Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    zapytaj kandy innych...mi coś upośledziło endo...bo pęcherzyki miałam piękne w 16 dc...25 mm i 22
    --
  2.  permalink
    musze poczytac o tym..
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeDec 3rd 2011
     permalink
    Kandy - no nowy awatar ;) ja niestety nie pomoge z tym lekiem, bo nie mam pojecia co i jak ;)

Wlasnie sobie zafarbowalam wloski na baby blond z loreal excellence :) wyszedl super kolor - taki naturalny :))) a teraz znikamy na miasto na jakis obiad i zakupy ;)
    Niedlugo mam christmas party, musze cos znalezc ;))
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandy estrofem nie upośledzi owulacji co najwyżej może ją przyspieszyć :) on podnosi poziom estradiolu który korzystnie wpływa też na owulacje :*
  3.  permalink
    abortaW kochana powiesz mi co widzisz na moim wykresie... :> oprócz tego że trzeba jeszcze poczekać :rolling:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny czy w 18 dc mogą mnie nawalać jajniki bo już sama nie wiem a podbrzusze boli jak cholera
    --
  4.  permalink
    aborta , dziekuje kochana :* no mam nadzieje, ze na usg w moim 11 dc zobacze piekne pecherzyki :-) zastrzyki mam brac wlasnie czw..pt..sob.. (11,12,13 dc) ;-) juz planuje ze w te dni ide na l4 bo moj na noc pracuje wiec mamy dnie dla siebie i wierze ze bedzie wspolpraca ;-)

czyli bede brac jak lekarz kazal 2x1 estrifem do 12 dc..
    --
  5.  permalink
    saba tez tak mialam... wiec chyba moze..
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandy kochana a jakie zastrzyki masz brać ?

Saba może boleć ale może to też świadczyć np o torbieli więc warto by pójśc na usg
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kandy a brałaś może furaginum z dudhastonem bo nie wiem czy mogę je łączyć ale to nie antybiotyk ale trochę się obawiam
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    abortaW ale w 16 dc byłam i pęcherzyki pękły
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeDec 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    abortaW spojrzałaś na wykres?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Saba furagin to jak najbardziej antybiotyk tyle że słaby wydawany tylko na receptę i tylko po zaleceniu lekarza, działa moczopędnie, wpływa na nerki i pęcherz więc w wypadku robienia testu ciążowego może go zaburzyć przyspiesza procesy zachodzące w nerkach tj filtrację, ale nie powinien korelowac z dupkiem jednakże należałoby to skonsultować z lekarzem
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mgiełka tak spojrzałam :) dziś masz 6dfl więc ten spadek to może być implantacyjny ale nalezy dalej obserwować.

Saba a lekarz zobaczył ciałko żółte, że jest pewien, że pękły a nie np wchłonęły się?
  6.  permalink
    abortaW dziękuje :* ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    nie ma za co :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    pamiętaj też że dopóki tempka nie spadnie poniżej linii wyższych temperatur nie ma się co martwić :)
  7.  permalink
    pregnyl.. mam 3x 5000jm

nie briore nic oprocz tych stymulantow.. wiesiolka.. lnu.. magnez i witaminy dla kobiet z fuza dawka kw foliowego i zelaza.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    abortaW powiedział że widział mam nawet usg to jakby widać że pękły
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    No tak ale jedynym dowodem, że pękły jest albo płyn w zatoce douglasa ale to nie zawsze bo on może się pojawić również jak jest stan zapalny najlepszym dowodem jest ciałko żółte
  8.  permalink
    ja mialam piekbie widoczne ksiazkowe cialko zolte w 14 dc ;-)
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    on mówił o ciele żółtym coś i pokazywał mi na tym monitorze ale ja nic nie widziałam
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    mam pytanie jak sobie radzicie z bolem podbrzusza podczas okresu????
  9.  permalink
    izabela ...przeciwbólowe tabletki...no-spa pomagają
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    mgielka1983 to 9 dfl,wiec jeszcze nic sie nie dzieje,jedziemy prawie na tym samym wozku:surprised:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  10.  permalink
    gina ooo fajnie wiedzieć że nie jestem sama :bigsmile:
    --
  11.  permalink
    heja
    Madziauk gratulje pęcherzyka i 3mam kciuki:)
    Izabela mnie już nawet nospa forte nie pomaga i od 2 cykli biorę aulin (on na recepte), szybko pomaga.
    Malutka ja ostatnia dowcpiną lutke wzięłam przedwczoraj wieczorem, dziś tempka nadal wysoko, ale może lutka jeszcze się utrzymuje...czuje sie jak na @ a w ciąży chyba sie tego nie czuje jak na @?..
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    trzymamy razem kciuki na plusa:smile:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    smerfeta...no właśnie że możesz się czuć jakby @ miała przyjść a mimo to możesz być w ciąży ...sporo jest dziewczyn...które nawet przez kilka miesięcy czują się @wato w dniu kiedy powinna przyjść ;)a są już kilka dobrych tygodni w potwierdzonej ciąży ;)
    gina noo trzymamy kciuki ;)
    --
  12.  permalink
    Mgiełka a czy po odstawieniu lutki tempka następnego dnia powinan choc troche spaść...że np.wzięłam ostatnią w czw.wieczorem to dziś rano powinanm mieć niższą temke niż wczoraj? wiesz coś o tym?
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    i kto miał rację?jak w zegareczku zawitała @ :)
    --
  13.  permalink
    smerfeta ooj ja Ci na te pytanie nie odp :confused: zajrzyj może jest specjalny rozdział o luteinie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    mimik...się ciesz że już zaczynasz nowy cykl...ja będę daleko za Wami :confused:
    smerfeta...niestety nie ma tego tematu o lutce :confused:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    mimik...witaj w klubie-ale ten cykl jest nasz...i tych dziewczyn którym się jeszcze nie udało:bigsmile:...ja we wtorek zaczynam ostatni cykl z clo-oby się udało:smile:
    --
  14.  permalink
    ruda nawet sie nie przywitasz :fierce:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    och...cóż za gafa-wlazłam jak świnia do koryta:crazy:...witam was kochane dziewczynki:grouphug:
    --
  15.  permalink
    nooo ...witaj kochana krejzolko :tooth: więc ten cykl musi być zapełniony plusikami :thumbup:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ruda w tym cyklu uda nam sie zaciazyc :) w koncu okres swiateczny sie zbliza :P:P w swieta cuda sie dzieja :D ja w pon zaczynam drugi cykl z clo i poprosze o recepte na pregnyl :)
  16.  permalink
    No Ruda jakże mogłaś:D
    Mgiełka dzieki za chęci.
    Kurcze, nie wiem czy robić jutro ten test, ale czuje, ze tempka jutro poleci w dół, tak czuje brzuch na tą wstrętną @...
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    no mam taką nadzieję-tylko coś mi się zaczyna chłop buntować-stwierdził,że to nie mam sensu bo tak nie wychodzi:devil:,dzisiaj już troszeczkę ochłonął,więc mam nadzieję że się weźmie do roboty:tooth:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    następna @ ma przyjść w Sylwestra...więc zobaczymy, czy będę witała Nowy Rok z uśmiechem na twarzy czy ze łzawi w oczach
    :sad:
    --
  17.  permalink
    smerfeta...poczekaj może jeszcze ;) jutro zobaczysz co z tempką ;)
    Ja też czuję sie chwilami jakby @ miała przyjść..ale.nie cały czas... za to cycki dają już się we znaki
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    ale na ten cykl mam tak ustawiony grafik w pracy, żebym mogła się "pykać" w tych dniach:shamed:...w 12dc pojadę na monitoring i zobaczymy co się znowu mądrego dowiem od mojej lekarki:tongue:
    --
  18.  permalink
    Mgiełka no dziś na pewno nie zrobie...pamietam, ze jak kiedyś brałam lutke to biorąc ją tempke normalnie spadła na @...Domniewaną owu miałam (lekarka u której byłam nie była na 100% pewna, z eto ślady po pęcherzyku) 17-18dc (popołudniu 18dc pęcherzyka już nie było, w 12dc miał 14-15mm), dziś 30dc
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    oby się wam udało dziewczynki...no ale mgielka, przy twoim intensywnym życiu intymnym chyba się uda:bigsmile:...jesteś cała napompowana tymi plemniorami:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    mgiełka cieszę się chociaż ten bez stymulacji naturalny więc wątpię że coś wyjdzie:)A Ty będziesz daleko za nami bo dopiero za 9 mies.będziesz miała @
    --
  19.  permalink
    Nienaiwdze przed zbliżającą się @ wyciągać spod kołderki termometra i patrzeć na jego wynik!! wrrrr
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    co wam daje to mierzenie temp.skoro jeździcie na monitoring i wiecie kiedy jest owulacja?sorry za to pytanie ale się nie znam...ale podziwiam,mi by się chyba nie chciało:smile:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    może spróbuję od tego cyklu...tylko nie wiem co w sytuacji jak idę na nockę i przychodzę o 6 rano?kiedy musiałabym mierzyć,jak się obudzę koło 13?...właśnie za chwilę idę do pracy:devil:...od kiedy się zaczyna mierzyć,od 6dc?
    --
  20.  permalink
    Ruda ja nie robie np.wykresów, robiłam kiedyś 6m-cy teraz mierze i dzięki temu wiem kiedy np.będzie @, kiedyś spóźniał mi sie i dzieki tempce wiedziałąm, ze owu na bank nie było, że dni płodne zaczęłam mieć około 30dc i na usg pani dr potwierdziła, że miałam racje, że sie o cykl przesunęło itp..
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.