Co do świąt ja kocham boże narodzenie u mnie w rodzinie zawsze obchodziło się je wspólnie, wesoło rodzinnie i nigdy nie było udawania, zresztą do trej pory zawsze możemy ze sobą rozmawiać o wszystkim :) teraz będziemy pierwszy raz tylko we dwoje na święta, ale i tak już mam cały jadłospis wszystko zaplanowane w głowie :)
Ja juz po wizycie...smutno mi, bo lekarz powiedzial, ze wyniki meza sa zle :( za miesiac ma powtorzyc, i to juz w Invimedzie we Wroclawiu...jesli beda dalej zle to zostaje nam IUI. Powiedzial tez, ze nie ma sensu brac zadnych witamin bo to niewiele pomoze;/
kuleczka przykro mi, ale wiesz teraz ma złe ale następnym razem mogą wyjść dobre!!! witaminki niewiele ale jednak mogą pomóc:) wszystko bedzie dobrze:)
Jak to nie ma sensu? Na pewno nie zaszkodzą. Ja bym mu zapodała jakąś mega dawkę witaminek i super dużo warzyw przez ten m-c. Mój M łyka cynk i omege. Wiem że dobry jest selen, żeńszeń, maca. Ja bym na twoim miejscu poczytała na necie i kupiła co nie co! A tak w ogóle to mojej koleżanki M robił wyniki u mnie w mieście i wyszły złe, a za m-c robił w innym miejscu i wyszly dobre. Także faszeruj witaminami i będzie ok.
No ja mu kupie jakies witaminki napewno, sens zawsze jest. A u lekarza dobrego bylam, zawsze do niego chodze i on jako jedymy wykryl co jest ze mna nie tak.
kuleczka,daj mu cynk (salfazin), selen , omega , i ogolne witaminki - ja tak daje i lekarz powiedzial ze nie zaszkodza a.moga pomoc i to guzik prawda ze to nic nie da... wg niego najlepiej nie robic nic niz sprobowac?? wrrr
mój mimo że ma dobre wyniki, łyka właśnie mace i androvit mówi że lepiej sie czuje po nich, bo wiecznie zamulał i zmęczony był. może nie dają one jakiegoś wielkiego kopa ale zawsze lepiej brać. nie słuchaj lekarza gada bzdury - leć do apteki
korda dobrze byl dostarczony, wg instrukcji pani z laboratorium, byl post, ale tylko 3 dniowy, moze to tez mialo wplyw, nie wiem, jutro pojde mu kupie to co pisalyscie, dzisiaj kupilam mu vigor complete, nie wiem czy dobrze trafilam, ale ogolnie to witaminki wiec mu nie zaszkodza
ja mojemu daję salfazin,wit E -lekarz kazał ...<strong>może też dodaj tą witamine...pisze że to witamina płodności ;) magzez z b6 i kwas foliowy...tak,tak...facetom też można dawać ;)
kuleczko spoko nie musi być odpisane :) ważne by pomogło :) a no więcej ruchu, zakaz palenia i picia alkoholu, zakaz gorących i ciepłych kąpieli, zero sauny, zakaz ciasnych spodni i bielizny i powinno pomóc :)
Korda mam sposób kuzynki gdzie z O% plemników A i B powstało 15-18% A i B :) wcześniej nie mogli nawet myśleć o in vitro a poczęli dwie ciąże naturalnie :)
A no i bardzo ważne jeśli partner ma cokolwiek nie tak z nasieniem przy powtarzaniu należy badać seminogram komputerowy z MAR testem, ROS i chromatyną, a z krwi należy zbadać prolaktynę, testosteron, PSA, TSH, ft3, ft4 bo są to hormony mogące uszkadzać nasienie oraz zrobić usg jąder