Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorgisell
    • CommentTimeDec 1st 2011
     permalink
    ja też uciekam co prawda ja własnie po serduszkowaniu ale poprzytulac sie chce
    papatki
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    kurcze mnie troche kłuje podbrzusze ale chwilke i przestaje . aha zawsze na pare dni przed@ robil mi sie wiekszy brzuch a teraz go nie mam moj M mi tak powiedział .... hmmm ciekawe o co chodzi ???
  1.  permalink
    Witam dziewczyny! Czy mogłaby któraś z Was zerknąć na mój wykres? Będę wdzięczna
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    malutka...nie "wysrana"tylko urodzona:crazy:...czyli skąpa:tooth:...żartowałam oczywiście-stawiam to piwsko-nawet te rodzynki w czekoladzie jak tylko "zajdę":swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hejo !!!

Ja to mam pecha, codzinnie wieczorem zanim te wasze wypociny nadrobie, to juz niekogo nie ma :cry:

No nic.. moze w weekend sie zalapie na dyskusje ;)

Kandy - wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen - szczegolnie tego watkowego :***

U mnie chyba ten cykl bedzie znowu bez owulki, mimo podwojnej dawki clo.. bo mi tempka skoczyla..i mam zygzak.. :( choc moze zaklocona byla, bo o 5 sie obudzilam - poszlam do toalety..a pozniej po 6:50 wstalam..wiec 3 godz nie ma.. co mi tam ,zaznacze jako zaklocona ..chyba dobrze robie, tak?

Jutro ide do nowej gin, co ma duze usg, wezme wszystkie dokumenty i zapytam sie co ona mysli o moim przypadku.. bo w sumie nie mam okreslonej zadnej choroby, a owulki nie ma, ciazy tez..juz rok i 3 miesiace bedzie.. Jedynie ta prolaktyna po obciazeniu wysoka jest (wzrasta 24razy) , no ale niektorzy lekarze nie biora w ogole jej pod uwage (ciekawe dlaczego). Mam nadzieje, ze babka bedzie fajna i bede mogla z nia porozmawiac..

Za testujace dziewczyny 3 mam kciuki :** musza byc jakies ciaze na naszym watku !!! koniec i kropka :thumbup::crazy::tooth:

I popieram dziecwzyny, najpierw HSG i badanie nasienia, pozniej CLO - kazdy lekarz mi tak mowil (odwiedzilam juz 4 - jutro ide do 5 ;)).
    Nie ma sie czego bac HSG, ja mialam w szpitalu panstwowym w Polsce - chcialam na zywca, a dali mi glupiego Jasia i bylam cala w skowronkach :D ogolnie zabieg trwa z 15 min , z rozbieraniem i ubieraniem od pasa w dol ;) robiony jest pod rentgenem :))) polecam !!! nie ma sie czego bac !!!! :thumbup::tooth:
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Madziu trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i pęcherzyki daj znać co Ci powie...
  2.  permalink
    dobranoc ;) Magda powodzenia życzę...dobre wiadomości mają być ;)
    --
    • CommentAuthorjuma
     permalink
    hej jestem tu nowa o to moja historia
    Nigdy nie uczestniczyłam w zadnych forach ale czas zacząć (jak cos bede robila nie tak piszcie musze sie tu odnalesc )trafiłam tu po tym jak poszła do gin z inf "chce zajsc w ciąze jak mam sie przygotowac jakie badanie "itd po czym dostałam sporo skierowań na badanie miedzy czasie podczas rozmowy z gin poinformowałam ją ze brałam anty prze 4 lata od prawie zawsze miałam nieregularne okresy i teraz po odstawieniu anty cos ten okres nie moze sie pojawic na to gin wiec trezba przywrócic okres zapisała duphaston okres sie pojawił wiec zaczełysmy monitorowac cykl niesety owu sie nie pojwaiła zato pojawiły sie drobne torbiele na jajnikach kolejna inf po tym jak pojawiły sie wyniki to podejrzenie PCO (podwyzszony testosteron stosunek LH do FSH 5 do 12.5 no i torbiele)reszta ok prolaktyna insulina cukier
    po przeczytaniu co to jest to pco przeryczałam 3 dni cierpiałam strasznie tylko czarne mysli w głowie ze nie bede miec dzieci mąz mnie pocieszał ale co on moze jak to w moje głowie siedzi;/ naszczescie tragfiłam tu poczytałam o róznych przypadkach i o tym ze nie wszytsko stracone ze jest szansa i ogarnełam sie stram sie myslec pozytywnie
    Teraz na pojawienie sie okresu dostałam luthenyl podobno silniejszy niz duphaston ale nie zadziałam po 10 tab okres sie nie pojawił przez 6 dni wiec dzis poszam do gin powiedziała ze troche lipa ze go nie ma i przepisała clostelbegyt i cilest jedno jak sie pojawi okres bo mam czekac jeszcze kilka dni czyli clo i bedziemy wywoływac owu a drugie(cilest) jak sie nie pojawi @ to antykoncecja zeby wkoncu sie okres pojawił a potem clo wiec terz czekam zeby sie pojawił @ to szbciej zaczniemy wywyływanie owu i moze szybciej zajde czekam bardzo na to ...:)

oj strasznie sie rozpisałam ale chcialam sie z kim podzielic moja historią
    bo z nikim niechce o tym gadac bo czuje sie jakas wybrakowana.....
    czy ma ktos z was podejrzenia PCO ??
    pozdrawiam
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    CZEŚĆ JUMA JA MAM PCOS ALE JUTRO POGADAMY JAK CHCESZ BO UCIEKAM
    --
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    czesc juma, ja też jest tu od niedawna :wink:
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    JUma Witaj:)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    juma nie masz czym sie przejmowac bo przy PCO mozna miec dzieci :) sa tu dziewczyny ktore sie na tym bardziej znaja niz ja ale ci wytłumacza ...:) nie wiem czy dzis bo juz pare kolezanek poszlo ale jutro napewno ci pomoga :)
  3.  permalink
    Cześć wszystkim. Mam na imię Dorota i jestem tu nowa.
    Mam pco stwierdzone już ponad 7 lat temu. Wtedy też usłyszałam od lekarza że nigdy nie będę mieć dzieci. Progesteron u mnie również prawie na 0.
    W zeszłym roku doczekałam się najcudowniejszej wiadomośći że jestem w ciąży - nie leczyłam się - a więc CUD.
    Niestety w 18 tygodniu ją straciłam. Teraz od niedzieli zaczynam swója ,,przygodę ,, z CLO .
    Mam nadzieję że mnie tu przyjmiecie i pomożecie.

Pozdrawiam Dora
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
    • CommentTimeDec 1st 2011 zmieniony
     permalink
    Witajcie Dziewczyny :)
    Pocieszę Was! Moja szwagierka u której także zdiagnozowano pco, która czasami po 6 miesięcu nie miała miesiączki, w hormonach wychodziły takie wyniki, że lekarz nie wierzył i kazał je powtarzać, jest w ciąży po iui (tfu, tfu, tfu bo to 7tc), ale trzymam za was kciuki!!! Uda się:)))
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    witajcie juma i dora. Miło że do nas dołączyłyście:)Będzie raźniej.
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Miło,że jest nas coraz więcej, ale z drugiej strony... :(((

P.S ale egis się bogaci!!!:wink:
    --
    • CommentAuthorkacha66
     permalink
    Juma a po czym lekarz stwierdził że masz pco??
    Bp moja gin też powiedziała że mam typowe pco bo ja mam podwyższony poziom testosteronu no i oczywiście okresy mega nieregularne. Jak odstawiłam tabletki anty w grudniu 2010 to do sierpnia nie dostałam @ wreszcie dostałam tabletki na wywołanie...a teraz po zlo znowu lipa.
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    witaj Dorota, wspołczuje, ja pierwszą ciąże straciłam w 23tyg, wiec wiem co to znaczy. Trzymam za ciebie kciuki - głowa do góry :wink:
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Powiem Wam, że po tych hormonach, mam takie cyce... miseczka D :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Dziękuje Channtall

To ciężkie w styczniu minie rok a ja nie umiem funkcjonować bez odwiedzania mojego Aniołka . A że nadzieja umiera ostatnia dzielnie się trzymam i staram myśleć pozytywnie.
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny dziś wieczorem biorę ostatnią lutke dowcipną (10ty dzień), czy uważacie, ze dla 100% że ciąży nie ma mam zrobić jutro testa bądx kiedy najpóźniej?
  6.  permalink
    Mój lekarz mówi że najpózniej w dniu spodziewanej
    --
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    Dorota u mnie w tym roku minęło 5 lat, i mam już 4 letnią córeczkę.... więc głowa do góry ;)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Juma, Dorota witajcie !!

Smerfeta - ja niestety nie mam pojecia, bo lutki nie bralam nigdy..
    --
  7.  permalink
    Bardzo Ci dziękuję za wsparcie ;) I Wam wszystkim za przywitanie.

Pojawię się jutro - Pozdrawiam i dobrej nocy
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Matko i córko dziewczyny czy wy nie macie co w domach robić :D 367 postów miałam do nadrobienia :D
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeDec 2nd 2011
     permalink
    Czytam Was od dłuższego czasu... nie brałam leków ułatwiających zajście w ciążę ale fajnie mi się Was czyta bo jesteście szalone :D

Co do pcos.... dziewczyny nie poddawajcie się, ja mam pcos nieleczone - czyli tabletki antykoncepcyjne i hormonalne u mnie odpadają - zalecenia z Instytutu Onkologii - takie dostałam i stosuję... W ostatnim roku sporo schudłam (nie wiem ile bo się nie ważyłam), ale okres po tym jak przez pół roku był regularny to się znów rozregulował... W sierpniu byłam u lekarza ginekologa (nie będącym dokładnie w temacie pcos ze swoimi problemami ale zajął się mną od innej strony miałam zapalenie)powiedział mi że mam iść do lekarza który zna się na pcos, a on mnie tylko wyleczy z zapalenia... widziałam jego podejście do mnie że powiedział szczerze co i jak nie owijał w bawełne i mi nie opowiadał bajek więc spytałam się czy jak zajde w ciążę to będzie mnie prowadził na to on: że raczej nie zajdę ale życzy mi powodzenia... Przepisał mi antybiotyk i powiedział że jak dostanę miesiączki lub gorączki to mam go zacząć brać.... hmmm miesiączka do tej pory nie przyszła, bo uwaga w ok 70 dc zaszłam w ciążę (wtedy był skok więc jakoś tak była owulacja) - to był nasz pierwszy cykl starankowy więc nie spodziewałam się sukcesów, poszłam do tego samego sierpniowego ginekologa z dobrą nowiną i mu przypomniałam że mi obiecał a on na to "no tak kobiety takie są lubią robić na złość" Też się martwię o swojego maluszka bo wiem że przy pcos jest większe ryzyko poronienia ale narazie patrzę z optymizmem w przyszłość - jestem w 10 tygodniu i 4 dniu - coś koło tego :P

Chce powiedzieć że nie poddawajcie się, ja myślałam że bez lekarstw nie zajdę w ciążę, narzeczonemu beczałam w rękaw i mówiłam uwaga że jak nie zajdę w ciążę to po 30-stce chcę golden retrivera albo labradora retrivera...
    --
  8.  permalink
    Dzień dobry ;) Witam nowe dziewczyny :wink:
    U mnie tempka spadła :confused: waha się...więc w tym cyklu już nie mam tak wysokich temp ...
    --
  9.  permalink
    Łezunia ... czytam już 3 raz Twój post :tongue: jesteś żywym dowodem że cuda się zdarzają :bigsmile: życzę bezproblemowych kolejnych miesięcy :wink:
    --
  10.  permalink
    Witam wszystkie nowe dziewczyny.
  11.  permalink
    kalamburka przebiłaś Kandy :bigsmile:
    --
  12.  permalink
    mówisz o wczorajszych komentarzach?
  13.  permalink
    nie...o tym że dziś jesteś 2 tu :tongue:
    --
  14.  permalink
    wczoraj byłam pierwsza :-) ale to tylko dlatego, że wcześnie do pracy.
  15.  permalink
    kalamburka...dlatego że Wasze posty czytałam...no i się nie odezwałam jako pierwsza jak zwykle więc Ci ustąpiłam miejsca :tooth:
    --
  16.  permalink
    Kandy...Ciebie jeszcze tu nie ma :>
    --
  17.  permalink
    leczy się po imieninach.
  18.  permalink
    jesteeeem xD

w 5dc mi sie miesiaczka rozkrecila... ale mnie nawala podbrzusze i leciiiii.... a dzis pierwszy dzien z clo :-Q
    --
  19.  permalink
    hihi.. ja wczorsj o 22 juz spalam hihi... poza tym nadrobic posty to cud.. :P

bize jak boli mnie brzuch od okresu.. czuje ze to ten estrofem cos ruszyl.. ale w 5dc?? koszmar..
    --
  20.  permalink
    Cześć dziewczyny. Witam nowe :) A ja dziś 37,2, cyce jak donice i bolą jak jasna cholera i suty czerwone i bolą jak nigdy w życiu. Jutro robię test jak @ nie prtzyjdzie.
  21.  permalink
    Aniu..to jest to!! czuje ze beda piekne 2 krechy :-))

Witam nowe ;-)
    --
  22.  permalink
    Kandy :hugging:
    malutka rób,rób !! :cheer: pokaż nam te 2 kreski i przepchaj ten wątek :tooth:
    --
  23.  permalink
    Bądź pierwsza, a my weźmiemy przykład :-)
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Witajcie jestem i ja:) Kandy przeczytałaś wczorajszą wiadomość od muaaa?:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    mi dzisiaj spadła temp z 36,84 do 36,70 więc czekam na @:)
    --
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    Witam z rana :wink:
  24.  permalink
    mimik kochana taaaak.. dziekuje. mialam odpisac ale.zasnelam :-*

mgirka ;-*

dIewczyny co biora estrofem.. na co go bierzecie? i w jakich dawkach. przeczutalam rozne opinie i mam jakus strach przed jego braniem bo pisza ze ma zly wplyw na owulacje.. tez tak uwazacie?? kurde.. sama nie wiem juz...
    --
  25.  permalink
    ja przypuszczam że na ten mój nieszczęsny niski estradiol ;) ja biorę jedną tabletke...on też niby działa korzystkie na endo...Któraś pisała że go się nie powinno brać razem z clo...a ja tak mam zalecone :confused: od 5-12 dc...ale przedłużam do 16 dc żeby działał
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeDec 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    no ja mialam 2x1 od wczoraj do 12 dc.. ale sie naczytalam ze jest niekorzystny.. oostaniwilam brac 1x1 bo ja nie mam problemow z endo ale ze mam wieksza.dawke.clo to moze dla tego dal mi estrofem bo moze mi teraz uposledzic to endo...

ale czy on nie hamuje wzrostu pecherzykow? tak gdzies czytalam.. :sad:

no i on mi rozkrecil okres strasznie dzis :-(( a mam dzis plany :sad::cry:

poza tym temp mi wzrosla do 36,8 kuwa...
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeDec 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    Kandyzowana: wieksza.dawke.clo to moze dla tego dal mi estrofem bo moze mi teraz uposledzic to endo..
    Ja też biorę estrofem 1x1 tez mam wieksza dawke clo 2x1 i wlasnie endo sie pogorszylo...w tamtym cyklu miałam ładne endo 9 mm ale estrofemu nie brałam a clo mialam 1 tabl...Więc u mnie coś upośledziło moje endo...albo większa dawka clo albo estrofem :angry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.