co by sie zgadzalo.. kochana czasem kilka dni sie plami... poczekaj do wtorku i zrob pierwszy test.. przeciez na okres za wczesnie ;-((
    --
  16.  permalink
    malutka kochana, jak dojade do pracy to zajrze na Twoj wykresik :-)
    --
  17.  permalink
    malutka ja nie pomogę...to czarna magia :shamed:
    Flowka hmmm może faktycznie jest tak jak Kandy mówi :shocked: hmm ciekawe czy by coś wyszło gdybyś dziś albo jutro zrobiła test ??
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Witajcie kobietki:-) ja jutro ide na usg, 10dc, a mam pytanko: bolały Was jajniki przed owulacja? bo mnie od 2 dni bardzo bolą, nie wiem czy to normalne bo przy 1 clo nic nie dawały znać.
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    gosia, normalne :-) hihi tez tak mialam ;-)

flowka ja 3mam kciuki... :-) i wierze ze to co mowie sie sprawdzi..

:-)
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    mnie przed owulką nic nie boli ;)
    Dziś mam sutki wrażliwe :shocked: tzn jak dotykam bolą :confused:Wczoraj jak serduszkowaliśmy to czułam jak mój je dotykał... hmm dziwne...dawno tak nie miałam...jak już to całe cycki mnie bolały...ale kilka dni przed @
    --
  18.  permalink
    mgielka.. to bardzo fobry znak hehe szczegolnie ze jesCze dupka nie bralas. zacznij go koniecznie juz brac. mowie Ci...
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    mgiełko ładny miałas pęcherzyk 16 dc, ale i tak nie wiemy kiedy pękł, brakuje tego jednego usg, potwierdzającego jego pęknięcie.
    mozę pękł wczoraj? nie wiem. musimy czekac aż Twoja temperatura odije w górę. ja nie wiem jakie są zasady przyjmowania duphastonu, nie wczytywałam się w to, bo ja sama biorę luteinę, i ja wiem, że jak nie mam monitoringu to lutkę biorę 3-go dnia wyższych temperatur, żeby mi owulacji nie zablokowała.
    ale podobno duphaston tej owulacji nie blokuje . . . ale nie jestem tego pewna, więc to raczej moje domysły i rozważania niż wiedza.
    Myślę ze jak pojawi się abortaW wyjasni dokładnie o co chodzi z duphastonem.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    malutka moim zdaniem od 20 dc mozesz "wstepnie" zacząć liczyć dni fazy lutealnej. co prawda brakuje jeszcze dwóch wyzszych temperatur, aby w płeni wykonac analize, ale myślę, że wstepnie mogłoby tak być.
    Bardzo ładnie u Ciebie.
    pęcherzyki ładnie pękły - potwierdzone usg, a skok od samej owulacji moze wystąpić do 3-4 dni, więc zgadzałoby się u Ciebie wszystko :wink:
    następne 2 temperatury powiedzą nam wszystko :wink:
    --
  19.  permalink
    ok dziękuję OneKiss za odpowiedź ;)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    malutka szczyt śuzu w 17 dc miałas - bo wtedy wystapił po raz ostani płodny śluz.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.