Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    dziewczyny czy któraś mi może napisać jak badać szyjkę????????///

--

Suwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorizabela88
    • CommentTimeNov 27th 2011
     permalink
    to jak pojde do lekarza w grudniu na monitoring to sie zapytam :) dzieki abortaW:):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Nie ma za co :) zapytaj koniecznie ale powołaj się na dyrektywę PTE i PTG w tym temacie bo inaczej będzie Ci ściemniał że masz w normie no i co najwazniejsze od tarczycy jest endokrynolog a nie ginekolog więc warto byłoby też się skonsultować z endokrynologiem
  2.  permalink
    aborta dzięki jeszcze raz.... teraz za WP :D
    Będę miała lekturke :D heh

--

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    No troszkę tego jest :) ale gra jest warta świeczki patrz rezultat u mnie :)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    abortaW.... moze dlatego mam zapisany jodid 200 na obnizenie tsh :) czytalam opis teraz
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ale nie badałaś przeciwciał a dopóki nie masz wykluczonego Hashimoto to bez sensu jest podawanie jodidu który może bardziej zaszkodzić to raz a dwa dobowa dawka to 150 mikrogram więc i tak bierzesz go za dużo.
  3.  permalink
    widziałam dlatego się zapytałam :)

Dziewczyny a co z tą szyjką????

--

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    zobacz tu
    http://forum.28dni.pl/discussion/14/2/obserwacja-szyjki-macicy/

wczoraj chyba Dziewczyny dały link;)
    --
  4.  permalink
    :-(
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kandy co to za mina?
    --
  5.  permalink
    smutno mi jakos...
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    e tam, pomyśl sobie, że masz przecież krew królewską - błękitną;) także odrobina różu nic nie znaczy;)
    --
  6.  permalink
    hihi korda :-) uwielbiam Cir. od razu mi lepiej ;-p
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    a poza tym wiesz, tak sobie myślę, że wiosna już blisko, a wtedy tyle bocianów przyleci, że ho ho
    --
  7.  permalink
    zobaczymy czy sie rozkreci cY nie.. a czy beta za dwa.dni bedzie juz wiarygodna?
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    myśle, że na beta możesz iść za 2 dni, tylko betahcg, nie samo hcg
    --
  8.  permalink
    zobacze jaka temp bedzie rano ale ja teraz mam 36,8 ... mimo iz rano byla 37,05... zobacze czy rano bedzie nizsza ... najwyzej bede musiala brac za pare dni znow clo jak negatywny wynik dostane bety ..
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ja też znów mam 2 dzień plamienie ;/
    ale u mnie tempka spada, wiec myśle ze @ blisko
    a u Ciebie @ nie będzie;)
    --
  9.  permalink
    no zrobie bHcg... ale juz wydaje mi sie ze znam wynik ;-) jedno wielkie ZERO...

oby Wam sie udalo w.tym roku.. wtedy bede sie cieszyc Waszym szczeaciem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    :crazy: Kandy!!!
    że tu nie ma ikonki klapsa w tyłek - to bym Ci przyłożyła za takie myślenie;)
    --
  10.  permalink
    korda .. hyhs... no tak jakos nie wiem... :-( ... ide spac .. obejrze jeszcze z.moim A fil jakis moze.. rano sie odezwe.. chlip... buzki..
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandy w ciągu dnia tempka nie ma żadnego znaczenia ze względu na działanie wielu czynników zewnęrznych etc więc na tempkę w ciągu dnia nie patrz i nie gmeraj przy szyjce jak masz plamienie no i zwiększ dupka
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Hej, dziewczyny bardzo długo się nie udzielam, ponieważ postanowiłam odpocząć od obserwacji i w tym cyklu nie mierzę temp, ani nie sprawdzam śluzu i szyjki, zresztą i tak ten cykl okazał się stracony, bo na usg nie było dominującego pęcherzyka... W następnym zwiększona dawka clo 3x1... !!!
    Nie udzielam się, ale Was dziewczyny chętnie czytam i jestem z Wami na bieżąco! :smile:
  11.  permalink
    dzieki aborta. tak zrobie. dobranoc dziewczyny!
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dobranoc Kandy :*
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    papa
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    monika witaj
    odpoczywajace mile widziane bo wnosza tu spokoj:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    To prawda :)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Troszkę się boję tego cyklu z zwiększoną dawką clo, tzn boję się skutków ubocznych, ale wszystko przetrzymam dla ujrzenia dwóch kreseczek na teście ciążowym...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Moni będzie dobrze :) ja skutki uboczne zaczęłam mieć przy dawce 3x3
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeNov 27th 2011 zmieniony
     permalink
    Czyli brałaś 9 tabletek w dzień? Mi gin pow, że maksymalna dawka to 3 tabletki...
    No ja brałam wcześniej 2x1 i miałam uderzenia gorąca i czasami było mi tak dziwnie zimno...
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeNov 27th 2011 zmieniony
     permalink
    abortaW: ja skutki uboczne zaczęłam mieć przy dawce 3x3

Można tyle brać? mnie po 3 tabletkach, przestawili na puregon
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ja taką dawkę brałam bo miałam zerową odpowiedź na stymulację, a tolerowałam CLO bardzo dobrze dopiero przy tak dużej dawce zaczęłam mieć uderzenia gorąca
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ja nie chciałam gonadotropin tak szybko wprowadzać, bo one dużo szybciej wyczerpują rezerwę jajnikową zresztą ja gonadotropiny będę stosowac dopiero przy stymulacji do in vitro
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Abortaw mam pytanie jestes lekarzem czy poprostu oczytana pytam bo niektore rzeczy sa dla mnie czarna magia ...
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    in vitro ?? a mialam inseminacje robiona ??
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Izabela nie nie jestem lekarzem, po prostu lubię medycynę :)

Co do inseminacji uważam, że to strata kasy bynajmniej w naszym wypadku bo u nas nie ma problemu ze śluzem ani z plemnikami po prostu ja muszę być stymulowana gonaodtropinami, a nie odważę się na stymulację i ryzyko zbyt licznej ciąży mnogiej albo na konieczność myślenia o redukcji zarodków, kolejna sprawa w wypadku gonadotropin jest większe ryzyko przestymulowania tzn wyprodukowania zbyt dużej liczby jajeczek które w cyklach naturalnych się traci a przy in vitro nie no i najwazniejsze decydując się na IVF mogę zadecydować o podaniu mi jednego zarodka a to redukuje ryzyko ciąży mnogiej
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    rozumiem :) mnie bradzo bola piersi po bokach i bardzo wrazliwe sutki i czasami mam klucia w macicy ...
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    aborta...najważniejsze jest twoje pozytywne nastawienie-podziwiam:smile:,i twoja wiara w to, że będziesz mamą-jesteś jeszcze młoda-więc wiek jest twoim sprzymierzeńcem .Wyobrażam sobie ile musiałaś przejść badań, przy twoich problemach zdrowotnych:sad:,ale byle do przodu:bigsmile:. ja za dwa dni mam odebrać jeszcze wyniki na przeciwciała plemnikowe i też się przez to wiele wyjaśni-jak wyjdzie źle(tfu,tfu:smile:),to też mnie czeka in-vitro.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    niekoniecznie in vitro jeśli wyjdą przeciwciała to wystarczy inseminacja w połączeniu z acardem i encortonem i będzie dobrze :) A co do mnie nie jestem już taka młoda, 6 lat starań za mną no i moja rezerwa jajnikowa pozostawia wiele do życzenia
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    ja biorę Clo 3x1, i wg mojej gin też to dawka maksymalna i jak czytałam ulotkę to się wszystko zgadza. wiec sama jestem zdziwiona ze mona było brac 3x3.
    Paula brałaś 3x3 przez 5 dni?
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    iza...mnie zawsze od owulacji-a nawet dwa dni przed,bolą piersi-właśnie po bokach i mam wrażliwe sutki-więc w moim przypadku to normalne i nie widzę w tym nic dziwnego...no ale każdy organizm jest inny
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    One tak 5 dni :) miałam konsultowane z lekarzem w klinice leczenia niepłodności :)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dokladnie ruda ... tylko jak dostawalam @ to mnie bolały 1-2 dni zaraz przed @ .a teraz mnie bola od 17 dnia cyklu a dupka zaczekalm brac od 18 wieczorem:)
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    czytałam że przy wrogim śluzie inseminacja a przy przeciwciałach in-vitro-ale możliwe że się mylę...to tak dobrze że w tak młodym wieku zaczęłaś się starać i leczyć,co by było jakbyś o dziecku pomyślała dopiero po 30?...no mnie wiek goni...za niedługo 34:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ruda każdej z nas się uda zobaczysz :) moja koleżanka ma termin na 27-go lutego z przeciwciałami walczyła acardem, encortonem i inseminacją i 2 inseminacja się udała :)
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    to akurat wiem:wink:,nie ma innej opcji abym nie miała dziecka:smile:-czego oczywiście wszystkim starającym się życzę:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Ja zmykam spac jutro do pracy na rano trzaba isc :) miłej nocki papa;):bigsmile:
  12.  permalink
    Dzień dobry :) ale naszkrobałyście ;) nieźle....Witam nowe dziewczyny ;)
    mADZIA...weź może kup w sklepie fryzjerskim mocniejszą wodę od tej która jest w opakowaniu farby...pomieszaj je...wtedy nałóż farbę ;) powinny wyjść jasne ;)No i farbę wybieraj najjaśniejszą ;)
    Kandy jak tam dziś wygląda ?? :) :*
    Flowka...robisz dziś betę ?? :>

Dziewczyny zerknijcie na mój wykres ...plissssss http://enpr.pl/2069 tu albo na 2 stronie pod wykresem !!
    Dziś tempka ta sama 37,0 brzuch boli ...no i sutki :/ masakra :confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.