Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeNov 28th 2011
     permalink
    ja to mam tak rozpisane te wyniki że szok na 7 kartek, opisane te plemniki od ,,nóg do głów,,:bigsmile:

Korda na Twoje życzenie

Klasyfikacja szczegółowa

główka - 60%
    wstawka - 78%
    witka - 87%

Mój jak usłyszał opinie lekarza ego poszło w góre że hohohoho

:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    rumba - to brawo!!! teraz Twój M jak ruszy do roboty, to będziesz musiała uciekać hehe

Kandy - widzisz jaki efekt może dać badanie? piorunujący!
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kuleczka a bo wy robiliście zwykły spermiogram a nie komputerowy z dokładnym badaniem plamników etc no ale wyniki wygladają ok tzn wg mnie bo prawidłowych wg WHO powinno być min 4% wy macie 5 % jeśli masz dalszy ciąg wyników to pisz dalej
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Rumba - ta klasyfikacja szczegolowa to sa wady? czy o co chodzi.. masz badanie komputerowe ? :) my robilismy komp i pelno stron tez mamy :) nawet kolorowe fotki plemnikow pod mikroskopem :) ile procent macie plemnikow prawidlowej budowy (wedlug WHO) ?
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Korda powiem tak u mnie z sexem jak u Rudej:bigsmile:
    raz na ruski rok, hahah mój jest strasznym leniuchem, ma do tego dosyc spory brzuch i nic mu sie nie chce:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    abortaW - ja slyszlalam od ginekologos, ze te zwykle sa zawsze zazywone, bo mniej dokladnie niz komputerowe.. te 5% takie troche niepokojace jak dla mnie.
    Ja bym na miejscu Kuleczki powtorzyla badania w certyfikowanym labie - komputerowe z morfologia.
    --
  1.  permalink
    odwiedze was jutro. teraz ogladam polsat i spac.. buziaki
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - spac? :) dobranoc w takim razie :))
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    madzia tak wg WHO, też mam fotki pleminików - nawet się usmiechają:bigsmile:
    sorki nie napisałam to była prawidłowa budowa w %
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    kandy juz? zaraz odpalisz telefon i spod kołdry będziesz nadawać;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ide sobie z nudow zrobic test owu :) bo mnie jajniki bola. Afrodyta pokazala dni nieplodne..ale co tam, sprawdze jeszcze testem..
    --
  2.  permalink
    aborta u nas w Wałbrzychu tylko takie badanie nasienia jest dostepne, na bardziej szczegolowe bym musiala do Wroclawia do Invimedu;/
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Rumba - no tak, ale jak jest prawidlowa glowka, to witka wtedy nie? czyli plemnik jest "popsuty" , tak? ile masz procent calkowity o prawidlowej budowie?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Madzia masz rację zwykłe jest mniej dokładne aniżeli komputerowe i dobrze byłoby je powtórzyć najlepiej razem z MAR testem. Kuleczko wiem o tym, ale może warto by się do Wrocka przejechać z Wałbrzycha to nie tak znów daleko hmmm
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kuleczko - a tu (cytat zanleziony na: http://forum.gazeta.pl/forum/w,168,88310985,,badanie_nasienia_spermy_gdzie_w_WB_.html?v=2 )
    "Najbardziej dokladny robia kolo 1 Lo na Nowym Miescie w szpitalu
    polozniczym na parterze. Koszt ok. 100 zl. "

moze warto tam przedzwonic i zapytac czy to sa z morfologia wg. WHO? bo 100zl w szpitalu, to taka cena jak za wlasnie takie badanie z morfologia..
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    madzia a wiec tak:

pl prawidłowe - 18% (>4)
    --
  3.  permalink
    No wlasnie tam Madzia robilam :) koszt 70zl, innych, dokladniejszych nie robia na porodowce u nas
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Rumba - to super wyniki :) moj maz ma 10% wedlug who.

Kuleczka - szkoda , ze tam nie robila, mialabys blisko..
    --
  4.  permalink
    korda.. zajrzalam.. a jakos moj A znow jest jakis wrwdny strasznie .. klocimy sie coraz czesciej.. ale o.tym kiedy indziej Ci na.prv napisze... ide bo mam jakis kijowy nastroj a zaraz pewnie usne wiec napisze jakos rano i ok 9 wyniki bede.miec wiec potwierdze poczatek nowego cyklu ;-) buziaki i dobranoc
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    papap kandy ;) powodzenia jutro! napisz na priv
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Myszki uciekam do męża:)
    Madzia Twój też ma dobry wynik ważne żeby było ponad 4%
    Kandy dawaj znać rano co i jak i głoś dobre nowiny:bigsmile: zaczaruj nas tu wszystkie
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Rumba - wiem wiem, papa

Kandy - powodzonka :)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeNov 28th 2011 zmieniony
     permalink
    :cry::cry::cry::cry:Po dzisiejszym telefonie jestem zalamana dostałam takiej trzepaczki i goraczki ze nie umialam dojsc przez godzine teraz juz normalnie niestety z mama juz lepiej nie bedzie odłaczyli ja od maszyn zero reakcji na bodzce tyle ze serce bije ale powiedzieli ze bedzie juz roslinka jutro robia jej troechaotomie ale kazali oczekiwac ze juz ddrowa nie bedzie tylko wegetacja w weekend jedziemy autem sie pozegnac bo pozniej juz tylko czekac na tel tak bardzo sie boje dalej sie łudze ale wiem ze juz nie ma sensu i tak kazdy mowi ze jestem twarda ze jakos to normalnie znosze a to dlatego ze to ponad 1300 km najgorsze bedzie jak zajedziemy:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Iwoas bardzo mi przykro :( musisz sie jakos trzymac...
    • CommentAuthorjadwiga22
     permalink
    Zajrzałam tu przypadkiem. Bardzo Ci współczuję. Zawsze trzeba mieć nadzieję.
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    iwoas, mój tata miał wylew 4 lata temu w wieku 56 lat, leżał nieprzytomny przez tydzień a my czekałyśmy na najgorsze. Wiem co teraz czujesz i wiem, że nie ma słów, które mogą Cię pocieszyć. Jesteś twarda, ale tak skonstruowany jest człowiek. Jak myślimy o takiej sytuacji to wydaje nam się, że życie nam się zawali, a jak to się już dzieje, to wiemy, że trzeba sobie z tym radzić - każdy inaczej, ale jednak...

U mnie wyniki mozna określić jednym słowem PORAŻKA. Beta ujemna, ale na to po tym progesteronie już się nastawiłam, prolaktyna natomiast szczytuje 943mIU/l !!! Nigdy w życiu nie miałam takiego wyniku!

Ja dzisiaj sobie odbijam za cały miesiąc dobrego odżywiania - jestem w hotelu we wrocławiu, jem tatara, piję piwo i mam już wszystko w d..ie
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    iwoas rozumiem kochana co czujesz, ale dopóki mózg sam działa to jest nadzieja nie trać wiary
  5.  permalink
    zajrzalam przed snen...
    a tu takie wiesci... ;-(
    iwoas.. nie ma slow ktore by tetrz cokolwiwk wniosly i Co ulzyly... jest mi strasznie przykro i jestem z Toba sercem.. nie moge sobie wyobrazic co czujesz i nie bede.mowila ze bedzie dobrze bo tego nie wiem.. wiem ze musisz byc silna.. tego Ci zycze.. (przytulam)..

flowka.. ja tez bede miala ujemna bete rano.. lacze sie z Toba w bolu tym bardziej ze juz mnie boli jak na okres i juz plamka krwi sie pojawila na wkladce i oczywiscie wiecej przy podcieraniu.. tak czy siak @ po prostu sie wczeaniwj chyba przywlokla i wolno rozkreca.. ale trzeba zyc dalej.. tule mocno i napij sie moje zdrowie i nas wszyatkich tu..

ide juz spac... zajrze rano... Karaluchy pod poduchy dziewczyny ;-*
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Flowka ja pochowałam ojca 4 lata temu 13 lat byl sparalizowany pozniej juz nie dosłyszł nie dowidział 4 lata temu ponowny wylew wegetowal przez miesic pozniej serce przestało bic wiec ojca juz stracilam mamy bym nie chciala jeszcze ma dopiero 57lat
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    iwoas...tak strasznie mi przykro...nie znam słów,którymi mogłabym Cię pocieszyć...trzymaj się...cały czas byłam pewna że wszystko będzie ok:sad:....
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Wiem i wierzę, że się uda. Ściskam Cię mocno!
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    kuleczka...ja się tam za bardzo nie znam na plemniorach:wink:,ale nie wiem...nie za mała jest ilość ich t? mój m.miał napisane na wynikach min.20mln a u twojego M.6,6mln:sad:...to jedynie mnie tak trochę "uderzyło"...
    --
  6.  permalink
    no wlasnie tez mi sie wydaje malutko....jutro umawiam sie do lekarza bo ja tez nieobeznana w ogonkach :P
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    iwoas - nie potrafie sobie wyobrazic co czujesz, bardzo mi przykro.. 3maj sie dzielnie :*
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeNov 29th 2011 zmieniony
     permalink
    iwoas ...musisz być dzielna ;)trzymaj sie :* Dzień dobry...ja muszę sobie zrobić przerwe z forum :confused: bo już miewam dziwne sny :shocked: nawet śnią mi sie wasze wpisy :shocked: Kandy Twój któryś :tongue: Będe zaglądała...od czasu do czasu ;)

AAA właśnie zauważyłam że moje brodawki zmieniły kolor :shocked: są o wiele ciemniejsze :shocked: Czy to możliwe ?? w 24 dc :shocked:
    --
  7.  permalink
    iwoas na pocieszenie powiem Ci tylko, że ojciec mojej koleżanki też był w śpiączce, lekarze chcieli już zgodę na odłączanie od aparatury, ale się rodzina nie zgodziła. Po dwóch tyg. obudził się i żył jeszcze kilka dobrych lat, nie jako roślinka. Życzę Ci żeby z Twoją Mamą też tak było.
  8.  permalink
    dobryyy... iwoas... ja wiem ze to nie pocieszenie ale ja zawsze sobie powtarzam..ze jesli przychodzi do najgorszego - smierci bliskiej osoby to znaczy ze tak mialo byc i tam bedzie im lepiej.. a co do Twojej mamy to jq ciagle wierze :*

ja mam nadal 37 ale malpa sie rozkreca ;-) no wiec nie mam zludzen zadnych i zaczynam nowy cykl i to chyba od dzis? czy powinnam od wczoraj? w sumie wczoraj plamilam krwia ale dzis juz sama leci hyhs...
    --
  9.  permalink
    Sama jestem ciekawa Twoich wyników. Ta temp. taka zachęcająca jest.
  10.  permalink
    Iwoas przykro mi ( tulę mocno) !
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    kalabmurka hyhy.. nie mam zludzen jakos... musialabym byc ewenementem jakoch malo.. ze krwawiac drugi dzien od 25 dc kestem w ciazay.. a malo tego.. ze bym ja utrzymala.. odbiore wynik i lece po "akcesoria" okresowe hyhyhy do rossmana na dzial kobiecy i do pracy. wynik odbiora za ok 30 min..
    --
  11.  permalink
    No to czekamy. Ja czekam do 6 grudnia czy się coś wykluje, a potem M. wysyłam na badanie.
  12.  permalink
    Ja do 10 grudnia czekam na @ ;)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeNov 29th 2011
     permalink
    a ja w Mikołajki robię test:bigsmile: Dalej choruje, nic mi nie przechodzi:confused:
    dziś mam wolne - piżamowy dzień:wink: ahhh :tooth:
    --
  13.  permalink
    mój wynik : 0,72 U/l

oczywiście to nie jest ciąża, ale pielęgniarka powiedziała, że jak badanie było robione w 11/12 dpo to nic przesądzonego:/ bo wyniki łapią dopiero 3tydzień od zaplodnienia... jakoś wierzyć mi się nie chce...

zawsze miałam >0,1

Stąd ten wynik jest dziwaczny...

Niemniej, uważam, że kolejny cykl rozpoczety dziś i nowe nadzieje :-)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Dzien dobry:-)
    Iwonko mocno wierzymy w Twoją mamę i Ciebie:grouphug:
    Kuleczko- mi również sie wydaje ze bardzo mało, gdyz moj M ma 23, a zakres jest powyzej 15.
    Kandy- szkoda, ale rozumiem że chcesz rodzić razem z nami, i czekasz aż my zaciążymy?:-)
  14.  permalink
    Dziwna ta Twoja beta.
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Ahhh Kandy miałam nadzieje, że jednak wynik będzie wyższy i nas wszystkie postawisz na nogi:wink:

Ale nowy cykl nowe nadzieje:bigsmile: :bigsmile::bigsmile:
    --
  15.  permalink
    Gosia - no pewnie że czekam na Was;-)
    malutka - to samo powiedziała pielęgniarka - że dziwna i jak juz wczoraj przyszedł wynik i zobacyzla to zdębiała, bo to dziwne jest ... niemniej poniżej normy..

chociaż właśnie na jednym forum napisala kobitka, że miała poniżej normy , miała 3,74 U/l i mowili ze nie ciaza a teraz jest w 11 tygodniu.. no ale to jest ewenement ;-)

ok, ja juz zaczelam nowy wykresik, napisałam do lekarza i pewnie teraz clo od 3 dc bede brać bo sie cykl drastycznie skrócił do 24/25 dni :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Lekarz mi napisał:

Witam - od 5 dnia i w tym cyklu trzeba by stosować po 2 tabletki. Pozdrawiam, Połujański.

Zasze moge na niego liczyć i na szybki odzew.. uwielbiam go :-)

oddzwoniłam, a on powiedział, że dobrze byłoby gdybym miała ze dwa pęcherzyki dominujące jakieś wtedy większa szansa no i trzeba więcej działać.. Mój powiedział chłop , że się postara.. a na badania i tak idzie i za dwa dni wynik :)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    tak trzymajcie Kandy, aby mu ten zapał nie przeszedł szybko:-)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.