hejka dzwoniłam do mojego gin zeby mi wypisał recepte i przekonam sie czy rzeczywiscie w aptece pregnyl jest za 8,40zł bo ja tyle aptek obchodzilam i nigdzie nie było wiec zaraz sie zbieram i wychodze dam zan po powrocie
iwoas, ja nie wiem ale nie ma pregnylu za taką kwotę nigdzie... to juz nie jest refundowane i jedna ampulka kosztuje 40-50 zł... dowiadywałam się - nie ma tańczego bo jest pełnopłatny i ciężko dostępny..
Kandyzowana dla mnie tez ta cena jest w szoku ale jak dzwonilam do apteki to podała mi taka kwote wiec chyba sie nie mylila ale teraz wychodze do godziki bende i dam znac nie ma to jak sie przekonac a tymbardziej ze ide odebrac recepte
iwoas no to jestem mea ciekawa.. ja 150 zł wydałam na 3 ampułki..
flowka - testować najwczesniej 12 dni od pregnylu by byl wiarygodny a najlepiej 14 dni... wiec jeszcze czeka nas kilka dni.. ja czekam jeszcze 4/5 dni...
Flowka nie jestem pewna, ale chyba czytałam w ulotce dupka że mogą wystąpić krwawienia. Przeczytaj sobie ulotkę. Ja znalazłam taki opis: "W nielicznych przypadkach w trakcie leczenia może pojawić się krwawienie międzymiesiączkowe, któremu można zapobiec zwiększając dawkę dydrogesteronu. Mogą także wystąpić: plamienia, zmiana objętości krwi traconej w czasie menstruacji, wtórny brak miesiączki"
Witam. One Kiss jesli chodzi o skok u Mgiełki to mysle że mozna uznac to za skok skoro jest 37' stopni poniewaz poprzedzone jest 6 tempkami niższymi... bo jest taka zasada że jeżeli ciąg np. nizszych tempek zakłócony jest w jednym dzniu wyższą tempka (tutaj to15dc) tej tempki nie bierzemy pod uwagę. Ale to jest tylko moje zdanie. Przede wszystkim barakuje tu potwierdzenia przez usg.
Oczywiście dwie kolejne temki równe 37 i wiecej dopiero potwierdzą ten skok, chodzi mi tylko o to że ta wyższa temka z 15dc nie powinna byc brana pod uwage.
W ulotce jest rzeczywiście taka informacja " W trakcie pierwszych miesięcy kuracji mogą wystąpić krwawienia i plamienia". Ciekawe czy ma to wpływ na ewentualne zagnieżdżenie...
termin waznosci jest az do 2014 roku, abortaW wchodziłam na ta stromnk MZ ale np luteina pisze ze refundowana kosztuje 12 z groszami a ja place 3,50 tak samo CLO ja płace za niego 4 zl z groszami
No tak bo to ma długą datę ale mi chodzi o datę produkcji :) Wiesz ja taką cenę pregnylu widziałam kilka lat temu teraz jest droższy więc albo apteka jedzie po kosztach, albo ma stare dostawy i dopiero jak się skończą będzie miała aktualne ceny. Za luteinę 3,50 płaciłam 6 lat temu teraz około 15 zł :)
Mgiełka mysle że nie powinien juz dziś zaszkodzić ale dla pewności przeciez mozesz sie wstrzymac do jutra rana ale dłużej juz raczej nie.
A z tymi lekami to chyba nawet ne chodzi o to czy maja jakies zapasy czy nie. Bo np. ja ostatnio też sie zdziwiłam jesli chodzi o duphaston. Ze wzgledu na to że dośc duzo go biore przynajmniej trzy opakowania (po 20szt.) na miesiąc wiec też rozglądałam sie za tańszym. i wyobraźcie sobie że sa apteki gdzie kosztuje on 43zł ja co prawda zwykle kupowalam w cenie od 34zł do 37 za opakowanie. A mój mąż ostatnio kupił mi w cenie 25zł I pani wytłumaczyła to tak że czasem dostaja tańszą dostawe tzn. sprowadzaja (nie wiem z skąd) i faktycznie lek jest duzo tańszy i przypuszczam że podobnie może być z tymi zastrzykami.
ja mieszkam w ZORACH abortaW umnie w kazdej jednej aptece luteina kosztuje 3,50 ta cena nie zmienia sie od kilku lat bo ja tyle płacilam ok 10 lat temu i dale tak kosztuje a to co podaje MZ to nie do konca chyba prawda
Ja ostatnio za 2 op. po 3 szt Pregnylu płaciłam ok 80zł. Mój gin kazał mi szukać pakowanych po 3, bo wychodzi taniej :) i teraz zostałam z zapasem Pregnylu w lodówce :) ale z tego, co widzę to i tak wyszło mi taniej.. także to chyba zależy od apteki...
umnie tez nie ma po 3 pakowane tylko pojedynczo wiec narazie mam 2 ampułki jak bedzie potrzeba do dopisze kolejne , ale sie ciesze ze udalo mi sie kupic praktycznie za grosze , ale i tak wewnetrznie jestem załamana to juz kilka dni jak moja mamuska w spiaczce nie moga ja wybudzic jest jakas infekcja i goraczka to czekanie jest najgorsze
hej tigaa :-))) Samopoczucie? a wporządku.. dzis dziwnie czuje podbrzusze i takie miniskurcze jakies i mam co jakis czas ból w pachwinie ale takto jest ok :-) Testuje pierwszy raz w poniedzialek z moczu i w zaleznosci od wyniku albo we wtorek albo środe ide na krew :-) w kazdym razie do czwartku mam to zrobić - lekarz kazal i mam wizyte. W zaleznosci od tego jaki bedzie efekt tego cyklu zdecydujemy co dalej - czy tylko duphaston ;-) czy znow clo i pregnyl itp..
Jak myślicie kiedy mogę testować? Bo tak zwykle to bym pewnie 25dc testowała, ale przez clo i późną owu to pewnie się przesunie wsio? 25dc odstawiam dupka to pewnie gdzieś z 5 dni po tym co?
Tiga a jak u ciebi bo nie widze nic na Twoim profilu??
tiga, to byłby super prezent na Andrzejki (30/11 - moj chlop ma tak na imie) i moje imieniny (1/12 - Natalii) :P
ale nie nastawiam się bo mało bardzo serduszkowalismy wiec jest nikła szansa , że cośtam się pojawi.. musiałby się niezły Komandos trafić, który zaatakowałby moje jajo.. ;-) raczej nastawiam sie na kolejny cykl.. ale oczywiście piszczałabym ze szczescia jakby beta okazała się pozytywna i ładna juz po tym cyklu ;-)
Kandy u mnie 10tc.. zaowocował pierwszy z Pregnylem. Moja kumpela zaskoczyła a serduszkowała się w sumie 3dni przed owu i pozniej po owu, bo jej facet ciągle w delegacjach, zreszta tak jak mój więc nigdy nic nie wiadomo - ja nadal będę trzymała mocno kciuki
Kandy nie mam pojęcia :/ nie miałam tego usg i nie wiem...ale patrząc po pecherzyku ...16 dc miał 25 mm a dziś mam 20 dc to raczej to nie owu ...bo owu już raczej była ?? i dont no
moya212...nie wiem czy dupek wyrównuje cykle....jedne po nim dostaja na 2 dzien @ a inne za tydzien...2 tygodnie...
mgielka, trzymam kciuki ze może wczesna implantacjha ( rzadko ale sie zdarza, ze implantacja rozpoczyna się 4tego dnia) . to co prawda bardzo rzadkie ale się zdarza ;-)
Mgiełka naprawde szkoda że tego usg nie było... ale ja zapomniałam że ty miłaś juz w 16dc taki duzy pęcherzyk w tkim razie wziełabym ten duphaston jednak dziś. Bo skok tempki przeciez moze byc nawet po 3dniach od owu... a to krew masz na papierze czy śluz taki ciemny? bo jezeli śluz to mozliwe że masz za niski progesteron w fazie lutealnej i dlatego bo ja tak miałam i dupek pomagał właśnie to sie chyba nazywało ,,niedomoga lutealna". ale kurcze nie jetem pewna bo juz to u mnie bylo dawno. ale może weź ten duphaston.
A i na Twoim miejscu umówiłabym sie u gina jednak na usg w celu sprawdzenia czy nie masz torbielki bo z tym pęcherzykiem różnie mogło byc,nie masz pewności że pękł a sama tempka o tym nie świadczy niestety. duphaston powinien pomóc w razie czego wchłonac sie torbielce. jesli bys w tym cyklu nie zaskoczyła to zanim zaczniesz brac kolejny cykl clo to s ja bym sprawdziła to na twoim miejscu, takie jest moje zdanie.