Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeDec 6th 2011
     permalink
    Gosia badania zaczęłabym już od następnego cyklu o ile będzie i dopiero z kompletem badań, po wykluczeniu gruczolaka etc robiłabym laparoskopię, zresztą tak samo wyglądało to u mnie najpierw badania wykluczenie wszelkich ewentualności a dopiero potem laparoskopia
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    a Ty abortaW na medycyne nigdy isc nie chcialas ? :bigsmile: bo widze ze masz zdolnosci. Dla mnie to nadal czarna magia te wszystkie hormony, zaleznosci, normy , badania...
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    krakow i wawa niestety dla mnie odpadaja:-( Aborta moze czasami jestes krytyczna dla niektorych kobiet ale przeciez piszesz prawde a ona niestety nie raz boli. dla mnie jestes niesamowita bo pomagasz nam a sama nic nie narzekasz, pomimo ze przeszlas wiele:-)
  1.  permalink
    to prawda co Gosia napisals.. podziwiam Cie Paulka :*
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    kur.. frytki spaliłam przez to przesiadywanie na forum:-)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    moya212: a Ty abortaW na medycyne nigdy isc nie chcialas ? bo widze ze masz zdolnosci. Dla mnie to nadal czarna magia te wszystkie hormony, zaleznosci, normy , badania...

Myślałam o tym i ciągle myślę ( moja mama jest pielęgniarką z wykształcenia więc od dziecka pałałam miłością do biologii i medycyny) może się kiedyś odważę :)

Gosia8510: krakow i wawa niestety dla mnie odpadaja:-(

Przykro mi, że bardziej nie mogę pomóc ale macie w Łodzi chyba klinikę leczenia niepłodności i ma chyba nawet całkiem dobre opinie o ile się nie mylę

Gosia8510: Aborta moze czasami jestes krytyczna dla niektorych kobiet ale przeciez piszesz prawde a ona niestety nie raz boli

Nie tyle jestem krytyczna co zawsze mówię co myślę a to czasami obraca się przeciwko mnie bo ktoś może to uznać za brak szacujnku albo za brak wczucia w sytuację

Gosia8510: dla mnie jestes niesamowita bo pomagasz nam a sama nic nie narzekasz, pomimo ze przeszlas wiele:-)

Dziękuję Gosiu :*
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kandyzowana: to prawda co Gosia napisals.. podziwiam Cie Paulka :*

Nie ma za co podziwiać Kandy :*
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Gosia8510: kur.. frytki spaliłam przez to przesiadywanie na forum:-)

Przepraszam :(
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    abortaW moja mama tez jest pielegniarka w szpitalu, ale ja mam odwrotny stosunek do medycyny, odpycha mnie juz sam widok strzykawki. I robi mi sie slabo na sama mysl o zastrzykach, pobieraniu krwi itd. Hehheh nie wiem czemu tak mam, logicznie to powinnam byc z tym oswojona :rolling:
    --
  2.  permalink
    a mi wyszly pyszne babeczki ;-) a dupka rosnie..
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ale ABorta to tylko moja wylacznie wina:-)tak wlasnie w tej klinice nieplodnosci robilam usg do tej pory,fachowiec najlepszy w lodzi, blyskawiczne usg a powiedzial wiecej niz nie jeden lekarz a juz wiele robilo mi usg:-) pewnie zakoncze tam swoje leczenie:-(
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    kandy, a podrzucisz przepis ? a czekoladowe sa ?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    moya212: abortaW moja mama tez jest pielegniarka w szpitalu, ale ja mam odwrotny stosunek do medycyny, odpycha mnie juz sam widok strzykawki. I robi mi sie slabo na sama mysl o zastrzykach, pobieraniu krwi itd. Hehheh nie wiem czemu tak mam, logicznie to powinnam byc z tym oswojona

Znam wiele dzieci lekarzy czy pielęgniarek z awersją do białego fartucha :) tak więc to całkiem normalne :)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    no z ta waga jest anjwieszky klopot:-) babeczki to pewnie nic przy kalorycznych frytasach:-)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Gosia8510: ale ABorta to tylko moja wylacznie wina:-)tak wlasnie w tej klinice nieplodnosci robilam usg do tej pory,fachowiec najlepszy w lodzi, blyskawiczne usg a powiedzial wiecej niz nie jeden lekarz a juz wiele robilo mi usg:-) pewnie zakoncze tam swoje leczenie:-(

To może pomyśl o leczeniu się tam ? Moja koleżanka jeździ ponad 300 km tam w jedną stronę na wizyty i na IVF więc chyba są warci uwagi :)
  3.  permalink
    nie.. drozdzowe z czekolada :-D jutro beda czekoladowe z marmolada ;-) pozniej wrzuce przepis ;-)

wroce ok 18 ;*
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    oczywiscie ze rozwaze, ale narazie trzymam sie tej swojej bo mi zrobi badania i laparo za darmo a to dla mnie wiele, a jak sie nie uda to sama mowila ze in vitro pozostaje i napewno tam pojade, ale mam nadzieje ze nie bede musiala:-) z reszta na razie nie mam za co tam jechac
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Gosia ale jest jeszcze inseminacja więc spokojnie do IVF daleka droga :) ja wiem, że oszczędność pieniążków to dużo, ale wiesz ważna jest też wiedza lekarza bo każda stymulacja to duży wysiłek dla organizmu i lepiej by była robiona z głową i z wiedzą odpowiednią w temacie
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    oczywiscie, teraz juz zdaje sobie z tego sprawe, ale mi sie wydaje ze inseminacja to raczej bym zrobila gdyby bylo slabe nasienie a z nim jest jak najbardziej ok( na szczescie) ciekawi mnie jedno, gdy jest pecherzyk peknie, dojdzie do owulacji to czy wlasnie nieodpowiednie hormony moga uniemozliwic zajscie w ciaze? w sumie napewno tak, ale chce sie upewnic
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa nie można porównywać, ale wychodzę z założenia, że decydując się na dziecko musimy mieć fundusze by zapewnić mu godne życie i wszystko co będzie potrzebowało, dlatego czasem ten okres starań to jest też taka próba naszych zdolności finansowych. Ja przez 6 lat starań na badania, leki, lekarzy wydałam około 50 tysięcy złotych mogłabym mieć za to niezłe auto lub super wakacje, ale dla posiadania dziecka oddam każdy pieniądz byleby go mieć. Dlatego wspomniałam, że w szerszym spektrum jedna kwota nie jest taka wielka, są tu na forum dziewczyny które miesięcznie wydają po kilkatysięcy na leczenie na same leki i wizyty

Rozumiem o co ci chodzi ale jakoś patrze na to z innej strony. Fakt że napewno nie wydałam tyle kasy co ty bo my staralismy sie dwa lata poza tym z Twojego opisu widzę ze masz duo problemów zdrowotnych i napewno nie moge sie porównywac z toba i nie porównuje.
    Chodzi mi tylko o to że przeciez bardzo czesto zdarza sie tak że decydując sie na dziecko myslimy o wydatkach na dziecko które bedzie juz na swiecie a czesto nie myślimy i nie spodziewmy sie ile moze kosztować samo zajście w ciaze bo czesto nie wiemy ze coś nam dolega. ja nie liczyłam ile wydałam na lekarzy i leki w ciągu tych dwóch lat ale fakt że to sa pieniadze których nie żałuje bo wierze że sa dobrze zainwestowane. tylko ze ja nie miałam w czasie starań zadnych badań czy zabiegów które kosztowały kilkaset zł a przypuszczam że jakbym musiała takie zrobic to napewno byłaby to trudna decyzja bo jak zdecydowlismy sie na dziecko myslałam ze jestem okazem zdrowia i na wieksze wydatki zwiazane z zajściem nie bylismy przygotowani.
    --
  4.  permalink
    Was to na kilka minut spuscic z oka :P naskrobalyscie zas sporo :P ja zjadlam obiadek, spaghetti z sosikiem chinskim, tak miesko mielone przyprawilam, ze mnie jezor pali :p oprocz bolu cycow doszlo mi klucie w podbrzuszu, czyli ciotencja zawita niedlugo
    --
  5.  permalink
    rumba jak tu zajrzysz to Ci odpisalam pod wykresikiem bo niestety, ale na PW nie moge odpisac :(
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Justa ja niestety tez myslalam ze jestem okazem zdrowia do czasu starana tu du..:-) na szczescie Tobie sie udalo:-)
    Kuleczka to dla meza musisz przygotowac wersje light:-)
  6.  permalink
    Gosia, najwyzej ranigast wezmie :P
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeDec 6th 2011 zmieniony
     permalink
    Gosia8510: oczywiscie, teraz juz zdaje sobie z tego sprawe, ale mi sie wydaje ze inseminacja to raczej bym zrobila gdyby bylo slabe nasienie a z nim jest jak najbardziej ok( na szczescie) ciekawi mnie jedno, gdy jest pecherzyk peknie, dojdzie do owulacji to czy wlasnie nieodpowiednie hormony moga uniemozliwic zajscie w ciaze? w sumie napewno tak, ale chce sie upewnic

Gosia a badałaś ASA ?
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    nie, jeszcze nie. ale jak nie wyjdzie w nastepnym cyklu to robie wszystkie badania bo wiele sie dowiedzialam od Was
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    justa2586: Rozumiem o co ci chodzi ale jakoś patrze na to z innej strony. Fakt że napewno nie wydałam tyle kasy co ty bo my staralismy sie dwa lata poza tym z Twojego opisu widzę ze masz duo problemów zdrowotnych i napewno nie moge sie porównywac z toba i nie porównuje.
    Chodzi mi tylko o to że przeciez bardzo czesto zdarza sie tak że decydując sie na dziecko myslimy o wydatkach na dziecko które bedzie juz na swiecie a czesto nie myślimy i nie spodziewmy sie ile moze kosztować samo zajście w ciaze bo czesto nie wiemy ze coś nam dolega. ja nie liczyłam ile wydałam na lekarzy i leki w ciągu tych dwóch lat ale fakt że to sa pieniadze których nie żałuje bo wierze że sa dobrze zainwestowane. tylko ze ja nie miałam w czasie starań zadnych badań czy zabiegów które kosztowały kilkaset zł a przypuszczam że jakbym musiała takie zrobic to napewno byłaby to trudna decyzja bo jak zdecydowlismy sie na dziecko myslałam ze jestem okazem zdrowia i na wieksze wydatki zwiazane z zajściem nie bylismy przygotowani.

Justa jasne, że nie możemy być tego świadomi, ale wiesz mi chodzi o fakt, że jak dziecko się urodzi i np musisz wydać na leki dla dziecka kilkaset złotych, na szczepienie czy np rehabilitację bo dziecko ma za silne albo za słabe napięcie mięsniowe, a to wszystko kosztuje więc choćby przez ten pryzmat patrząc już podczas starań jednorazowe wydatki nawet kilkaset złotych są porównywalne i tylko do tego nawiązuje, zresztą jest tu wiele dziewczyn które z cLO powoli będą przechodzić np na gonadotropiny a one kosztują po około 750 zł za cykl starań więc tutaj też są duże kwoty i wydaje mi się, że jakoś łatwiej jest spojrzeć przez pryzmat tego, że dziecko też kosztuje i nie mówię tu o ubraniach czy akcesoriach ale choćby szczepionki sporo kosztują
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Gosiu pytam bo inseminacja ma także sens jeśli masz przeciwciała przeciwplemnikowe bo wtedy Twój organizm zabija plemniki i nie mają jak dotrzec do komórki jajowej a inseminacja pomija kontakt ze śluzem któy zawiera te przeciwciała
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a jak to brzmi calkowicie brzmi i ile mniej wiecej kosztuje? pewnie juz pisalas kiedys o tym:-)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    przeciwciała przeciwplemnikowe około 100-200 zł zależy od labu ale widziałam też ceny 75-90 zł
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    juz doczytałam na necie, ale dziekuje:-) no to jak sie nie uda w najblizszych 2 cyklach to napewno bede musiala je zrobic, a do in vitra napewno sie przyda
    •  
      CommentAuthorBłystka
     permalink
    Witam
    Mam pytanie :)
    Dlaczego po CLO lekarze (na ogół ) zapisują Luteinę ?
    Biorę CLO i monitoring cyklu. Mam stwierdzoną owulację między 18-19 dc. Od tego dnia brałam luteinę. Czemu ona ma służyć ?
    Zawsze dostawałam ją na wywołanie miesiączki. Okres po jajeczkowaniu pojawia się pięknie około 14 dnia fazy lutealnej.
    Źle się czuję po tej luteinie i postanowiłam, że nie będę jej brać ... No i okres znowu był punktualnie tzn. 14 dni po owulacji.
    Jakie badanie trzeba zrobić by wiedzieć czy muszę brać tę okropną luteinę ? :bigsmile:
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Blystka ta okropna luteina jest na podtrzymanie ciązy, mozesz brac rowniez duphaston:-) ma to samo dzialanie
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Aborta a czy przeciwciala plemnikowe to to samo co wrogosc sluzu?
  7.  permalink
    Madzia... ile masz testów ?? :>
    --
  8.  permalink
    a ja poserduszkowalam triszke i jesteeem. moj A sie myje i do pracy ;-( a jak Wam wieczorek mija?? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Błystka stymulacja CLO to obciążenie dla organizmu i zaleca się suplementację progesteronu aby wspomagać endometrium do przyjęcia zarodka jak i potem utrzymać ciążę, jeśli źle się czujesz to poproś o dopochwową.

Gosia8510: Aborta a czy przeciwciala plemnikowe to to samo co wrogosc sluzu?

Nie to nie to samo wrogość śluzu czytli test PCT post-coital-test odchodzi do lamusa jako mało dokładne badanie zdarzało się, że w jednym cyklu kobieta ma wrogość a w następnym nie to badanie zależało od zbyt wielu czynników, dlatego teraz zamiasct PCT zaleca się ASA
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Mgiełko mam dwa testy, dziś kupiłam po promocji, dziś robiłam BOBO test,
    1) PINK test
    2) Ouixx test
    jak wyjdą negatywne a @ nie będzie przełamie lody i pójdę się kłuć:bigsmile:

Paulinko mogłabyś przesłać jeszcze raz link do Twojego bloga, tyle pisania było, że nie mogę go znaleźć, z góry dzięki.

Kandy no no no :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    http://misioka.blogspot.com/
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    :winkkiss:
    --
  9.  permalink
    rumba.. ja czuje ze sie udali Tobie ;-)) 3mam kciukiii i testuj testuj az do pozytywnego wyniku :-)
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Kandy ale ci zazdrosze ehhh ja mam taka ochote i jeszcze mam @ :/ a poza tym siedze w pracy...:)
    •  
      CommentAuthorBłystka
     permalink
    Czyli jak rozumię, wszystkie Kobietki, które biorą CLO równocześnie przyjmują dupka lub luteinę. I nie ma to NIC wspólnego z następną ( jeśli się nie uda zaciążyć ) z miesiączką ?
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kandy ja mam wrażenie że też jest coś na rzeczy :crazy:
    jeśli się mylę to oficjalnie nazwę się wariatką:jumping:
    a może to ten optymizm mnie gubi?

zobaczymy będzie plus będzie super, nie będzie plusa też będzie git:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeDec 6th 2011 zmieniony
     permalink
    Błystka jak ciaża jest dupek pomoże ją utrzymać, jak jej nie ma zablokuje twór torbieli i wywoła @
    :wink:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Abortaw masz wiadomosc;)
  10.  permalink
    Madź noo to zapas jest ;)
    kandy lol Twój dał sie namówić na serduszko :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    rumba: Błystka jak ciaża jest dupek pomoże ją utrzymać, jak jej nie ma zablokuje twór torbieli i wywoła @

Dokładnie podpisuję się obiema łapkami :)

Iza już sprawdzam
  11.  permalink
    mgielkaaaa hihihi .. dzis bylo to latwiejsze niz myslalam i bylo baaardzo milo..jak dawno nie bylo :D hihi

rumbaaas..... bedzie plusik! wierze w to! :-)))
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Ja w tym cyklu postanowilam ze nie bede mowic mojemu mezowi co , kiedy i jak. Pewnie sama tez nie bede wiedziec, tylko sie domyslac ( nie mam monitoringu w tym cyklu ).
    ale co tam, wrzucamy na luz; moze akurat cos bedzie :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.