Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorizabela88
    • CommentTimeDec 6th 2011
     permalink
    kandy ja w zeszlym miesiacu jak bylam na monitoringu to w 7 dc tez nie bylo reelacji pecherzyk 8mm a endo mi nie powiedzial ;( a w 13 dc pecherzyk mial 15,5 i endo 12,8mm wiec napewno ruszy:)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandy estrofem z w połączeniu z CLO upośledza je bardziej niż samo CLO co już wcześniej napisałam :(

Izabela co do pregnylu powinien być podany przy min 18 mm ale tylko jeśli poziom e2 jest na tyle duży, ze mówi nam o tym iż pęcherzyk jest dojrzały jeśli nie to 20-22 mm
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Kandy napewno ruszy:-) ja w 10dc mialam dopiero 12mm, zobaczysz masz duzo jeszcze czasu, widzisz jednak na pregnyl w czw za wczesnie, chyba ze szybko urosnie
  1.  permalink
    moya ja mialam dziwne krwawienie.. w sumie nie wiem ale wydaje mi sie za za wczesnie liczylam nowy cykl o ok 2 dni.. nie wiem sama.. mam nadzieje ze moze jakims cudem do niedzieli sie uda... a jak nie to kicha.. zobacze w czwartek wieczorem na usg sytuacje.... :-(
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no to moze faktycznie za wczesnie policzylas ten cykl, badz dobrej mysli, do czwartku jeszcze troche czasu, pewnie wszystko podrosnie jak trzeba :smile:
    --
  2.  permalink
    podam pregnyl najwczesniej w piatek po poludniu bo mi powiedzialo juz dwoch lekarzy ze jesli endo w czwartek bedzie ok 6 mm to w pt mozna podawa pregnyl no i jesli pecherzyki beda min 16-18 mm.. wtedy pomorze im dojrzec i peknac... jestem zalamana.... to po co bralam wolne ja i moj M skoro nic z tego jak na razie.. przynajmniej sie wyspie...
    --
  3.  permalink
    Czesc Dziewczyny:) minelo pol godziny zanim Was przeczytalam :P mnie od paru dni tak cycory napierdzielaja, ze masakra. Na brzuchu nawet lezec nie moge bo jak cyca przygniote to boli;/ jutro termin spodziewanej @ mam nadzieje, ze nie przyjdzie:P
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandy dlatego ciągle Ci powtarzamy nie planuj nic bo organizm swoje a Twoje plany swoje
  4.  permalink
    mnie bardzo ale to bardzo boli prawy jajnik i troche lewy... jestem zalamana... jesli rosna 2-3 mm na dobe to moze sie uda jeszcze i podrosna...

a ze estrofem nic na sluzowke nir zadzialal a to juz 6 dzien z tym lekiem.. to bardzo dziwne..
    kuleczka.. 3mam kciuki by nie przyszla :*

ja jeszcze nic nie jadlam od rana.. od 8 po lekarzach chodze.. krew pobieram..potem dojechac na usg..teraz wracam do domu tylko po drodze odwiedze sklep... co pomaga na sluzowke oprocz wina??? piszcie to kupie ;-(
    --
  5.  permalink
    aborta wiem ale.jak mam nie planowac jak sie mijam z.moim A i nie moge trafic w te dni?? mam go tylko do niedzieli teraz a potem znow mijanka ;-(
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kandy jest masa rzeczy na poprawę śluzówki ale trzeba brać od początku cyklu a z estrofemem nie należy go łączyć z CLO bo upośledza się mocniej endometrium
  6.  permalink
    no to czemu lekarze przypisuja clo i estrofem tazem z podkresleniem ze estrofem pomaga lepiej rozwiha sie sluzowce?? to co ja mam robic bo ja juz zglupialam.. zaraz sie okaze ze moj lekarz nie wie co robi i bede wsciekla... ;-((
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandyzowana: aborta wiem ale.jak mam nie planowac jak sie mijam z.moim A i nie moge trafic w te dni?? mam go tylko do niedzieli teraz a potem znow mijanka ;-(

Kandy bo takim blokowaniem sama sobie szkodzisz, to że się mijacie nie oznacza, że nie znajdziecie chwilki na seks zrozum, że takie planowanie powoduje blokadę i być moze to ciągłe myślenie wtedy wolne wtedy seks fundujesz sobie blokadę czy problemy z endometrium ?
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    kandy, ja mialam estrofem po clo....
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    estrfem powinno się zacząć brać około 2 dni przed końcem CLO i brać aż do owulacji lub skończyć dzień dwa przed owulacją pisałam już o tym, nie myśl sobie, że ja robię Ci na złość czy coś bo ja chcę Twojego dobra i na prawdę chcę pomóc
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeDec 6th 2011 zmieniony
     permalink
    odkladam chyba estrofem. bez niego bylo mi lepiej ;-((( a lekarz moj bedzie mial mnie dosc bo ciagle cos go pytam i marudze..

ja dzis ostatni dzien z clo.. nie wiem co robic...

aborta ja bardzo ci jestem edzieczna i na prawde wazne jest dla mnie to co piszesz.. ja chce miec dziecko a jak na razie zamiast pomagac to widze ze jest gorzej ;-(
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ja mysle ze powinnas dokonczyc branie tego estrofemu tak jak masz przepisane przez lekarza, a w nastepnym cyklu ewentualnie zaczac go brac pozniej.
    --
  7.  permalink
    co poprawia sluzowke?
    --
  8.  permalink
    moya.. nastepnegi cyklu nie bedzie.. wysyla mnie na droznosc jajnikow i tyle... chociaz czuje ze.nie w tym tkwi problem a w zlym przypisaniu lekow i dawkowania...
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    abortaW to pytanie do Ciebie, ty masz tam tych specyfikow cala mase :swingin:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Abortaw wiesz moze czym sie rozni pregnyl od ovitrelle????
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeDec 6th 2011 zmieniony
     permalink
    kandy, tzn, na badanie czy na sama droznosc juz ?

podlaczam sie pod pytanie izy :)
    --
  9.  permalink
    na badanie ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    moya nie ma czegoś takiego jak sama drożność, kandy nie ma drożności jajników tylko bada się drożność jajowodów :)

Iza Ovitrelle to Gonadotrophinum alfa a pregnyl to Gonadotrophinum chorionicum, generalnie ovitrelle jest nowszym lekiem i można go podać sobie samemu natomiast pregnyl powinna podawać wykwalifikowana pielęgniarka
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Kandy mi estrofen wlasnie pomogl ale clo brlam od 2dc a estrofen dopiero od 5 i do dnia owulacji !!! estrofen nie mogl Ci zaszkodzic jesli bys go nie brala razem, tak mi sie wydaje. napewno pecherzyki urosna, spokojnie:-)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    wiesz z jednej strony to dobrze ze cie na to badanie wysyla, dobrze eliminowac ewentualne przeszkody. Krok po kroku patrzec co moze byc nie tak.
    Ja tez mialam to badanie robione przed rozpoczeciem kuracji clo. Nie takie straszne i od razu znasz wyniki.
    --
  10.  permalink
    bo to ja bede kontynuowa ten estrofem do owulacji jesli takowa nastapi..ehh.. co ma byc to bedzie :*
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandy generalnie badanie drożności powinno być zrobione przed jakąkolwiek stymulacją
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    aha, ja myslalam ze jest zabieg udrazniania jajowodow...
    --
  11.  permalink
    moya..a boli ?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Moja można podczas HSG czy laparoskopii spróbować udrożnić jajowody jeśli w badaniu wyjdzie, że są niedrożne ale nie ma gwarancji, że udrażnianie się uda :)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    nie boli, lekkie ukłucie przy zakładaniu wziernika, podobno boli jak sa niedrozne
  12.  permalink
    aborta ja rozumiem ale ja sie poddalam lekarzowi i wierze w slepo co mowi a tu dowiaduje sie o takich rzeczach... on widzial cykle bezowulacyjne wiec dal to.. nie podejrzewa widdocznie jajowodow... nie wiem.. zaczynam sie tylko wkurzac... nie chce mi sie o tym myslec ;-((( napisze potem... jak wroce do domu...
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    mnie nie bolalo az tak bardzo, nastawilam sie na "rzeznie" :shocked: a tutaj tylko zaklulo jak na @. Ale to zalezy, podobno jak sa niedrozne to boli bardzo.... No i nie mozna serduszkowac przed badaniem.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    a ktory jest skuteczniejszy????
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandy ważne że poszerzasz swoją wiedzę i w razie czegoś możesz więcej wymagać od lekarza, cykle bezowulacyjne cyklami bezowulacyjnymi, ale jeśli nie masz pewności czy są drożne a bez badania nie masz takiej pewności to należy najpierw to wykluczyć a potem brać stymulanty
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    izabela88: a ktory jest skuteczniejszy????

Oba są tak samo skuteczne bo mają takie samo działanie
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    zgadzam sie z abortaW, branie jakichkolwiek stymulantow jesli jajowody sa niedrozne jest zupelnie bez sensu. Nic to nie da chocbys sie dwoila i troila.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Dziekuje Abortaw za odpowiedz:)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    kandy, mam tak samo jak ty z lekarzem, tez jak rozpoczelam leczenie to w sumie nic o tym nie wiedzialam, dopiero tu na forum dowiedzialam sie wielu przydatnych rzeczy, i teraz wiem o co pytac, jak pytac i czego wymagac od lekarza. wczesniej to bylam calkowicie zielona i tylko grzecznie przytakiwalam glowa.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Wykupilam juz lek,od dzisiaj 1 dziennie dowcipnie Utrogestan(progesteron).Kandy musisz wyluzowac,bo to nie pomoze a tylko pogorszy.Spokoj jest najwazniejszy i to nie jeden lekarz potwierdzi
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    gina przy utrogestanie uważaj na infekcje grzybicze uzupełniam pałeczki kwasu mlekowego, a utrogestan bardzo dobry lek :)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    tak to juz jest, ja tez teraz wiem duzo wiecej niz na poczatku. Aborta a kiedy wiemy ile pregnylu jest potrzebne, czy po podaniu zastrzyku i nie peknieciu podaje sie nastepne?
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    a masz jeszcze pytanie, dlaczego jedne maja clo od 2 dnia cyklu a inne pozniej ?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Gosia nie da się jednoznacznie powiedzieć zazwyczaj podaje się 10 000 jednostek ale są osoby któe reagują na 5000 jednakże 10 tys daje jeszcze szansę na wspomaganie przy implantacji u osób z LUF często podaje się 15 tys
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    to zalezy od dlugosci cyklu, tylko nie wiem czy to jest az tak wazne? bo ja bez lekow mam dlugie cykle i mam clo od 2dc i pecherzyk sie pojawil
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    moya212: a masz jeszcze pytanie, dlaczego jedne maja clo od 2 dnia cyklu a inne pozniej ?

Wszystko zależy od długości cyklu, od odpowiedzi na stymulację od poziomu hormonów etc
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    aha, no to juz wiem, dzieki dziewczyny :)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    dzieki Aborta:-) pytam sie bo boje że za malo mi przepisze gin i pozniej bedzie za pozno? wiec moze warto na zapas kupic 10tys jakby nie pekly?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    pregnyl czasem ciężko kupić dlatego chyba lepiej mieć zapas w lodówce
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.