Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorizabela88
    • CommentTimeNov 29th 2011
     permalink
    przynajmniej sie wesoło zrobiło :):bigsmile:
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    no zobaczymy jak za 3 dni nie dostane @ to zatestuję chociaż lutka może wydłużyć cykl
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Iza i tak trzymac, wystarczajaco mamy smutkow na codzien:-)
  1.  permalink
    ale naprodukowałyście :o ....
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    mimik pierwszy raz ma lutke bo mi nigdy lutka nie wydluza cyklu a biore ja od 10 lat
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    mimik jedziemy na tym samym wozku:p
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ja to moze sie usmialam z kawałow o tesciowej ale to na ustach usmiech a w sercu ból:cry:
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Iwonko, ale dobrze choc tak na chwile oderwac mysli od smutku
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    iwoas a brałas i odstawiałaś czy cały czas do @ brałaś?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    mimik ja jak nie wezme lutki to @ moge nie miec i rok dlatego musze brac caly czas
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeNov 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Flowka...narazie coś takiego znalazłam <strong>. U kobiet nieciężarnych wysokie stężenie prolaktyny może prowadzić do zahamowania owulacji. Prolaktyna hamuje tez wydzielanie progesteronu u kobiet i osłabia wydzielanie LH w okresie okołoowulacyjnym.Prolaktyna jest hormonem wydzielanym przez przysadkę mózgową. Jej podwyższony poziom może świadczyć o guzach przysadki mózgowej lub o chorobach tarczycy.
    Zaburzenia fazy lutealnej – jest to niewydolność ciałka żółtego, które produkuje zbyt mało progesteronu. Ciałko żółte powstaje z resztek pękniętego pęcherzyka Graffa, z którego uwolniło się jajeczko. Progesteron w drugiej fazie cyklu jest odpowiedzialny za prawidłowe przygotowanie endometrium do zagnieżdżenia zarodka. Jeśli ciałko żółte produkuje za mało progesteronu, błona śluzowa macicy nie jest przygotowana na przyjęcie zarodka i dochodzi do wczesnego poronienia.
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    iwoas ale chodzi mi o to czy bierzesz dopoki nie dostaniesz@ czy bierzesz odstawiasz i dostajesz @?
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    mimik nie powinno sie odstawiac dopoki sie nie wie o wyniku testu, bo moglby to byc szok dla nas po odstawieniu. tylko tez nad tym sie kiedys zastanawialam, bo przeciez nie zawsze ciaze tak szybko wykarze test? a przeciez dupka sie nie bierze w nieskonczonosc? chyba ze jak ma przyjsc to i tak przyjdzie nawet podczas brania, kiedys tak mialam
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    a co tu tak wszystkie ucichły?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    mimik ja obecie przy staraniach o dziecko biore lutke od 15do 25dc odstawiam i na 28dc dostaje@
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    acha bo mi kazała brać dopóki nie dostane@
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ale nie mozna odstawiac:-) zrobic test i jak minus to odstawic a jak plus to dalej!!!
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    kawał o słońcu i teściowej znalam, ale o ulubionej bombonierce nie :) :)

ja po odstawieniu tabletek anty w lutym, mam bardzo nieregularne cykle, raz 30, raz 47 raz 56dc :O zaczełam brac luteine i cykle miałam 30-35dc, ale nadal nie mogłam zajść. Zrobiłam badania i w 24dc progesteron miałam0,6 i prolaktyna po obciążeniu wysoka. Dostałam wiec clo, bromergon (1/2tabletki na dobę) i luteinę. Teraz mam drugi cykl z clo, staram sie nie nastawiać...eh..... no i nie mam monitoringu - dopiero po waszej lekturze, wiem ze jest to konieczne, musze wybrac sie do mojej ginki.
    Dzis mam 19dc i boli mnie dół brzucha
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    ale nawet jak wyjdzie - kazała mi brać aż do @
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    channtall ja tez biorę Bromergon już 7 miesięcy po 1 tabletce
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    aaaaa :OMG: nie wierzeeeee.... nie bylo mnie ze 4 h a tu ponad 150 postow !!!!!! aghrrrr... i to o jakiej tresci!!!! :devil:

ale przeczytalam i....zapomnialam co mialam naposac... moze to ze mi sie @ tak w sumie odrobine rozkrecila? hihi wiec na bank nowy cykl ale sie ciesze w sumie :-) wieksza dawka moze wiecej pecherzykow i wieksza szansa na dzidzie.. a w czwartek moj robi badania :-) jest dobrze!

A teraz ide ogladac film i spac :)

z takim tempem to jutro tych postow bede miec do czytania ...500??? hehe

dobrej nocy wariatki :**
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    wg mnie jak bedzie minus to po co brac? bez sensu. odstawic i tyle:-)
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    bo mam torbiel i musi się wchłonąć
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    aaa przepraszam, zapomniałam, tak to właśnie czasami jest z doradzaniem moim:-)
    to bierz w takim razie jak kazała i testuj:-)
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    mimik trzymam kciuki za II krechy
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    wątpię ale dzięki jak coś to się pochwalę hehe mam 5 testów ciążowych więc zobaczymy heheh
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ;) to czekam na te miłe wieści
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Gosia w zeszłym cyklu miałam dupka od 16dc. przez 10 dni, gin kazała odstawic jak @ przyjdzie. I przyszła w 9 dniu brania.

W tym cyklu bez dupka, mimo potwierdzonej owu.

I bądź tu mądry...
    :confused:

Mimik ja mam jeden test, i o jeden za dużo, bo mnie rwie żeby go zużyc:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    ja co jakiś czas jak byłam w Superfarm to kupowałam dzisiaj tez hehe i tak je składuje:)
    --
  2.  permalink
    mimik ja tez :-) dzis w superpharm widzialam promocje to dwa testy clearblue kupilam i chomikuje a mam jeszcze quick vue :-P
    --
  3.  permalink
    Ok dziewczynki...bawcie sie dobrze :tongue: ja uciekam do wyrka :cool: sama.... wygrzać się :bigsmile: Dobranoc ;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ja nie moge kupic wczesniej testu jak dzien przed jego zrobieniem jak kupie wczesniej to mnie korci
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    ja tez juz uciekam bo nie moge sie wbic w rozmowe.. juz o mnie zapomnilyscie ;-(( no to lece .

smerfeta.. gratulacje :-))

Do jutra ;-)))
    --
  4.  permalink
    Hejo, kurde jakąś firme produkcyjną mogłybyście założyć tyle wyprodukowanych postów;)
    Iwoas 3maj się dzielnie, jestemz Tobą myślami!
    Kandy oby następny cykl był owocniejszy i oby chłopak Twój zrobił te badania, poszedł po rozum do głowy w tych tematach i wziął się za Ciebie i jak napisała Justa-żeby Cię nie ranił;
    Mimik ładniutki wykresik, 3mam kciuki:)
    A my od dziś staliśmy sie właścicielami mieszkania, akt notarialny popisany, cały dzień latania tu i tam, 10.12 przeprowadzka..
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ej Dziewczyny już uciekacie?? nie za szybko??
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    smerfeta gratulacje;) super!!!
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    no to pieknie Smerfeta, moje gratulacje, nie ma to jak swoje gniazdko:-)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Smerfeta zaprosisz nas na parapetówkę z piccolo??

Mgiełka nie trać wiary, to napastnik może przyjdzie:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Rumba nio myśle, że super by było z piccolo, my mamy mieszkanie komunalne z miasta, normalnie mam przydział, dwa oddzielne pokoje, 54m kw, ale dzielnica nie za fajna, strasznie ciemna kuchnia i duży pokój, piece na prąd, parter niski i dużo zewnetrznych ścian, a kupiliśmy 44,45m kw z balkonem (choć balkon nie w największym pokoju a w przejściowym od niego, dwa przechodnie, jeden oddzielny jest) i co, 3 małe pokoje, malutka kuchnia i łazienka z wc, ale na 1 piętrze, środkowe, cieplutkie, w dzielnicy naszej ukochanej he...nio to czeka nas spłacanie heh, ale wole nadal skromnie żyć a spłacać coś gdzie będe z chęcią wracała choć na nowo muszę sie przyzwyczaić do mniejszych pomieszczeń;)
    Gosia, Korda dzieki!!:)
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    flowka to ma dopiero wykres:)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a ja mam tyle pokoi a nie ma kto jak narazie w nich mieszkać:cry: chyba, ze sama bede co dzien spała w innym pokoju:-)
  6.  permalink
    Nio faktycznie Flowka też ma bardzo ładny wykres;)
    Gosia hihi...szukam cen szaf narożnych w zabudowie najlepiej...
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ja Ci nie pomogę, bo garderobę dopiero mamy w planie:-)
  7.  permalink
    Ale ja chciałąm do pokoju w róg hehehe, bo akurat przedpokój mamy dłuższy na ok.4m a wąski na 115cm i tak tylko wykorzystamy z 40cm na szafe na dł.170cm wiec braknie nam trochę szafy:)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a chyba ze tak, cos tam wymyslicie, napewno bedzie super jak juz skonczycie sie urzadzac:-)
  8.  permalink
    Ech żeby odpowiednio pieniążków na to było, a tak to teraz kuchnia i łazienka a resztę ..potem..w sensie inaczej mebelki itd.
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Mgielka, jestes wielka!!!!! Nie wytrzymałam i napisałam do gin! powiedziała to co Ty znalazłaś! Opierdzieliła mnie, że robiłam teraz prolaktyne!!!! bo ta tabletka po obciążeniu szkodzi ewentualnej ciąży i miałam go zrobić dopiero jak się @ pojawi i skończy Powiedziała, że niskim progesteronem mam się nie przejmować, bo go suplementuje. I mam nadal brać dupka, bo ten wynik bety (3) jak na 9 dziewiąty dzień po owu może coś oznaczać. mam bete powtorzyc w pt lub pon jeśli nie dostane @ na dupku.
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    to super wieści Flowka:-) tak sie ciesze:-)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    oj Smerfetka cos o tym wiem, te pieniazki, my sie budujemy i konca nie widac:-)
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    ho ho flowka;) kupuj picollo;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.