A ja jeszcze tylko tydz.tu z Wami a potem nie wiem od kiedy na nowym mieszkaniu ędziemy mieli neta, jeszcze kompletnie nic nie ruszyłam co do pakowania itd...
Hej dziewczyny, pierwszy cykl po półrocznej stymulacji może być stracony, prawda? Tak mi się wydaje, bo przez jakiś czas jajniki były pobudzane do pracy, ciekawe czy teraz ruszą same?
Właściwie to nie jestem pewna, ale chyba rosły, bo około owulacji zawsze bolały mnie jajniki, ale nadal nie zachodziłam w ciążę, więc lekarz stwierdził, że trzeba im pomóc. Teraz w styczniu czeka mnie laparoskopia.
Nie mam, ale lekarz chce sprawdzić jeszcze raz jajowody i jajniki, może jest w nich jakaś przeszkoda, którą da się zlikwidować. W marcu miałam HSG i niby wszystko wyszło dobrze.
No badania hormonów to podstawa bo może w tym tkwi problem prolaktyna progesteron LH FSH itp.Nie rozumiem po co oni chcą Ci robić laparoskopię skoro miałaś HSG i wszystko w porządku?
Zrobię je, może w przyszłym tygodniu. Jeszcze muszę wybrać się do ortopedy, bo podobno urodziłam się z jakimś rozszczepem kręgosłupa w okolicy kości ogonowej. Nie wiem, czy to też nie jest przyczyną problemów z zajściem w ciążę.
Zamiast najpierw zlecić badania hormonalne?Mi też ginka kiedyś przepisywała duphaston w kółko w końcu zmieniłam lekarza dostałam skierowanie do endokrynologa poszłam do szpitala na badania hormonów wyszło nieciekawie teraz biorę leki i co 3 miesiące mam wizyty u endokrynologa.
Będę się widziała z lekarzem w przyszłym tygodniu, więc zapytam o skierowanie na badania hormonalne. Ostatnio zastanawiam się, czy nie iść do innego lekarza.
hej kobiety :) ja też podglądam. U mnie małpisko powoli się rozkręca. Niby tylko plamienie, ale powoli czuję jak puchnę :/ od jutra zapewne nowy cykl. Kupiłam już dziś testy i będziemy działać :) A jutro kupujemy sobie aparat fotograficzny tak na pocieszenie hehe :) Bo dwa lata po ślubie i aparatu się nie dorobić :) Był wybór stół do jadalni i aparat. Wygrał aparat ;) A co mi ze stołu dla dwóch osób no nie?