Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Gosia.. po prostu nie bede go meczyc i o tym mowic.. jak zobacze na usg w 10 dc ze pecherzyk jest i jest duzy to bedziemy działać ;-) (tym bardziej ze bede miec pregnyl) ale muszę mieć pewność też, że 'męczę 'go w odpowiednie dni a nie, że codziennie bede mowila: to teraz, to teraz, bo zwariujemy ;-)

niemniej, jakos nie jestem tym faktem załamana, bo to jeszcze troche ponad tydzien tylko a to szybko zleci ;-) tym bardziej, ze jutro pakowanie w firmie rzecze, pojutrze przeprowadzka do innego biura, potem pt wolne i caly dzien z przyjaciolka i jej 5miesieczną Oliwką, weekend jakoś zleci, a potem już tylko końcówka clo, usg i nowa nadzieja ;-)

Tylko ten pregnyl mnei przygnebia bo mnie boli i ja sie na nim zle czuje przez te cale 3 dni jak je dostaje.. potem juz jest ok... ale chyba zwolneinie wezme na czas tych zastrzyków..
    --
  2.  permalink
    A ja postanowiłam, że kupię testy owu i jak będą plusy to będziemy działać, bo też chłopa umęczę, że to może dziś, a może jutro ;)
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeNov 29th 2011
     permalink
    jak już sex na tapecie to zapytam:)

Kochane moje moja gin powiedziała mi żeby w czasie dni płodnych działać co 2-3 dni, w każdym razie nie codziennie bo wtedy z kolejną próbą plemniki są słabsze. Co o tym sadzicie?

:wink:
    --
  3.  permalink
    Aneczko, ale u mnei testy nie daja za bardzo rezultatu bo sa fałszowane chyba przez pregnyl :( co nie zmienia faktu,że były pozytywne i owu była.. tylko sexik byl za rzadko.. ale tuż przed pregnylem bede sprawdzać ;-)
    --
  4.  permalink
    No ja bez pregnylu i testy mi wychodziły dobrze. Także teraz też sobie będę sikała :)
  5.  permalink
    rumba - zdania sa baaardzo podzielone. jedni mowia codziennie.. inni mowia co 2 dni... nei wiem.. ja dwa dni przed owu się kochałam i potem juz nie, ale widocznie zaden komandos sie nie znalazł.. teraz mam zamiar 3 i 2 dni przed owu, przerwa i w owu i po... co z tego wyniknie - zobacyzmy.. ale jeden dzien przerwy na pewno zrobie bo 5 dni pod rzad to zwariuje.. no ale, zobaczymy tez jakie wyniki beda mojego A w czwartek.. wtedy bedzie wszystko wiadomo..
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ja działałam dwa razy w ciągu dni płodnych, ale czy to było, przed czy po to już nie wiem. Kandy dobrze że chłop ci się złamał i pójdzie na badania:) super!:)))) przy braniu Clo to bardzo ważne aby wykluczyć zaburzenia faceta.

Kandyzowana: ale jeden dzien przerwy na pewno zrobie bo 5 dni pod rzad to zwariuje..

oooo dla mnie to też stanowczo że często:devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandy seks powinien być dla przyjemności jak chcecie codziennie to codziennie :) jak co dwa dni odczuwacie potrzebę to co dwa dni jeśli nie ma problemów z nasieniem to nie trzeba tak skrupulatnie patrzeć na dni współżycia ważne by były w okresie płodności :)

A badałaś u siebie ASA ?
  6.  permalink
    Napiszcie coś na temat DHEA-S co to znaczy jak jest podniesiony???????

--

Suwaczek z babyboom.pl
  7.  permalink
    Aneczko - 3mam kciuki.. kurde, dziewuchy,, w tym cyklu to już musi nam sie udac, cooo????
    --
  8.  permalink
    aborta.. a co to jest ASA? Nie badałam..
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    DHEAS to androgen nadnerczowy produkowany w największych ilościach to siarczan dehydroepiandrosteronu (DHEA-S), który w wielu tkankach przekształca się w dehydroepiandrosteron (DHEA) i w takiej formie rozwija działanie. Jeśli masz go za dużo może wskazywać na hiperandrogenizm ale do tego trzeba by zbadać inne androgeny no i pytanie czy DHEAS był badany w odpowiednim dniu cyklu ? Hiperandrogenizm może utrudniać lub uniemożliwiać zajście w ciążę ( zależy od jego nasilenia). Nadmierne wytwarzanie androgenów ma związek z korą nadnerczy należy wykluczyć czy nie ma żadnych guzków ani gruczolaków nadnerczy i wdrożyć leczenie
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Asa to są przeciwciała przeciwplemnikowe jeśli masz je we krwi mogą utrudniać zajście w ciążę
  9.  permalink
    Wiedziałam aborta że będziesz wiedzieć :D dzieki :)

--

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Toficzka nie ma za co :)
  10.  permalink
    aborta, a kiedy moge zrobić takie badania - w kazdej chwili?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ASa można zbadać w każdej chwili niezależnie od dnia cyklu ale kosztuje trochę bo w zależności od labu od 100-200 zł
  11.  permalink
    w invimedzie 100 zł... zrobie na pewno ale po tym cyklu jak sie nie uda, bo finansowo w tym juz nei wyrobie... jak podliczylam ile na badania i leki itp wydam to jest astronomiczna suma a jeszcze święta.. znów zacisnąć pasa musze :-(
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandy nie wiem czy w Diagnostyce i w Synevo nie są po około 75 zł ale to musiałabyś sprawdzić
  12.  permalink
    aborta, zadzwonie do tych dwóch i się upewnie - dzięki :-)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Nie ma za co :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Z tymi przeciwciałami warto to sprawdzić bo jeśli to one to trzeba inaczej podejść do starań bo wtedy inseminacja lub IVF wchodzą w grę bo te przeciwciała zabijają plemniki i nie mają szans zapłodnić komórki jajowej niestety
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Hej dziewczyny. A te badania można zrobić bez skierowania od lekarza?
  13.  permalink
    aborta, ale to sie długo czeka na wyniki pewnie.. gdzies cyztalmam ze 2 tyg?!
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    idziesz prywatnie mówisz co chcesz zrobić płacisz, nawet jakbyś miała skierowanie to to badanie odpłatne
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    tak dwa tygodnie czeka się na wynik
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Kandy nie planuj już teraz kiedy sie bedziecie kochac, bo to chyba nie ma sensu.potem tylko kolejne rozczarowanie jak twój facet nie bedzie chciała np tego dnia- spontaniczne zbliżenia nawet codziennie jak tylko bedziecie mieli na to ochote chyba bedą przyjemniejsze:wink: A przy okazji to pogadaj z facetem może trzeba mu wytłumaczyć skąd sie biorą dzieci?????:devil: bo skoro na sex z ukachana nie za bardzo ma ochote, do badan tez skory nie jest...to jak on chce miec dzieci???
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Może czas nawyższy aby wziół sie w garść i cie przestał ranić a poważnie podszedł do problemu bo sam z zcasem sie nie rozwiąże ...a raczej z czasem może być jeszcze trudniej. takie jest moje zdanie , tylko sie Kandy na mnie nie gniewaj po prostu wkurza mnie tak że on cie tak rani....tym bezmyślnym zachowaniem i dziecinnym podejściem do tak ważnych spraw.
    --
  14.  permalink
    Aborta a jeszcze jedno pytanie a kiedy powinno się robić te DHEA -S?????

--

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Dzięki, chyba też wybiorę się na te badania...
  15.  permalink
    justa, nie gniewam sie i masz racje. niestety u mojego to jest cos nienormalnego.. po prostu on stracił ochote na sex od kiedy zaczal wiecej pracować... to straszne i czetso tego nie rozumiem a nawet biore to do siebie, ale w sumie nie mam co sobie zarzucić więc nie wiem.. ( no może cellulit :P ) Ogólnie mam wrażenie, że coś jest nie tak.. z drugiej strony przynajmniej sie nie szlaja od nadzyżki testosteronu :devil:

mysle, że badania mi troche rozjaśnią sprawę a co so niego.. to wiosna sie zbliża.. wiosną ma większą ochotę.. ;-) jesien/zima jest ciężej..
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    toficzka DHEA jak i DHEAS bada się w 2-3 dc i powtarza 7-8 dni po owulacji
  16.  permalink
    czyli 5 dc to za późno????
    a czym sie rózni DHEA od DHEA - S?????

--

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeNov 29th 2011 zmieniony
     permalink
    W skrócie to tak: DHEA (dehydroepiandosteron) nie powoduje żadnych procesów metabolicznych, ale odpowiada za powstawanie hormonów płciowych - testosteronu i estrogenów - wpływa więc na płodność i sprawność seksualną. Niedobory DHEA wiążą się z objawami, które określamy mianem starzenia się.
    DHEAS (Siarczan dehydroepiandrosteronu) powstaje w korze nadnerczy, gdzie wiąże się z kwasem siarkowym, a następnie z białkami krwi. W organizmie ludzkim część tej substancji przekształca się w hormon płciowy - testosteron.
    Oba te androgeny są słabsze, najsilniejszym jest testosteron! Badanie testosteronu jest badaniem podstawowym. Dalsze oznaczanie poziomu androgenów
    jest wskazane w przypadku hirsutyzmu, podejrzenia o PCOS lub poszukiwania przyczyn nadmiaru testosteronu w organizmie.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    tak 5 dc to za późno i należy powtórzyć po owulacji
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    WItam dziewczyny :) u mnie dzis 28dc wczoraj wieczorem mialam zgage ... bardzoooooooo rzadko ja miewam nic takiego nie jadlam co moglo ja wywolac , nadal mnie bola piersi po bokach no i sutki ...:(
  17.  permalink
    iza - rób test :P
    --
  18.  permalink
    Aborta a jak testosteron jest w normie a DHEA-S podwyższony to wiem może co to może być???? Ma to jakiś zwiążek z prolaktyną????

--

Suwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a ja miałam badane 4dc to DHEA-S i wyszło 300,6 mikrog/mL( 98,8-340) i miałam napisane w wypisie ze szpitala objaw hiperandrogenizmu, i przepisane tabsy Yasminelle- przez pół roku, a teraz ciekawe czy coś się polepszyło, bo nie myślałam ze to takie istotne
  19.  permalink
    "Kochane moje moja gin powiedziała mi żeby w czasie dni płodnych działać co 2-3 dni, w każdym razie nie codziennie bo wtedy z kolejną próbą plemniki są słabsze. Co o tym sadzicie?"

To samo powiedział mój ginekolog, popołudniu dzwonie do niego, umawiam się na wizytę bo mnie kluja jajniki dosyć mocno i boje się, ze to torbiele się zrobiły, no i z wynikami mojego Męża ( tu to mam strsa jak nie wiem co, co on powie)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Nie nie ma to związku z prolaktyną prolaktynę wydziela przysadka a DHEAS nadnercza. Może to wskazywać na hirsutyzm, ale należałoby zbadać dalsze androgeny lub może wskazywać na PCOS pochodzenia nadnerczowego
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kuleczka trzymam kciuki!!! przynieś dobre wiesci:wink:
    jajnik kłuje - może pracuje:thumbup:
    --
  20.  permalink
    a moze....dzis mam 23dc. Ginek kazal mi isc w 24 dc na progesteron zeby sprawdzic czy byla owulacja ale ja nie wiem czy to ma sens jak ja mam cykle nieregularne?
    --
  21.  permalink
    Aborta dziekuje jeszcze raz L( Nie wiem co ja bym bez Ciebie zrobiła :) Wracam do pracy hehhe ;)
    Miłego dnia :D

--

Suwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    kandy wydaje mi sie ze troche za szybko popatrz byalm na usg w 13dc (14.11 poniedzialek) pecherzyk mialam 15,5mm a endo 12.8mm serduszkowalismy w srode 16.11(15dc) czwartek 17.11(16dc) piatek 18.11(17dc) dzis mam 28 dc wiec chyba na test za szybko ..?????
  22.  permalink
    iza - możesz isc za 2-3 dni na beta hcg jak nic sie nie zmieni :)

ja juz z pełną nadzieją, pooglądąłam wykresiki clostowiczek które zaciążyły.. i mam andzieje, że się w końcu uda i mam nadzieje na piękny prezent na Święta ;-);-)
    --
  23.  permalink
    kuleczka- 3mam kciuki, zapoczątkuj falę przynoszenia dobrych wieści ;-)) hihih
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    wiecie co jest dlamnie najgorsze jechac i zobaczyc ja w tym stanie łudzilam sie ze jakos ten tydz zleci i bedzie ok wybudzona zobaczy nas ale od wczoraj to jest tylko jechac i pozegnac ja , ja zamiast sie cieszyc z nowego cyklu w piatek musze isc z pregnylem i poserduszkowac sie a w piatek na noc lub w sobote wyjazd jak mozna myslec o serduszkowaniu kiedy umiera MATKA ....:cry::cry:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ja sie troszke boje isc na betaHCG poniewaz mam bardzo małe niewidoczne i cieniutkie żyły i dla mnie jest to meczarnia :( jak bylam ostatnio na badaniach mialam krew pobierana przez 10 minut to byla meczarnia....
  24.  permalink
    iwoas.. :-(( nie wiem co powiedzieć.. może.. chociaż nie, nic nie powiem.. bądź silna.. niestety, czasem ludzie za szybko są nam odbierani... ale ponieważ jeszcze Twoja mama żyje, to nie myśl o najgorszym.. różne rzeczy się zdarzają.. ehh.. straszni emi przykro i chciałabym Cię przytulić... TULE MOCNo virtualnie..
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.