Flowka...narazie coś takiego znalazłam <strong>. U kobiet nieciężarnych wysokie stężenie prolaktyny może prowadzić do zahamowania owulacji. Prolaktyna hamuje tez wydzielanie progesteronu u kobiet i osłabia wydzielanie LH w okresie okołoowulacyjnym.Prolaktyna jest hormonem wydzielanym przez przysadkę mózgową. Jej podwyższony poziom może świadczyć o guzach przysadki mózgowej lub o chorobach tarczycy. Zaburzenia fazy lutealnej – jest to niewydolność ciałka żółtego, które produkuje zbyt mało progesteronu. Ciałko żółte powstaje z resztek pękniętego pęcherzyka Graffa, z którego uwolniło się jajeczko. Progesteron w drugiej fazie cyklu jest odpowiedzialny za prawidłowe przygotowanie endometrium do zagnieżdżenia zarodka. Jeśli ciałko żółte produkuje za mało progesteronu, błona śluzowa macicy nie jest przygotowana na przyjęcie zarodka i dochodzi do wczesnego poronienia.
mimik nie powinno sie odstawiac dopoki sie nie wie o wyniku testu, bo moglby to byc szok dla nas po odstawieniu. tylko tez nad tym sie kiedys zastanawialam, bo przeciez nie zawsze ciaze tak szybko wykarze test? a przeciez dupka sie nie bierze w nieskonczonosc? chyba ze jak ma przyjsc to i tak przyjdzie nawet podczas brania, kiedys tak mialam
kawał o słońcu i teściowej znalam, ale o ulubionej bombonierce nie :) :)
ja po odstawieniu tabletek anty w lutym, mam bardzo nieregularne cykle, raz 30, raz 47 raz 56dc :O zaczełam brac luteine i cykle miałam 30-35dc, ale nadal nie mogłam zajść. Zrobiłam badania i w 24dc progesteron miałam0,6 i prolaktyna po obciążeniu wysoka. Dostałam wiec clo, bromergon (1/2tabletki na dobę) i luteinę. Teraz mam drugi cykl z clo, staram sie nie nastawiać...eh..... no i nie mam monitoringu - dopiero po waszej lekturze, wiem ze jest to konieczne, musze wybrac sie do mojej ginki. Dzis mam 19dc i boli mnie dół brzucha
aaaaa :OMG: nie wierzeeeee.... nie bylo mnie ze 4 h a tu ponad 150 postow !!!!!! aghrrrr... i to o jakiej tresci!!!!
ale przeczytalam i....zapomnialam co mialam naposac... moze to ze mi sie @ tak w sumie odrobine rozkrecila? hihi wiec na bank nowy cykl ale sie ciesze w sumie :-) wieksza dawka moze wiecej pecherzykow i wieksza szansa na dzidzie.. a w czwartek moj robi badania :-) jest dobrze!
A teraz ide ogladac film i spac :)
z takim tempem to jutro tych postow bede miec do czytania ...500??? hehe
Hejo, kurde jakąś firme produkcyjną mogłybyście założyć tyle wyprodukowanych postów;) Iwoas 3maj się dzielnie, jestemz Tobą myślami! Kandy oby następny cykl był owocniejszy i oby chłopak Twój zrobił te badania, poszedł po rozum do głowy w tych tematach i wziął się za Ciebie i jak napisała Justa-żeby Cię nie ranił; Mimik ładniutki wykresik, 3mam kciuki:) A my od dziś staliśmy sie właścicielami mieszkania, akt notarialny popisany, cały dzień latania tu i tam, 10.12 przeprowadzka..
Rumba nio myśle, że super by było z piccolo, my mamy mieszkanie komunalne z miasta, normalnie mam przydział, dwa oddzielne pokoje, 54m kw, ale dzielnica nie za fajna, strasznie ciemna kuchnia i duży pokój, piece na prąd, parter niski i dużo zewnetrznych ścian, a kupiliśmy 44,45m kw z balkonem (choć balkon nie w największym pokoju a w przejściowym od niego, dwa przechodnie, jeden oddzielny jest) i co, 3 małe pokoje, malutka kuchnia i łazienka z wc, ale na 1 piętrze, środkowe, cieplutkie, w dzielnicy naszej ukochanej he...nio to czeka nas spłacanie heh, ale wole nadal skromnie żyć a spłacać coś gdzie będe z chęcią wracała choć na nowo muszę sie przyzwyczaić do mniejszych pomieszczeń;) Gosia, Korda dzieki!!:)
Ale ja chciałąm do pokoju w róg hehehe, bo akurat przedpokój mamy dłuższy na ok.4m a wąski na 115cm i tak tylko wykorzystamy z 40cm na szafe na dł.170cm wiec braknie nam trochę szafy:)
Mgielka, jestes wielka!!!!! Nie wytrzymałam i napisałam do gin! powiedziała to co Ty znalazłaś! Opierdzieliła mnie, że robiłam teraz prolaktyne!!!! bo ta tabletka po obciążeniu szkodzi ewentualnej ciąży i miałam go zrobić dopiero jak się @ pojawi i skończy Powiedziała, że niskim progesteronem mam się nie przejmować, bo go suplementuje. I mam nadal brać dupka, bo ten wynik bety (3) jak na 9 dziewiąty dzień po owu może coś oznaczać. mam bete powtorzyc w pt lub pon jeśli nie dostane @ na dupku.