Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeDec 7th 2011
     permalink
    :crazy: nie tanie rzeczywiście...
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Pierwszy raz słyszę o tych testach. jak to nie zastanawiasz się nad wynikiem? Ja się zawsze zastanawiam:))))
    --
    • CommentAuthormononi
     permalink
    czesc moya,a jaki jest to koszt?Do kupienia pewnie w aptece?
    • CommentAuthormononi
     permalink
    widocznie flowka kupujesz bardziej dla inteligentnych ludzi;)
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    A kiedys mi sie cos takiego zdarzylo, ze jechalam autem i stalam w korku i obok mnie stala na swiatlach kobieta autem i malowala usta... no i przegapila przez to zielone swiatlo... wiec facet ktory stal za nia wysiadl z auta i podszed do niej i przez otwarte okno mowi do niej... te wargi na dole niech pani tez sobie pomaluje...

He he he... poryczalam sie ze smiechu widzac jej reakcje :tooth:
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kandyzowana: myslicie ze estrofem wziety od 5 dc uposledzilo wzrost pecherzykow po clo? tak teraz sie zastanawiam..

Paula pisała, że jest to możliwe:neutral:
    --
    • CommentAuthormononi
     permalink
    ja wole te na ktorych wszystko widac bez myslenia
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Już sobie poczytałam, rzeczywiście trochę kosztuje! Przy pregnylu i monitoringu nie ma sensu
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    mononi: widocznie flowka kupujesz bardziej dla inteligentnych ludzi;)

Dla inteligentnych... po każdym teście owu zastanawiam się czy nie iść do okulisty! i czy nie mam jakiś poważniejszych problemów z rozpoznawaniem kolorów:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no bo masz, albo kolko puste albo usmiechnieta buzke. nie ma kresek . Nie zastanawiasz sie czy jest blada czy ciemniejsza.

W aptece albo na allegro.
    --
  1.  permalink
    no to dupa.. to juz wszystko jasne.. gdzies przeczytalam wlasnie ze byly cykle bezowulacykne jak tak sie podalo wiec jestem wsciekla ze mi tak przypisal kuwa !!!!! ;/ po co bralam ten estrofem kuwa... teraz biore bo i tak juz clo skonczylam i endo ujowe..alr czy te pecherzyki jeszcze rusza? no nic.. zobaczymy... :/
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    mononi,
    czy ty sugerujesz ze ja jestem glupia :P :shocked::tongue:
    --
    • CommentAuthormononi
     permalink
    moya a na ile te testy wystarczaja
    • CommentAuthormononi
     permalink
    moya no co Ty,ja raczej siebie mialam na mysli
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Hej, dziewczyny uwielbiam Was czytać! :bigsmile:
    Kandy, ja wcześniej brałam estrofem i duphaston, później jak zaczęłam brać clo to już bez estrofemu...
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Kandy, mi sie wydaje ze powinny ruszyc po takiej dawce CLO ja tez biore 2x1 i mi trzeci pecherzyk urosl w niecale 4 dni. Pomiedzy 1 a 2 usg...
    • CommentAuthormononi
     permalink
    gubie sie w tym wszystkim,wiec przynajmniej z tymi testami chcialabym miec z gorki:(
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    na poczatku trzeba kupic caly zestaw tj. testy + czytnik
    , pozniej dokupuje sie tylko same testy. Ja w pierwszym zestawie mialam 10 testow.
    a wyglada to tak : http://www.clearblue.com/fr/test-d-ovulation-digital.php
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    na tej stronie masz pokazane jak sie je uzywa, na prawo " voir la demonstration". sorki ze nie po pl, ale akurat to mam pod reka.
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ja przy dawce clo 2x1 miałam jeden pęcherzyk dominujący na lewym jajniku, w następnym cyklu przy tej dawce clo cykl był stracony także różnie bywa...
    No i w tym cyklu potrójna dawka od 2dc do 6 dc, dziś to mój 8 dc i jak na razie cisza jajniki nie bolą tylko mam dosyć częste uderzenia gorąca...
  2.  permalink
    sinoma ale estrofemu nie bierzesz a.mi kuwa przypisal 2x1 od 4 dc do 12/13 dc... a clo od 5-9 dc... takze nie wiem po co estrofem skoro bylo dobrze bez niego.. a z nim jest do du...y. bo nie ma ani dominujacych ani enco aghrr.. no nic trudno.. ;-(
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeDec 7th 2011 zmieniony
     permalink
    mam pytanko?

wiarygodne są te testy? bo coś przekonać się do nich nie mogę:shocked:

tzn. nie konkretnie do tych które podlinkowałaś Ty Moya tylko ogólnie.
    --
    • CommentAuthormononi
     permalink
    aha dzieki
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Ja tez ich uzywam i sa najlepsze z tych jakich uzywalam.
  3.  permalink
    ja mialam super poprzedni cykl ale niestety za malo serduszek bo akurat zle sie czasowo zgralo... ughrr...

a ten? jak super czasowo i nasttojowo to cykl stracony bedzie..
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeDec 7th 2011 zmieniony
     permalink
    rumba, czy sa wiarygodne to nie wiem, ja mialam monitoring tylko w 11 dniu, pozniej juz nie, wiec pomagalam sobie testami. a ze nie mierzylam jeszcze tempki to nawet nie mam z czym porownac. Ale w tym miesiacu to wszystko pozapisuje.

Mnie sie wydaje ze jak sie ma monitoring porzadny to testy nie sa potrzebne, bo wszystko na usg widac. A ja uzywalam bo jak wspomnialam juz, mialam usg tylko raz.
    --
    • CommentAuthorgisell
     permalink
    hejka dziewczyny!!
    naprodukowałyscie jak zwykle
    :rolling:
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Kandy trzeba rzucić na Ciebie czary, żebyś zaczęła myśleć pozytywnie:bigsmile:

nie panikuj tak bo zmarszczki Ci się zrobią:wink:
    --
    • CommentAuthorgisell
     permalink
    moya zabierz mnie do siebie bo tu zimno a ja uwielbiam ciepełko:whorship:
  4.  permalink
    rumba kochana..nie panikuje.. wkurzam sie na przepisane dawkowanie hyhs.... bo to nie dropsy tylko leki i tak lykac bezsensowniw to ja nie chce ;/ jesli jedno blokuje drugie to sie wkurze hyhy...
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Mi przypasily bo tak jak mowi moya, albo masz kolko czyli - albo buzke czyli +.
    Nie musisz sie przypatrywac czy cos tam jest czy nie.
    On jest elektroniczny, dlatego taki drogi.
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Wiem rozumiem....:( też mnie nie raz lekarz w konia zrobił:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kandy, wiem, że to trudne ale myśl pozytywnie, może w cale ten cykl nie jest stracony, może owulacja nastąpi później...
    A jeśli nie to następny cykl będzie szczęśliwy! Musimy mieć nadzieję, mi tez jest cięzko myśleć cały czas pozytywnie ale próbuje :smile:
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Ciazowy clearblue tez jest fajny
  5.  permalink
    no nie wiem.. kolejnego cyklu nie bedzie pewnie bo hsg beda chcieli bym zrobila a ja nie mam na to kasy prywatnie..
    --
  6.  permalink
    dupa blada...zmuszałam się do spania ale nie mogę zasnąć...któraś pytała kiedy testuję :tongue: czekam do soboty :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Kandy, a który to Twój cykl z clo?
  7.  permalink
    drugi.. chcialabym jak sie nie uda to raz jeszcze aprobowac.. i odklozyc czesc kasy na hsg i jak sie nie uda za 3 razem z clo to dopiero hsg bo kasa sie znajdzie wtedy a takto strace miesiac..
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no to kandy powiedz lekarzowi ze chcialabys sprobowac 3 miechy i jak wtedy nic nie bedzie to sie zastanowicie co dalej. Ja na mojej wymusilam leki , bo ona to od razu na inseminacje mnie wysylala.
    --
    • CommentAuthorgisell
     permalink
    kendy dlaczego hsg prywanie??
    u mnie jak nic do marca sie nie wydazy to normalnie na nfz
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    No dokładnie, porozmawiaj ze swoim lekarzem, a jak cię wkur... to zmień lekarza. Po co się nie potrzebnie stresować...
  8.  permalink
    kandy ...ja już myślalam nad tym estrofemem...no i mam mętlik w głowie...czy zmniejszyc dawke clo ( bo w tamtym cyklu miałam ładne endo bez estrofemu i 1 tabl clo )czy nie brać estrofemu w ogóle
    --
  9.  permalink
    na nfz? no a ile sie na nfz czeka? moge ze skierowaniem do szpitala isc i zrobia? ja tak wlasnie zrobie.. ze najwyzej jeszcze jeden cykl z clo i zobaczymy..
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    mgiełka młoda godzina wiec się nie dziwię:wink:

Kandy też myślę nad HSG nie miałam robionego a powinnam, z resztą jak każda przed stosowaniem CLo. :shocked:
    --
  10.  permalink
    Madź ale ja przeważnie spię te 2 godz o tej porze ;)
    --
    • CommentAuthorgisell
     permalink
    kandy nie wiem jak jest u ciebie.
    ja miałam dwie operacje i zawsze byłam na ginekologie od reki przyjmowana i moja gin mi mówiła ze normalnie sie ze mna umówi na dogodny termin dla mnie i tyle dostane skierowanie i poszła. z tym ze to moja gin bedzie robic hsg mnie
  11.  permalink
    mgielka ja juz i tak mam tylko dwa.dni z estrofemem wiec bede brac ale powinnam po clo brac a nie razem z clo...
    no zapisalam sie juz do noVum (kliniki nieplodnosci) na wizyte 19/12 wstepna dedykowana dla mnie i partnera i wtedy zobaczymy co nam powiedza...

chociaz duzo bym dala by bylo jeszcze dobrze w tym cyklu i byla owulka i piekne dwie krechy.. hyhs..

jajniki czasem od dwoch dni czuje. Raz jeden a raz drugi..
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Madzia pracujesz na noc, że tak leżakujesz?:wink:
    --
    • CommentAuthorgisell
     permalink
    ja miąłm robione drożnosc jajowodu robione lata temu i wszystko było ok co przy mojej choroobie to troche dziwne
  12.  permalink
    gisell ja mam lekarza z abonamentu medycznego w medicover wiec nie wiem jak to z hsg na nfz jest od niego jak skierowanie... nie mam pojecia nic..
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.