no ja tez nie wiedzialam wczesniej, przed badaniem :P ale dali mi czopek , w razie czego jakby bardzo bolalo. Takze leki przeciwbolowe dostaje sie przed zabiegiem.
Witam wszystkie staraczki:-) miałam hsg i to nic strasznego, lekki ból bez znieczulenia!!!:-) jakbyście chciały cos wiecej si dopytac to smiało, a warto:-) Moya jesli dobrze pamietam ta Twoja dr to przesadzila z tymi menopurami jak na 1-wszy cykl:-( a ja byłam na usg i jestem happy, bo nawet jak nie wyjdzie tym razem to po raz 1-wszy mam pecherzyk, dzis 15dc i 22cm i endo 10,2, bo brałam estrofen:-) teraz tylko czekać:-)
no wlasnie nie kazala, pytalam o to, a ona ze nie ma takiej porzeby bo nawet jak urosna same to nie moze mi dac nic na pekniecie, poniewaz moj organizm musi odpoczac od lekow :/ Czyli wrocilam do punktu wyjscia. no i oczywiscie wspomniala mi o inseminacji, ze trzeba by bylo zaczac o tym myslec. Jakos mi ta babka nie podeszla, nie wiem, nie czuje zebym miala dobry kontakt z nia. Jakos tak bardzo "mechanicznie" ona do tego podchodzi.
Ja mialam badanie tam gdzie sie robi przeswietlenia.
gosia to super!...to działaj dzisiaj ostro moya...może zmień lekarz jak ten ci nie podszedł,nie wiem, czemu ci lekarze tak szybko mówią o tej inseminacji...
ja w 1-wszym bralam tylko 1 clo i dupa:-( teraz mialam 2x2 clo i w koncu choc jeden pecherzyk, no zobaczymy czy jeszcze peknie:-) a jestem bez pregnylu bo chcialabym jak najbardziej naturalnie:-) najwyzej jak sie nie uda to nastepnym razem poprosze. teraz tylko sie zastanawiam kiedy peknie pecherzyk i kiedy sprawdzic czy pekl, bo ten moj gin od usg jakis dziwny, musze zadzwonic do swojej prowadzacej to mi powie:-) ale i tak sie ciesze:-)
jestem chora tym razem stan podgorączkowy 36,9 , łykam coldrex i chowam się pod kołdrą może przejdzie. a dopiero co z kaszlu, gardła i kataru się wyleczyłam.
Wiecie co laseczki? ja tak mierze te temperatury rano, jaram się że są dośc wysokie - a to pewnie dlatego, że do zdrowych obecnie nie należę. Pewnie zakłócone są
może lekarzom nie chce się nas leczyć i dlatego tak szybko wysyłają nas do kliniki niepłodności?ale przecież za darmo do nich nie chodzimy....znajoma miała dwie nieudane próby in-vitro aż w końcu naturalnie zaszła w ciąże
a ja też mam miesiąc przerwy w lekach ale to dlatego że moja gin wyjeżdża na 2 tyg akurat w tych dniach co mam brać CLO i mieć monitoringi jej nie ma:)
Myślę, że są po prostu nastawieni na szybki zysk. Łatwiej pokierować do kliniki, którą prowadzą znajomi i wziąć działkę od każdej pacjentki. Oczywiście nie mówię, że zawsze tak jest, ale człowiek zdesperowany jest gotowy na wiele.
dokladnie kalamburka, a ty bardziej ze twoj lekarz cie do tego przekonuje i namawia. Na dodatek zaczynam zadawac sobie pytanie czy aby na pewno ona mi wszystko mowi, no bo niby dlaczego tak od razu gada o inseminacji ?! Nawet nie probujac lekow przez te 6 miesiecy;
malutka a w łomży też jest dobry ginekolog tylko nie pamiętam nazwiska coś na O Oleszkiewicz nie pamiętam dobrze pomógł mojej koleżance 2 razy poroniła u nas w o-ce a pojechała do niego i poprowadził jej ciąże właśnie dziś już leży na porodówce
niestety w każdej profesji są naciągacze może podam zły przykład ale wczoraj wezwałam pożal się boże fachowców bo mi się pralka zepsuła. jak się poźniej okazało trzeba było uszczelke tylko wymienić a mnie naciagnęli na wymianę całej pompy bo niby skad ja mam się na tym znac? dopiero moj mnie oświecił że mnie/nas zrobili w balona:(
także jak mnie zaniepokoi swoim podejściem jakiś lekarz to od razu wieje
Ja tez mialam endo cienkie w poprzednim cyklu; i nawet poprosilam ja o cos na endo zeby w tym cyklu przynajmniej troche podroslo, a ona ze nie ma takiej potrzeby. zostal mi jeszcze ovestin z poprzedniego cyklu, myslicie ze moge go brac bez jej wiedzy, czy to raczej nierozsadne ??
ten z białegostoku to naprawde super lekarz nie powiem troche stary:) ale od niego nie wyjdziesz wcześniej jak 40 min a jak jesteś na pierwszej wizycie to i ponad godzine robi z tobo wywiad a pużniej dopiero cię bada
witam!! podczytuje was od jakiegos czasu ja jestem w pierwszym cyklu z clo dzis 25dc a mnie piersi maja uciec normalnie tak mnie bola ale jakos taki inaczej niz na @ czy któraś też tak moze miała??
on na pierwszej wizycie zapytał czy mam owulacje a ja że nie wiem bo nikt mi tego nie badał a jak zbadał to nie powiedział był w szoku kazał mi zapomnieć o badaniach i lekach które brałam do tej pory i zaczynamy leczy od początku zbadał mi 2 cykle bez tabletek i w 3 kazał brać clo i duphastun i monitorować się u nas na kase chorych naprawdę polecam