Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeNov 28th 2011
     permalink
    A no właśnie nie, spóźnił mi się jeden dzień... :/
    No właśnie, więc w Twoim przypadku może być inaczej! :smile:
  1.  permalink
    no ja bym w ogole sie nie zastanawiała gdyby to nie zaczelo sie 23 dc i nie trwało w 24 dc... to troszke za wczesnie dla mnei jak na okres.. ale kto wie.. beta mi rozwieje wątpliwości..tylko nie wiem czy juz cos wyjdzie? jest 12 dfl. chyba juz cos powinno byc. Wiem, że pregnyl już nei płynie w mojej krwo bo to juz sprawdzalam i juz od 10 dc go nie ma.. ;-)
    mam iść dziś na bete czy jutro rano? bo juz nei wiem..
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kandy, jeśli się nie możesz doczekać i chcesz się upewnić to ja bym poszła dziś...
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    kandy , ja tez bym dziś poszła.
    --
  2.  permalink
    tez bym poszła dzisiaj
    --
  3.  permalink
    monia, chodzi o to , ze jesli to @ to nei bede brac juz duphastonu.. a jesli to nie @ to nei chce ewentualnie zaszkodzic odstawiajac go .. ;-) i zastanawiam sie czy isc dzis czy jutro?
    --
  4.  permalink
    Ok, to ja pójde dzisiaj o 15.00 ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    idź Kandy, idź. dobrą decyzje podjęłaś.
    trzymaj się . . . może jeszcze nic straconego. kochana nic więcej pisać nie będę, żeby Cię nie nakręcac.
    czekam z zaciśniętymi kciukami na wynik.
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dokładnie, tak dobrze zrobiłaś idź dziś!
    A my będziemy czekać z zaciśniętymi kciukami :smile:
    •  
      CommentAuthormalutka2105
    • CommentTimeNov 28th 2011 zmieniony
     permalink
    No i ja jestem za dzisiejszą betą Kandy ;) Będziesz przynajmniej wiedziała na czym stoisz :) A mnie ciupie dalej w tej psioszce. Myślałam, że może jakieś zapalenie, ale jest wsio ok.
  5.  permalink
    abortaW ja dupka wzięłam 20 dc więc chyba nic sie nie stało ?? dziś mam 23 dc...estrofem miałam zalecony od 5-12 dc go brałam dłużej do 15 dc bo podobno ktoś tu pisał żeby go razem z clo nie brać ;)
    --
  6.  permalink
    Jesteście kochane dziewczyny:****

Za godzinke pędzę i zobaczymy ;-) Jak się nie udało to cóż... kiedyś mam andzieje, że nie będzie za późno i będe miała swoją kruszynkę i wszystkei kiedyś zrobimy ZLOT CLOSTOWICZEK z dzidziami bądź juz większymi dziciaczkami i bedziemy się z tego wsyztskiego serdecznie śmiać!! :)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kandy, jestem za! :bigsmile:
  7.  permalink
    I ja też!
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Kandy trzymam kciuki za betę:)
    Ja właśnie gotuję obiadek dla męża - krem z pieczarek, ziemniaki, karkówkę w sosie i surówką z marchewki i jabłka:)
    Ja dziś mam 38 dc i nadal nic...ale za Was trzymam kciuki:) Niech któraś wreszcie powie że jest w ciąży.
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    hej wrocilam :)

Zakupy zrobione, obiad przemyslany. Na dodatek kupilam farbe do wlosow... Tak sie naczytalam tutaj o farbowaniu ze i mi sie zachcialo.

Kandy, tylko daj znac jak beda wyniki , bo my tu z niecierpliwosci padniemy !! Chyba nie musze dodawac ze trzymam kciuki !

no wlasnie, czekamy na dobrze wiesci,kacha dobrze mowi, niech juz ktoras objawi ta dobra nowine ! :smile:
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Moya na co jest ten MENOPUR???
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Znalazłam coś takiego, co daje cień nadziei do momentu odbioru wyników :

Krwawienie jeśli występuje to przeważnie w pierwszych miesiącach ciąży.
    Oto najczęstsze przyczyny:

(...)
    Implantacja jaja płodowego – w drugiej połowie cyklu, w którym nastąpiło poczęcie, jajo płodowe zagnieżdża się w ścianie macicy. Wywołuje to czasem dość obfite krwawienie, mylone nieraz z początkiem normalnej miesiączki, szczególnie jak emdometrium jest grube i mocno ukrwione.
    Nie ma ono wpływu na dalszy rozwój ciąży.

(...)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    menopur pobudza wzrost i dojrzewanie pecherzykow. Powoduje ze pieknie rosna , najczesciej pozniej dostaje sie pregnyl albo ovitrelle na poekniecie.
    Na mnie ten lek zadzwialal rewelacyjnie ( po 4 dojrzale pecherzyki na kazdym jajniku ) jesli podchodzilabym do in vitro, ale na zwykle cykl stymulowany to za duzo tego wyroslo i niestety nie moglam nic dostac na pekniecie :sad: Ja zaczynalam od najmniejszej dawki, tj. 1 ampulka dziennie, mozna zwiekszyc dawke nawet do 4 w zaleznosci od sytuacji. Jedynym minusem tego leku jest cena oraz to ze wyczerpuje rezerwe jajnikowa.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    kandy, czyli nadzieja jest ! zrob bete, to bedziesz pewna. W kazdym badz razie trzymamy kciuki, u rak i u nog nawet :wink:
    --
  8.  permalink
    Dziewczyny ja uważam że facet to dziwne stworzenie..... hehe
    ja po ślubie jestem ponad 2 lata, przed ślubem mówiliśmy o dzieiciach i on spoko będziemy mieć dzieci. Wiem że u kobiet szybciej budzi się instykt macierzynski, a chłopcy czegoś takiego nie mają do czasu aż zobaczą swoje dziecko. I wiem że żaden Pan nie jest gotowy na dziecko dopóki się ono nie urodzi. Dlatego lepiej żeby mój Mąż nie był świadomy tego że się staram heheh jak zaczęłam tylko mówić o staraniu o dziecko od razu się spiął i był nerwowoy. Jak przeprowadziliśmy rozmowę i powiedziałam że już nie bedę się starać (chociaż to nie prawda bo się staram) że luzujemy, to wrócił mój Mąż kochany taki jaki był :0 a ja po cichu robię swoje heheh woli mieć niespodzianke i bedzie miał (mam nadzieje) ale nie ma co mówic od razu o rozstaniu, myśle że każdy musi być gotowy na zmiany. Kobieta nie boi się zobowiązań a mężczyzna boi się bo to On bedzie utrzymywał dom i rodzinę. (wiem bo mój ciągle mówi że nas nie stać jeszcze nadziecko) Ciągle coś wymyśla najpierw mówił że musimy mieć mieszkanie - mamy, później prace na stałe - mamy oboje. teraz domaga się żebym zmieniła pracę na lepiej płatną heheh i tak już chyba będzie....
    :smile:
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana dobrze ze nadzieja nie umiera nigdy......
    --
  9.  permalink
    no nie umiera... dopiero w momencie odczytania wyników umrze ;-)
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    kandy a moze nadzieje nie umrze :) bedzie dobrze :) napisz odrazu wyniki czekamy z niecierpliwoscia....
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana umnie poprzedni cykl byl stracony bo mojego M nie bylo w tych dniach co powienien ale ja nawet nie wiem jak te dni zlecialy juz dzis wzielam ostatnia tabletke CLO w piatek do gin z pregnylem
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Iwoas - trzyma mkciuki by teraz Ci się udało ;-)
    --
  10.  permalink
    A mój Mąż się mnie zapytał, czy od niego odejdę jeśli okaże się, że jest bezpłodny oO..... nie odejdę, będziemy razem walczyć o malutka Kruszynkę
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    dzieki mam nadzieje ze sie uda a jak nie to nie na clo jestem drugi miesiac wiec jeszcze 4 by zostały kiedys tam clo zaowocowalo po 6 mc ale wtedy nawet nie wiedzialam o PREGNYLU wiec ten pregnyl to dlamnie nowosc
    --
  11.  permalink
    No to ide na pobranie.. odezwe sie potem.. buźka
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Cześć Dziewczynki :bigsmile:
    Jestem tu nowa, ale podczytuje forum już od jakiegoś czasu :bigsmile:
    Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona! :)

A tak w skrócie - to mój 2 cykl z CLO a dziś jest mój 8dc i w środę idę na pierwszy monitoring w tym cyklu.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Za was wszystkie również trzymam kciuki i mocno wam kibicuję :bigsmile:

Pozdrawiam was serdecznie i kciukam :o)
    •  
      CommentAuthorgosiacz1ek
     permalink
    Hey, możecie zerknąć na mój wykres czy już jestem po owulce czy nie. Jestem tutaj nowa i nie bardzo się orientuję . Z góry dziękuję i pozdrowionka
  12.  permalink
    Kandy ja złapałam dołka i sie nie udzielam...ale trzymam kciuki ;):*
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    sinoma, witaj ,

mgielka, a co to za nietega mina ? wiem ze weekend sie skonczyl, ale nastepny juz za 5 dni :wink:

gosiaczek ja Ci nie pomogne , bo jeszcze sie na tym nie znam, ale jest tutaj mnostwo dziewczyn obeznanych w temacie.Na pewno ktoras ci pomoze :)
    --
  13.  permalink
    mgielka.. wypije Twoje zdrowie drinka dzis. i Was wszystkich tez :-* ja juz po pobraniu 75 zl o.o ... no ale coz.. na tym sie nie oszczedza.. jutro o 9 bede zbac wynik... czyli juz niedlugo.. ale krwawienie jest wiec sie nie nastawiam.. najwyzej dzis bedIe pierwszym dniem cyklu jak cos ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Dziewczyny orientujecie się, czy CLO brane od 2 do 5dc ma te cykle skrócić?
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana 75zł zaplacilas za bete kurcze moze lepiej test ciazowy moglas kupic duzo to badanie kosztuje:shocked:
    --
  14.  permalink
    sinoma.. nie mam pokecia. ja bralam od 4 do 8 dc i mi najprawdopodobniej skrocil cykl do 25 dni...a moalam min. 30-36 dniowe..
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ja bralam clo od 2 do 6 , i jak na razie to czekam , dzis jest moj 28 dzien. Cykle mam dlugie i nieregularne ( PCO ).
    --
  15.  permalink
    iwoas. no w Warszawie w signal indunie robilam bo mam to w tym samym budynku co prace... zainweatowalam i bede wiedziec. a skierowanie bede brala sobie jak kiedys test mi pokaze 2 kreski. teraz to byl spontan a wyjdzie wynik prawidlowy. sikane jeszcze moglyby nie wyjsc. ale mam krwawienie wiec to tylko pro forma..
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Kandyzowana buziak i przytulaniec:***
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    kandy kochana ściskam Cie mocno ;) :* faktycznie u Was ceny z kosmosu :o u mnie za bete płace ok 20 zl :o
    moya212: mgielka, a co to za nietega mina ? wiem ze weekend sie skonczyl, ale nastepny juz za 5 dni
    nooo boo dziś te moje endometrium mnie podłamało :/ Do tego jestem wściekła na poprzedniego gina konowała :/ że tyle czasu straciłam a on od tak przepisywał leki bez badań np hormonów ( miałam robione w maju ) więc już pół roku minęło a do tego między czasie miałam kurację z cilest 3 cykle...później już badań nie było...tylko recepty przepisywał nooo i jeszcze przy zwiększonej dawce clo nie dał skierowania na monitoring :angry: gdzie jest takie wskazanie...pogorszyło sie endo przez clo(tak myśle ) wrrrrr
    Nadal boli mnie podbrzusze :/ a gdzie tam 9 grudnia :/
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    U nas 30 zł kosztuje beta:)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    kobitki za nie caly mieciac swieta naszym facetom damy testy ciazowe z II kreseczkami ja dałam mojemu M kiedys w jego urodziny hehehtest byl jego najlepszym prezentem
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Kandy będzie dobrze, jak tfu tfu teraz nie wyjdzie to jak odpuścisz to w najmniej niespodziewanym momencie się uda:)
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    no u mnie to na pewno nie nastąpi chyba że zdarzy się jakiś cud i zaciążę w grudniu bez wspomagaczy?:)
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Ja przed braniem CLO cykle mialam 40dniowe ale w miarę regularne, bo co 40 dni ta @ byla.
    Ale nie dochodzilo u mnie do owu. W poprzednim cyklu bralam CLO od 2-5dc 2x1 i owu miałam potwierdzoną monitoringiem w 17dc. Potem duphaston od 20dc przez 10dni 2x1 i cykl mialam 32dniowy, ale niestety @ przyszla. I tak zaczelam 2 cykl z CLO i dzis moj 8dc. Ale glowa do gory i ze zdwojona sila i nadzieja wierze w powodzenie: ) bo wiara czyni cuda... :)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    mgielka,
    moje endo tez nie najlepsze, w 11 dniu na usg bylo tylko 6 mm. Malo.... W zwiazku z tym mam pytanie, czy Ty ta witamine E bierzesz tez ze wzgledu na endo. ??
    Co do monitoringu , sa rozne szkoly.... ja mialam tylko 1 w tym cyklu, tzn 1 usg w 11 dniu i wedlug mojego lekarza to wystarczy .....
    --
  16.  permalink
    Iwoas :))
    Padłam jak zobaczyłam Twój suwak
    :crazy:
    danielek zaowocował po CLO? :crazy:
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    aga1976 tak zaowocował po CLO :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Aha zapomnialam dodac ze ja na endo dostalam ovestin ( lub estrofem ) 3x2 przez 3 dni.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.