Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeNov 26th 2011
     permalink
    Dzięki Izuś:-) obyś miała rację:-) no ale jak endo jest wąskie to i pecherzyki nic nie wskuraja, a u mnie ani jedno ani drugie, no ale cóż zrobić
    •  
      CommentAuthorKokieteria
    • CommentTimeNov 26th 2011 zmieniony
     permalink
    *Ama* dziękuję bardzo za informację :) Po prostu sama nigdy nie spotkałam się z takim przypadkiem, ani w trakcie samoobserwacji ani przeglądając wykresy innych dziewczyn.
    *Toficzka* ja dostałam zestaw clo + dupek, a to dlatego, że mam PCO. Co do testów owulacyjnych to nigdy nie spotkałam się z taką informacją, że leki zaburzają ich skuteczność.
    *Ruda* szampańskiej zabawy!:jumping:
    *Kandy* i co? Obyło się bez łokci? Ile siniaków zarobiłaś? :wink:

U nas też dzisiaj rządził kurak w miodzie! :tongue:
    --
  1.  permalink
    kuleczka..a czemu myslisz ze sie @ nie doczekam ;-))) hihi

kokiet - haha wyjatkowo nie musialam ale bylam gotowa walczyc :D hihi

a mnie teraz boli znow jajnik\pachwina prawa.. tzn tak falami pobolewa o_O
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Gosiu zobaczysz masz dopiero 10 dc a przez 4 , 5 dni moze sie zniec endo urośnie na 8-9 mm i pecherzyk 20mm i bedzie OK!! trzymam kciuki:)
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    gosia moim zdaniem jest dobrze i obiecujaco :+) dzialaj kochana a za 5 dni ok powinna bys owulka. sprawdz to na usg ok 15 dc a wczesniej serduszkuj ile wlezie:))
    --
  2.  permalink
    Kandy bo masz typowe objawy II krech:P dlatego sadze, ze raczej @ się nie doczekasz :P Gosia będzie dobrze, ja w 12 dc endo mialam 6mm a pecherzyk najwiekszy mial bodajze 10 albo 12 mm...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Kandy moim pierwszym objwem byla potworna zgaga i to w okolicach @ a dopiero potem drażliwe sutki także wszystko możliwe że @ nie przyjdzie:wink: a pachwina lewa taraz mnie pobolewa, takze objawy faktycznie masz na II kreseczki:wink:
    --
  3.  permalink
    dziewczyny.. boli mnie podbrzisze i jjnik a jak siusialam to na papierze mam duzo sluzu rozowego zabarwionego krwia ;-(( niesmialo wlozylam palec by szyjke sprawdzuc a tam mokrooo.. duzo sluzu i to przezroczysto rozowego z domieszka niewielka krewki... ale to dopiero 23 dc.. malpa sie zbliza??? :-( nigdy tak nie mialam.. a moze to szyjka? nie mam paznokci by cos uszkodzic a codziennie ja sprawdzam.. jest twarda i srednio nisko... martwie sie..
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Justa z suplementacją progesteronu bywa różnie ale przy stymulacji CLO progesteron nie powinien być odstawiony wcześniej niż w 22 tc kiedy ma się pewność że łożysko w pełni przejmie produkcję tego waznego progesteronu natomiast od 14 tc można powoli zmniejszać dawkę jeśli jest mała, jasne, że są sytuacje, że bieże się go aż do porodu niestety, wszystko zależy od organizmu a może być tak, że odstawi się a za kilka tygodni wraca się znów do niego
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa z suplementacją progesteronu bywa różnie ale przy stymulacji CLO progesteron nie powinien być odstawiony wcześniej niż w 22 tc

Dzieki ja wiem na ten temat tyle co mi powie moja gin...:confused:

Kandy a może to implantacja??? bo to bardzo możliwe w tym dniu cyklu.
    --
  4.  permalink
    justa tez o tym pomyslalam bo ja nie miewam plamien. w sumie to nie plamienia bo nie mam bic n wkladce tylko po siusoaniu na papierze i w srodku.. bardzo boli jajnik poowulacyjny teraz i lekko podbrzusze... ae nie chce sie nastawiac. lyknelam dupka i zobaczymy co w srode mi na tescie beta wyjdIe.. a moze to wyjatkowo wczesna malpa. temp mialam rano 37...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Pewnie, lepiej sie nie nastawiac...choc to ciężkie...ja do końca powtarzałam sobie że to pewnie nie ciąża ale w głębi duszy miałam nadzieje malutką.:wink:
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    bo nadzieję trzeba mieć zawsze:-) i chyba tak już jest, że nawet gdy są małe szanse my i tak wierzymy:-) no w końcu wiara czyni cuda?:-) Kandy będą 2 krechy bo Ty jesteś zdrową kobietą:-)
  5.  permalink
    Któraś pytała o testy owu. Ja robiłam w tym cyklu i mnie nie oszukały :)
  6.  permalink
    gosiu hehe.. nie do konca bo bym clo i pregnylu nie brala;-) ale dziekuje :-**

justa a jakie Ty mialas objawy pierwsze takie co daly ci do myslenoa? bo ja w to nie bardzo wierzylam ale dzis ten sluz rozowy dal jakis cien nadziei ale nadal boje sie ze to nie to ;-(

gosia ja za Twoj pecherzyk trzymam kciuki ;-))
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Kandy no w sumie masz troszkę racji, ale tylko troszke:-) ale trzeba się trzymać że miałaś ładny pecherzyk i owu a to najważnijesze, i musi się udać:-) bo chcę być przyszywaną ciocią:-)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa a jakie Ty mialas objawy pierwsze takie co daly ci do myslenoa? bo ja w to nie bardzo wierzylam ale dzis ten sluz rozowy dal jakis cien nadziei ale nadal boje sie ze to nie to ;-(

Szczerze mówiąc w tym szczęsliwym cyklu to mie bolały mnie jajniki ani w czasie owu.. i objawów implantacji też nie choć jedynie co to tempka mi skoczyła jeszcze bardziej na tydzien po owu...może to był znak implantacji..nie wiem myśle że indywidualnie każda to przechodzi. a przed sama @ to typowe jej oznaki, ból podbrzusza piersi obolałe. przy dupku miałam cykle 28-29dni kiedy nie dostałam@ to zrobiłam test ale negatywny wyszedl. i chyba tego dnia zaczeła mnie meczyc zgaga straszna. bylismy na weselu wiec myslalam że może cos zjadłam...ale przyznam sie że juz wtedy moja nadzieja wzrosła:wink:nastepnego dnia zrobiłam test-negatywny ale zgaga tez sie wieczorem pojawiła. trzeciego dnia też zrobiłam test i mój M twierdził że ,,cos" jest.:bigsmile: i jak zobaczyłam jego minę to zobaczyalm że on też ma nadzieje... postanowiłam iść na bete ale w tajemnicy przed M- nie chciałam go bardziej nakrecac. A i jeszcze jeden ważny objaw tempka która była cały czas wysoko, zgaga mnie meczyła chyba pięć dni ale tylko wieczorem. Przyjełam wtedy juz duphaston na wszelki wypadek. jak odebrałam bete pierw zadzwoniłam do ginki a M powiedziałam wieczorem-nie mógł uwierzyć. Potem sutki stały sie drażliwe do dziś:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    justa2586: Dzieki ja wiem na ten temat tyle co mi powie moja gin...

Justa generalnie jest taka zasada, że zaczyna się odstawiać około 15 tc bo wtedy łożysko zaczyna swoją pracę ( generalnie jego wykształcanie zaczyna się około 9 tc by w pełni się wykształcić około 15 tc) ale do około 22-24 tc suplementuje się dalej progesteron by dać czas łożysku na załapanie swojej pracy oczywiście sukcesywnie zmniejszając jednakże przy jakich kolwiek plamieniach etc należy wrócić ( po odstawieniu) lub zwiększyć dawkę ( przy zmniejszaniu)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa generalnie jest taka zasada, że zaczyna się odstawiać około 15 tc bo wtedy łożysko zaczyna swoją pracę ( generalnie jego wykształcanie zaczyna się około 9 tc by w pełni się wykształcić około 15 tc) ale do około 22-24 tc suplementuje się dalej progesteron by dać czas łożysku na załapanie swojej pracy

Chyba musze poczytac i sprobować dowiedzieć sie wiecej na ten temat....na temat łożyska wiem tyle że mam trzynnaczyniowe i nisko:confused: ale może na najbliższym usg dowiem sie wiecej:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Wiesz to że jest nisko niczego nie przesądza jeszcze może pójść w górę :) będzie dobrze :)
  7.  permalink
    justa ja to kciukam za Ciebie i Twoje malenstwo :-*
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa ja to kciukam za Ciebie i Twoje malenstwo :-*

Nie dziekuje, żeby nie zapeszyć:wink: ja też za Was tu wszystkie trzymam kciuki.

Wiesz to że jest nisko niczego nie przesądza jeszcze może pójść w górę :)

No wiem wlaśnie że z rozwojem ciąży sie jeszce sie zmienia i na to licze.:wink:
    --
  8.  permalink
    jak na razie sluz ten rozowy juz nie jest widoczny... zobaczymy jak dalej bedzie.. bole troche ustaly.. ide zaraz z rodzicami do sasiada na kolacje Andrzejowa.. hyhs... moge sie napic kieliszek wina?? chyba tak bo jeszcze nie wiem co i jk wiec nie powinnam sie przejmowac?
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Kandy z umierem wszystko wolno :) miłej zabawy :)
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    hihihi.. zajrze do was kochane potem wiec sie nie zrgnac :-* hihi
    --
  9.  permalink
    co tu taka ciszaaa???! ale mam zgage.. :/
    --
  10.  permalink
    poszly final "Mam talent" ogladac :P
    --
  11.  permalink
    i jeszcze nie wróciły :P
    --
  12.  permalink
    a ja caly czas mam ten rozowy sluz z malenkimi krwinkami jakby... :-/ mam zgage. tam u wujka na imieninach sie pali papierosy w domu. jakos dalam rade ale teraz smierdze i mam zgage..
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    mam talent juz sie skonczyl ... hehe a co do sluzu ja mam biały i kleisty
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    kandy... zjedz sobie manti w ciazy tez mozna to jest na zgage:)
  13.  permalink
    wiem, ze sie skonczyl :P sama ogladalam :P Kandy mi sie wydaje, ze to moze zagniezdzenie :) moj sluz jest dzisiaj bialy
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    kuleczka a ktory masz dc ??
  14.  permalink
    dzisiaj 20 dc
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ja mam 25 dc i od ok 2 dni taki sluz bialy a wczesniej sucho ... sahara ehhh ciekawe dlaczego
  15.  permalink
    Ja w trakcie brania Clo mialam sucho jak na Saharze, wczesniejszy cykl z Clo to lalo sie ze mnie jak z kranu. Od 3 dni mam mokro znowu.
    --
  16.  permalink
    no zobaczymy co to za cholerstwo... wypilam tylko kieliszek wina czerwonego ale nawdychalam sie smrodu papierosow... :/ juz w donu bo to xa sciana byla impreza :-P no a ja sie ciagle boje ze to @ przychodzi do mnie ale dzis jest dopiero 23 dc to malpa tak wczesnie..? przy 37,00 stopnia? dziwne...

a co u Was ? :-)
    --
  17.  permalink
    My ogladamy teraz 40letniego prawiczka na tvnie :) i od dzis juz naprawde wstrzymujemy sie do poniedzialku z seksem :P
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    hihi ja tez ogladam 40letniego prawiczka z M :D i pisze z wami :P Ja juz w łozeczku wykapana pod pierzynka hehe:D
  18.  permalink
    kuleczka hiji... czasem warto czasem po prostu sie przytulic i isc tak spac... :-* ja jestem z dala od swojego o 150 km.. chlip..
    --
  19.  permalink
    Ja sie jeszcze nie mylam :P ehh...maz na ksw przelaczyl bo pudzian walczy teraz :P
    --
  20.  permalink
    dobranooc kobietki :* do jutra ;-)
    --
  21.  permalink
    No i ja KSW oglądam :) Się krew leje :/
  22.  permalink
    Pudzian wygrał. Idę spać. Kolorowych snów laski.
  23.  permalink
    Pudzian wygral hihi :)
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    milej nocki zycze wam wszystkim :* papa do jutra:hugging:
  24.  permalink
    Dobry...tempka spadła :cry: nie wiem ocb :neutral: Proszę spojrzeć na tempki ...mam na 2 stronie...albo tu http://enpr.pl/2069
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 27th 2011 zmieniony
     permalink
    bryyy wszystkim:)

kochana masz 37 wiec spadla 1 stopien. mi tez sie waha . maprawo sie wahac :-) nie martw sie :-*
    --
  25.  permalink
    kurcze...Tobie o pół spadła....mi o 1...hmm w tamtym cyklu już od 20 dc miałam 37,0 ...a od 24 dc od 37,3-2 .Ciekawe jak teraz będzie ;)
    kandy jak sie czujesz ??
    --
  26.  permalink
    Cześć dziewczyny :)
    Widzę że Wt też nie możecie spać :D

--

Suwaczek z babyboom.pl
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.