U mnie posucha:( od poniedziałku byłam w pracy poza domem, wróciłam dzisiaj a mój M. wyjechał na szkolenie do Wwy i wraca w niedzielę. I nawet winka nie mogę się napić, bo będę miała wyrzuty sumienia, jeśli rzeczywiście się coś tam zafasolkuje
Hej kobiety, a ja sama. M pojechał spotkać się z kumplami. Ja wypiłam sobie lampkę wina, idę się zaraz szorować i do wyrka. Dziś mam mega potok w gaciach :) i boli mnie podbrzusze. 19dc :)
hejka jakie sa ceny w waszych aptekach PREGNYLU bo ja sie zszokowałam co sie pytam w aptece to oczywiscie nie ma i trzeba czekac kilka dni a ceny w granicach 40-50zł za 1 ampułke dzis na wizycie powiedzialam swojemu lekarzowi o wypisanie recepty to mi nie wypisał bo powiedzial ze na nastepnej wizycie da mi recepte i wysle do 1 apteki w ktorej on jest i koszt 1 ampułki to 8,40 i rzeczywiscie dowiedzialam sie ktora to apteka zadzwonilam i maja pregnyl w cenie 8,40 ..........
wiesz co j ja recepte dostane w przyszły piatek bo wtedy mam dostac pregnyl , ogolnie dzwonilam i pytalam telefonicznie czy jest pregny i w jakiej cenie tylko tyle i sie rozłaczyłam ... dziwi mnie tak niska cena
Tu macie linka do wykazu Ministerstwa zdrowia i jest tam podana cena pregnylu http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=q491&ms=383&ml=pl&mi=383&mx=0&mt=&my=419&ma=18660
ta niska cena była kilka lat temu teraz są zupełnie inne ceny co roku ceny są dyktowane przez ministerstwo zdrowia w kwestii leków które w jakimś stopniu są dofinansowywane
ale ja dzwonilam dzis ok godz 17 i podala mi taka cenr, ale ja jutro zadzwonie do mojego lekarza i powiem zeby mi wypisał recepte ze wole teraz kupic niz na ostatnia chwile ...
Paula a komu przysługuje refundacja? ja się przyznam, że sama się dopiero dowiedziałam, że w ogóle dla kogoś jest taka refundacja. ja płacę w aptece za 1 ampułkę Pregnylu coś ok 40-50 zł.
Jak ja się tym interesowałam ze 3 lata temu to wtedy było P i normalna recepta i wtedy refundacja przysługiwała małej grupce osób, ale doczytałam na stronie ministerstwa zdrowia, że teraz już nie jest na P czyli na chorobę przewlekłą tylko MZ zwraca ileś tam procent a my dopłacamy właśnie te 40-50 zł za jedną ampułkę
Dzień dobry....mowa o pregnylu....ja cene widziałam od 50-80 zł....ginka mi 2 amp przepisała...ale dobrze że mam recepte...bo wykupię jedną amp za 2 tyg i pójdę zrobić ten zastrzyk...jeśli zaś będzie dupa blada Dziewczyny dziś już zdecydowanie u mnie widać wzrost temperatury....jest w komentarzach albo tu http://enpr.pl/2069 mam jeszcze sie wstrzymać z dupkiem ?? bo dziś już 20 dc
mgiełka żeby mówic, że wystąpił skok, musi wystąpić przed nim 6 temperatur niższych. U ciebie dziś jest 37 stopni, na wykresie widac że nie skoczyła temperatura powyżej "tej najwyższej z niższych". wiem, troszkę to zagmatwane, ale moim zdaniem skoku jeszcze nie było. myslę ze jutro tempka odbije powyżej 37 stopni i utrzyma się 3 dni powyzej 37 stopni, bedzie można mówić ze skok wystąpił.
Właśnie nie za dobrze:( nic nie wyjdzie w tym cyklu. Dzisiaj plamie jeszcze mocniej. Gdybym się nie monitorowała, to byłabym pewna, że to początek okresu. Nie wiem o co chodzi.
kandyzowana już patrzę :-) . mgiełka ja bym jeszcze nie brała, jesli nie masz monitoringu cyklu i nie wiesz, kiedy wystąpiła owulacja, odczekaj do 3 temperatury wyższej i wtedy weź duphaston
mgielka.. musi byc wyzsza niz najwyzsza z temperatur przed owulacja.. ja nie mam teraz mozliwosci podejrzenia Twojego wykresu ale nie wiem jaka mialas najwyzsza temp w pierwszej fazie.. ja bym brala dupla bo juz dosc pozno...
kandyzowana moim zdaniem - gdybym ja interpretować wykres - to wg mnie skok był 15 dc. 14 dc, temperatura osiągnęła poziom 36,9 , czyli własnie zrównała się z "tą najwyższą z tych niskich", pózniej tj. własnie 15 dc ładnie odbiła w górę. dzień niepłodności poowulacyjnej, tą czerwoną poziomą linię postawiłabym w 17 dc. trzecia wyższa temperatura jest wyższa od linii podstawowej o 0,2 stopnia. Linia podstwowa ładnie wyznaczona, na 36,8
Flowka ja też mam opryszczkę :) Już mi przyschnęła :) Haskovir mnie uratował :) I mam tonik z kwasem na wągry to nim sobie przypiekałam :) Miłego dnia kobiety :) A u mnie dziś tempka 37 :)
37,1 chyba miałam najwyższą ....OneKiss tylko w 16 dc miałam usg...już był spory pecherzyk 25 mm...ale kiedy pękł nie wiem :/ ehhh .Cykle ostatnio są ok 34 dni...więc jeśli zaczekam z dupkiem to może mi sie przedłużyć długość ;/ Lekarz przepisał mi dupka od 12-24 dc ale z obawy że mi coś namiesza z owulka wolałam poczekać i teraz tak...przez 13 dni go miałam brać...czy jeśli go później i krócej będę brała to to będzie miało jakiś wpływ ?? malutka to idziemy równo ;)
flowka.. moze poprzednio to buly plamienia z dupka wynikajace a dzisiaj implantacja co by sie zgadzalo.. kochana czasem kilka dni sie plami... poczekaj do wtorku i zrob pierwszy test.. przeciez na okres za wczesnie ;-((
malutka ja nie pomogę...to czarna magia Flowka hmmm może faktycznie jest tak jak Kandy mówi hmm ciekawe czy by coś wyszło gdybyś dziś albo jutro zrobiła test ??
Witajcie kobietki:-) ja jutro ide na usg, 10dc, a mam pytanko: bolały Was jajniki przed owulacja? bo mnie od 2 dni bardzo bolą, nie wiem czy to normalne bo przy 1 clo nic nie dawały znać.
mnie przed owulką nic nie boli ;) Dziś mam sutki wrażliwe tzn jak dotykam bolą Wczoraj jak serduszkowaliśmy to czułam jak mój je dotykał... hmm dziwne...dawno tak nie miałam...jak już to całe cycki mnie bolały...ale kilka dni przed @
mgiełko ładny miałas pęcherzyk 16 dc, ale i tak nie wiemy kiedy pękł, brakuje tego jednego usg, potwierdzającego jego pęknięcie. mozę pękł wczoraj? nie wiem. musimy czekac aż Twoja temperatura odije w górę. ja nie wiem jakie są zasady przyjmowania duphastonu, nie wczytywałam się w to, bo ja sama biorę luteinę, i ja wiem, że jak nie mam monitoringu to lutkę biorę 3-go dnia wyższych temperatur, żeby mi owulacji nie zablokowała. ale podobno duphaston tej owulacji nie blokuje . . . ale nie jestem tego pewna, więc to raczej moje domysły i rozważania niż wiedza. Myślę ze jak pojawi się abortaW wyjasni dokładnie o co chodzi z duphastonem.
malutka moim zdaniem od 20 dc mozesz "wstepnie" zacząć liczyć dni fazy lutealnej. co prawda brakuje jeszcze dwóch wyzszych temperatur, aby w płeni wykonac analize, ale myślę, że wstepnie mogłoby tak być. Bardzo ładnie u Ciebie. pęcherzyki ładnie pękły - potwierdzone usg, a skok od samej owulacji moze wystąpić do 3-4 dni, więc zgadzałoby się u Ciebie wszystko następne 2 temperatury powiedzą nam wszystko