Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormimik
    • CommentTimeDec 2nd 2011
     permalink
    o jej mojemu na szczescie dobre wyszly ale ja mam PCOS .to czekam na dobre wiesci:-)ja do Invimedu mam 10 min na piechote:-)
    --
  1.  permalink
    Witaski dziewczynki, padam na ryjek tyle jeszcze załatwianie z mieszkaniem i nadgodziny w pracy, tyle tego, jutro dodatkowo na 7 na 5h, ble..
    Malutka, bo Ty bierzesz progesteron, ja akurat lutke 10dni brałam do wczoraj dowcipną (2*1) i nie wiem czy powinnam w razie w.że zdarzył się cud zrobić testa czy mogę poczekac np.3dni i nic się nie stanie jeśli sie udało? Tempke od wczoraj mam trochę wyższą, ale nie wiem czy to nie z powodu lutki, że brana 10ty dzien z kolei...Oczywiście życzę jutro dwóch kresek!!
  2.  permalink
    jeee teraz to Wy mi narobiłeście smaka :devil: na sałatkę z tuńczykiem :bigsmile: też dodaję ryż i ogórek :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    smerfeta ja tez mam lutke ale mam brac caly czas do @ nie kazala mi odstawiac
    --
  3.  permalink
    Smerfeta1985 gdzieś czytałam i chyba nawet tu było mówione że luteina podnosi tempke ;) a dupek nie :tongue:
    Kurde...trochę czuję jakby mulenie...jakbym miała "zaraz " @ dostać :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    ja juz tak czuje od 4 dni i nic pewnie jutro przyjdzie
    --
  4.  permalink
    przyjda II krechy a nie zadna tam wstretna @ :P
    --
  5.  permalink
    Mimik nio a ja miałam aplikowac 10dni po 2 (jedna rano i jedna wieczorem)
    Mgiełka sa podziloene zdania z tego co wiem o wpływie i lutki i dupka na tempke tylko jeśli lutka podnosi to np.na takiej zasadzie, ze mniejwiecej przez 8 dni brania jest prawie taka sama, a np.9 czy 10ego dnia brania jest wyższa?
  6.  permalink
    Smerfeta1985 kochana nie wiem...nie brałam lutki :) piszę to co czytałam :wink:
    --
  7.  permalink
    mimik nooo zapewne przyjdzie...za8 miesięcy :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Duphaston to syntetyczny progesteron - nie wpływa na temp i nie jest wykrywalny w badaniach
    Luteina- to naturalny progesteron i wpływa na temp
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    widzisz co lekarz to inaczej ja pytalam czy mam odstawic to powiedziala ze nie:-)biore w na noc
    --
  8.  permalink
    Yhy to nic zobacze jutro tempke na dzień po nie braniu lutki i w nd, jakby sie mniej więcej u3mywała to zatestuje..
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    lejdis mam pytanko,

rozmawiałam dziś z taką dziewczyną, która leczy pcos w niemieckiej klinice, mierzyła temp. do czasu aż jej to lekarze wyperswadowali z głowy, twierdząc że przy jej schorzeniach jest to bez sensu, ponieważ temperatura w jej wypadku będzie niemiarodajna/zafałszowana. Ma stwierdzone Pcos i zaburzenia hormonalne (ale nie wiem jakie).

Co o tym sądzicie?
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    A ja czekam na @!!! Niech już będzie! cały czas tylko plamię:((( nie wiem czy mam już nowy cykl liczyć
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Saba byly jak najbardziej ok:-) a teraz zostaje czekac na wynik:-) ja jeszcze nie wiem czy moj peknie?
    Rumba też kiedys czytalam ze mierzenie temp jest bez sensu przy pco i zlych hormonach, wiadomo ze jednej wyjdzie dobrze a drugiej nie, na to nie ma reguly:-) dlatego ja do mierzenia podchodze z dystansem z reszta jak to wszystkiego:-)
  9.  permalink
    Flowka...ja bym nie zaliczała ;)
    rumba ja nie mam zielonego pojęcia :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    a tam prawda ja mam PCOS i jak nie mialam owulki to nie mialam spadkow i skokow a odkad biore leki tomam normalny wykres 2 fazowy
    --
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    flowka, ja wlasnie biore luteine... i jak napisalas ze wplywa na temp to sie zdołowałam.... bo pewnie ta podwyzszona temp u mnie to przez luteine.... :cry:
  10.  permalink
    moje cycki :cry: pieką ...troche tak jakby mi skóra miała pęknąć ...takie uczucie :confused:
    @ już sie zbliża :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeDec 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    Zapytam się swojej gin przy najbliższej wizycie to wam powiem:)
    ja mam podejrzenie pcos, wykres kulawy ale już zaczyna jakoś wyglądac:wink:

mgielka ale z Ciebie niedowiarek:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    a mnie już nic nie boli! odstawiłam dupka i cisza! nawet nie wiem kiedy leki zacząć:cry:
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Flowka a może teścik? i sie wyjasni dlaczego sie nie rozkreca okres?:-)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Robiłam dzisiaj ;) Piękna I krecha
    --
  11.  permalink
    Uciekam, do jutra.
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    pa kalamburka,
    szkoda Flowka, no coz ja expertem nie jestem, ale wiem ze cuda sie zdarzaja:-)
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeDec 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    rumba no widzisz...czuję i wiem że zawita @ ale będzie następny cykl i nowe nadzieje :cool:
    Idę spać :tongue: dobranoc dziewczynki :wink: jutro o 5 jak zwykle wstaje...która będzie pierwsza ?? :tooth: tu z postem :>
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    oj jutro to ja wstaje ok11:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    zawsze o 1.00 chodzę spac, także pierwsza na bank nie będę:wink:
    mgielka dobranoc, kolorowych:wink:
    --
  12.  permalink
    Smerfeta ja biorę dupka. Dziś ostatni dzień. Tzn brałam 10 dni po dwie a dziś wzięłam jedną. I na noc już nie biorę. Jutro zrobię dla świętego spokoju test. Ale @ już jest za drzwiami tylko czekać kiedy zapuka suka jedna.
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    a gdzie sie podziewa Kandy wie ktos?:-)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Aż dziwne, że kandy taka cicha....
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    mimik - kandy plotkuje z psiapsiółą:-)
    Mgielka ja zanim przeczytam wszystkie posty z dnia poprzedniego to 9 sie robi:-) kolorowych snów
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    acha troche bedzie miala do nadrobienia:-)
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    dobra spadam bo bede musiala znalezc jakas klinike leczenia uzaleznien od forum 28 dni:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dziewczyny wybaczcie ostatnio miałam ciężki dni i dziś Was nie nadrobię, ale jeśli macie jakąś sprawę piszcie na PW
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Aborta z Ciebie to aniołek jest wielki:-)
    Mimik lepiej leczyc sie od forum niz od wódki:-)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    aborta, wszystko ok?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Trochę problemów mniejszych i większych i po prostu potrzebuję chwili wytchnienia i zastanowienia się no i odczekania na kilka spraw, ale nie martwcie się nie opuszczę Was po prostu przez kilka dni może mnie nie być lub będę z doskoku więc jak coś piszcie na PW
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    W takim razie trzymaj się dzielnie Kochana!
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    to ja tez spadam bo cisza nastała:-)
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Ja tez uciekam laseczki weekendowac :cool:

Do juterkaaa :wink:
    Pa
  13.  permalink
    mimik kochana o mnie pamieta ;* mialam mily dzien z psiapsiol i jej dzidzia. teraz ide spac hihi...
    ale mnie dzis zalewa strasNie.. ale to znaczy ze jutro koniec okresu. zawsze mam praktycznie ulewe w ostatni dzien.... hyhs...
    do rana ;*
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny :swingin: dzis mialam monitoring :)

Pecherzyk dominujacy jest :) na prawym jajniku, wielkosc powyzej 22mm, endo 8 z duzym hakiem, no prawie 9mm.. owulka ma byc lada chwila, nie bede miala nic na pekniecie (zapomnialam o tym powiedziec/ zapytac :confused:) – za tydzien mam usg , by sprawdzic czy pekl :) 3majcie kciuki !!!

Wiem, ze to tylko pecherzyk, ale lekarka powiedziala, ze ladny ksiazkowy i w ogole :) bardzo sie ciesze, ze jednak mi cos uroslo po zwiekszonej dawce clo, mam nadzieje, ze peknie sam pecherzyk i bedzie wszystko ok..
    --
  14.  permalink
    Dobry...która nie wierzy że u mnie @ zawita ?? Więc niech spojrzy na moje tempki....dziś już się zniżyła franca jedna do poziomu 37,0 :rolling:
    aborta naprostuj wszystkie sprawy ;) niech się poukłada...trzymaj się :):hugging:
    --
  15.  permalink
    Madzia...aaaaaaaaaaaaaa suuuuperowooooo :shocked: no widzisz...no widzisz...masz jajco...no i to spore :crazy: więc działajcie :tooth:
    --
  16.  permalink
    mimik: oj jutro to ja wstaje ok11:bigsmile:
    Ty śpiochuuuuu :updown:
    W sumie też pójdę się jeszcze położyć do wyrka...mój z nocki wraca o 7 więc będzie spał ...a ja nawet w pokoju ogarnąć nie mogę...muszę czekać aż wstanie :confused: Jutro mamy kolęde...Wy też tak macie wcześnie ??
    Gosia..wiem ja też jak wejdę po kilku godz to szoku doznaje ile tu postów :wink:
    --
  17.  permalink
    mgielka znam ten bol. moj ma nocki id 19.00 do 7.00 rsno caly przyszly tydzien :-( ja mam niby 6dc a mam wodospad... ale dzis musi sie skonczyc :-) bo juz sama nie wiem...

madzia- supeeer :-) ten cykl nalezy do Ciebie :-)))
    --
  18.  permalink
    Cześć dziewczynki. No i u mnie już wszystko jasne. Rano po siusiu trochę krwi na wkładce, test wyszedł z mega grubą jedną kreską.
    Ale za to z Kiką jak na razie jest ok. Jedyne pocieszenie. Jadę dziś z moją chrześniaczką na sesję zdjęciową :)
    Cześć Kandy :)
    Mgiełka u mnie dziś też spadło do 37 :/ Ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie ok.
    Madziu super że tablety działają, teraz wy działajcie.
  19.  permalink
    malutka2105 :hugging: nowy cykl...nowe nadzieje :grouphug:
    Fajnie dziewczyny że Wy tak wierzycie...:tooth: bardziej niż ja :rolling:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.