Kandy takie plamienia mogą być też objawem niedomogi ciałka żółtego wtedy niezbędne jest suplementowanie progesteronu jeśli masz teraz progesteron to zwiększ dawkę
tiga, dziekuje :-* tak jak pisalam. co ma byc to bedzie ;-) a wiadomo ze chcialabym malenstwo ;-) ale nie zalamie sie jak sie nie udalo.. nastepny cykl przede mna ;-)
aborta.. ale.wczesniej nie mialam tego... dopiero teraz tak mam.. biore dupka 2x1 i nie wiem czy mam zwiekszac czy nie.. myslisz ze moge sama zwiekszyc ?
Kandy i dobrze glowa do góry Kochana ;-* ja też mam dużo cykli - rozczarowań za sobą i wiem, że nieraz dopada zły humor wtedy wystarczy dobre słowo od kogoś kto potrafi Nas zrozumieć :)
bo ja nie mam nic na wkladce tylko i wlacznie jak sie podcieram to lekko widze i jak szyjke sprawdzalam to na palcu troche mialam techo jasnobrazowego dzis. wczoraj wieczorem byl rozowy sluz z mala iloscia krwi.. dzis tego nie ma tylko ten lekko brazowy wodnisty..
Kandy jak najbardziej możesz sama zwiększyć najpierw do 3x1 a jak się utrzyma plamienie to do 3x2. Wiesz to może być jednorazowe, albo właśnie implantacja a zwiększenie progesteronu pomoże w ewentualnej implantacji
Kandy szkoda, ze nie mozesz, bys przynajmniej sie troszke uspokoila jakby Ci powiedzial o co chodzi. Ale oczywiscie ja caly czas trzymam kciukasy za Ciebie:)
Dobra to teraz ja pojęczę Wam niech mnie ktoś dziś dobije bo inaczej pozjadam ściany z bólu :( już nie wiem jak siedzieć jak leżeć tak mnie brzuch boli :( a do tego óśemka postanowiła dziś się wyżynać ciąg dalszy :( jutro idę się umówić do dentysty, od niego dostanę list do szpitala do chirurga i niech mi je wyrwą w końcu
witam a mi dzis dzionek zlecial dzis siedzielismy i ogladalismy filmy ale najlepszy był ,, kac vegas w bangogu,, polecam usmialam sie do lez... a jutro ostatatnia tablecka clo i w piatek PREGNYLEK
Kurcze dziewczyny zdurniałam. Aborta pisze, że najpierw test a późnij odstawienie dupka. Ja mam brać dupka do 25dc później odstawić i jak nie będzie @ i będzie fasola to znowu brać dupka - tak jak ruda. Ale mi 25dc pewnie test nie wyjdzie bo miałam późno owu. 17 dc miałam usg i było już po owu. Nie wiem teraz co z tym dupkiem począć :/
Dziewczyny ja nie jestem wyrocznią, ale każdy lekarz tak mi zawsze powtarzał, znajomym również ich lekarze tak mówili, no i artykuły i książki jakie czytałam też o tym mówią, ale zawsze macie swoje głowy i robicie jak same uważaćie :) ja mogę tylko podsunąć pomysł.
od 16dc do 25dc. A kiedy twoim zdaniem robić test? Mój wykres taki nie do końca normalny i ciężko mi stwierdzić :/ A dupka wzięłam dopiero 17dc bo chciałam mieć potwierdzoną owu.
a z mama nic lepiej juz nie wiem co robic myslec caly czas w spiaczce nie wybudzaja ja staram sie zyc z dnia na dzien normalnie nie myslec boje sie zalamania choc caly czas mam ja w głowie nawet jak bym chciala tam jechac nic mi to nie da od miejsca zamieszkania mojej mamy szpital jest ponad 100 km wpuszcza na chwile i koniec jest nas 3 rodzenstwa czekamy kiedy zostanie wybudzona zeby byla swiadoma wtedy mozna zajechac , fakt nie jest tam sama ma swojego ukochanego z ktorym jest od 7 lat jestem w stalym kontakcie troche sie dogaduje ale jak nie rozumie dzwoni do mojej mamy znajomej z klatki ktora tez tam jest i ona dzwoni domnie i mi wszystko mowi..
Mnie lekarka, też kazała testować zanim odstawię dupka. Powiedziała mi nawet, że jak nie mam wyników, to lepiej wziąć dzień dłużej niż odstawić. Ale pewnie to też zależy od wyniku progesteronu.
ja wlasnie od 15dc do 25 dc biore luteine zeby miec @ bez lutki ani nie mam myslec zeby @ byla , ale teraz musze sie spytac lekarza co z lutka bo jesli jestem teraz na clo a wezme lutke to dostane @ jak osdtawie lutke a jesli bym zaciazyła i tez odstawie lutke to @ tez moge dostac!!
No myślałam o tym żeby przeciągnąć do soboty i w sobotę zrobić betę. Ale rozmyślam też nad tym że ja zawsze miałam krótkie cykle. Ale coś mówiłyście że jakby co to nawet z dupkiem dostanę @ tak? Bo nie chcę żeby mi się popieprzyło do reszty. I tak jest sukces że dziś 22 dc i nie ma brązu w gaciach.
betaHCG to hormon dokładnie gonadotropina kosmówkowa, która zostaje wydzielana w organizmie kobiety po implantacji zarodka w endometrium bada się ją 2-3 razy minimum by sprawdzić prawidłowy przyrost jej a co za tym idzie czy ciąża rozwija się prawidłowo i pozwala wykluczyć np ciążę ektopową. Bada się to w odstępach 48-96 h
Malutka - ja mam wlosy naturalne dosc jasne, taki sredni blond, wiec latwo sie rozjasnia, wiem, ze pasemka moglyby byc - juz maz mi wczesniej robil na czepku (wychodzily super), ale nie chce stosowac rosjasniacza, i nie chce byc az taka bardzo blond.. chcialam rozjasnic jakas farba bez amoniaku najlepiej, albo taka z lepszych do blond z Loreala moze.. hmm..sama nie wiem. Mam zdrowe wloski, bo nie farbuje czesto..zawsze jak zmieniam kolor to na zblizony do naturalnego i odrostow prawie nie widac jak juz sa.. teraz chcialam ciut jasniej ;) no nic, nie zasmiecam, lece zrobic henne i pozniej serduszkowac z Mezem :)
nie wiem czy duze.. dopiero sie zaczelo ;-(( ale bylo takie brunatne .. a ja mam raczej jasna krew okres .. nie wiem... plakac sie chce mi bo nie wiem czemu tak.. piersi mnie bardzo bola po boku.. nie wiem co myslec... wzielam wlasnie 2 dupki ;-(
NAjwcześniej dopuszcza się 9 dni ale w wypadku podawania pregnylu czy ovitrelle które są właśnie tą gonadotropiną dopiero 14 dni po jego podaniu
Kuleczka każdy lab ma inne normy dlatego pytałam o jej normy żeby wyliczyć ile procent normy stanowi wynik jaki ona ma :)
Flowka: Kandy, wez wiecej dupka dzisiaj wieczorem i jutro. I biegnij na bete. Jak wyjdzie +, bierz tak jak aborta pisała 3x2 i jak najszybciej do gina
Dokładnie tak kochana :) i nie smutaj się
izabela88: niecaly miesiac temu robilam mam dobrego lekarza gin i nie mowil ze mam za wysokie
Iza bo lekarz patrzy na normy kliniczne, które jak już setki razy było mówione są dla całej populacji czyli dla kobiet i mężczyzn niezależnie od wieku natomiast wg PTE i PTG kobiety w wieku rozrodczym powinny mieć 1-1,5 wynik TSH natomiast kobiety z Hashimoto 0,3-1
CLO wywołuje owulację a TSH to hormon tarczycy a więc lek wywołujący owulację nie ma wpływiu na tarczycę, w wypadku podwyższonego poziomu TSH stosuje się leczenie Euthyroxem, ale to też zależy od wyników ft3 i ft4 ponieważ czasem oprócz lewotyroxyny która jest głównym składnikiem Euthyroxu podaje się dodatkowo trójjodotyroninę