Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    hmm ciekawe jak lekarze mają różne metody. Fakt, że nie powinno się truć. Mój lekarz twierdzi, że najpierw bada się czy występuje owulacja, miałam zlecone też badania horm., potem nasienie, a potem hsg. Przy obserwacji cyklu okazało się, że moje pęcherzyki nie dojrzewają i od razu dostałam clo i już w pierwszym cyklu z clo pęcherzyki urosły i pękły.
    • CommentAuthorruda03
    • CommentTimeDec 1st 2011
     permalink
    wiem o tym aborta...ale liczę na to, że może się uda i nie będzie trzeba tej drożności robić:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    drożność jajowodów nie brzmi sympatycznie:shocked: pewnie boli jak fix! już mi ciary przeszły po plecach:shocked:

ale.... jak będzie trzeba to mamy jakieś wyjście? po dwóch nieudanych cyklach z cLo pewnie mnie gin na to zapisze, bo już coś wspominała.:confused:
    --
    • CommentAuthorruda03
    • CommentTimeDec 1st 2011 zmieniony
     permalink
    ale z drugiej strony kalabmurka to co to da, że pęcherzyki będą piękne i będą pękać jeżeli np.mąż ma złe nasienie?...wg.mojej lekarki szkoda stymulacji jajników w takim wypadku-i dlatego podobno, zaczyna się od przebadania męża-ale oczywiście ty musisz się sugerować opinią swojego lekarza:smile:,bo co lekarz to inne ma zdanie na ten temat:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dziewczyny ale to że pęcherzyk rośnie i pęka nie oznacza, że jajowody są ok :(
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    szkoda że nie widać na usg czy jajowody są drożne:sad:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    spadam na razie,bo muszę jechać wymienić opony w aucie, bo już ślisko jak cholera a ja na letnich jeżdżę:tongue:
    --
  2.  permalink
    No zdaję sobie sprawę. Dlatego też kończę teraz clo.
    Czytałam, że robienie drożność boli wtedy jak jajowody są zapchane, a jak nie to jest bezboleśnie. Podobno to krótki zabieg i do przeżycia. Ja jestem gotowa na wszystko.
  3.  permalink
    Ja już tyle przeszłam że też jak będzie trzeba to się poddam wszystkiemu. Mi gin nic nie wspominał o badaniu M, ale może dlatego że już raz zaszłam w ciążę.
  4.  permalink
    Aneczko, mi tez nie wspomniał - ale sama pomyslalam i zagoniłam swojego i jestem happy bowiem co i jak przynajmniej;) no i mój troche lepszy ma humor:D
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Moja lekarka nie zaczyna stymulacji bez badania nasienia oraz nie zaczyna stymulacji bez badania drożności :)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    czesc dziewczynki :) kandy ... wszystkiego naj naj naj :) a u mnie dzis 30 dc jezeli @ nie przyjdzie testuje jutro albo sobote :) a co u was słychac??
    •  
      CommentAuthorgosiacz1ek
     permalink
    izabela88 życzę dwóch kreseczek:wink:
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Gosiacz1ek nie dziekuje zeby nie zapeszyc ....:) ale znajac moje szczescie to przyjdzie @ :D:D:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Kandy masz wiadomość:)
    --
  5.  permalink
    Kandy Kochana z okazji imienic wszystkiego co najlepsze, spelnienia marzen :*
    Madzia, ja dzisiaj bede dzwonila, najpierw umowic sie na badanie nasienia, pozniej sie okaze co i jak, jesli badanie wyjdzie zle to zostaje mi tylko IUI jak powiedzial lekarz.
    --
  6.  permalink
    Ale żeście nagle naprodukowały...przez 3 godz :shocked: muszę poczytać ;)

Kandy...widzę że Ty też masz estrofem ...Powiedz mi kochana zwykły czy mite ?? dlaczego gin Ci go przepisał?? aaa najważniejsze !! od którego dc go masz brać ;)w ogóle ...widzę że masz 2x1 :shocked: a ja tylko 1x1
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    Flowka :hugging:
    rumba,malutka...to za niedługo pora na nas...z testowaniem :cool:
    abortaW Dzień dobry ;)
    ruda cześć krejzolko :bigsmile:
    mimik ;)
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    cześć mgiełka:)
    --
  7.  permalink
    No zatestuję jak do soboty @ nie przyjdzie, ale coś myślę, że test nie będzie potrzebny :/ Mam złe przeczucia :/
  8.  permalink
    ejjjj mój mnie rano o 9 zgwałcił :rolling: normalnie dupek miał taką chcicę :tooth: aj ja twardo ..nie mam ochoty :rolling:
    no cóż ale stało się...końcówka cyklu a u mnie libido spada :confused:
    --
  9.  permalink
    Mi też się odechciało coś ostanio. Tylko bym spała :confused:
  10.  permalink
    moje przeczucia hmmm też są negatywne...bo przecież...będzie jak co miesiąc :confused:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej mgielka:bigsmile:...kiedy testujesz?
    kuleczka...będzie dobrze,czasami jest wszystko ok i tak tylko szanse na ciąże są przez inseminacje,mojej lekarce też się nie podoba że przez 12 lat małżeństwa sobie nie wpadliśmy i że nie" zaszłam" jeszcze przez te wspomagacze-też mi mówi że pewnie będzie trzeba robić inseminacje albo in-vitro,ech...ale mi się uda normalnie zajść w ciąże:tooth:...ja sobie tłumaczę że za mną dopiero 5prób:tooth:
    --
  11.  permalink
    ooo ja też śpie...wstaje o 5 i idę jeszcze w ciągu dnia spać...na 2 godz...już nie mówie,że w tym tygodniu mój K ma na noc...więc ja już ok 22 już dawno śpie aż do 5
    --
  12.  permalink
    ruda...wtedy jak @ nie będzie za długo ;) czyli 9-10 już spróbuje ;)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    och mgielka....ty to masz dobrze-ja mogę spać nago-pięknie wypięta i mojego nie rusza:tooth:(a tyłek mam nawet fajny:crazy:)
    --
  13.  permalink
    Ja dziś też już nie śpię od 5 rano, bo moja psina się coś dusiła :/ Teraz siedzę w pracy i myślę co u niej. To moja pierworodna :)
  14.  permalink
    No właśnie ruda mojego też nie rusza mój tyłek. Zawsze się śmieje że jak by był obcy to na pewno by go ruszyło nawet jakby był gorszy od mojego ;)
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    jednym słowem malutka...świnie te nasze chłopy:tooth:,ale co zrobić...trzeba ich nadal kochać:thumbup:
    --
  15.  permalink
    Ja mojemu mówię, że całe szczęście są inni faceci na świecie i od nich miłe słówka chociaż usłyszę od czasu do czasu. To mu gul skacze ;) Ale taka prawda zawsze się docenia to czego się nie ma :) Ale i tak go kocham przygłupa jednego :)
  16.  permalink
    dziekuje kochane :-*

ja mam estrofem mite brac od dzis do owulacji (9 dni) i mam go na endo bo clo uposledza i na ogolnie jajniki.. nie pamietam co mi mowil..hehe mam zapisane w domu ;-))

a ciooo:-)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    wkurza mnie, że mnie ten brzuch tak boli...cały czas mam wrażenie że już @dostałam-nadal czuję mokro w gaciach:shamed::tooth:
    --
  17.  permalink
    Ruda ja mam tak samo tylko zaglądam czy @ jest. Jak nawiedzona łażę do toalety co 20 minut ;)
  18.  permalink
    A ty który dziś dzień? Ja 26
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    dzisiaj już 29dc...ciekawe czy test już by coś pokazał-jedną krechę na pewno:tooth:
    --
  19.  permalink
    to ile pozytywnych tescikow niedlugo bedzie??? :-))
    --
  20.  permalink
    Ruda a zawsze ilo dniowe cykle? Bo ja to 26 to max
  21.  permalink
    Tak, jedną kreskę test pokazuje niezmiennie. Sprawdza się w 100% niezależnie od jakości :cool:
  22.  permalink
    A drugą domalujemy i będzie z 10 pewnie pozytywnych co dziewczyny?
  23.  permalink
    U mnie dzis 25 dc, od 4 dni mnie tak cycki nawalaja masakrycznie, ze nawet sie dotknac nie moge, wiec wstetne @ juz blisko, czyha gdzies za rogiem na mnie :P
    --
  24.  permalink
    malutka,ruda...ja tak kiedys miałam jak Wasi faceci ;) a teraz sie zmieniło ...ale wtedy był inny partner ;)
    kandy...bo właśnie ja w tym cyklu miałam problem z braniem :/ niby gin kazał od 5-12 dc czyli 8 dni...do tego dziewczyny pisały właśnie że lepiej brać dłużej...więc brałam do 16 dc a i tak dupa z tego była bo endo było cienkie :/ Więc myśle żeby sobie dawkę zwiększyć
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    hej dziewczyny,

Ja juz po wizycie.... i jestem troche zla... Moja ginka zalecila 2 miesiace przerwy !!! Zadnych lekow, tylko dupek od 16 do 25 dnia. A to wszystko dlatego ze pierwszy cykl mi przestymulowala, i powiedziala ze organizm musi odpoczac teraz. Dopiero co zaczelam leczenie, a juz je przerywam , brrr.....

Ja mialam sprawdzana droznosc. Zabieg sam w sobie bardzo nieprzyjemny, boli w zaleznosci od tego czy jajowody sa zapchane czy nie.
    --
    •  
      CommentAuthormalutka2105
     permalink
    Moya, ale ginka powiedziała że zakaz starania czy zakaz clo? Bo starać się chyba możecie? Głowa do góry bez clo się uda :)
  25.  permalink
    moya ja po pierwszym cylku tez mialam miesiac przerwy, nie bylam przestymulowana, ale mimo to lekarz zalecil miesiac pauzy
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny zanim zaczynam z wami pisać to z godz muszę poczytać tyle naprodukowałyście
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    malutka - zakaz clo, i wszystkich innych lekow oprocz dupka.

moze to i rozsadne, ale kurde, po jednym cyklu tak od razu przerywac leczenie. Ja chyba jestem zbyt niecierpliwa.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kandy wszystkiego naj naj najlepszego
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    no właśnie,tego właśnie nie wiem czy jajowód jest zapchany czy nie-jakbym miała pewność że nie jest zapchany to bym się nie bała tego badania...hm,tylko wtedy nie musiałabym go robić:wink:...może w lutym pójdę,jeszcze daję sobie dwa cykle...no może 3 próby bez tego zabiegu:smile:
    --
  26.  permalink
    Moya ale może w tym cyklu bez clo będzie owulka. Nie łam się! Będzie dobrze!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.