Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    kandy noo ok 10 pokazywali śnieg ;)
    Madziu...wiem że jest szansa...ale ja już się czuję @ więc sama wiesz :cool:
    --
    • CommentAuthorsaba___
    • CommentTimeDec 3rd 2011
     permalink
    hej dziewczyny dlaczego po clo jest ciążą zagrożoną?
    --
  2.  permalink
    tez mnue to zastanawia.. pewnie organizm jest sztucznie stymuliwany do ciazy i nie jest za dobrze przygotowany i podwojna robote musi wykonqc?? nie wiem...

madziuk ;-*
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Bo występuje owulacja która nie jest fizjologiczną owulacją tylko jest owulacją indukowaną farmakologicznie co zwiększa ryzyko poronienia dlatego zaleca się podawanie progesteronu po owulacji jak i do około 22 tc czasem dłużej czasem krócej. Mocniej zwiększają ryzyko inseminacja, IVF, gonadotropiny.
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    abortaW to jak miałam 2 pęcherzyki w prawym jajniku i w 13 dc były po 18 mm i gin kazał mi przyjmować od razu duphastun to też nie dobrze bo jeszcze owulacji nie było tak
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    tak to mogło zablokować owulację progesteron zażywa się dopiero 2-3 dni po owulacji
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    jak dobrze dziewczyny że tu jesteście , bardzo dużo się od was ucze
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    ale w 16 dc jak byłam na usg to już ich nie było ale mogły nie urosnąć do odpowiedniej wielkości?
    --
    •  
      CommentAuthorBłystka
     permalink
    Kobietki ile cykli można przyjmować CLO ? :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Mogły się wchłonąć
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Błystka 6 cykli to maksimum
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Blystka - to zalezy od gina, ja slyszlalam od jednego , ze 6, drugi mowil, ze nawet 9, a wczoraj mi gina powiedziala , ze 3 :) wiec co gin to opinia..
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    U mnie @ sie rozkreciła brzuch boli ;( podobno dupek nie blokuje owulacji jak lutka
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    podobno max 6 cykli i musi byc przerwa;)
  3.  permalink
    dupek podobno nie blokuje owulki...tak mi gin mówiła...jak i również inne osoby ;)
    --
    •  
      CommentAuthorBłystka
     permalink
    Moja pani doktor przepisała mi na 6 cykli. Ale się przeraziłam, bo wyczytałam że tylko 3 :cry:
    Uspokoiłyście mnie
    Dziękuję :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Moja gin i specjalista od nieplodnosci w Austrii tez mowi ze nie blokuje.Gdzies czytalam ze jak sie wezmie dwa tygodnie za wczesnie to moze zablokowac.Wydaje mi sie ze ta podswiadomosc ze blokuje owulke moze namieszac.:tongue:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  4.  permalink
    gina...oj może :confused: ja mam dupka przepisanego od 12-24 dc ale przesunęłam....bo właśnie są głosy że zablokuje...no i teraz skąd mam wiedzieć czy lekarz słusznie tak kazał czy ja ?? a na coś mi tego dupka przepisał :confused: Ja myśle że na moj niski progesteron...ale jak to się mówi...już po ptokach
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    mgielka ja bym brała jak mi gin przepisał
    --
  5.  permalink
    saba...no ja za chwilkę @ dostanę...więc czasu nie odwrócę ;) teraz w nowym cyklu idę do nowej babki ginki...więc jej się doradzę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Mi przepisal zaraz po poronieniu na uregulowanie cykli.Pierwszy mialam 28 dni,ostatni 34 a dzis mija 32dc i czekam.Jesli test wyjdzie pozytwny dostane inny lek no i caly czas biore heparyne w zastrzykach
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ja czytałam ostatnio przeprowadzone badania, wktórych była udowoniona informacja o blokadzie więc ja mimo niskiego progesteronu i tak zażywałabym po poronieniu
  6.  permalink
    jezuu normalnie czuję się tak jakby @ zaraz miała przyjść a mnie miało zalać :shocked: ale to chyba za wcześnie...dziś 28 dc
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja dupka wzielam w dniu w ktorym mialam bole owulacyjne,bo tak kazala moja gin,a ze mam dziwne moje cykle to czekalam na ten dzien:wink:
  7.  permalink
    gina :shocked::shocked: Dziewczyny mi pisały że <strong> "razi ich moja liczba serduszek " ale Ty to mnie na bank przebiłaś :rolling::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    to chyba moich wykresów nie widziałyście :d
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Mezus bardzo pragnie dzidziusia i nie dawal spokoju.Oboje bardzo przezylismy strate Aniolka,a ze u mnie teraz roznie z owulka to musimy sie przytulac caly czas.Moja gin powiedziala ze skoro zaszlam w ciaze to z mezem jest ok,ja mam podwyzszone przeciwciala i bardzo gesta krew co moglo byc przyczyna ze zarodek sie nie rozwijal.Po konsultacji z innymi specjalistami zdecydowali ze mam brac heparyne. No i mezus robi co wieczor zastrzyki i jaka ma radoche :smile:
  8.  permalink
    abortaW 2 masz ale...do końca wykresu masz czas żeby nadrobić :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja obecnie nie zaznaczam serduch ,bo postanowilismy ze to zostanie nasza tajemnica:bigsmile:
  9.  permalink
    gina racja to było w poprzednim cyklu...masz nowy czy nadal ciągniesz tamten ??
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeDec 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    no pieknie ;-) a ja sprzatam i przygotowuje obiad a potem na zakupy ;-) krwawienie juz o wiele mniejsze wiec sie zaraz skonczy.. czy ktos tak jak ja bierze 2x1 estrofem ? mam brac na blonr sluzowa bo mam dzieki clo wczesne owu i bt zdarzyla sie wyksztalcic odpowiednio... ale czytalam ze to moze spowodowac nierosniecie pecherzykow.. czy to prawda?? jakoe macie doswiadczenia z tym? ja mam to brac do 12 dc..
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    W tym cyklu jeszcze na dobre się nie rozkręciliśmy :) ale w zeszłym było ich zdecydowanie więcej niż u ginki :d
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Cykl zaczelam 2.11 i dalej go ciagne.Jak narazie nic nie czuje,Troche choruje :cry:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Nie szczyce sie ze mam tyle serduch,poprostu staram sie o dziecko.A bez przytulania dzieci nie ma.Tutaj mam jeden cykl,pazdziernikowy byl dwa tygodnie bez meza.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - ja mialam dziwny okres po duphastonie, krawienia byly takie mieszane, raz mocno , raz lekko.. zobacz sobie na moj wykres ;)

Ja zrobilam dzis wlasnie ponownie test owulacyjny (wczoraj wyszedl pozytywny - robilam wieczorem), dzis wyszedl rowniez pozytywny :) wiem, ze powinno sie robic wieczorem, ale nie moglam sie powstrzymac ;) pozniej zrobie jeszcze raz :))
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Nie musisz robic wieczorem,wazne ze nie z porannego moczu.Najlepiej miedzy 10 a 20 i zawsze o tej samej porze.Powodzenia
  10.  permalink
    widzialam madziu wlasnie.. ja dostalam jak estrofem wzielam mocnego krwawienia i juz jest ok w niare.. ale jakos boje sie brac estrofem... nie wiem czemu...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Szkoda serc nie zaznaczać. Można zwyczajnie wyłączyć widoczność, tak jak u części odkładających.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Kandy - a ten estrofem na endo, tak? jak lekarz Ci przepisal i mu ufasz to bierz :)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    chcialam to zrobic i nie moge znalezc
  11.  permalink
    abortaW: ale w zeszłym było ich zdecydowanie więcej niż u ginki :d
    nie żartuj :tooth: no to moje serca to pikuś :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    gina1511: Nie szczyce sie ze mam tyle serduch,poprostu staram sie o dziecko.A bez przytulania dzieci nie ma.Tutaj mam jeden cykl,pazdziernikowy byl dwa tygodnie bez meza.

Kochana ale tym należy się szczycić, bo jeśli jest tyle przytulanek i są bo jest ochota to bardzo dobrze świadczy bo świadczy, że się kochacie, że seks to dla was przyjemność, że macie podobne temperamenty seksualne ( o ile żadne z was do zbliżeń się nie przymusza) no i że pociągacie się nawzajem :) tak więc nic tylko się cieszyć :)
  12.  permalink
    kandy mi chyba nic estrofem nie pogorszył ...raczej podwójna dawna clo...ale ja estrofemu biorę jedną tabletkę ...
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    abortaW i o to chodzi:wink:
  13.  permalink
    madziauk - zdjatko nowe ;-)

no ja tez bede jedni brala... ufam mu ale mimo wszystko chyba bede brala jedna ;-))

hyhs.... i pila wino i.... co jeszcze pomaga na endo????
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    wina nie wolno łączyć z clo ani z estrofemem
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kandy a w twojej sytuacji 2 tabletki chyba będą lepszym rozwiązaniem
  14.  permalink
    kandy magnez B6 możesz brać...przedłuża dfl ...ja witE biorę na ukrwienie ;) a na endo...podobno orzechy brazylijskie,ryby...
    --
  15.  permalink
    ok...w takim razie wino odpada... ale czy estrofem nie uposledzi mi owulacji..
    --
  16.  permalink
    kurcze już bym chciała @ ZOBACZYĆ...:confused: no i zacząć nowy cykl :cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.