Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Izzza :)) hihi

smerfeta.. ja racze tak, rano wyniki bety i zobacze tempke.. ale mam krwawienie w swoim 25 dc czyli cykl mialam 24dniowy :/
    --
  2.  permalink
    sinoma - reguły nie ma..;-))
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeNov 28th 2011
     permalink
    mimik, ja mam to samo, wlasnie opedzlowalam cala czekolade :crazy: a to znak u mnie ze @ przyjdzie.

saba, nie ma glupich pytan gdy chcesz sie dowiedziec czegos pozytecznego :) ja mam w opisie usg napisane endometrium = 6,3 mm struktura hypoechogenna ( w sumie to nawet nie wiem co to znaczy ). no ale chyba ok, bo ginka nic nie mowila.
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    ja dzisiaj przegoniłam mojego przez pół miasta żeby mi kupił białe michałki taka mam ochotę hehe
    --
  3.  permalink
    mimik :P moj by mnie zabił:p ale mam szarlotke i jem jak głupia a dupa rosnie :crazy:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    moya doczytałam się pod tym 8.6 jest nabazgrane długopisem endometium ale musiałam się wczytać to chyba dobre
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    saba, no to dobre, mi ginka powiedziala ze minimum 8 mm, wiec masz ok :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    moj ostatnio jest cos uległy hehe
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Mimik nie rob ochoty na michaly :p
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    ale jak teraz patrze to w poprzednich cyklach miałam większe po 10 ale nie było pęcherzyków a teraz są
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    hehe dobre są:)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    saba, a ty jestes na clo ??? bo podobno przy clo to endo robi sie nieciekawe i przewaznie trzeba czyms sobie pomagac.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    moya jestem na clo dlatego napisałm że bez clo miałam większe a z clo to mój pierwszy cykl
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    moya212 niekoniecznie ja byłam na CLO i endo 11 mm
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeNov 28th 2011 zmieniony
     permalink
    wlasnie rzucilam okiem na ulotke i mam w niej napisane w efektach ubocznych ze przy clo endo jest cienkie i trzeba brac dodatkowe estrogeny.
    Spytaj nastepnym razem ginka czy moglby ci dac cos na jego poprawe.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    mimik no to fajnie ze masz 11, nawet przy clo. widoac to nie regula. Kazdy inaczej reaguje.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    moya ale jak mam te 8.6 to też powinnam coś brać chyba nie bo by sam chyba powiedział
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Wydaje mi sie ze jakby bylo zbyt male to gin by ci o tym powiedzial i na pewno cos dal. a ze nic nie mowil to wszystko w porzadku. Tak mi sie wydaje przynajmniej.
    Nie martw sie na zapas. :smile:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    wiem żeby się ni emartwić ale mam wysoką prolaktyne dlatego wszystko mnie niepokoi choć mój gin uważa że nie powinna zaszkodzić
    --
  4.  permalink
    Kandy dzieki, pomyliłam się dziś 25dc a nie 23, będe chciała w nast.cyklu dupka zamiast lutki dowcipnej, bo wrrrrr
    Moya ja miałam tak ostatnią obfitą @, że endo nie mogłobyć cienkie, a 18dc tydzień temu na usg dr mówiła, że endo pogrubione, nie zapytałam o szczegóły.
    •  
      CommentAuthorKokieteria
     permalink
    Dziewczyny, a czy któraś z Was zaczynało od clo w dawce 0,5 x 1?
    Czy najmniejsza to 1 x 1 dziennie?
    --
  5.  permalink
    kokietka.. wiem ze sa dziewczyny ktore maja najpierow 0,5 x 1 .. ja mam 1x1 ale sa tez wieksze dawki.. ja nadal mam @ tylko w srodku i jak siku robie to troche na papierze a rakto nic na wkladce... ja zwariuje.. tak wolno sie rozkreca? rano mialam caly wielki kilkucentymetrowy skrzep ze sluzu i krwi a potem male strzepki i troche krwi a teraz sama nie wiem... z ciekawosci temp 37,7 chociaz wiem ze to wieczor... ciekawa jestem tempki rano...
    --
  6.  permalink
    kandy a Ty miałaś ok progesteron?
    Mi na ostatniej wizycie Pani dr powiedziała, że są nawet dawki 6x1...szok...
    Ja myślę czy od nast.cyklu nie brać 2x1 od 3-7
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    a smerfeta Ty sama sobie dawkujesz? co na to gin?
    --
  7.  permalink
    ja bym sie bala by nie przestymulowac...
    ja progesteron mam ok. nie mam brazowych plamien tylko czerwone krwawe ;-)
    --
  8.  permalink
    Nie sama sobie:) W 1wszym cyklu jedna dr zaleciła mi 2x1 5-9dc i wtedy miałam bolesną bardzo owu, wysoki progesteron itp. potem mówili mi lekarze żeby przy pcos brac 3-7 po jednej i w tamtym cyklu tak brałam i teraz w tym choć nie czułam za bardzo bólu itp. w tym cyklu i tempka z lutką niższa niż bez więc się zastanawiam czy iod 4cyklu z clo dawki nie zwiększyc..
    I martwi mnie to, że tempka po domniemanej owu wzrasta mi z 3dni, gdzies dopiero 3go-4go dnia po peknięciu jest skok...hm?
  9.  permalink
    Nio Kandy ja już brałm 2x1 i miałam jeden dominujący pęcherzyk..
    Dziwi mnie, że masz te krwawienia mimo utrzymującej się takiej tempki..
  10.  permalink
    Ja też mam tak że @ tuż tuż albo już a tempka wysoko
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no wlasnie, na @ powinna spasc. a jaka jest normalna tempka na @ ?? tzn. taka ksiazkowa.
    --
  11.  permalink
    Nie wiem jaka książkowa. Ale powiem Ci, że to różna sprawa chyba, bo np.ok.3,5roku temu jak 6m-cy mierzyłam tempke to skok był dzień po bólu i ostatnim dniu ze śluzem płodnym, a od dłuższego czasu już nie mam tak a na 3-4dni po bólu i ost.dniu z takim śluzem mam skok i nie wiem od czego to zalezy itd.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mgiełka CLO może upośledzać endometrium co oznacza, że może powodować że jest cieńsze lub naruszać jego strukturę utrudniając implantację
  12.  permalink
    takie coś znzlazłam o tempce: Ta zmiana temperatury zachodzić może w czasie kilku dni. Ze względu na charakter zmian temperatury dzielimy skok temperatury na:

stromy (ostry, znamienny) - gdy przejście dokonuje się w ciągu 1-2 dni
    gdy zmiana trwa kilka dni:
    łagodny (stopniowy),
    schodkowy,
    zębaty.
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    laseczki ja po duphastonie krwawienie miałam takie skąpe, trwało max 4 dni, rozkręcało się 2 dni, na trzeci krew, w 4 dniu plamienie.
    Leki zaburzają @ bo są stymulowane.

Ja progesteronu nie miałam mierzonego, czy jak jest niski to są brunatne plamienia?
    :shocked: ja takie mam przy @
    --
  13.  permalink
    hejka dziewczynki, ja wlasnie wrocilam z wynikami meza...nie wiem jak je nalezy interpretowac, ale mnie sie one nie podobaja...jutro zadzwonie do ginka i sie umowie na wizyte, niech mi powie co i jak
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    a nie masz norm kuleczka?
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    kulka mój robił niedawno badania, jak coś to pomogę w interpretacji:)
    --
  14.  permalink
    kuleczka ja swojego w czwartek bede znac..

jak moze byc okres skapy jak endo jest grube i musi sie zluszcYc.. mi sie musi ze 14 mm zluszczyc hihi.. wole porzadna @ i by sie ladnie zluszczyla jak zawsze a potem od poczarku niech odnawia... ;-( ja sie nie zgadzam na taki okres.. wole swoj wodospad ;-P
    --
  15.  permalink
    rumba powiedz mi jakie wartosci nalezy brac pod uwage czy wynik jest prawidlowy czy nie? bo troszke duzo tego tu jest :P
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kuleczka patrz na budowe, ruchliwosc
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ilosc
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    kuleczko napisze ci zaraz wyniki oraz normy mojego faceta to sobie porównasz. Ma dobre wyniki - nawet określone jako mustangi
    :cool:
    --
  16.  permalink
    dziekuje rumba :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kuleczka napisz na forum lub wyśli mi PW to pomogę zinterpretować :)
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    Kandy widze, że u Ciebie na froncie juz pełen pokój;) to fajnie
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    żywotnośc - 88% (>58%)
    objetosc - 3,8ml (>1,5ml)
    ruchliwośc - 78%
    koncentracja - 447 (>39)

jak ci pisze na wynikach na końcu : normozoospermia to wyniki ma ok.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    rumba a budowa? jest coś?
    --
  17.  permalink
    rumba wyniki na prawde ma doobre :-)

korda a mam wyjscie.. musze wyloozowac i robic swoje. wazne by moj A zrobil badania i bede wiedziec co i jak. reszta juz pokieruje ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    jaka liczba plemników?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny :swingin:

Kandy - dziwna ta Twoja @, mozliwe, ze po dupku taka inna - moja taka wlasnie byla od tego leku..pokrecona

Flowka - rzeczywiscie bardzo niski progesteron mialas. moze w tym jest przyczyna Twoich niepowodzen..

Wy tu o czekoladzie i szarlotce, a ja dzis sie na silownie zapisalam :)
    zaczynam w sobote - mam spotkanie z trenerem :D

Poza tym to jakos watpie zebym w tym cyklu zaszla w ciaze. Moj gin znowu ma leciec do Polski na weekend, mam isc w czwartek na USG - to bedzie 12 dc, albo do kliniki (tam placic wiecej) - jeszcze nie dzwonilam do niej, nie mialam czasu w pracy.. z reszta wolalabym prywatnie, ale do niego mam godzine metrem.. i musialabym jechac na 21-22, Maz pewnie by pojechal ze mna. Ale jakos nie wyobrazam sobie, zeby mogl byc przy badaniu ginekologicznym - ten gin u siebie w domu nie ma zadnej zaslonki itd. Sama sie boje jechac.. kurcze nie chce przeplacac w klinice. Ehh daleko mam do tego gina, moglabym pojsc do innej ginki tu blisko mnie - zaplacilabym duzo, ale pewnie mialaby normalnego rozmiaru usg. Bo ten lekarz w domu ma takie mini, i moze on na nim nie widzi pecherzykow?
    --
  18.  permalink
    aborta PW niestety nie moge wysylac;/ rumba lol, nic takiego mi nie pisze :P

żywotnośc - 828% (>58%)
    objetosc - 3,3ml (>1,5ml)
    ruchliwośc - 60%
    koncentracja plemnikow w 1ml ejakulatu - 6,6 mln/ml
    morfologia:
    pl. o budowie prawidlowej - 5%
    o budowie nieprawidlowej - 95% ...cos jeszcze wklepac?:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.