Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeNov 30th 2011
     permalink
    Iza ale czego się boisz ?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    że przyjdzie @ ? No trudno przyjdzie to kolejny cykl starań przed wami ja mam za sobą 50 cykli starań ponad i na prawdę słuchaj tych z nas które dłużej w tym siedzą wyluzuj i nie nakręcaj się każdym objawem bo szkodzisz sobie tym uwierz
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Co tu taka cisza? :shocked:
  1.  permalink
    badanie nasienia podstawowe ( nie robimy rozszerzonych) kosztuja w NoVum 130 zł i czeka sie min. 2h jeśli przed 15.30 a jak po to są następnego dnia.

ja w tym cyklu mam monitoring : 11 dc i 15 lub 16 dc bo innych terminow nei znalazłam. koszt każdorazowo - 110 zł :(
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Kandy, ja tez 100zl za wizyte :/
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Moje panny ja uciekam pod prysznic a potem wypisywać kartki świąteczne i jutro je wysyłam :)
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Kasy idzie jak nie powiem co... :/
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Ja10, 14, ikolo 17 bo w zeszlym cyklu mialam potwierdzona owu 17 dc.
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Puk puk... Jest tu kto?
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeNov 30th 2011 zmieniony
     permalink
    Jestem ale mi się wolno odświeża a do tego pakuje manatki w pracy bo sie przneosimy do innego biura..

P.S. Kasy to idzie strasznie duzo.. 5-7 miesięcy z pełnym leczeniem a prawie jak za jednorazowe IVF się wydaje...

(ja potrafie w miesiacu zostawić 1/3 wypłaty na leczenie.. a co tu mowic jeszcze o rachunkach i zyciu w Wawie.. ledwo ledwo ale dajemy rade;)

Wierze, żeto będzie nam wynagrodzone i tez bedzie sżło duzo kasy ale już na nasze szkrabyyy :)))
    --
  2.  permalink
    kandy :o ale WY w tej warszawie macie ceny...z kosmosu
    simona nie ma za co ;)
    --
  3.  permalink
    Ja mam tak miłego dr, że od pierwszej wizyty bierze ode mnie 50zł za monitoring.
    Czy możecie mi napisać czym róźni się badanie podstawowe od rozszerzonego (przedział cenowy 100-200zł) i które bardziej warto zrobić?
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Myslalam ze wszystkie uciekly :)
  4.  permalink
    Ja ostatnio też płaciłam 50 zł
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Ale wtedy Kandy nie bedziemy tak kazdej stowki liczyly :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Dziewczyny, czy wy macie owu kazdego miesiaca w podobnych dniach?
  5.  permalink
    Ja się nie wypowiem, bo pierwszy raz miałam potwierdzoną owu :) Ale to chyba różnie bywa.
  6.  permalink
    kalamburka...rozszerzone jest bardziej dokładniejsze...od a-z badają plemniki...te badanie raczej zalecane jest dla tych panów z gorszym nasieniem ;) jest droższe...bynajmniej mi tak to gin tłumaczył ;) Mój K zrobił podstawowe badanie i to wystarczyło ; )
    --
  7.  permalink
    sinoma...hmm w tamtym cyklu mialam 18 dc owulke...bo 19 dc był płyn ;)w tym nie wiem...bo byłam 16 dc i miałam jeszcze pecherzyk...ale myśle że + 2 dni dodać i mniej więcej mam tego samego dc ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Hm... bo nie wiem kiedy wybrac sie na usg. Ide dzis.. a potem chyba pojde 14 a potem? Skoro w zeszlym mies. byla 17 dc.
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    sinoma...to ginekolog powinien Ci powiedzieć kiedy masz przyjść :o przecież on pecherzyki musi ocenic...
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    No wiem, tylko nie chcialabym przegapic tego dnia :crazy:
  8.  permalink
    ja mam iść 14dc
  9.  permalink
    Mój ból jajnika zamienił się na ciągnący ból w okolicy. Nie chcę się nakręcać, ale pojawiła mi się w głowie pewna myśl, że.. trzymajcie kciuki.
  10.  permalink
    ja jestem drugi miesiac teraz na CLO i zastanawiam sie czy przy większej dawce bede miała owu tak jak teraz 13 dc czy wczesniej? ja ide 11 na monitoring i oby nie bylo za późno ;-)

Moj robi podstawowy ze względu tez na m.in. kase ale tez jak zobaczyłam co zawiera to starczy ;)

rozszerozny ma chyba jeszcze morfologie plemników??
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Kalamburka 3mamy :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ja płaciłam 180 zł za badanie nasienia komputerowe z dokładnym opisem plemników, co jest uszkodzone ba nawet były zdjęcia iw ykresy etc generalnie badanie warte swojej ceny
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    aaa i u nas wynik był następnego dnia rano do odbioru
  11.  permalink
    Ty przeciez jasnowidzem nie jestes :o a co będzie jeśli wybierzesz sobie sama dzień a to będzie już po owulce :shocked:
    sinoma...sorry ale nie rozumiem Ciebie...ja jak chodziłam na monitoring to zaczynałam od 10 dc...no i na każdej wizycie babka mi mówiła...proszę przyjśc w ten dzień i na ten dzień się umawiałam...w sumie miałam 6 usg robionych(2 usg po owu )...<strong>Twój gin sam Ci nie wyznacza wizyt ?? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Kandy, Ja drugi miesiac na CLO 2x1 wiec nie wiem ..
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Dokładnie simona skoro gin Ci nie powiedział kiedy masz przyjść na usg, to ja na Twoim miejscu sama bym się zapisała na wizytę 10dc. i sprawdziła czy jest i jakiej wielkości:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    rumba to co napisałaś to po pierwsze a po drugie rozważyłabym zmianę lekarza bo takie zachowanie to przejaw braku kompetencji
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    rumba: zapisała na wizytę 10dc.
    tak... też jestem za.... ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    ok 14.30 Wam znikne na pare godzin i pewni ebede miala z 500 postów do cyztania bo bede szła po prezent imieninowy dla moje A bo dziś jego święto a jutro Mojeeee :'P no i potem jade sie z nim zobacyzć i po wynikiiiii :crazy: boję się co to tam pokaże..
    --
  12.  permalink
    Kandy daj nam znać jak wyniki i owocnego szukania!
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Mgielka, ja nie powiedzialam ze sama sobie chce wyznaczyc dzien usg. Logiczne ze to gin mowi kiedy przyjsc itd. bo skad ja nivy nan wiedziec, to on ma podglad na wielkosc pecherzyka itd. i na tej podstawie mowi kiedy przyjsc. Ale widzisz w zeszlym miesiacu vylan przed owu kilka razy na usg i pecherzyk jeszcze byl i rosl, a potem 19 poszlam do gin i juz go nie bylo.
    Wiec stad moje pytania.
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Dzieki rumba, dzis moj 10 dc i dzis ide na usg.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    sinoma ale żadna z nas Ci tego nie powie to właśnie gin patrząc jak rośnie pęcherzyk na usg powinien Ci powiedzieć kiedy spodziewać się pęknięcia bo widzi w jakim tempie rośnie
  13.  permalink
    kalabmurka - jeszcze jestem hihih;)

ale dziękowac i na pewno dam znać :D oczywiście ile wsyztsko uda sie zrobic bo nie wiem cyz mój luby sfinalizuje sprawde;-)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kandy to pomóż facetowi :jumping:
    --
  14.  permalink
    No właśnie Kandy pomóż :)
  15.  permalink
    Ja zaraz zasnę i gruchnę głową w klawiaturę :wink:
  16.  permalink
    malutka nie spac...spacerowac ;)
    abortaW
    uffff... ;) wyjaśniłaś krótko i na temat ;)
    --
  17.  permalink
    spacerować nie mogę bo w pracy siedzę :)
  18.  permalink
    On nie chciał mojej pomocy.. tzn miało to wsyztsko si eodbyć jutro i miałam mu pomoc ale nagle zmienil zdanie i mi oświadczył, że on dzisiaj... troche sie zdziwiłam i pytałam czemu ale nie chciał odpowiedzieć i był poddenerwowany wiec nie pytałam..
    --
  19.  permalink
    ooo otwórz okno :boogie:
    --
  20.  permalink
    kandy hmmm moze mu wstyd by bylo....no i wolał sam ?? Ciesz sie ze sie zgodzil... ;)
    --
  21.  permalink
    e tam zdrzemnę się :) nie ma szefostwa :cool:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ale mamy piękne słoneczko i cieplutko :) a mnie głowa boli :(
  22.  permalink
    Kandy to Twój mąż narwaniec. Ja myślę, że chciał już mieć to za sobą.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.