Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    ruda ja tez sie bronie rekami i nogami...chociaz cos mi mowi ze bedzie trzeba to zrobic :/
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeDec 1st 2011
     permalink
    no ja tez nie wiedzialam wczesniej, przed badaniem :P ale dali mi czopek , w razie czego jakby bardzo bolalo. Takze leki przeciwbolowe dostaje sie przed zabiegiem.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    pisałyście wcześniej o bólu brzucha dziś tak mnie boli że niewiem co niewiem czy to jajniki, czy jelita bo aż kręgosłup z tyłu mnie boli
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    moya,a kazała ci lekarka przyjechać na usg,żeby sprawdzić czy rosną pęcherzyki bez clo?
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dziewczyny a gdzie sie przeprowadza badanie droznosci jajowodow ???? i ile to kosztuje ??
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    dziś byłam u ginekologa żeby sprawdzić swoje pęcherzyki ale już ich nie było pękły ale niewiem kiedy
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    podobno tylko w szpitalu ,chyba gratis,na kasę chorych?
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Witam wszystkie staraczki:-) miałam hsg i to nic strasznego, lekki ból bez znieczulenia!!!:-) jakbyście chciały cos wiecej si dopytac to smiało, a warto:-)
    Moya jesli dobrze pamietam ta Twoja dr to przesadzila z tymi menopurami jak na 1-wszy cykl:-(
    a ja byłam na usg i jestem happy, bo nawet jak nie wyjdzie tym razem to po raz 1-wszy mam pecherzyk, dzis 15dc i 22cm i endo 10,2, bo brałam estrofen:-) teraz tylko czekać:-)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    na skierowanie za darmo a tak to trzeba płacic np w klinikach niepłodnosci
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no wlasnie nie kazala, pytalam o to, a ona ze nie ma takiej porzeby bo nawet jak urosna same to nie moze mi dac nic na pekniecie, poniewaz moj organizm musi odpoczac od lekow :/ Czyli wrocilam do punktu wyjscia. no i oczywiscie wspomniala mi o inseminacji, ze trzeba by bylo zaczac o tym myslec. Jakos mi ta babka nie podeszla, nie wiem, nie czuje zebym miala dobry kontakt z nia. Jakos tak bardzo "mechanicznie" ona do tego podchodzi.

Ja mialam badanie tam gdzie sie robi przeswietlenia.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    gosia ja też w pierwszym cyklu z clo i po raz pierwszy pękły mi pęcherzyki i wogóle je miałam i endo 13,3
    --
  2.  permalink
    Oj mi tez ta twoja ginka nie pasuje. Ale może warto byłoby sprawdzić czy bez clo była owu? Ja i tak bym poszła na usg.
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    gosia - dokladnie, wlasnie przez to teraz przerwe mam :/:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    malutka - i tak zrobie, bo w sumie to nawet nie bede wiedziec czy mam owulacje czy nie, jesli nie ma usg !
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    gosia to super!...to działaj dzisiaj ostro:tooth:
    moya...może zmień lekarz jak ten ci nie podszedł:wink:,nie wiem, czemu ci lekarze tak szybko mówią o tej inseminacji...
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ja w 1-wszym bralam tylko 1 clo i dupa:-( teraz mialam 2x2 clo i w koncu choc jeden pecherzyk, no zobaczymy czy jeszcze peknie:-) a jestem bez pregnylu bo chcialabym jak najbardziej naturalnie:-) najwyzej jak sie nie uda to nastepnym razem poprosze. teraz tylko sie zastanawiam kiedy peknie pecherzyk i kiedy sprawdzic czy pekl, bo ten moj gin od usg jakis dziwny, musze zadzwonic do swojej prowadzacej to mi powie:-) ale i tak sie ciesze:-)
  3.  permalink
    Gdzie saba chodzisz?
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    moja to mi od razu in vitro proponowała, ale ja ostro nie:-) bo kasy brak, wiec ona od razu zmienila podejscie:-)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ruda ja juz dzialam od poniedzialku, wiec nie wiem ile ma jeszcze M sily:-)
  4.  permalink
    tzn. do ginka
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    ciao moje belle:wink:

jestem chora tym razem stan podgorączkowy 36,9 :confused:, łykam coldrex i chowam się pod kołdrą może przejdzie.
    a dopiero co z kaszlu, gardła i kataru się wyleczyłam.

Wiecie co laseczki? ja tak mierze te temperatury rano, jaram się że są dośc wysokie - a to pewnie dlatego, że do zdrowych obecnie nie należę. Pewnie zakłócone są

:confused::confused: lipa
    --
  5.  permalink
    gosia estrofem w jakich dniach brałaś i w jakiej dawce ??
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kalaburka do nas do ostrołęki przyjeżdza profesor z kliniki niepłodności z białegostoku jest co 2 tygodnie
    --
  6.  permalink
    Oj tam Rumba już od razu zakłócone :) Póki @ nie ma jest ok. Nadzieja musi być!
  7.  permalink
    saba a jak się nazywa gin? Może znam :)
  8.  permalink
    Ty malutka też z Poznania?
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    może lekarzom nie chce się nas leczyć i dlatego tak szybko wysyłają nas do kliniki niepłodności?ale przecież za darmo do nich nie chodzimy:sad:....znajoma miała dwie nieudane próby in-vitro aż w końcu naturalnie zaszła w ciąże:smile:
    --
  9.  permalink
    AA z Ostrołęki to mi się wszystko pomieszało kto skąd jest///:surprised:
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    imienia nie znam ale nazwisko to Jóżwik czy Jóżwiak zawsze zapominam
    --
  10.  permalink
    ja z ŁOMŻY :) - tam co piwko robią :)
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    a ja też mam miesiąc przerwy w lekach ale to dlatego że moja gin wyjeżdża na 2 tyg akurat w tych dniach co mam brać CLO i mieć monitoringi jej nie ma:)
    --
  11.  permalink
    No to kojarzę z internetu, osobiście nie znam. Ale jesteś zadowolona? Bo jak mi nie wyjdzie przez trzy cykle to się chyba wybiorę do Białegostoku.
  12.  permalink
    Myślę, że są po prostu nastawieni na szybki zysk. Łatwiej pokierować do kliniki, którą prowadzą znajomi i wziąć działkę od każdej pacjentki. Oczywiście nie mówię, że zawsze tak jest, ale człowiek zdesperowany jest gotowy na wiele.
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    dokladnie kalamburka, a ty bardziej ze twoj lekarz cie do tego przekonuje i namawia. Na dodatek zaczynam zadawac sobie pytanie czy aby na pewno ona mi wszystko mowi, no bo niby dlaczego tak od razu gada o inseminacji ?! Nawet nie probujac lekow przez te 6 miesiecy;
    --
    • CommentAuthorruda03
    • CommentTimeDec 1st 2011 zmieniony
     permalink
    kalabmurka...też tak myślę...mi bardziej poleca in-vitro niż inseminacje-tylko że to jest spora różnica w cenie-jakieś 9tys.:sad:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    malutka a w łomży też jest dobry ginekolog tylko nie pamiętam nazwiska coś na O Oleszkiewicz nie pamiętam dobrze pomógł mojej koleżance 2 razy poroniła u nas w o-ce a pojechała do niego i poprowadził jej ciąże właśnie dziś już leży na porodówce
    --
  13.  permalink
    Hm.... szczerze mówiąc to pierwsze słyszę to nazwisko :shocked:
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    niestety w każdej profesji są naciągacze:confused:
    może podam zły przykład ale wczoraj wezwałam pożal się boże fachowców bo mi się pralka zepsuła.
    jak się poźniej okazało trzeba było uszczelke tylko wymienić a mnie naciagnęli na wymianę całej pompy :shocked::shocked::shocked:
    bo niby skad ja mam się na tym znac? dopiero moj mnie oświecił że mnie/nas zrobili w balona:(

także jak mnie zaniepokoi swoim podejściem jakiś lekarz to od razu wieje:wink:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    malutka nie musisz jechać do białegostoku on co dwa tygodnie jest u nas w ostrołęce przyjmuje prywatnie i bierze 100 zł
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Mgiełka biorę od 5dc estrofen x1 aż do owulacji:-) i w moim przypadku pięknnie zadziałał, bo bez niego miałam fatalne endo
  14.  permalink
    No to będziemy w kontakcie :) Ale powiedz mi jak się nazywa ten z Łomży bo chyba coś pokręciłaś co?
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    malutka ten z łomży to Oleszczuk Tadeusz
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Ja tez mialam endo cienkie w poprzednim cyklu; i nawet poprosilam ja o cos na endo zeby w tym cyklu przynajmniej troche podroslo, a ona ze nie ma takiej potrzeby.
    zostal mi jeszcze ovestin z poprzedniego cyklu, myslicie ze moge go brac bez jej wiedzy, czy to raczej nierozsadne ??
    --
    • CommentAuthorsaba___
    • CommentTimeDec 1st 2011 zmieniony
     permalink
    ten z białegostoku to naprawde super lekarz nie powiem troche stary:) ale od niego nie wyjdziesz wcześniej jak 40 min a jak jesteś na pierwszej wizycie to i ponad godzine robi z tobo wywiad a pużniej dopiero cię bada
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Moya ja to nie wiem czy warto, więc sie nie wypowiadam, bo tego tu żadna z nas nie wie:-) miałaś kiedys owulacje potwierdzona bez lekow?
    • CommentAuthorgisell
     permalink
    witam!!
    podczytuje was od jakiegos czasu
    ja jestem w pierwszym cyklu z clo dzis 25dc a mnie piersi maja uciec normalnie tak mnie bola ale jakos taki inaczej niz na @
    czy któraś też tak moze miała??
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    moya na endo może spróbujesz winka się napić?:bigsmile::tooth: to przyjemne z pożytecznym w pakiecie:)

Brać leki na własną rękę to trochę ryzykowne:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Nie wlasnie, to byl moj pierwszy cykl z lekami i nigdy wczesniej nie mialam monitoringu. Wiec nie wiem czy mam naturalna owulacje.
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    czesc gisell ja tak obecnie mam
    moje sutki chcą wyskoczyć w kosmos + stan podgorączkowy.:devil:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    on na pierwszej wizycie zapytał czy mam owulacje a ja że nie wiem bo nikt mi tego nie badał a jak zbadał to nie powiedział był w szoku kazał mi zapomnieć o badaniach i lekach które brałam do tej pory i zaczynamy leczy od początku zbadał mi 2 cykle bez tabletek i w 3 kazał brać clo i duphastun i monitorować się u nas na kase chorych naprawdę polecam
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.