no u nas bedzie abstynencja bo mam @ wiec jest ok... potem prawie tydz abstynencji bo on pracuje na noc a ja dzien i akurat na czas domniemanej owu jesli bedzie jak w tym miesiacu - to weekend i ma wolne ;-) wiec nie ma mocnych.. :-)
Flowka tak jest ;) Kandy...właśnie abstynencja musi być... bodajże od 3 do 5 dni ;) pojemnik musi być specjalny zakupiony w aptece ...musisz powiedzieć że na nasienie bo musi być wyjałowiony :)Mój też w domu oddał plemniory a ja pojechałam je zawieść ;)
im szybciej tym lepiej ;) najlepiej by było gdybyś autem jechała bo pojemnik musisz trzymać blisko ciała...musi być odpowiednia temperatura ;)a teraz na dworze coraz zimnie i wątpie żebyś jechała np autobusem trzymając ręke po kurtką ;). Zależy to od labo...kliniki...najlepiej do 30 min ;)Wybierz może takie miejsce które jest najbliżej Twojego domu ;)
hej, wracam do was i do staran z clo w zwiazku z tym mam pytanie zastanawiam sie ile dni po zakonzeniu clo wystepuje owulacja :mysli: monitoringu w tym cyklu nie bedzie bo gin na ulopie
witaj marysia, kiedy wystepuje dokladnie owulacja nie mozna stwierdzic z clo czy bez. Jednakze jesli bierzesz dodatkowo zastrzyk na pekniecie , to wtedy mozesz ewentualnie zalozyc kiedy nastapi owulacja.
no wlasnie nie mam mozliwosci moj gin stwierdzil ze owu jest potwierdzona i jest ok wiec miesiac jak bedzie bez monitorinu to bedzie ok, a po za tym mam noge zlamana i ciezko byloby mi sie mimo wszystko ruszyc i jechac do gina
u mnie zawsze wystepowala miedzy 12-14 dc czyli przy clo bedzie tak samo?
torbieli nie mam mialam przerwe w clo bo pierwszy raz bralam w sierpniu wtedy udalo mi sie zajsc ciaze- blizniacza ale niestety poronilam i teraz wracam do staran i znowu z clo
marysia, u zdrowych kobiet przyjmuje sie ze owulacja wystepuje miedzy 12 a 14 dniem. Nastepnie sa wyjatki od reguly tj. stres, podroz. i wszystko moze sie poprzesuwac. ale skoro cykle mialas regularne i tak wczesniej owulacja wystepowala, to mysle ze mozesz zalozyc ze tak bedzie i tym razem.
hej dziewczyny wracam właśnie od ginekologa dziś jest 13 dc i w prawym jajniku mam dwa 18 mm pęcherzyki , ginekolog powiedział żebym od dziś zaczeła brać duphastun ale czy to nie zawcześnie jak przepisywał mi clo to powiedział że jak będzie owulacja to mam zacząć od 16 dc a dziś powiedział że jak mają 18 to żeby zacząć dziś.Przyjmowała któraś z was od 13 dc
marysia my wróżkami nie jesteśmy...od tego jest ginekolog...w clo jest wskazane monitorowanie cyklu...poczytaj ulotkę i na podstawie monitoringu ginekolog stwierdza kiedy masz owulację ...Jeżeli Ci powiedział że nic sie nie stanie...jeśli jeden miesiąc nie będziesz monitorowana to to nie gin a konował Clo Ci stymuluje pecherzyki ...niech będą ładne a jeżeli nie pękną ?? utworzy sie torbiel itd....dlatego monitorować trzeba
korda, zaczelam mierzyc dopiero pod koniec tego cyklu, w sumie dopiero od tygodnia mierze. Przez ostatnie 3 dni mam 36,8. Z mojego wykresu tygodniowego nic nie wynika na razie. Na pewno w przyszlym cyklu bede mierzyc i wtedy sprobuje porownac wyniki.
saba pecherzyki ładne...pamiętasz jakie endo miałaś ?? bo ono jest ważne ;) Ja miałąm brać od 12 dc do 24 ale sama sobie zmieniłam...od skoku temperatury...
Kandy mówię mojemu m że nasienie można dowieźć ale chłopaki muszą mieć odpowiednią tempkę to wiecie co mój żartowniś powiedział? Żeby do termosu naładować :) Się popłakałam ze śmiechu :) bo mam bujną wyobraźnię ;)
saba endometrium ;) musi być odpowiedniej grubości .W trakcie cyklu miesiączkowego u kobiety dochodzi do zmian w endometrium, które - po owulacji - przygotowuje się do zagnieżdżenia w komórki jajowej, czyli do ciąży.
saba w moim poście pisze co to endometrium...jeżeli będziesz miała za cienkie to może nie być możliwości żebyś zaszła w ciąże...mimo ładnych pecherzykow
moya mam dwa zdjęcia usg na jednym jajnik prawy i lewy a na drugim zdjęciu tylko nie wiem czy to jest jajnik zmierzony czy to o co wam chodzi bo jest napiasne +34.6mm x8.6 mm wiem że zadaje głupie pytania ale ja dopiero od was się dowiaduje czytam was i dlatego pytam
Hej dziewczynki, ale naskrobałyście przez weekend:) Korda czy Ty dostałaś@?? Kandy Ty też?? Tempka masz ładną, ech... Ja dziś 23dc, powiem Wam, ze w 1cyklu z clo (2x1) oraz w drugim (1x1) miałam wyższa tempkę w drugiej fazie niż teraz z lutką...w ogole dziś jakoś mocno wylatuje ze mnie i to żółta, nie mam żadnego świądu, pieczenia itp, możliwe, że lutka stosowana 2 razy dziennie od pru dni zmienia zabarwienie na żółto?
Dziewczynki, mam takie nietypowe chyba pytanie. Moze nawet glupie hyhy :) Czy jak w zeszlym cyklu pecherzyk byl z lewego jajnika, to w tym bedzie z drugiego, czy to nigdy nie jest regula? Jak to jest, bo probuje to rozkminic ;)