hmm ciekawe jak lekarze mają różne metody. Fakt, że nie powinno się truć. Mój lekarz twierdzi, że najpierw bada się czy występuje owulacja, miałam zlecone też badania horm., potem nasienie, a potem hsg. Przy obserwacji cyklu okazało się, że moje pęcherzyki nie dojrzewają i od razu dostałam clo i już w pierwszym cyklu z clo pęcherzyki urosły i pękły.
ale z drugiej strony kalabmurka to co to da, że pęcherzyki będą piękne i będą pękać jeżeli np.mąż ma złe nasienie?...wg.mojej lekarki szkoda stymulacji jajników w takim wypadku-i dlatego podobno, zaczyna się od przebadania męża-ale oczywiście ty musisz się sugerować opinią swojego lekarza,bo co lekarz to inne ma zdanie na ten temat
No zdaję sobie sprawę. Dlatego też kończę teraz clo. Czytałam, że robienie drożność boli wtedy jak jajowody są zapchane, a jak nie to jest bezboleśnie. Podobno to krótki zabieg i do przeżycia. Ja jestem gotowa na wszystko.
Ja już tyle przeszłam że też jak będzie trzeba to się poddam wszystkiemu. Mi gin nic nie wspominał o badaniu M, ale może dlatego że już raz zaszłam w ciążę.
Aneczko, mi tez nie wspomniał - ale sama pomyslalam i zagoniłam swojego i jestem happy bowiem co i jak przynajmniej;) no i mój troche lepszy ma humor:D
Kandy Kochana z okazji imienic wszystkiego co najlepsze, spelnienia marzen :* Madzia, ja dzisiaj bede dzwonila, najpierw umowic sie na badanie nasienia, pozniej sie okaze co i jak, jesli badanie wyjdzie zle to zostaje mi tylko IUI jak powiedzial lekarz.
Ale żeście nagle naprodukowały...przez 3 godz muszę poczytać ;)
Kandy...widzę że Ty też masz estrofem ...Powiedz mi kochana zwykły czy mite ?? dlaczego gin Ci go przepisał?? aaa najważniejsze !! od którego dc go masz brać ;)w ogóle ...widzę że masz 2x1 a ja tylko 1x1
ejjjj mój mnie rano o 9 zgwałcił normalnie dupek miał taką chcicę aj ja twardo ..nie mam ochoty no cóż ale stało się...końcówka cyklu a u mnie libido spada
hej mgielka...kiedy testujesz? kuleczka...będzie dobrze,czasami jest wszystko ok i tak tylko szanse na ciąże są przez inseminacje,mojej lekarce też się nie podoba że przez 12 lat małżeństwa sobie nie wpadliśmy i że nie" zaszłam" jeszcze przez te wspomagacze-też mi mówi że pewnie będzie trzeba robić inseminacje albo in-vitro,ech...ale mi się uda normalnie zajść w ciąże...ja sobie tłumaczę że za mną dopiero 5prób
ooo ja też śpie...wstaje o 5 i idę jeszcze w ciągu dnia spać...na 2 godz...już nie mówie,że w tym tygodniu mój K ma na noc...więc ja już ok 22 już dawno śpie aż do 5
Ja mojemu mówię, że całe szczęście są inni faceci na świecie i od nich miłe słówka chociaż usłyszę od czasu do czasu. To mu gul skacze ;) Ale taka prawda zawsze się docenia to czego się nie ma :) Ale i tak go kocham przygłupa jednego :)
ja mam estrofem mite brac od dzis do owulacji (9 dni) i mam go na endo bo clo uposledza i na ogolnie jajniki.. nie pamietam co mi mowil..hehe mam zapisane w domu ;-))
U mnie dzis 25 dc, od 4 dni mnie tak cycki nawalaja masakrycznie, ze nawet sie dotknac nie moge, wiec wstetne @ juz blisko, czyha gdzies za rogiem na mnie :P
malutka,ruda...ja tak kiedys miałam jak Wasi faceci ;) a teraz sie zmieniło ...ale wtedy był inny partner ;) kandy...bo właśnie ja w tym cyklu miałam problem z braniem :/ niby gin kazał od 5-12 dc czyli 8 dni...do tego dziewczyny pisały właśnie że lepiej brać dłużej...więc brałam do 16 dc a i tak dupa z tego była bo endo było cienkie :/ Więc myśle żeby sobie dawkę zwiększyć
Ja juz po wizycie.... i jestem troche zla... Moja ginka zalecila 2 miesiace przerwy !!! Zadnych lekow, tylko dupek od 16 do 25 dnia. A to wszystko dlatego ze pierwszy cykl mi przestymulowala, i powiedziala ze organizm musi odpoczac teraz. Dopiero co zaczelam leczenie, a juz je przerywam , brrr.....
Ja mialam sprawdzana droznosc. Zabieg sam w sobie bardzo nieprzyjemny, boli w zaleznosci od tego czy jajowody sa zapchane czy nie.
no właśnie,tego właśnie nie wiem czy jajowód jest zapchany czy nie-jakbym miała pewność że nie jest zapchany to bym się nie bała tego badania...hm,tylko wtedy nie musiałabym go robić...może w lutym pójdę,jeszcze daję sobie dwa cykle...no może 3 próby bez tego zabiegu