Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeNov 25th 2011
     permalink
    mgiełka przyjemność po mojej stronie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    hejka dzwoniłam do mojego gin zeby mi wypisał recepte i przekonam sie czy rzeczywiscie w aptece pregnyl jest za 8,40zł bo ja tyle aptek obchodzilam i nigdzie nie było wiec zaraz sie zbieram i wychodze dam zan po powrocie
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    u mnie też był skok i cały czas temp. szła w górę a pęcherzyk nie pękł:confused:
    --
  1.  permalink
    iwoas, ja nie wiem ale nie ma pregnylu za taką kwotę nigdzie... to juz nie jest refundowane i jedna ampulka kosztuje 40-50 zł... dowiadywałam się - nie ma tańczego bo jest pełnopłatny i ciężko dostępny..
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Po dupku zdarzają się takie plamienia? Musze czekać. Nie mam wyjścia.Mgielka, dzisiaj to test na bank byłby + bo to 8 dzień po pregnylu.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana dla mnie tez ta cena jest w szoku ale jak dzwonilam do apteki to podała mi taka kwote wiec chyba sie nie mylila ale teraz wychodze do godziki bende i dam znac nie ma to jak sie przekonac a tymbardziej ze ide odebrac recepte
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Kandy masz wiadomość masz wiadomość....:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    mimik - masz wiadomosc :D

iwoas no to jestem mea ciekawa.. ja 150 zł wydałam na 3 ampułki..

flowka - testować najwczesniej 12 dni od pregnylu by byl wiarygodny a najlepiej 14 dni... wiec jeszcze czeka nas kilka dni.. ja czekam jeszcze 4/5 dni...
    --
    •  
      CommentAuthormalutka2105
    • CommentTimeNov 25th 2011 zmieniony
     permalink
    Flowka nie jestem pewna, ale chyba czytałam w ulotce dupka że mogą wystąpić krwawienia. Przeczytaj sobie ulotkę. Ja znalazłam taki opis: "W nielicznych przypadkach w trakcie leczenia może pojawić się krwawienie międzymiesiączkowe, któremu można zapobiec zwiększając dawkę dydrogesteronu. Mogą także wystąpić: plamienia, zmiana objętości krwi traconej w czasie menstruacji, wtórny brak miesiączki"
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam. One Kiss jesli chodzi o skok u Mgiełki to mysle że mozna uznac to za skok skoro jest 37' stopni poniewaz poprzedzone jest 6 tempkami niższymi... bo jest taka zasada że jeżeli ciąg np. nizszych tempek zakłócony jest w jednym dzniu wyższą tempka (tutaj to15dc) tej tempki nie bierzemy pod uwagę. Ale to jest tylko moje zdanie. Przede wszystkim barakuje tu potwierdzenia przez usg.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Oczywiście dwie kolejne temki równe 37 i wiecej dopiero potwierdzą ten skok, chodzi mi tylko o to że ta wyższa temka z 15dc nie powinna byc brana pod uwage.
    --
  3.  permalink
    justa...to dupka brać dziś czy nieee buuuu
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    W ulotce jest rzeczywiście taka informacja " W trakcie pierwszych miesięcy kuracji mogą wystąpić krwawienia i plamienia". Ciekawe czy ma to wpływ na ewentualne zagnieżdżenie...
    --
  4.  permalink
    Oj kochana tego to ja nie wiem. Miejmy nadzieję, że nie.
  5.  permalink
    Spiąca jestem :(
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    heheh wlasnie weszłam do domu przepisał mi 2 ampułki pregnylu i zaplaciła 16zł z groszami..
    --
  6.  permalink
    Oo.... ja tez tak chce :P ja za 1 zastrzyk ovitrelle 170zl placilam...nastepnym razem poprosze o pregnyl :P
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Iwoas to sprawdź datę produkcji jeszcze bo może mają jakieś zapasy ale cena i tak dziwna bo nawet MZ podaje inną na swojej stronie
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    termin waznosci jest az do 2014 roku, abortaW wchodziłam na ta stromnk MZ ale np luteina pisze ze refundowana kosztuje 12 z groszami a ja place 3,50 tak samo CLO ja płace za niego 4 zl z groszami
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    No tak bo to ma długą datę ale mi chodzi o datę produkcji :) Wiesz ja taką cenę pregnylu widziałam kilka lat temu teraz jest droższy więc albo apteka jedzie po kosztach, albo ma stare dostawy i dopiero jak się skończą będzie miała aktualne ceny. Za luteinę 3,50 płaciłam 6 lat temu teraz około 15 zł :)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mgiełka mysle że nie powinien juz dziś zaszkodzić ale dla pewności przeciez mozesz sie wstrzymac do jutra rana ale dłużej juz raczej nie.

A z tymi lekami to chyba nawet ne chodzi o to czy maja jakies zapasy czy nie. Bo np. ja ostatnio też sie zdziwiłam jesli chodzi o duphaston. Ze wzgledu na to że dośc duzo go biore przynajmniej trzy opakowania (po 20szt.) na miesiąc wiec też rozglądałam sie za tańszym. i wyobraźcie sobie że sa apteki gdzie kosztuje on 43zł ja co prawda zwykle kupowalam w cenie od 34zł do 37 za opakowanie. A mój mąż ostatnio kupił mi w cenie 25zł:shocked: I pani wytłumaczyła to tak że czasem dostaja tańszą dostawe tzn. sprowadzaja (nie wiem z skąd) i faktycznie lek jest duzo tańszy i przypuszczam że podobnie może być z tymi zastrzykami.
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    iwoas, gdzie masz tą aptekę? Zaraz zamówienia zaczniesz zbierać :)
    --
  7.  permalink
    iwoas, gdzie Ty kupiłas tak tani pregnyl?!?!?!?!?! :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ja mieszkam w ZORACH abortaW umnie w kazdej jednej aptece luteina kosztuje 3,50 ta cena nie zmienia sie od kilku lat bo ja tyle płacilam ok 10 lat temu i dale tak kosztuje a to co podaje MZ to nie do konca chyba prawda
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    No to z luteiną masz farta bo ja swoją w różnych miastach wykupywałam i zawsze było między 12 a 15 zł
    • CommentAuthortiga
     permalink
    Ja ostatnio za 2 op. po 3 szt Pregnylu płaciłam ok 80zł. Mój gin kazał mi szukać pakowanych po 3, bo wychodzi taniej :) i teraz zostałam z zapasem Pregnylu w lodówce :) ale z tego, co widzę to i tak wyszło mi taniej.. także to chyba zależy od apteki...
    --
  8.  permalink
    ja juz nigdzie nei znalazlam w Warszawie tych opakowań po 3 i musialam trzy osobne kupowac..
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    umnie tez nie ma po 3 pakowane tylko pojedynczo wiec narazie mam 2 ampułki jak bedzie potrzeba do dopisze kolejne , ale sie ciesze ze udalo mi sie kupic praktycznie za grosze , ale i tak wewnetrznie jestem załamana to juz kilka dni jak moja mamuska w spiaczce nie moga ja wybudzic jest jakas infekcja i goraczka to czekanie jest najgorsze:cry:
    --
    • CommentAuthortiga
     permalink
    Kandyzowana jak samopoczucie? kiedy testujesz? :smile:
    --
  9.  permalink
    iwoas30
    jaKby co to się mogę uśmiechnąć do Ciebie ;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    mgielka1983 pewnie
    --
  10.  permalink
    hej tigaa :-))) Samopoczucie? a wporządku.. dzis dziwnie czuje podbrzusze i takie miniskurcze jakies i mam co jakis czas ból w pachwinie ale takto jest ok :-)
    Testuje pierwszy raz w poniedzialek z moczu i w zaleznosci od wyniku albo we wtorek albo środe ide na krew :-) w kazdym razie do czwartku mam to zrobić - lekarz kazal i mam wizyte. W zaleznosci od tego jaki bedzie efekt tego cyklu zdecydujemy co dalej - czy tylko duphaston ;-) czy znow clo i pregnyl itp..
    --
  11.  permalink
    Jak myślicie kiedy mogę testować? Bo tak zwykle to bym pewnie 25dc testowała, ale przez clo i późną owu to pewnie się przesunie wsio? 25dc odstawiam dupka to pewnie gdzieś z 5 dni po tym co?
    • CommentAuthortiga
     permalink
    Kandy to ja trzymam kciuki za "+" :smile: super prezent na Mikołaja :smile:
    --
  12.  permalink
    Aneczko - poczekaj ok 12 dni od owulacji :-)
    --
  13.  permalink
    Tiga a jak u ciebi bo nie widze nic na Twoim profilu??

tiga, to byłby super prezent na Andrzejki (30/11 - moj chlop ma tak na imie) i moje imieniny (1/12 - Natalii) :P

ale nie nastawiam się bo mało bardzo serduszkowalismy wiec jest nikła szansa , że cośtam się pojawi.. musiałby się niezły Komandos trafić, który zaatakowałby moje jajo.. ;-) raczej nastawiam sie na kolejny cykl.. ale oczywiście piszczałabym ze szczescia jakby beta okazała się pozytywna i ładna juz po tym cyklu ;-)
    --
  14.  permalink
    Tak 3-4 grudnia co?
    • CommentAuthortiga
     permalink
    Kandy u mnie 10tc.. zaowocował pierwszy z Pregnylem. Moja kumpela zaskoczyła a serduszkowała się w sumie 3dni przed owu i pozniej po owu, bo jej facet ciągle w delegacjach, zreszta tak jak mój :smile: więc nigdy nic nie wiadomo - ja nadal będę trzymała mocno kciuki :wink:
    --
  15.  permalink
    Dziewczyny właśnie byłam zrobić siku i...na papierze zobaczyłam małą plamke...blado czerwoną ...nie wiem ocb...:/
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Hej hej ,

Dzis moj 25dz, ostatnia tabletka dupka. myslicie ze od kiedy mozna testowac ?? Myslalam o pon, jak nie dostane @ przez weekend.
    --
  16.  permalink
    zależy jakie masz cykle ...
    --
  17.  permalink
    mgielka- owu ? czy implanyacja??

tiga gratulacjeee!!! ;+) ale zazdroszcze. ja 2 dbi przed owu i juz nic potem... ale zobaczymy.. to tez moj pierwszy cykl z clo i pregnylem..
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    mam PCO wiec cykle dlugie i nieregularne, ale myslalam ze po dupku raczej powinny byc w miare regularne.
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    Kandy nie mam pojęcia :/ nie miałam tego usg i nie wiem...ale patrząc po pecherzyku ...16 dc miał 25 mm a dziś mam 20 dc to raczej to nie owu ...bo owu już raczej była ?? i dont no :cry:

moya212...nie wiem czy dupek wyrównuje cykle....jedne po nim dostaja na 2 dzien @ a inne za tydzien...2 tygodnie...
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no nic, poczekam do pn i zobacze.
    --
  18.  permalink
    puk puk. Piszcie coś bo mi się nudzi ;)
  19.  permalink
    mgielka, trzymam kciuki ze może wczesna implantacjha ( rzadko ale sie zdarza, ze implantacja rozpoczyna się 4tego dnia) . to co prawda bardzo rzadkie ale się zdarza ;-)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mgiełka naprawde szkoda że tego usg nie było... ale ja zapomniałam że ty miłaś juz w 16dc taki duzy pęcherzyk w tkim razie wziełabym ten duphaston jednak dziś. Bo skok tempki przeciez moze byc nawet po 3dniach od owu... a to krew masz na papierze czy śluz taki ciemny? bo jezeli śluz to mozliwe że masz za niski progesteron w fazie lutealnej i dlatego bo ja tak miałam i dupek pomagał właśnie to sie chyba nazywało ,,niedomoga lutealna". ale kurcze nie jetem pewna bo juz to u mnie bylo dawno. ale może weź ten duphaston.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A i na Twoim miejscu umówiłabym sie u gina jednak na usg w celu sprawdzenia czy nie masz torbielki bo z tym pęcherzykiem różnie mogło byc,nie masz pewności że pękł a sama tempka o tym nie świadczy niestety. duphaston powinien pomóc w razie czego wchłonac sie torbielce. jesli bys w tym cyklu nie zaskoczyła to zanim zaczniesz brac kolejny cykl clo to s ja bym sprawdziła to na twoim miejscu, takie jest moje zdanie.
    --
  20.  permalink
    a ja się zgadzam z justa - trzeba to wszystko pospradzac :) i koniecznie bierz dupka.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.