Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkodama
    • CommentTimeDec 3rd 2010
     permalink
    Jest cały wątek poświęcony metodzie, a tam linki do innych stron. Poniżej wklejam Ci www wątku i dwa inne adresy dot metody.

http://forum.28dni.pl/discussion/145/metoda-termicznoobjawowa-roetzera-materialy-informacje-ksiazki-pytania-odpowiedzi-wpisujcie/
    http://www.iner.pl/
    http://www.embrion.pl/npr/metroetz.htm
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Lily, wybacz moją uwagę, ale jesteś tak na prawdę na początku starań, więc myślę, że troszkę za wcześnie na podejmowanie decyzji o adopcji. To bardzo poważna sprawa (aczkolwiek uważam, że to bardzo dobry pomysł, sama też taką ewentualność rozważam, ale dopiero za kilka lat, jeśli nie uda mi się zajść w ciążę). Potrzebujesz jeszcze dużo cierpliwości i wytrwałości, czego bardzo Ci życzę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Kodama dziękuję ci bardzo :*
    Martitap ja też już o tym myślałam, żeby poczekać, ale czas ucieka, człowiek staje się mniej wytrzymały i dlatego myślę o adopcji. Nie chcę adoptować dziecka przed 40. Po suwaczku widzę, że masz już jedno dziecko, gdybym ja miała taką sytuację to też na pewno adopcję odwlekłabym w czasie. Ale w mojej sytuacji nie wiem czy w ogóle jest sens odwlekać cokolwiek zwłaszcza, że sam proces adopcyjny może trwać nawet do 2 lat.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Kurcze. Poczytałam o metodzie Roetzera i metodzie Billingsów i jedno mi się pytanie nasuwa. Przy Roetzera mierzy się głównie temperaturę. Przy Billingsie sprawdza się śluz. U mnie ze śluzem jest bardzo skromnie więc Billings odpada. Ale co do Roetzera to skąd ja będę wiedzieć kiedy mam owu, skoro to jest metoda która owu nie oznacza? Mam wrażenie, że jest to metoda bardziej przeznaczona dla tych co nie planują dzieci :/ Mylę się?
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Mylisz się. Żadna metoda nie oznacza owulacji, bo można ją potwierdzić jedynie poprzez usg. W Rotzerze sprawdza się i temperaturę i śluz i obserwuje też inne objawy. Poczytaj dokładnie. Przeprowadzenie obserwacji w danym cyklu może pokazać czas płodny i czas niepłodny, oraz jeśli nastąpi wzrost temperatury i utrzyma się minimum nie pamiętam przez ile dni (3?), to potwierdzi, że PRAWDOPODOBNIE w danym cyklu wystąpiła owulacja.
    Lily - moja rada jest taka. Poczytaj na spokojnie i dokładnie. Poszperaj na forum, bo mnóstwo tu tematów nawiązujących do obserwacji również w czasie starań. Jeśłi zaczniesz się obserwować, to w miarę "rysowania" wykresu, powoli będzie Ci się wszystko rozjaśniać. Mam wrażenie, że jesteś taka trochę w gorącej wodzie kąpana i zanim coś dokończysz już pojawiają się wątpliwości i próbujesz je rozwiać zadając pytania na forum. Oczywiście forum po to jest, ale warto, żeby te pytania dotyczyły już jakichś konkretów, a nie tego co można z poleconej przez nas lektury wyczytać. Zobacz sobie też wykresy starających się wg metody Rotzera.
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    No to mnie Kodama przejrzałaś :P Jestem niestety w gorącej wodzie kąpana ;) Muszę poczekać aż w ogóle zacznę nowy cykl bo z tego i tak nic nie wyniknie. Tak czy inaczej nakręciłam się trochę że może jednak jestem w ciąży :/ I nie wiem jak wytrzymam do tego czwartku. Powiedzcie mi jeszcze bo mnie wczoraj moja ginka nie na żarty nastraszyła, że skoro tych pęcherzyków tyle tam mam to mogę nawet jakiegoś krwotoku wewnętrznego dostać. Czy to możliwe? Czy ten Duphaston mi wystarczy czy może jednak powinna mi przepisać jakiś antybiotyk? Gdzies wyczytałam że jakaś dziewczyna dostała właśnie jakiś antybiotyk jak miała przestymulowany cykl :/ A skoro idę do niej we wtorek to bym ją o to poprosiła.
    •  
      CommentAuthorkodama
    • CommentTimeDec 3rd 2010 zmieniony
     permalink
    Lily, masz wydruk z usg? Pomierzyła Ci te pęcherzyki? Jakiej były wielkości? Jeśli nie owulacyjnej, a wydaje mi się to mało jednak mało prawdopodobne, żeby wszystkie były tak duże, to powinny naprawdę zniknąć. Gina przekazuje Ci szczątkowe info, a Ty sobie dopowiadasz resztę, a to jest bez sensu. Przestań czytać. Przestymulowany cykl przestymulowanemu cyklowi nierówny. A w dodatku Twój nie wiadomo czy przestymulowany jest czy nie, bo nie wiemy jakiej wielkości są pęcherzyki. Ja po kuracji clo +menopur też miałam kilka pęcherzyków na kontrolnym usg już po owu. Lekarka nie widziała w nich powodu do niepokoju i faktycznie na kolejnej kontroli już ich nie było - wchłonęły się na duphastonie.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Kodama mam fotke tylko z prawego jajnika bo tam były trzy z tego co widzę a nie 4 jak mi powiedziała. Chyba, że mnie się coś pomieszało. W każdym razie w prawym mam tak: 1. 16,5mm 2. 17,4mm i 3. 27,1mm. W lewym nie drukowała nie wiem czemu, ale powiedziała, że jest ich sporo i są małe więc być może dlatego ich nie mierzyła. Ale skoro mówisz że małe się powchłaniają to muszę czekać. Bo ten lewy jajnik daje mi dzisiaj nieźle popalić. W ogóle jakoś tak ciągnie mnie brzuch ale po bokach na wysokości pasa :/ Dziwne. Momentami to mam wrażenie, że wcale mnie jajniki nie bolą tylko ten brzuch, a raczej pas tak dziwnie boli. No ale nieważne. Nie chcę się nakręcać.
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    No Lily te dwa to faktycznie duże. Ale myślę, że Twój progesteron + duphaston wystarczą, żeby i je wchłonąć. Skoro we wtorek masz wizytę, to okaże się czy zmalały.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Ale 17 i 16 nie są chyba takie duże. Tylko ten 27 dość spory. Sama nie wiem. Mam dziś jak zwykle strasznego doła :( Czas ucieka, starsza jestem z roku na rok, a lekarka twierdzi, że mam sobie na kolejne 3-4 miesiące odpocząć od starań :( naprawdę nie chce mi się żyć :(
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Jak długo się starasz Lily?
    •  
      CommentAuthorLily26
    • CommentTimeDec 4th 2010
     permalink
    3,5 roku z półrocznymi przerwami po dwóch poronieniach. No to w sumie może będzie ze dwa lata. Bo najpierw były przerwy po poronieniach po pół roku, a potem było pół roku przerwy na ustabilizowanie tsh przy moim hashimoto. Czyli wyjdzi gdzieś ok. 2 lat :(
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    No tak, to długo. No,a le gin nie każe Ci chyba zaprzestać starań całkowicie, tylko odpocząć od stymulacji i leczenia. Kto wie co się wtedy zdarzy.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Jeśli mam być szczera już mnie rybka co ona mysli i co mi każe. Teraz to ja muszę najpierw urobić mojego męża, bo on się bardzo szybko zniechęca :/ Wiecie, mój tata jest ciężko chory, TK wykazało że ma naciek na lewym płucu i że to rak, miał przerzuty do mózgu. Jest po chemii i dwóch radio. I ostatnio odebrał wyniki i okazało się, że naciek na płucach zniknął. Zostały tylko te guzki w głowie :/ Ale dziś onkolog mu powiedziała, że jest ok i jedyne o co musi zadbać to żeby mu się dalej woda w płucach nie zbierała i wysłała go na jakiś tam zabieg. Do tego wczoraj okazało się, że dostał mieszkanie z urzędu z c.o. i wszyscy jesteśmy prze szczęśliwi, że tak się pięknie dla niego rok kończy. Miałam nadzieję cichą że do tego wszystkiego i ja będę miała radosną nowinę do przekazania. Ale przestałam się już łudzić :/ Wiem, że będziecie na mnie krzyczeć ale zrobiłam wczoraj test i oczywiście był negatywny. 9.12. mam ostatni dzień z duphkiem więc pójdę jeszcze tylko na betę żeby mieć pewność, że nie jestem w ciąży i że spokojnie mogę duphka odstawić. 13.12. powinna pojawić się @ więc teraz to już pozostało mi tylko czekać. Wiem, że na test było za wcześnie, ale mimo wszystko jakoś tak nie dawało mi to spokoju, więc go zrobiłam. Temperatura mi spada więc pewnie @ przyjdzie. A dziś ciąg dalszy studiowania metod :) Może się w końcu nauczę i przekonam do tego :)
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    A która Wy polecacie metodę jak dla takiej początkującej i wolno jarzącej jak ja? Wydaje mi się, że ten Roetzer to najbardziej przejrzysty ale może się mylę :cool:
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Kupiłam sobie termometr MIcrolife MT16C2 na allegro :D :D :D Jak już mam zacząć obserwacje to niech to jest przynajmniej na porządnym sprzęcie :D Jedyne co mnie martwi to jak czytam o tych metodach to wszędzie ten śluz... a u mnie jak jest śluz to albo jest żółtawy, albo np. teraz mam biały śluz. A generalnie mam go bardzo mało i właśnie obawiam się, że nie będę w stanie go określić dobrze :/ No ale zobaczymy.
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Zacznij się suplementować, to może będzie lepiej. Polecam lino complex albo poczytanie wątków o wspomagaczach. Ja też mam z tym problem, więc się skupiam na obserwacjach wewnętrznych.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    A ten wiesiołek dwuletni który kupiłam nie wystarczy mi na razie? Czytałam na wspomagaczach właśnie o jakimś żelu, ale ty napisałaś, że na ciebie nie działa, a nie chcę znów sobie wszystkiego rozjechać. Powiedz mi tylko proszę kodama, czy skoro mam nie brać żadnych leków od przyszłego cyklu (oprócz mojego euthyroxu) i tylko się obserwować, ewentualnie starać, to brać ten wiesiołek czy lepiej sobie odpuścić to na razie? Bo ja właściwie jakiś tam śluz mam tylko jest go mało.A płodnego to nigdy nie widziałam bo ze względu na moje bardzo długie cykle, moja naturalna owu była hamowana przez duphka którego zawsze brałam od 17dc :/ A śluz jaki dotychczas obserwowałam to albo białawy, albo twarożkowaty, albo żółtawy. To wsio co dało się zauważyć :/ Więc się na razie tylko nad tym wiesiołkiem zastanawiam! :)
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Wiesiołek - tak, ale tylko do owulacji lub skoku temperatury.
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Żel? Chodzi Ci o Pre-seed? No można spróbować. Czytałam opinię, że wielu się z nim udaje. Na mnie to nic nie działa więc nie trzeba się sugerować.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Zostanę na razie ten jeden miesiąc bez wszystkiego bo może mam swój śluz tylko o nim nawet nie wiem, a potem się zobaczy. A dzisiaj to mi nawala ten lewy jajnik hej :/
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Co się stanie jeśli te pęcherzyki nie wszystkie się wchłoną? Jak to potem wyleczyć?
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Lily, to powinien wiedzieć lekarz.
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    O tym zdecyduje lekarz. Żadna z nas nie jest lekarzem, a nawet gdyby, to nie znamy Twojego organizmu.

Ja proponuję spróbować bez stresu mierzyć temperaturę. Nie ma presji na wybór metody, możesz sobie o tym poczytać i z czasem wybrać. Analizy są w dużej części podobne. Jak zaczniesz nowy cykl, to mierz temperaturę od 4-5 dnia, najlepiej codziennie. Zobaczymy, co się będzie dzialo. Jeśli udostępnisz wykres, to na pewno Ci pomożemy.

Co do wiesiolka, to możesz spokojnie go brać, ale tylko do skoku.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeDec 6th 2010
     permalink
    Śluz jest głównym objawem płodności, dlatego metody objawowo-termiczne są takie skuteczne. W każdej z nich na równi bierze się pod uwagę przynajmniej 2 główne objawy płodności.
    Oprócz metod objawowo-termicznych są metody jednowskaźnikowe: Billingsa - tylko śluz i termiczna - tylko PTC i nie zwraca się uwagi na śluz.
    Wadą ich jest trochę mniejsza skuteczność.
    Wiarygodny opis metody termicznej jest w podręczniku Kramarek - PTC interpretuje się inaczej niż w metodach objawowo-termicznych, dlatego nie można sztywno przenosić zasad z objawowo-termicznych. Microlife nadaje się w sam raz.
    --
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    A co oznacza biały śluz dość sporo go mam. Jestem w 23dc. Wiem, że jest to śluz nieprzenikliwy i na pewno nie jest płodny. Bardziej zastanawia mnie jednak czy może być jakąś oznaką ciąży - wiem, też że po samym śluzie nie da się tego określić, ale może któraś z was miała taki przypadek w trakcie brania clo. Bo temperatura na razie bez zmian.

Aaaaa i właśnie miałam was tylko dopytać o tą temperaturę. Te wszystkie elektroniczne termometry mierzą tylko przez 60 sekund. Wg Roetzera czytałam, że waginalnie powinno się mierzyć chyba przez 5 minut (chyba, że coś źle zrozumiałam). No więc to jest różnica 4 minut! Czy mam trzymać ten termometr nadal przez te 4 minuty czy po prostu jak zapiszczy wyjąć? Jak to jest z tym?
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    To dotyczy termometru rtęciowego. Elektronicznym mierzysz do pikania.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Aha ok dzięki ;)
    • CommentAuthorkasia131
     permalink
    Lily a jak się czujesz po clo?
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeDec 7th 2010
     permalink
    Śluz w tym okresie to nie jest właściwie śluz, tylko wydzielina pochwowa. To normalne, chociaż niekiedy przy zajściu dziewczyny widzą do "więcej" niż normalnie. Bywa też, że pojawia się wodnisty śluz - ja tak miewam, a więc o cechach płodnych. Niekiedy opisują nawet rozciągliwy.

Nie wnikałabym za bardzo w odczucia, bowiem śluz, pobolewania i inne to nie są specyficzne oznaki ciąży i nie różnią się niemal od objawów II fazy.

Trzymam kciuki, za kilka dni sama będziesz wiedziała co i jak - i życzę oczywiście plusa.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Kasia ogólnie czułam się dobrze. Do czasu.... a jak to było dalej to poczytaj moje posty.
    Dziś byłam na wizycie kontrolnej u mojej ginki. Na prawym jajniku torbiel 3cm A na lewym malejące pęcherzyki i powiedziała, że te powinny się wchłonąć. Zapytałam ją jak mam to leczyć żeby się pozbyć tej torbieli i powiedziała, że albo kataflam albo zwykły ibuprom (co mnie trochę zdziwiło) ale mogę je brać dopiero jak będę pewna, że nie jestem w ciąży więc kazała zacząć od bety.

I jak zwykle mam do Was drogie koleżanki pytanie. Jestem w 26dc (cykle na duphastonie 31dniowe) W czwartek mam wziąć ostatnią tabletkę duphka a chciałabym iść jutro na betę - czyli teoretycznie5 dni przed spodziewaną @ czy wyjdzie mi wiarygodna beta? Czy np. lepiej poczekać do piątku?
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    A skąd wiesz, kiedy spodziewasz się @ skoro nie wiesz w którym dniu fazy lutealnej jesteś i kiedy doszło do owulacji? Bo chyba nie chcesz napisać, że orientujesz się po długości cyklu ;-)?
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Kodama ja się na tym wszystkim znam jak kot na kwaśnym mleku :/ Wnioskuję, że @ przyjdzie w 32dc dlatego, że odkąd zaczęłam brać duphaston to zawsze tak przychodziła. Wiem, że może się to różnić zwłaszcza teraz. Ale to jak inaczej mam to obliczyć? Jeśli jestem w ciąży to nie mogę przerwać brania duphastonu a w czwartek biorę ostatnią tabletkę. Więc najpóźniej w piątek musiałabym zrobić test, żebym w razie czego wieczorem wzięła kolejną tabletkę duphka. A to oznacza, że nie pozostaje mi nic innego jak sugerować się tylko właśnie długością cyklu :( No bo jak inaczej? :(
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    No właściwie masz rację, tylko skoro nie wiesz tak naprawdę w którym dniu fl jesteś, to nie ma pewności czy beta z piątku będzie wiarygodna. Od jak dawna bierzesz ten duphaston? Tzn w tym cyklu? Pisałaś coś o temperaturze - jaka jest i od kiedy?
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Dupka biorę 4 miesiąc. Ten teraz był jeszcze z tym nieszczęsnym clo. Temperatura... Kodama dodałam cię do przyjaciółek i dzięki temu będziesz mogła wejść na mój cykl i zobaczyć jak kształtuje się temperatura. Dzisiaj był nieznaczny skok, ale zastanawiam się czy nie spowodowany też tym, że wstałam ok 3.30 zamknąć okno bo zmarzłam ;) A o 5 mierzę temp. :) Spojrzyj proszę na niego i daj znać :)
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Widzę tylko cykl z lipca. Resztę widocznie masz niedostępną również dla przyjaciółek.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Yyyy to zaraz to zmienie :) Kurde nie łapię się tu jeszcze :) Moment :)
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Już :D
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    No cóż, chyba można założyć, że jesteś w fazie wyższych temperatur. Biorąc pod uwagę termin kiedy byłaś na wizycie, tzn, że wtedy jeszcze do owulacji nie doszło, a beta ma nie tylko potwierdzić wczesną ciążę, ale też wyeliminować ją po to,żebyś mogła podjąć decyzję co do zażywania leków, to zrobiłabym ją w piątek.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Bardzo ci dziękuję kochana! Ale powiedz po czym uważasz że to faza wyższych temperatur? Bo ten dzisiejszy skok może być spowodowany tym moim wyłażeniem z łóżka przed czasem mierzenia tempki :/
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Po wysokości temperatury. Raczej rzadko się zdarza, żeby PTC w fazie niższych była na tym poziomie. Chociaż wszystko jest możliwe. Ja np w fazie niższych raczej oscylowałam zawsze wokół maks 36.4. No, ale tak jak już napisałam, może być różnie. Nie mierzyłaś w pierwszej fazie więc trudno powiedzieć, ale ponieważ temperatura utrzymuje się na podobnym poziomie teraz i nie jest to np 36,6 to można sobie założyć, że to jednak faza wyższych.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    A co ta faza wyższych temperatur może oznaczać?
    •  
      CommentAuthorkodama
    • CommentTimeDec 8th 2010
     permalink
    Lily, czytałaś te materiały dot obserwacji? Może oznaczać, że prawdopodobnie wystąpiła owulacja. Ale w Twoim wykresie to nie jest na 100% pewne, bo masz tylko kilka ostatnich temperatur, a tak naprawdę nie wiemy jaki był poziom na początku cyklu.Tyle, że temperatura jest dość wysoka więc można być dobrej myśli :).
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Dzięki Kodama. Materiały czytałam, ale tych informacji jest dość dużo i nie jestem w stanie wszystkiego objąć na raz. Wczoraj po napisaniu swojego posta przeczytałam jeszcze raz o tych wzrostach i spadkach i faktycznie jest tak jak czytam teraz to co ty piszesz :) Dziś temperatura znów podskoczyła.
    A ja mam jeszcze jedno głupie pytanie. Na ulotce jest napisane, że temperaturę należy mierzyć w momencie pojawienia się takiego migającego znaczku (bo najpierw pojawia się po włączeniu poprzednia temperatura) ale wymierzyłam z zegarkiem że te 60 sekund to on mierzy od momentu jego włączenia a nie od momentu pojawienia sie tego migającego znaczka. I stąd właśnie moje pytanie: mierzyc od razu po włączeniu czy poczekać, aż zacznie ten znaczek migać? Bo różnica między mierzeniem od razu a mierzeniem po odczekaniu to 0,02 st. :/ Wiem, że pytanie ogólnie głupie ale coś mi tu nie gra, bo jeśli zacznę mierzyć od momentu pojawienia się migającego znaczka to nie będę nawet minuty mierzyć :/
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Czas mierzenia w przypadku termometrów elektronicznych nie ma znaczenia. Masz mierzyć do zapikania, zgodnie z przepisem podanym w ulotce.
    •  
      CommentAuthorLily26
    • CommentTimeDec 9th 2010
     permalink
    Dziś 28dc. Zrobiłam test z rannego moczu i niestety jedna krecha :( Nie wytrzymałam...wiem :( Jutro i tak idę na betę ale przynajmniej wiem, że mam się nie nakręcać. Temperatura z ostatnich 3 dni: 36.93, 36.92 i 36.94. Niby wysoka ale tak czy inaczej żadnych objawów ciąży nie mam. Ani piersi nie bolą, nie są pełne, ani brzuch nie boli, nie ciągnie. Także dla mnie wszystko jasne :(
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Taka temperatura jest też normalna dla fazy lutealnej mimo braku ciąży. A są też dziewczyny, które będąc w ciąży mają niską temperaturę. Wszystko zależy od tego jaka jest podstawowa temperatura ciała w pierwszej fazie cyku. Przykro mi, że jedna kreska :-/, ale kto wie.
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Ja już na nic nie liczę. Nie wiem czego się spodziewałam po tym cyklu, skoro moje pęcherzyki pewnie pękały jak były już przerośnięte bo ginki nie interesowało to, że można by dać coś na pęknięcie :/ Jedyne co po clo mi zostało w pamiątce to piękne torbiele :( Załamka... :( Żyć się odechciewa :( Wszystkie koleżanki z brzuchami chodzą a ja mogę tylko popatrzeć... :( Nie zawracam wam już głowy dziewczyny. Dziękuję serdecznie za pomoc i mam nadzieję, że w razie problemów będę mogła ponownie na was liczyć. Jeszcze raz DZIĘKUJĘ :*
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Przy clo i luteinie (ale niezaleznie od luteiny) zobacz moje temperatury - 37 - 37,2. A ciąży nie ma.
    Jeśli masz dupka więcej, lepiej brać go o jeden - dwa dni dłużej, niż przerwać w ciąży. Dlatego bierz go do wyniku bety. Kodama na pewno dobrze wybrała ten piątek, skoro widziała cykl.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Lily, nie ma się co załamywać. Lepiej nabrać dystansu i nie nakręcać się za bardzo. Tutaj możesz uzyskać wiele cennych rad i wsparcie, co jest bardzo ważne. Nie poddawaj się! Trzymamy za Ciebie kciuki :hugging:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.