abortaW mam do ciebie pytanie jak byś mogła mi odpowiedzieć bo wiem że masz na ten temat troche wiedzy bo zaczynam się martwić a brzuch jak bolał tak boli robiłam sobie badania na mocz wyszły takie lekarz rodzinna przepisuje mi tylko furagine bo wie że staram się o dziecko jak możesz sprawdzić czy to mi przechodzi czy powinnam wziąć coś mocniejszego od furaginy niepokoje się bo mam dzień wdzień ból brzucha 02.12.2011 06.12.2011 07.12.2011 glu negative glu negative glu negative bil negative bil negative bil negative ket trace ket trace ket negative sg >=1.030 sg >=1.030 sg >=1.020 blo large blo moderate blo small ph 5.0 ph 5.0 ph 5.0 pro negatiwe pro negatiwe pro negatiwe uro 0.2 E.U./d uro 0.2 E.U./d uro 0.2 E.U./d nit negative nit positive nit positive leu negative leu negative leu trace
Masz urobilibogen w moczu trzeba by zrobić usg nerek i pójść do nefrologa bo może to wskazywać na zapalenie nerek lub coś z nerkami ale na podstawie samego moczu ciężko powiedzieć, trzeba zrobić też posiew moczu
usg brzucha miałam robione we wrześniu nerki są w porządku tylko co pare miesięcy łapie te cholerstwo i to przeważnie w miesiącach gdzie robi się chłodniej
furagina raczej nie pomoże na urobilinogen trzeba by zrobić posiew i podać silniejszy antybiotyk to na pewno, ale usg nerek warto by powtórzyć ale u nefrologa a nie radiologa bo odkłębuszkowe zapalenie nerek ciężko poznać radiologowi
o 16.20 w noVum ;-) czuje ze ten cykl jest stracony przez to ze zle bralam estrofem (za wczesnie) z clo i to cos pokomplikowalo. jak nie bralam estrofemu tylko clo bylo ok a jak dostalam clox2 i estrofrmx2 to mam tragiczne ebdo i zero dominujacych pecherzykow hyhy...
moya nie wiem wlasnie... ;-( moze bal sie ze jak dostane podwojna dawke clo to mi uposledzi?? a jak na razie wszystko zle wyszlo i brak endo i brak pecherzykow no ale biore ten estrofem teraz jeszcze 3 dni... :/ ale.w.sumie to 4/5 dc mialam dopiero rozbujana miesiaczke i duzooo sie luszczylo... a ja juz bralam clo i estrofem od 5 dc...
czyli jutro ktory masz dzien kandy ? Mi to sie wydaje, ze bardziej powinnas brac pod uwage to jutrzejsze usg, niz to poprzednie. Bo wczesnie je mialas w sumie. No i estrofem po clo powinien byc.