Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthormononi
    • CommentTimeDec 5th 2011
     permalink
    cykl trwa u mnie jakies 28-33dni
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mononi: nie mialam takiego monitoringu,mam torbiele na tarczycy,ale tsh mam na razie w normie.Na badaniu bylam w piatek,ale okres powinnam dostac juz we wtorek,tylko mialam bardzo stresujacy tydzien i okres dostalam dopiero wczoraj

TSH w normie tzn że masz 1-1,5 ? a ft3 i ft4 50 % normy stanowią ? jakie masz anty TPO i anty TG ? JAkiej wielkości był ten pęcherzyk ?
    • CommentAuthormononi
     permalink
    w sumie to nic wiecej gin nie powiedziala na temat tego pecherzyka,bo stwierdzila ze to nie ten czas,zeby robic sobie nadzieje
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    a możesz odpowiedzieć na pozostałe pytania ?
    • CommentAuthormononi
     permalink
    TSH mam 2.05,tylko to mialam robione na tarczyce.Co do wielkosci pecherzyka to sie nie spytalam
    • CommentAuthormononi
     permalink
    nie zdawalam sobie sprawy aborta,ze to wszystko jest tak istotne przy planowaniu dziecka,gubie sie w tym wszystkim:(
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    a kiedy badałaś ostatni raz TSH ?
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    gina gratulacje kochana :clap::cheer::jumping: życze spokojnej ciązy !!
    I tu jest przykład ze wiara czyni cuda ,miały byc puste pecherzyki a tu prosze taka piekna niespodzianka mikołajkowa :)
    Wczoraj mój mezczyzna jak sie dowiedział ze mnie dzien wczensiej zwijalo z bólu dzwonił na pogotowie tam wypytywali dokładnie co i jak mi jest
    (dla przypomnienia w 14dc miałam ostry ból prawego jajnika i nacisk na pecherz -robilam test owulacyjny wyszły 2 grube krechy ) 16 dc czulam ostry ból lewego jajnika i nacisk na pecherz dzis mam 18 dc zero bólu(w całym cyklu te 2 dni zawojowały ostrym bólem)
    co usłyszał ??Skoro byłam na usg 1,5 miesiaca temu ,nie mam temperatury ,nie krwawie pomiedzy @ ,nie odczuwam bólu podczas stosunku -to nie torbiel:smile: one podobno sie tak szybko nie tworza czasami jest tak ze nawet jesli powstanie to sam sie wchlonie i nie ma co panikowac ..powiedzieli ze to mogla byc ostra owulacja ,wiec jestem spokojna ,,,za 18dni jestem umówiona na usg i bede miała wszystko oczywiste .
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Regi nie zgodze się z tym co powiedzieli bo nawet tu na wykresach są dziewczyny które mają usg kilka kilkanaście w cyklu i mają torbiel która sioę tworzy w ciągu kilku dni więc to taka spychotechnika :( jakbyś krwawiła to już raczej torbiel by pękła na litość boską
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    rumba trzymam mocno kciuki :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    aborta ,takie jest podejscie tutejszych lekarzy :neutral: musze byc cierpliwa -co ma byc to bedzie :smile: co nas nie zabije to wzmocni
    Nie chce sie stresowac za wczasu ,nie mam zadnych bóli czuje sie bardzo dobrze wiec odpuszczam i czekam na wyjazd do kochanej ojczyny :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dlatego jestem w szoku bo nawet w UK na którą narzekają w takim stopniu zrobiliby usg w szpitalu bez szemrania
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeDec 5th 2011 zmieniony
     permalink
    kurde oby owulka nie nastapila wczesniej niz w piątek.. musze sie modlic :D :P jutro o 16.40 bede wszystko wiedzieć :D:P

heeej saba:)
    --
    •  
      CommentAuthorregi1984
     permalink
    no widzisz Dk jest specyficzna pod wzgledem medycyny -wczoraj chcielismy jechac na pogotowie to zawsze trzeba wpierw dzwonic ,to powiedzieli to co napisalam i dodali ze usg i tak mi nikt nie zrobi o tej porze(a była 22) i ze mam isc dzis rano do swojego lekarza i on mnie zbada -tutaj jeden lekarz jest od wszystkiego !! wiec odpusciłam nie poszłam bo co podotyka mnie a dzis nic mnie nie bolało -ale jesli znów by mnie złapał taki ostry ból jak w sobote to bez wahania jedzimemy i mój Artus zrobi awanture im ( niestety z nimi tak trzeba) ...
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    z samego poniedziałku same dobre nowiny oby tak dalej

gina gratulacje
    iwoas widzisz wiara czyni cuda
    :cheer:
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    gina przy którym cyklu udało ci się?
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hej Dziewczyny, bardzo proszę, zlitujcie si, bo inaczej moja obecność na forum ograniczy się tylko do czytania zaległości hehehe;)

gina - BIG gratulacje;) ściskam Cię mocno;) życzę spokojnej ciąży i całe 9 miesięcy;) i zaczaruj też mnie:bigsmile: gina kupuj picollo, przed sylwkiem mogą być kolejki;)

iwoas - super;) bardzo się cieszę;) życzę jeszcze więcej zdrówka dla Mamy i sił dla Was obu;)
    --
  1.  permalink
    czesc Korda wariatko:))
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witajcie Kochane!
    Gina super wieści, gratulacje!!!:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Iwoas - super wiesci ! bardzo sie ciesze, ze stan Twojej mamy sie poprawil :)))

Korda - co tam u Ciebie?

U mnie dzis pierwszy dzien test owulacyjny negatywny ;) ale sluz typowo owulacyjny, jak bialko kurzego jajka, rozciagliwy..
    zaraz musze wskoczyc i poserduszkowac :) a co!
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    u mnie stare dzieje;) wcinam jeszcze clo, jutro clo ostatni raz
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    korda na pewno pęcherzyki pięknie rosną, bądź dobrej mysli!
    Madzia dawno nie pisałyśmy. Jak tam?
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    nic nie czuje, żeby rosły, ale może cichaczem się skradają heheh
    --
  2.  permalink
    dziewczyny :) - powitac ;-)

ja tez korda nic nie czuje :(
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Magic - u mnie narazie spokoj, w piatek mialam pecherzyk dominujacy na prawym jajniku ponad 22mm, w sobote okropne bole z prawej strony, chodzic nie moglam.. :( w niedziele juz lepiej, z rana jeszcze mialam wczoraj pozytywny test owum( w piatek mialam tez i sobote), a juz wczoraj poznym wieczorem kolo 23 mialam negatywny, dzis test negatywny..no ale plodny sluz dalej mam..
    Zastanawiam sie czy za pozno nie serduszkowalismy ( w piatek zaczelismy - mielismy 4 dni przerwy) ..no nic, okaze sie pozniej. I tak szanse sa pewnie niewielkie..
    teraz mnie pobolewa lekko jeszcze prawy jajnik..ale to nic w porownaniu z sobota (nigdy takiego bolu mocnego nie mialam).
    W piatek ide na usg, zobacze czy pecherzyk pekl.. i pogadam z gin. Narazie tempka lekko pnie sie w gore..zobaczymy co bedzie dalej.

A co tam Magic u Ciebie?

Korda - kiedy masz usg?
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Ja też myślałam, że moje nie rosną. Mam dzisiaj 13 dzień cyklu a nic mnie nie kłuje ani nie boli. Dzisiaj byłam na wizycie i są dwa pęcherzyki na prawym jajniku. Jeden ma 20mm a drugi 16mm. Endometrium prawidłowe. Bardzo się ciesze!:smile: A Ty kiedy monitoring?
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    madziauk na usg idę w czw
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    magic to Ty powinnaś się w łazience pindrować do serduszkowania;)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Hej Kandyzowana:cool:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Korda muszę zaczekać do jutra na M, bo wyjechał w delegację:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Magic - no to super :) piekne pecherzyki, szczegolnie ten wiekszy :) serduszkowac trzeba :)

A co do serduszkowania, mi gin ostatnio powiedziala, zeby nie chodzic sie kompac po, nie wstawac - isc spac, wykapac sie rano.

Magic - ja mam usg w ten piatek na 17:30 ;)

Korda - to 3mam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Ile to trzeba przejść żeby się udało! Szok!:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    madziauk ja sie nie kąpie po, czasem nawet macham nogami w górze hehe

dzięki;) też trzmam kciuki za efekt Twoich działań ;)
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Też leże w dziwnych pozycjach :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny - ja tez od piatku, nogi w gorze przez conajmiej 15min, az mi dretwieja :crazy: haha, no ale jak sie okazalo, ze pecherzyk jest to trzeba sie poswiecac :rolling: a noz sie uda :tooth:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ale naprodukowałyscie przez 5 godz nie mialam nawet 5 minut zeby do was zajzec mialam taki duzy ruch :)
    ruda ja tez zaczylam jutro z clo tylko u mnie drugi cykl a lepiej zjesc na pusty zoładek czy po sniadaniu ???
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    :devil: tak tak tak
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Izabela lepiej zjedz śniadanie!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkorda
     permalink
    hehe ale my jesteśmy świry;)
    --
    • CommentAuthormononi
     permalink
    fajne macie rady dziewczyny,warto Was podsluchac;)I zadne z Was swiruski
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Kobietki ja uciekam. Zamelduje się jutro. Udanej nocki! Tzn. wiecie co mam na myśli:heartsabove:
    --
    • CommentAuthormononi
     permalink
    ale napracowac sie trzeba,zeby cos z tego wyszlo
    :sad:
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Saba starałam się od maja.Zaraz po slubie w lipcu zaszłam w ciąże ale poroniłam w 7tc.Po poronieniu pierwszy odłożyłam,drugi był dziwny i dwa tygodnie bez męża.Ja cały czas leżę bo ciągnie w podbrzuszu i z mojej chińszczyzny lipa,bo zaraz po zupie zamdliło i było koniec.:wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  3.  permalink
    dobranoc ;*
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Mononi - hej :)

No trzeba sie napracowac, ale taka praca to przyjemnosc wielka - mam na mysli serduszkowanie, bo o lekach tego powiedziec nie mozna..

Magic - dobrej nocki !!!
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    iwoas super ze z twoja mama jest lepiej ;) Magic mowilam ze beda ładne pecherzki tylko pozazdroscic;)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    gina a jak maz zareagował :>?? pochwal sie ...
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Jest szczęśliwy i dumny.Powiedział:Od dzisiaj jesteś w ciąży,zero stresu,ciężkiej pracy.Dużo odpoczywaj.Kocham go za to.Ale jaki był dumny z siebie,jak mu gratulowałam to szczęście tryskało
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    no to super :) ja mam nadzieje ze w TYM CYKLU ZAJDE W CIAZE !!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile: nie widze innego rozwiazania w pon za tydzien mam wizyte wiec poprosze o recepte na pregnyl :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.