Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    iza, no ja mam piekne zyly i u mnie to trwa sekundy ale rozumiem Cie bo ja mimo to nienawidze pobierania krwi - od razu mi słabo na jej widok i samo uczucie ukłócia;-)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeNov 29th 2011
     permalink
    iza wiem co czujesz bo mam podobnie.

Żyły mało widoczne, ciężko się wkłuc a do tego gęsta krew która nie chce leciec:/:cry:

ale mam radę sprawdzoną - dwa razy się sprawdziła

wypij przed badaniem z pół litra wody, ona rozrzedza krew a tym samym pobranie trwa krócej:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    tłumacze se jedno zzycie odchodzi a nowe nadchodzi..
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Iwonko wiem, ze to marne pocieszenie, ale właśnie tak ma być najwidoczniej. u mnie w rodzinie zawsze jak ktoś umiera to później rodzi się dziecko, więc po tym nieszczęściu przyjdzie już tylko sama radość, zobaczysz a czas goi rany:-)
  2.  permalink
    iwoas wszystkie jestesmy z Toba, chociaz wirtualnie, ale mocno Cie tulkamy. Strasznie mi przykro, nie wiem co mozesz czuc, bo nie bylam w Twojej sytuacji, ale musisz byc silna,dla swojej Mamy.
    --
  3.  permalink
    strasznie boli mnie biust (nie miałam tak we wcześniejszych miesiaczkach) a nic nie boli mnie jak na okres podbrzusze itp .. mimo iz krew jakaśtam jest :/ co za los.. ale beta wyraźnie 0,72 u/l wiec negatywna..
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    rumba dzieki za dobra rade:)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Iza na bete to ty juz możesz iść bynajmniej tek mi sie wydajee. a jak nei to zarób za dwa dni test z moczu jak nie bedzie@. a jakie miałam długie cykle? jakby przyjąc że pęcherzyk rośnie 2mm na dobe to u ciebie mógł peknąc ok 16dc. a miałaś monioring albo mierzysz tempke?
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    justa na monitoringu bylam tylko 13 dc a poniez powiedzial zebym przyszla z testem :D a temp nie mierze codziennie wiec to nic nie da :( jak sie teraz nie uda to bede mierzyc codziennie od nastepnego cyklu a mam pytanie w ktorym tyg mialas jakiekolwiek objawy ???
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Pisałam pare stron wczesniej że u mnie pierwszym objawem była straszna zgaga i to wcześnie bo w okolicach spodziewanej @. a tak to wszystkie objawy jak na @.
    justa na monitoringu bylam tylko 13 dc

Kurcze szkoda bo dobrze byłoby sprawdzić czy urósł wiekszy i czy pękł wydaje mi sie że to podstawowe informacje przy stosowaniu clo.
    Ja na twoim miejscu zrobilabym pierw test za jakies dwa dni? a progesteron masz ook? bierzesz duphaston ?
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    iwoas30 bardzo, ale to bardzo jest mi przykro :sad:
    4 lata temu pochowałam tatę, zachorował na raka żołądka i najgorsze było patrzeć jak z dnia na dzień gasł i nic nie można było zrobić i to tak cholernie bolało...
    Ale musisz być silna dla swojej rodziny, a przede wszystkim dla swojego dziecka, wiem, że to nie jest łatwe...
    Trzymaj się kochana!!!
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    JUsta bralam dupka 2x1 w czwartek wzielam ostatnia i powiedzial mi gin ze jak nie przyjdzie @ to zrobic test i tyle a prolaktyna w nomie tak mi powiedzial
    • CommentAuthorruda03
    • CommentTimeNov 29th 2011 zmieniony
     permalink
    kandy...może zamiast pregnylu weź ovitrelle?zastrzyk mniej bolesny-ja sama sobie robię i nic nie boli-pregnyl trochę bardziej mnie szczypał ale raczej ok.
    Mi lekarka kazała robić przeciwciała przeciwplemnikowe po trzech dniach współżycia pod rząd i na czwarty dzień rano na badanie krwi-ja płaciłam 40zł i czeka się 10 dni na wynik-dzisiaj odebrałam-wynik ujemny-więc chyba ok?nie wiem, muszę poszperać po intern.i sprawdzić.mi mówiła doktorka żeby się kochać ile się chce-oczywiście w tych odpowiednich dniach-ale to też zależy od nasienia faceta-bo jak trochę słabsze to lepiej robić sobie przerwy.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    justa przepraszam pomylilam sie z prolaktyna a progesteron hmmmm niewiem ????
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    hej dziewczyny na wstępie iwoas30 bardzo bardzo mi przykro trzymaj się tam jakoś:grouphug:
    a mnie dzisiaj nawala (kłuje) że szok prawy jajor, czyli @ tuż tuż:)
    Kandy grudzień należy do Ciebie no i do tych którym sie nie udało teraz:)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    pisze do was i wyje Daniel w pokoju oglada tv nie moge nawet przy nim poplakac bo on tez juz rozumie jak mu powiedzialam ze babcia w szpitalu to zaczol plakac i caly casz sie pyta czy umrze ja juz nie wiem co robic
    --
  4.  permalink
    ruda, sama nie wiem.. kupiłam jeszcze testy sikane.. by sie za 3-4 dni upenić, jeśli się nie rozkręci ta @, czy oby na pewno jest negatyw - nie chciałabym zaczac brac CLO jakby sie okazala ciaza... ciekawa jestem rano tempki jutro..

tak w ogóle to nie biore juz dupka i kupiłam sobie podpaski, wiesiołka i testy LH.. dla mojego chlopa dalej witaminy..itp.. oraz elektryczny microlife z dwoma miejscami po przecinku (zamiast rtęciowego nim bede mierzyc temp) i znow pekło 120 zł :/ ja sie zabije.. kasa leci jak woda jak sie człowiek stara o dziecko.. tak na prawde na nic...
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Kandy skąś to znam:-) ja w miesiącu potrafie przepuscic na wizzyty badania i leki 500 stów, masakra. drozsze wydatki niz utrzymanie dziecka
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a i dlatego coraz bardziej mysle o in vitro, bo tyle kasy moze byc wydane na marne, bo i tak moze sie tylko in vitrem zakonczyc,
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    JUsta bralam dupka 2x1 w czwartek wzielam ostatnia i powiedzial mi gin ze jak nie przyjdzie @ to zrobic test

A mówił ci lekarz że jak bedzies w ciązy to tez masz brac dupka? a skoro w czwartek była ostatnia to ja bym naprawde zrobiła test albo bete jaknajszybciej.
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    kandy nie boisz sie ze jak zmienisz termometr inne beda tempki ??...podobno rtęciowy jest najlepszy bo elektroniczne mogą być źle wyskalowane
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    ta kasa to masakra...ja w tym cyklu na badania,lekarza i tabletki wydałam 450zł:sad:....dla mnie to duża kwota gdyż budujemy domek i każdy grosz się przyda-ale teraz podstawa to dzidzia-bo kto będzie biegał po tym domu-kot?:wink:ja jeszcze czekam...ale wszystkie gwiazdy na niebie wskazują że@ się zbliża:tongue:hi,hi,hi-ale dawno nie miałam tak mokro w majtach jak mam teraz(albo nie pamiętam):bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    kandy nie boisz sie ze jak zmienisz termometr inne beda tempki ??...podobno rtęciowy jest najlepszy bo elektroniczne mogą być że wyskalowane
    --

Nie powinno sie zmieniac termometru... ja mierzyłam najzwyklejszym rtęciowym.
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    my tez budujemy a konca nie widac, ale teraz wlasnie to dziecko jest podstawa, bo tak jak mowisz ruda, kto w tych pokojach bedzie mieszkal?:-)
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    ale o ile dobrze wiem to można zmienić ale chodzi o to by w jednym cyklu nie zmieniać termometru a tak chyba nie ma problemów, a Kandy zaczyna chyba nowy cykl o ile dobrze się orientuję jeszcze dla pewności może jutro sobie sprawdzić jednym i drugim a potem już tylko tym nowym... jeżeli jest ktoś bardziej doświadczony to niech mi napisze czy dobrze myślę?
    --
  5.  permalink
    justa2586: Nie powinno sie zmieniac termometru... ja mierzyłam najzwyklejszym rtęciowym.

Ha czegoś sie nauczyłam ;)Ty justa jak się czujesz ?? :>
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    gosia..niestety-studnia bez dna:wink:,cały czas dojrzewam do decyzji żeby w końcu postarać się o kredyt i dokończyć to cholerstwo-ale przeraża mnie spłacanie x lat:smile:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    justa ja @ dostawalam do7 dni od ostatniej tabletki dupka wiec jak cos to pierwszy test zrobie w piatek no chyba ze przyjdzie @ .... a lekarz mowil ze jak bede w ciazy to dupka na poczatku bede musiala brac
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    my nie mamy stalej pracy, wiec tez sie boimy brac kredyt na cale zycie, inaczej bym sie nie wahala ani sekundy, tylko z drugiej strony spłacac jeszcze raz tyle tez nam sie nie usmiecha, wiec budujemy sie juz 3 rok, ale na szczescie juz z gorki:-) ale gdzie koniec?:-) no ale skoro sie zachcialo wlasnego domku to teraz nie mozna narzekac:-) najwyzej skonczymy na starosc:-)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ale o ile dobrze wiem to można zmienić ale chodzi o to by w jednym cyklu nie zmieniać termometru a

właśnie o to mi chodziło - źle sie wyraziłam. jesli zaczynami nowy cykl to można z nowym termomertrem, ważne aby cały cykl mierzyc jednym:wink:
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Justa, Ty juz prawie połówka, czas szybko leci:-) niedlugo juz beda nieprzespane nocki i pieluchy hehe, ale pewnie nie mozesz sie teraz doczekac?:-)
  6.  permalink
    iwoas przytulam, bo co można powiedzieć? trzymaj się dzielnie.
  7.  permalink
    Łezunia - też mi się wydaje, że można zmienić tylko nie w tym samym cyklu...

a co jeśli by mi się rtęciowy zbił :>?? hyhy to już bym nie mogła mieżyć bo bym musiała nowy kupić :> :P:P

Nie no zrobie jednym i drugim i zobacze.. niemniej wszedzie polecany jest ten microlife a że była promocja w super pharm i go dostrzegłam a ma dwa miejsca po przecinku to stwierdziłam ze zaryzykuje;-)

ja w ostatnim cyklu wydałam ok 500 zł też ale w tym wydam wiecej bo jeszcze badanie mojego M + progesteron zrobie w 7dpo. ( w prezencie mikołajkowym to badanie mu robie :tooth:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa ja @ dostawalam do7 dni od ostatniej tabletki dupka wiec jak cos to pierwszy test zrobie w piatek

no to tzrymam kiuki za piatek.:wink:
    )Ty justa jak się czujesz ?? :

ok, dziekuje:wink: narazie brzuch sie uspokoił i nie boli wiec mam nadzieje że szyjka równiez bezpieczna juz do wizyty nie daleko bo mam 5.12 wiec jestem spokojniejsza, poza tym poczułam pierwsze ruchy Kruszynki co dodało mi skrzydeł:)
    --
  8.  permalink
    Justa, to super wieści - oby tak dalej rosła i Ci tam dokucząła ;P
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa, Ty juz prawie połówka, czas szybko leci:-) niedlugo juz beda nieprzespane nocki i pieluchy hehe, ale pewnie nie mozesz sie teraz doczekac?:-)

22.12 mam usg połówkowe:) no tez sobie tak wlaśnie mysle że szybko. tak naprawde to coż to sa te noce nie przespane i pieluchy w porównaniu z długo oczekowaną Kruszynką...:wink:
    --
  9.  permalink
    justa to super...przeczucia co do płci masz ??
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    jUSTA nie dziekuje zeby nie zapeszyc ...:)
  10.  permalink
    izabela88 jakie masz objawy ??
    Mnie nadal boli prawa strona...jakbym miała kolkę :confused: ale na szczęście ten ból już jest coraz lżejszy :wink:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    mgielka no wiec jako tak nie mam objawow bola mnie piersi po bokach i sutki do tego wczoraj mialam zgage co mam naprawde bardzo rzadko a nie jadlam nic takiego co mogloby ja wywolac :> dzis mam 28dc a co jest najdziwniejsze jak zawsz lubie dlugo spac to teraz budze sie ok 7 rano i tak leze do 9 i pozniej wstaje :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Termometr do NPR jest w promocji? Napisz o tym w wątku o termometrach, niech inni tez skorzystają.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    aha i wieczorem mam czasami jakies takie dziwne uczucie na dole brzucha ale to nie jest bol :)
  11.  permalink
    ja mam ten ból...wczoraj mojemu po 20 robiłam jedzenie do pracy i wystać nie mogłam :/ aż on zobaczył że faktycznie mocno mnie musi boleć bo aż łzy miałam w oczach ...aż mi słabo było...myślałam że zaraz zemdleje :/...ja mam już w 24 dc sutki aż prawie czarne...dziwne...ale to może wina leków które brałam ..clo i estrofemu ?? Nie wiem...nie doszukuje sie niczego... ;)żeby nie oszaleć...po 2 latach i 2 miesiącach ;)
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dziewczyny, postanowiłam trochę wyluzować i żeby aż tak nie myśleć i odpocząć psychicznie zastanawiam się nad kupnem pieska :smile:
    Chciałabym małego, domowego i zastanawiam się nad mopsem lub shih tzu może ma któraś z Was którąś z tych ras i się wypowie? :smile:
    Lub może poleci mi inną rasę?
    Mam nadzieję, że nie będziecie na mnie złe, że zadałam to pytanie w tym wątku, w końcu też biorę clo... :smile:
  12.  permalink
    Dziewcyzny... zgłupiałam.. moje krwawienie odchodzi powoli.. ?? normalnie nie mam nic na podpasce.. tylko rpzy robieniu siusiu na papierze.. ja zawsze miałam wodospady i pięknie się endo oczyszczało.. nic nie rozumiem z tego i boli mnie troche prawa czesc podbrzusza... co to może być? :/ ja juz nie wiem.. dopiero w czwartek mam wizyte u lekarza ... :/

j ajuz nie wiem jak mam cykl opisywac.. nie mowiac ze piersi mnie coraz bardziej po boku bolą.. :/
    --
  13.  permalink
    monika hehehe, nie- to jest foruym tez by po prostu pogadac;-)

mops jest przeuroczy -ja bym chciała mopsa ale na razie mam..amstaffa u rodziców trzymam go , ale pogniewaliby sie jakbym kupiła sobie mopsa i mógłby stać się pokarmem dla mojego amstaffa:P
    --
  14.  permalink
    Ja mam shih tzu I KOCHAM NAD ŻYCIE NIE ZAMIENIŁABYM NA ŻADNEGO INNEGO ;)
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kandy, a może zadzwoń do swojego gin i powiedz mu o wszystkim, co?
    No, właśnie obydwie rasy mi się strasznie podobają...
    malutka, możesz napisać troszkę więcej o tym Twoim piesku? :smile:
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Monia, gadalam, powiedzial,ze zobacyzmy na wizycie w czwartek o 8.30 .. moze mi sie ejszcze rozkreci, niemniej nie mam zadnych objawow tylko mnie czasem pobolewa jajnik i bbiust przy dotyku...
    To jest albo 1dc albo 26 dc starego o.o .. poczekam do czwartku i zobaczymy hyhs...
    Zgłupiec można..
    --
    •  
      CommentAuthormalutka2105
     permalink
    No więc. Jest baaaaardzo towarzyska, kocha dzieci, mało psoci tzn nic mi nie zniszczyła w domu, oprócz osikanego dywanu, ale to ze szczeniakami to norma. Poza tym kocha spać w łóżku i być blisko zawsze przy właścicielu. Smuci się jak zostaje sama. Są inteligentne - przynajmniej moja :) Umie dużo komend : siad, daj łapę, daj drugą łapę, leżeć, zdechł pies, poproś, daj głos, zostań, zaczekaj, przynieś frędzla, małpę, szopa, jeża ( wszystko odróżnia ) no i bierz go - szczeka wtedy jak najęta hehe No i długo by pisać. Ja w niej zakochana jestem także wiesz :) POLECAM BO WARTO :)
    Sporo pracy trzeba poświęcieć pielęgnacji :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.