Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorregi1984
    • CommentTimeDec 4th 2011
     permalink
    niestety nie mam takiej mozliwosci -no chyba ze za kazdym razem bym płaciła po te 450zl ,,,(mieszkam w Danii) a tu usg robia jesli ktos mozna powiedziec jest w stanie krytycznym :sad:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A dodam, że owszem nie jestem po 30-tce ale mam stan jajników i rezerwę jajnikową jak kobieta tuż przed menopauzą
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    regi a gdzie ty mieszkasz ?
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    korda a co u ciebie >?? ktory masz dc/?
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    Ja podjełam te ryzyko i licze sie z konsekwencjami (jak myslicie teraz jak dostane @ to zaczac kolejna kuracje z clo -bo akurat tuz po zakonczeniu jestem umówiona co 2 dzien na usg ,bede wiedziala wkoncu co sie dzieje z pecherzykami itd po clo ) czy poprostu odstawic clo?
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    abortaW mieszkam w Danii
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    u mnie 7 dc z CLO
    zobaczymy co się wykluje;)

kurcze regi to masz stalowe nerwy, ja bym nie dała rady bez sprawdzenia czy nie ma torbieli
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Ale jesli utworzyla sie torbiel to 3 tyg. do usg to za dlugo.
    Powinnas isc od razu.
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    nawet jak bym chciała jechac na pogotowie to wpierw sie jedzie do lekarza który kieruje na która godzine nalezy sie udac do szpitala(czyli ogólnie pół nocy ) ale jesli jutro sie powtórzy ten ból przeboleje i pojade ( najgorsze ze ja zaczynam prace juz od 4 rano ,i za 2 tyg dopiero bede miala wolny dzien )
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeDec 4th 2011 zmieniony
     permalink
    regi wiesz mnie tutaj tzn w miejscowości w której mieszkam usg kosztuje 120 funtów tj 600 zł a bez wahania w takiej sytuacji bym poszła bo jeśli to torbiel to bez leków może pęknąć i może być krwotok etc więc ja bym poszła na usg. Nie wiem jak wygląda leczenie w Danii ale w UK jak leczysz niepłodność na ubepieczenie to nawet jak nie robią usg to kilka razy w cyklu badają e2 a ono też pozwala powiedzieć o ewentualnej ciąży, torbieli jak i o wystąpieniu owulacji. Może jednak idź na to usg ?
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    sinoma a czemu zbyt długo -jak czytam niektórzy zyja z torbielami kilka dobrych miesiecy
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    aborta ,przekonalas mnie jesli tylko poczuje znów ten ból pójde napewno ,,nie ma co lekcewazyc :shamed:
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    regi a czym sie zajmujesz jesli mozna wiedziec?/
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    jeszcze jedno tylko pytanko -jesli sie utworzył ten torbiel to on by codziennie bolał ?
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Aborta odpowiedziala na twoje pytanie zadane do mnie :smile:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    regi1984: aborta ,przekonalas mnie jesli tylko poczuje znów ten ból pójde napewno ,,nie ma co lekcewazyc

Koniecznie trzeba to sprawdzić a na pewno przed kolejnym cyklem z CLO

regi1984: jeszcze jedno tylko pytanko -jesli sie utworzył ten torbiel to on by codziennie bolał ?

Niekoniecznie musi boleć, czasem torbiel nie daje, żadnych objawów bólowych
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    regi - idz idz na usg, nie wolno tego lekcewazyc ! ja tez mieszkam w UK i musze placic za gina sporo, bo chodze prywatnie.. ale warto wydac taka kase, zeby pozniej spokojnie moc spac i nie tylko.. trzeba dmuchac na zimne.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    sinoma: Aborta odpowiedziala na twoje pytanie zadane do mnie

Na swoje usprawiedliwienie napisze, że odpowiedziałam, zanim padło pytanie więc się nie liczy.

A co do torbieli jeśli torbiel jest duża pękajac może uszkodzić jajnik więc nie należy tego lekceważyć
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    dziekuje Wam bardzo -napisze jak cos tylko bede wiedziała .
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Regi, pewnie moze bolec, ale chyba zadna z nas nie jest w stanie odp. na pyt. czy ona moze bolec codziennie czy nie.
    Kazda z nas jest inna i jej organizm moze roznie reagowac.
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Aborta, ale ja nic zlego nie mialam na mysli, tylko nie chcialam sie powtarzac, jak rowniez zaznaczyc ze w twojej wypowiedzi jest juz odp. na pyt. regi :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    sinoma: Aborta, ale ja nic zlego nie mialam na mysli, tylko nie chcialam sie powtarzac, jak rowniez zaznaczyc ze w twojej wypowiedzi jest juz odp. na pyt. regi

Wiem wiem, ale ja się tylko usprawiedliwiałam :)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    aborta, ja ABSOLUTNIE nie chciałam Cię atakować, chociaż po Twoich wpisach poczułam, że tak to odebrałaś. Też uważam, że jesteśmy tu po to Żeby się wspierać. Ale te przykłady, które przytroczyłaś... ja mogę podać swój (3 poronienia) i moich koleżanek, które też to przeżyły i mimo wszystko zdecydowałyby się na próby. Mnie chodzi tylko o jedno, abyśmy się nie nakręcały negatywnie, bo jeśli nie miałybyśmy wystarczająco dużo problemów, to pewnie byśmy się nawet nie poznały.
    --
  1.  permalink
    witam dziewczyny!jestem tu pierwszy raz i mam takie pyt. czy podczas brania clo mozna wspolzyc?
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    bettiinka... nawet TRZEBA :)
    --
  2.  permalink
    dzieki Flowka :D pytam dlatego ze kilka miesiecy temu bralam sam clo (bo teraz biore clo, estrofem i parlodel) i wtedy gin nie kazal mi sie przytulac biorac clo :P
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    witaj bettiinka123 :) jezeli starasz sie o malenstwo tak jak my z tego forum to jak najbardziej:):bigsmile::bigsmile:
  3.  permalink
    tak Izabela88 :) juz poł roku i nic..... a tabletek to juz mam dosc!
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    bettiinka123: tak Izabela88 :) juz poł roku i nic..... a tabletek to juz mam dosc!

Ale pół roku bierzesz już CLO ? a miałąś jakieś przerwy ?
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    bettiinka123: tak Izabela88 :) juz poł roku i nic..... a tabletek to juz mam dosc!
    chodzisz na monitoring ?? masz potwierdzona owulacje ??/
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Flowka: aborta, ja ABSOLUTNIE nie chciałam Cię atakować, chociaż po Twoich wpisach poczułam, że tak to odebrałaś. Też uważam, że jesteśmy tu po to Żeby się wspierać. Ale te przykłady, które przytroczyłaś... ja mogę podać swój (3 poronienia) i moich koleżanek, które też to przeżyły i mimo wszystko zdecydowałyby się na próby. Mnie chodzi tylko o jedno, abyśmy się nie nakręcały negatywnie, bo jeśli nie miałybyśmy wystarczająco dużo problemów, to pewnie byśmy się nawet nie poznały.

Poniekąd ton wypowiedzi był taki, że brzmiał jak atak, ale to nie o to chodzi bo forum jest od wyrażania opinii przecież :) po prostu napisałam co wiem, jak ja bym postąpiła, ale wiadomo, że przecież nikt za nas nie podejmie decyzji tak więc wszystko co piszemy to nasze odczucia, wiedza i nasze suwerenne decyzje, których nikt nie powinien podważać i tak jak Ty napisałaś podjęłabyć to ryzyko ja napisałam, że nie zdecydowałabym się- wyjaśniając dlaczego :) Właśnie też z powodu uniknięcie ciąży mnogiej decyduję się na IVF z podaniem jednego zarodka :) Ale to moje zdanie i moje podejście do tematu
  4.  permalink
    Nie, clo brałam w sierpniu piekny pecherzyk był ale nic z tego. pózniej sobie odpusciłam z gin jakos sie chyba zalamalam i teraz od 3 dni na nowo biore clo z estrofem, parlodelem i duphastonem.
  5.  permalink
    ide na monitoring za 5 dni w 12dc.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    bettiinka123: Nie, clo brałam w sierpniu piekny pecherzyk był ale nic z tego. pózniej sobie odpusciłam z gin jakos sie chyba zalamalam i teraz od 3 dni na nowo biore clo z estrofem, parlodelem i duphastonem.

A w jakiej dawce bierzesz wszystkie te leki, od którego dnia cyklu które, jaki miałaś poziom prolaktyny że masz parlodel, no i najwazniejsze prowadzisz obserwację temperatury ?
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    bettiinnka a na co bierzesz parlodelem
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Parlodel jest na obnizenie PRL
  6.  permalink
    podejrzewam, ze na prolaktyne
    --
  7.  permalink
    Dziewczyny od tego cyklu mam brać DUPHASTON przez 10dni...jeśli by mi się udało zaciążyć mam go nadal brać???bo nie wiem czy jak odstawiłabym to by zaszkodziło dziecku..
    -- ,
  8.  permalink
    duphaston przepisuja tez na podtrzymanie wiec mysle, ze spokojnie mozesz go brac
    --
  9.  permalink
    parlodel biore od 22 dc przez 30 dni mam go brać i po pol tabl dziennie, estrofem od 1dc do 10dc 1/1 od 11-14dc po poł tabl. duphaston bralam w poprzednim cyklu od 22dc do 26dc 2/1 temperatury nie mierze
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ok ja zmykam z forum ogladam nagłe przypadki :) papa
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    a czemu parlodel tylko 30 dni? jaki miałaś poziom prolaktyny ? i czemu duphaston brałaś tylko 5 dni ?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    leneczka8484: Dziewczyny od tego cyklu mam brać DUPHASTON przez 10dni...jeśli by mi się udało zaciążyć mam go nadal brać???bo nie wiem czy jak odstawiłabym to by zaszkodziło dziecku..

Progesteronu się nie odstawia dopóki nie masz pewności że to nie ciąża jeżeli to nie ciąża odstawiasz ale jeśli jesteś w ciąży bierzesz dalej
  10.  permalink
    No właśnie o to pytałam.A czasem się zdarza,że testy robione za wcześnie nie wychodzą...co wtedy???Odstawie bo test wyszedł negatywny a ja jednak w ciązy???co wtedy???
    -- ,
  11.  permalink
    poziomu prolaktyny nie mialam badanej, a czemu biore tak leki tak zalecil mi gin... owu nie mam wogole mam nadzieje ze po clo cos bedzie
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    leneczka8484: No właśnie o to pytałam.A czasem się zdarza,że testy robione za wcześnie nie wychodzą...co wtedy???Odstawie bo test wyszedł negatywny a ja jednak w ciązy???co wtedy???

Najlepiej iść na betę wtedy masz 100 % pewności, dupek odstawiony może być szokiem dla organizmu i może nastąpić poronienie

bettiinka123: poziomu prolaktyny nie mialam badanej, a czemu biore tak leki tak zalecil mi gin... owu nie mam wogole mam nadzieje ze po clo cos bedzie

Parlodel to nie cukierki tylko silne leki na prolaktynę na jakiej podstawie lekarz Ci je zlecił jeśli nie miałaś badanej prolaktyny ?
  12.  permalink
    Dzięki Paula:)w razie czego tak zrobie:)dzieki za info:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    leneczka8484: Dzięki Paula:)w razie czego tak zrobie:)dzieki za info:)

Nie ma za co w razie pytań pisz na PW lub pod wykresem na pewno odpowiem :)
  13.  permalink
    :)Napewno się odezwę w razie wątpliwości i pytań:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeDec 5th 2011
     permalink
    Kobietki ja juz po serduszkowaniu ;) filmie, takze pora spac :) nie piszcie za duzo jutro, bo znowu wieczorem przez 30min bede czytac i nadrabiac ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.